15. des, 2016

Da er alle valpene ute

Da ble det 11 søte små Gina & Baron-valper. Den siste valpen kom død ut kvart på tre i natt.
Gina sin temperatur steg brått i natt, og etter en telefon til dyrlegen, og en ny etter 35 minutter når temperaturen hadde steget ytterligere, hev vi oss i bilen med hele flokken. Det ble tatt et røngtenbilde som viste at valpen var kommet lenger ned enn den var kvelden før når vi forsøkte å forløse den.

Gina har hatt små rier siste døgn, men ikke så mange i slengen. Vi har jogget, fått henne til å stå på bakbena, løftet på magen og prøvd å trigge rier frem manuelt. Alt dette har nok hjulpet for å få valpen lenger ned i kanalen. Vi har gjort alt for å prøve å unngå keisersnitt.

Så hun fikk en ny riesprøyte, men det ble ikke nevneverdig av rier av den. Så da gikk veterinæren inn og kjente, fikk tak i en fot, og drog det hun maktet for å få ut valpen. Det var virkelig en tøff påkjenning for Gina, men hun sa ikke et knyst under hele jobben. Ut kom en død tispevalp, og vi var veldig glad for at den kom ut, men er veldig trist over at den døde. 😥 
Det var gjort en formidabel jobb av veterinær Irene Nergård for å få ut denne valpen, og jeg har bare godord å si om alle på veterinærkontoret i Førde som har stilt opp hele døgnet for oss disse dagene, og Gina sin tidligere "fastlege" i Florø for alle tips og råd under svangerskapet. (Litt rart å bytte veterinær nå, men sånn er det når man flytter.🤔 )
Grunnen til feberen var nok en kombinasjon av at valpen var begynt å gå i oppløsning (jeg vet det høres ekkelt ut), og at hun fikk jurbetennelse. Da stiger temperaturen fort.
I løpet av de siste ukene har juret til Gina blitt enormt stort, og vi har vært litt bekymret for dette. Det er uvanlig med jurbetennelse før valpene er kommet, så det var ikke noe vi kunne forebygge. Etter at de kom har vi vært veldig obs på å legge valpene til de bakerste pattene for å få tømt der, men valpene er enda små og det ble fort mye melk. Nå har hun fått antibiotika, og vi får tro at de klarer å tømme juret litt mer når de nå vokser. Skal legge ut en vektoversikt her så snart vi får summet oss litt mer, vi er ganske slitne nå. Det varierer litt hvor mye de har gått ned i vekt, og det er Mr. oransje som har gått minst ned, han var også den som veide mest når han ble født. 🙂 En skikkelig tøffing!