14. nov, 2019

Til valpekjøperne...

Det er minder enn to uker til valpene begynner å reise ut i den store verden - hjelpe og trøste hvor tiden flyr når man har det gøy 🤩 

Når dere drar med valpen kommer dere garantert til å se meg gråte, og det er IKKE fordi jeg tror jeg sender valpen til fæle folk. Det blir trist å sende dem av gårde. Jeg har tatt i mot hver og en da de kom til verden. Pustet og gnikket liv i to av dem som brukte litt for lang tid i "kanalen" etter at Gina var litt ivrig og bet hull i posen før de kom ut. Jeg har våket over dem natt og dag, hatt dem i armene mine og sett dem sukke fornøyd og sovne. Møtt blikket deres, og merket kjærligheten og gleden de utstråler når de ser meg, sammen med den lille halen ivrig og glad logrende. Jeg har stresset og svettet med renhold av kassen mens 9 stykker skrikende og bjeffende har forsøkt å komme over stengselet for å "hjelpe" meg med vasken. Jeg har laget verdens best valpemat fire ganger daglig, og sett dem komme løpende når jeg gir dem signal om at det er mat. Jeg har snublet rundt på golvet når de har vrimlet rundt bena mine og hengt i buksebeina. Jeg har lagt på gulvet med dem og kjent dem kravle over hele meg. De har vasket meg i ansiktet, bitt meg i nesa og slitt meg i håret. Jeg elsker hver og en! Jeg skulle jo så gjerne ha beholdt dem alle, men det er jo ikke derfor vi har dem. Det er fordi vi har en unik hund i Gina, og så gjerne ønsker at andre også skal få sjansen til å få en liten del av henne som arbeidskamerat.

Den 22. november skal de til veterinæren for "chip & check", og registreringsnummeret blir paret med chip'en. Siden vi allerede har plassert valpene er det veldig viktig at vi er nøye med få rett chip på rett reg.nr. den fredagen. 🙂
Vi sender med valpen to typer for, et halsbånd og teppet de har hatt i valpekassen med lukt fra "familien". Her har de fått forskjellig for. De har fått myre rått hjortekjøtt, Vom  & Hundemat, Norwegian Polar, to typer tørrfor, og geitemelk. Tanken er at magen skal være vant med litt forskjellig, så fortsett gjerne med råfor i tillegg til tørrfor (som jo er praktisk på reiser).
Valpen er forsikret og ved å tegne forsikring ganske raskt slipper du karenstid. En ettersøkshund brukes til tider hardt, og skader oppstår. Vi forventer at du forsikrer den mot uforutsette utgifter og tar den jevnlig til veterinær for anbefalte vaksiner og sjekker. Vi forventer også at du holder det du har fortalt oss at du skal bruke den til, at du gir den en god familie å være med, og at du ikke stenger den inne i et bur uten at det er helt nødvendig.