4. okt, 2019

Fødselen starter etter en periode der temperaturen går ned og så stiger igjen. Oppblokkingsfasen er over når temperaturen er oppe på normalen og pressrier starter. Oppblokkingsfasen er smertefull. Gina fikk temperaturdropp kl. 10 mandag formiddag, og det ble en veldig lang natt for henne (og meg) før temperaturen steg kl. 8 dagen etter og hun begynte å få pressrier. I løpet av natten lå/satt jeg med henne i valpekassen, og vi var sikkert 30 turer ut i hagen og hørte på hjortebrøl i nattemørket. Det ble ikke søvn på noen av oss.
Kl. 10 ca var første valpen født, og da gikk det slag i slag til alle var ute. Vi endte opp med 2 hanner og 7 tisper, og det var en fin fordeling ettersom det er kø for å få tispe etter at det har vært en overvekt av hanner det siste året i Norge og Sverige.

Mor og barn har det fint, og Gina er en dyktig og omsorgsfull mamma som ofrer sine egne primærbehov foran barna. Vi må jage henne ut på do, blande masse vann i maten for å få i henne drikke, og maten blir naturligvis servert "på senga". 🙂

Nå begynner jobben vår med å passe på at alle har det fint, og etterhvert begynne å sosialisere de små. Og så er det den vanskelige jobben med å bestemme hvem som skal få kjøpe valp.. Det er SÅ vanskelig, vi har mange gode kandidater til valp, og noen blir skuffet. Jeg har heldigvis hele tiden sagt at det ikke er "først til mølla"-prinsippet som gjelder, men jeg hater å skuffe noen som har gjort en innsats og lagt inn gode søknader, og så er det noen som har det "lille ekstra" som gjør at vi velger dem.. 
Jaja.. Trenger heldigvis ikke ta stilling til noe enda, de er jo akkurat født. 🙂 Be patient!

Nå skal vi bare kose oss så lenge freden varer, for om et par uker blir det liv og røre! 🤪

30. sep, 2019

Siden i går har Ginas temperatur hatt en dropp ned på 36,3 (hun ligger normalt lavt, på 37,5-37,8) og temperaturfall er et tegn på at det er noe på gang. ❤
Temperaturen er stabil nå, men kommer til å stige igjen før fødselen begynner. Hun er urolig, og graver mye, men det er ikke noe pesing eller stress på henne enda. Det går litt i økter, og hun sover og hviler godt.
Når vi er ute og lufter må vi nå holde henne i bånd, for hun vil stadig under busker og hekker, og vi vil jo ikke risikere å måtte grave oss inn til en eventuell nyfødt valp.😮
Så nå blir det å passe godt på, og hvile når vi kan både to- og firbente. Hun er på dag 60 nå, og jeg regner med at det blir enda noen timer før vi ser noe oppblokkingsfase, og kanskje blir det ikke født noen valper før langt ut på morgendagen, eller onsdag for den del. Vi får bare vente å se. Nå er iallefall prosessen startet, og spenningen stiger. Jeg sitter i rommet med henne hele tide, og får mat servert av min kjære Geir. Gina vil ikke ha noe mat nå, og det er også normalt. Vi har trykk-kokt en høne som hun skal få servert små stykker av, og kraften skal hun få drikke når fødselen begynner. Den blir tilsatt litt druesukker og kalsium i form av pulveriserte bein etter kokeprosessen. 

Så kryss fingre og poter der ute for at alt skal gå bra! 🙂

Ps: Bildet er fra i går kveld, og vi mobbet litt for den store magen, noe hun med blikket tydelig mente var dårlig gjort. 😀

28. sep, 2019

Vi er begynt å måle temperaturen litt oftere, det er 4-5 dager til termin, og jeg er forsåvidt klar til å få det overstått. Det er heller ikke utenkelig at de kommer før det har gått 63 dager.

Vi har flyttet ned i kjellerleiligheten for å være nærmere valpekassa som står i kjellerstuen, og soverommet er ved siden av. Sist vi sov her nede var når vi pusset opp stue og kjøkken oppe, og det tok så lang tid at jeg var superfrustrert av å bo her. Nå er det en positiv ting å bo her nede, så det skal nok gå bra.
Alt er nå klart til å ta i mot de små. 👍

28. sep, 2019

Det er herlig å se at Gina er så kvikk og i god form på tross av den store magen. Vi er på tur hver dag, selvsagt tilpasset henne (Jatzi får egen tur), og vi går ikke så langt og ikke så fort. Men hun traver fint av gårde, og koser seg på tur. Det er jo nydelig høstvær her nå, og det er nesten litt trist siden jeg ikke kan stikke på fjellet. Denne helgen er også Geir vekke, så da må jeg være her for det meste, og Jatzi får finne seg i å være mest ute i hagen. Hun trives jo fint med det, selv om hun blir litt rastløs. I går gikk vi opp på marken en tur, og der hadde det gått hjort om natta, og Gina satte igang halen og med nesa ned sporet hun rundt mot skogen. Jeg måtte nesten bli streng i stemmen for å få henne tilbake. 🙂

 

21. sep, 2019

Det er 12 dager til termin, og jeg begynner å senke skuldrene litt for jeg synes ikke hun vokser fult så fort lenger. Kanskje det ikke er 15 stykker inni der likevel..🙂 Kanskje det bare er 8-10 stykker, eller enda færre. Det hadde vært herlig avslappende, for da tror jeg hun vil kunne ordne med all foring selv. Blir det mer enn 10 må vi antakelig til å flaskefore, eller iallefall passe mye mer på at alle får det de skal ha fra mammapuppen. Hun har bare 10 spener..

Gina er i supergod form, godt humør, selv om hun sover mye. Det er jo viktig å hvile mellom slagene så hun sparer på kreftene til jobben som skal gjøres. 
Vi går tur hver dag, og hun traver lett på foten.

På mandag skal vi på ultralyd, og det blir veldig spennende å få vite hvor mange som er der. Sist var det nøyaktig like mange som vi klarte å telle på bildet, men vi vet jo at det bare er ca 90% sansynlig at vi kan se alle, og vite sikkert.