Gina og Söllmann sine valper - fra valpekassa og videre..

24. nov, 2019

"Frøken Grønn" - Kakao reiste i dag til Kirkenær, Finnskogen sammen med Nina og Brede for å bli en del av flokken deres.
Gina var faktisk litt berørt av at det manglet en valp. Hun tok avskjed i bilen, men da hun kom inn løp hun litt rastløs til og fra, og stod og pep litt i sofaen over valpekassa, så det er ikke bare jeg som gråter når de drar fra barndomshjemmet. ❤
Det er veldig blandede følelser å sende valpene ut døren til nye eiere. Samtidig som jeg synes det er utrolig trist å skille lag med dem, er det veldig kjekt å glede folk med en ny bestevenn.
Når du får slike bilder som dette, så er det deilig å vite at "barnebarna" du har lagt ned så mye arbeid og tid med, er høyt elsket og at de har sett frem til å få dem med seg.
Så får jeg heller tørke tårne og kose med dem som er igjen her. ❤

24. nov, 2019

Fredag var de ni småtrolla på veterinærkontroll, og fikk samtidig sin første biltur.
Når man har små barn så er det alltid en kabal å få planlagte aktiviteter til å passe med søvn og våketid. Så også med valper..
Da det var en time igjen til vi skulle være hos veterinæren lå de fremdeles og sov, og hadde gjort det en stund. Jeg var klar over at det kom til å gå litt tid før vi var hjemme igjen, og at de kom til å være sultne da, så jeg vekket dem for å gi dem mat. Vel vitende om at det ikke var så lurt før vi skulle kjøre bil.  Og de spiste godt, det var jo tross alt en stund siden frokost, noe som heller ikke var kjempelurt. Selvfølgelig var det da et par som ble bilsyke og kastet opp når vi hadde to minutter igjen av reisen til Førde, som tar ca 30 minutter. Ut over det gikk bilturen veldig fint, og returen var det ingen som ble bilsyke, og de sov mye av turen hjem.

På veterinærkontoret var det selvfølgelig viktig å tisse på gulvet, og ellers sniffe litt rundt for å sjekke hvem som hadde vært der. Ut over det la de seg rett og slett inn i buret for å sove, og vi hentet ut en og en for "chip & check". Sterke, sunne valper sa veterinæren, som for øvrig måtte ta bilde og legge ut på sin Instagram-konto med teksten "Enkelte oppdrag på arbeid er definitivt koselegare enn andre 🤩." 👍

De har nå en snittvekt på 4884 gram, mot 4100 gram på forrige kull. Ikke overraskende er det guttene som veier mest, mens frøken Kylie (blå) er minst, men det er definitivt bare i kropp. Hun er ganske tøff i hodet. 🙂
De er nå også blitt chip'et og jeg venter nå på at dette skal dukke opp i Nkk's register, slik av vi kan begynne å legge inn eierskifte.

14. nov, 2019

De små miraklene til Gina og Söllmann var 6 uker på tirsdag, og da var det tid for ny ormekur. Jeg måtte ha ny resept, siden det ikke var nok Banminth-pasta til hele flokken, og fikk resept på Welpan denne gangen. Det var flytende, rosa på farge, og var relativt enkelt å få i dem. Så tommel opp for den.
Ulempen var at den ikke skulle gis til hunder over 1 år, eller til diegivende tisper. Ettersom Gina kommer inn under begge disse kriteriene, dog er det ikke mye de dier henne lenger (mest for "kos"..), så måtte hun få noe annet. Så hun fikk Milbemax.
De skal ha en runde til med ormekur, men først skal de vaksineres og chippes. To av dem skal få sine egne hundepass, siden de skal til Sverige.
Med ormekur følger det også vektkontroll, og de har lagt godt på seg. De har en snittvekt på 3,6 kg, mot 411 gram snittvekt ved fødsel. 
Tre av valpene er mindre enn snittet, og tre er over snittet, og så er det altså tre som er "midt på treet". Ikke overraskende er det hannene som er tyngst, og de tre minste tispene har en litt annen kroppsbygning også enn dem. Alle spiser godt, er i svææært god aktivitet, og er trygge og tillitsfulle. Nå har vi laget så mye bråk at de leer knapt på ørene uansett hva vi bråker med. 

Jeg fikk litt hjelp med å ta bilder av dem her om dagene. Ikke supergode bilder, det var litt for dårlig lys til det, men man ser iallefall litt hvordan de ser ut. Kommer bilder i eget album.
Alle er nå fordelt til sine nye eiere, utenom Kompis, som vi ikke har noen til enda.
Vi har fått noen henvendelser på ham. Mange er ute etter en jakthund/bandhund, men vi venter heller på "den rette", altså en som vil bruke ham til det han er avlet fram til. Jeg mener jo at det finnes bedre hunder som bandhund både med tanke på arbeidsmåte og pelstykkelse, og det ville være synd om vi solgte ham som jakthund og så dukker det opp en ettersøksjeger som vil ha en god hund, og så er det ingen igjen.. 😮 

Her er koselig bilde av Nikolai som bare måtte prøve hvordan det var å få en flokk valper kravlende over seg. Han hadde alle ni på og rundt seg på et tidspunkt, og det ble mye fnising, logrende haler, og ett og annet "au". :-) 

 

13. nov, 2019

Her er link til noen videosnutter fra de små firbente Pirayaene. :-) Det er ikke alle jeg har fått tatt video av, men det skal komme mer. Det er "litt" travelt for tiden, og det er sånn at det alltid er en pøbelvalp som er våken når de andre sover, så man får liksom ikke gjort så mye..

Nikolai og valpene:
https://photos.app.goo.gl/jX978F4fxemzj8pv9

Kicky Betty:
https://photos.app.goo.gl/GanpJHCjTMybDwbi9

Gina prøver å ta kveldsvasken, men Kylie har bare lyst å bite ørene hennes:
https://photos.app.goo.gl/mcFPqb2n5soB1zF79

Ikke så kjekt å ta kveldskosen når de biter i puppen :-) :
https://photos.app.goo.gl/PpKipVPPBCsvqgUt9

Gina forsøker å lokke ungene tilbake til lekegrinda der hun har kontroll, men det funker dårlig. Så da legger hun seg ned foran ovnen med en pipeleke for å i det minste prøve å samle dem der:
https://photos.app.goo.gl/sZJVyGk76Ng4MYVS9

Godt fornøyd med å samle noen til seg, men hun hadde nok glemt de skarpe tennene:
https://photos.app.goo.gl/eRWFD5RpgLAjUz2N9

Kjorven og Kyle koser seg med rådyrskanken. Den var litt enklere å håndtere enn hjorteskanken (de aner ikke hvor stor elgen er enda...):
https://photos.app.goo.gl/TVMpEbYP4EsAQkTQ7

Kaisa og Kompis i lek:
https://photos.app.goo.gl/2ArkEL47VgsCzoov7

Fortsatt i lek, med Kakao og Kule Lissi (Hissig-Lissi) som "tilskuere":
https://photos.app.goo.gl/q6aeBxjNpbicDBSi9

Kicky Betty leker med de store gutta, og det går litt ut over Kjorven, som tar igjen med renter:
https://photos.app.goo.gl/MT5ojP7RnYkwPfTy6

Kicky Betty, Kjorven, Kompis og Kaliber som leker:
https://photos.app.goo.gl/FMPEbEqNMfSCHKx97

Klura og rådyrskanken. Hun har akkurat de samme faktene som Jatzi.. 😀
https://photos.app.goo.gl/n8HkNHhzvCC2YWBg6

10. nov, 2019

Valpene trives helt klart i hverandres selskap og sover ofte oppå hverandre, som her på bildet der det ser ut som om vi har krysset inn rasen Shar Pei (som er en rase med mye rynker). Det har vi altså ikke, men når storebror legger seg oppå og skubber "voksiposen" fremover så blir resultatet slik.😀

Torsdag hadde vi besøk fra Svelgen av dem som skal ha Kicky Betty, og i dag har vi hatt besøk fra Molde av dem som skal ha Kaisa. De var, i likhet med alle andre som kommer hit for tiden, helt betatt av de søte små pirayaene, og det var ikke lett å velge ut en favoritt blandt de 7 tispene. Greit da at en eller to av dem allerede er fordelt til sine, så slapp de iallefall å fundere på dem. Det er også veldig vanskelig å velge ut noen som skiller seg den ene eller andre veien mtp gemytt, da de er veldig jevne denne gangen. Alle er våkne, de er "på", og det er ingen som virker mer usikker eller forsiktigere enn andre. En skiller seg ut som den som ofte setter seg ned og betrakter det som foregår, men hun svarer definitivt på tiltale om hun blir bedt opp til bråk eller lek. En av dem er litt ivrigere med tenna enn de andre, så hun får ofte et hyl og ignorering til svar på det. Jeg har ikke tro på å si så mye fy og nei til så små valper. Vi bruker valpenes eget språk når de biter; hyler til og dytter dem unna, og så vil vi ikke leke med dem når de biter. Den metoden fungerer fint, og man slipper å trigge "lekelysten" i dem ved å gi dem mer oppmerksomhet enn de fortjener.

Jatzi liker godt å leke med småsøsknene sine. Gina er litt ekstra påpasselig når de er ute på gulvet, så i tråd med Føre var-prinsippet har vi bånd på henne så vi har litt kontroll hvis hun skulle få et anfall av overnervøst morsinnstikt. Hun er ellers ganske tydelig når hun synes Jatzi er "for mye" med dem, og da stirrer hun på Jatzi med intenst blikk, og det virker forbløffende godt. 🙂 Her er en liten videosnutt av Jatzi og småsøsknene på gulvet: https://photos.app.goo.gl/vTYp2WydUfJ5hkXN8