Oppdateringer fra valpekassa

14. nov, 2019

De små miraklene til Gina og Söllmann var 6 uker på tirsdag, og da var det tid for ny ormekur. Jeg måtte ha ny resept, siden det ikke var nok Banminth-pasta til hele flokken, og fikk resept på Welpan denne gangen. Det var flytende, rosa på farge, og var relativt enkelt å få i dem. Så tommel opp for den.
Ulempen var at den ikke skulle gis til hunder over 1 år, eller til diegivende tisper. Ettersom Gina kommer inn under begge disse kriteriene, dog er det ikke mye de dier henne lenger (mest for "kos"..), så måtte hun få noe annet. Så hun fikk Milbemax.
De skal ha en runde til med ormekur, men først skal de vaksineres og chippes. To av dem skal få sine egne hundepass, siden de skal til Sverige.
Med ormekur følger det også vektkontroll, og de har lagt godt på seg. De har en snittvekt på 3,6 kg, mot 411 gram snittvekt ved fødsel. 
Tre av valpene er mindre enn snittet, og tre er over snittet, og så er det altså tre som er "midt på treet". Ikke overraskende er det hannene som er tyngst, og de tre minste tispene har en litt annen kroppsbygning også enn dem. Alle spiser godt, er i svææært god aktivitet, og er trygge og tillitsfulle. Nå har vi laget så mye bråk at de leer knapt på ørene uansett hva vi bråker med. 

Jeg fikk litt hjelp med å ta bilder av dem her om dagene. Ikke supergode bilder, det var litt for dårlig lys til det, men man ser iallefall litt hvordan de ser ut. Kommer bilder i eget album.
Alle er nå fordelt til sine nye eiere, utenom Kompis, som vi ikke har noen til enda.
Vi har fått noen henvendelser på ham. Mange er ute etter en jakthund/bandhund, men vi venter heller på "den rette", altså en som vil bruke ham til det han er avlet fram til. Jeg mener jo at det finnes bedre hunder som bandhund både med tanke på arbeidsmåte og pelstykkelse, og det ville være synd om vi solgte ham som jakthund og så dukker det opp en ettersøksjeger som vil ha en god hund, og så er det ingen igjen.. 😮 

Her er koselig bilde av Nikolai som bare måtte prøve hvordan det var å få en flokk valper kravlende over seg. Han hadde alle ni på og rundt seg på et tidspunkt, og det ble mye fnising, logrende haler, og ett og annet "au". :-) 

 

13. nov, 2019

Her er link til noen videosnutter fra de små firbente Pirayaene. :-) Det er ikke alle jeg har fått tatt video av, men det skal komme mer. Det er "litt" travelt for tiden, og det er sånn at det alltid er en pøbelvalp som er våken når de andre sover, så man får liksom ikke gjort så mye..

Nikolai og valpene:
https://photos.app.goo.gl/jX978F4fxemzj8pv9

Kicky Betty:
https://photos.app.goo.gl/GanpJHCjTMybDwbi9

Gina prøver å ta kveldsvasken, men Kylie har bare lyst å bite ørene hennes:
https://photos.app.goo.gl/mcFPqb2n5soB1zF79

Ikke så kjekt å ta kveldskosen når de biter i puppen :-) :
https://photos.app.goo.gl/PpKipVPPBCsvqgUt9

Gina forsøker å lokke ungene tilbake til lekegrinda der hun har kontroll, men det funker dårlig. Så da legger hun seg ned foran ovnen med en pipeleke for å i det minste prøve å samle dem der:
https://photos.app.goo.gl/sZJVyGk76Ng4MYVS9

Godt fornøyd med å samle noen til seg, men hun hadde nok glemt de skarpe tennene:
https://photos.app.goo.gl/eRWFD5RpgLAjUz2N9

Kjorven og Kyle koser seg med rådyrskanken. Den var litt enklere å håndtere enn hjorteskanken (de aner ikke hvor stor elgen er enda...):
https://photos.app.goo.gl/TVMpEbYP4EsAQkTQ7

Kaisa og Kompis i lek:
https://photos.app.goo.gl/2ArkEL47VgsCzoov7

Fortsatt i lek, med Kakao og Kule Lissi (Hissig-Lissi) som "tilskuere":
https://photos.app.goo.gl/q6aeBxjNpbicDBSi9

Kicky Betty leker med de store gutta, og det går litt ut over Kjorven, som tar igjen med renter:
https://photos.app.goo.gl/MT5ojP7RnYkwPfTy6

Kicky Betty, Kjorven, Kompis og Kaliber som leker:
https://photos.app.goo.gl/FMPEbEqNMfSCHKx97

Klura og rådyrskanken. Hun har akkurat de samme faktene som Jatzi.. 😀
https://photos.app.goo.gl/n8HkNHhzvCC2YWBg6

10. nov, 2019

Valpene trives helt klart i hverandres selskap og sover ofte oppå hverandre, som her på bildet der det ser ut som om vi har krysset inn rasen Shar Pei (som er en rase med mye rynker). Det har vi altså ikke, men når storebror legger seg oppå og skubber "voksiposen" fremover så blir resultatet slik.😀

Torsdag hadde vi besøk fra Svelgen av dem som skal ha Kicky Betty, og i dag har vi hatt besøk fra Molde av dem som skal ha Kaisa. De var, i likhet med alle andre som kommer hit for tiden, helt betatt av de søte små pirayaene, og det var ikke lett å velge ut en favoritt blandt de 7 tispene. Greit da at en eller to av dem allerede er fordelt til sine, så slapp de iallefall å fundere på dem. Det er også veldig vanskelig å velge ut noen som skiller seg den ene eller andre veien mtp gemytt, da de er veldig jevne denne gangen. Alle er våkne, de er "på", og det er ingen som virker mer usikker eller forsiktigere enn andre. En skiller seg ut som den som ofte setter seg ned og betrakter det som foregår, men hun svarer definitivt på tiltale om hun blir bedt opp til bråk eller lek. En av dem er litt ivrigere med tenna enn de andre, så hun får ofte et hyl og ignorering til svar på det. Jeg har ikke tro på å si så mye fy og nei til så små valper. Vi bruker valpenes eget språk når de biter; hyler til og dytter dem unna, og så vil vi ikke leke med dem når de biter. Den metoden fungerer fint, og man slipper å trigge "lekelysten" i dem ved å gi dem mer oppmerksomhet enn de fortjener.

Jatzi liker godt å leke med småsøsknene sine. Gina er litt ekstra påpasselig når de er ute på gulvet, så i tråd med Føre var-prinsippet har vi bånd på henne så vi har litt kontroll hvis hun skulle få et anfall av overnervøst morsinnstikt. Hun er ellers ganske tydelig når hun synes Jatzi er "for mye" med dem, og da stirrer hun på Jatzi med intenst blikk, og det virker forbløffende godt. 🙂 Her er en liten videosnutt av Jatzi og småsøsknene på gulvet: https://photos.app.goo.gl/vTYp2WydUfJ5hkXN8

8. nov, 2019

Da har alle valpene fått navn:
Jølstrajegerens Kaisa
Jølstrajegerens Kule Lissi
Jølstrajegerens Klura
Jølstrajegerens Kakao
Jølstrajegerens Kylie
Jølstrajegerens Kjorven
Jølstrajegerens Kicky Betty
Jølstrajegerens Kaliber
Jølstrajegerens Kompis

 
5. nov, 2019

I dag er valpene til Gina og Söllmann blitt uker. Det er en livlig gjeng, med herlig personlighet. Man blir jo bare i så godt humør når man kommer bort og blir møtt med de små logrende halene deres, og små glade hopp av en søtnos som vil opp og få kos.❤😘

Gina legger seg ofte ned med dem, mest for kosen sin del tror jeg. Vi har foret henne ned ettersom valpene får fire måltid mat for dag nå, og hun la bare på seg av å få så mye "produksjonsmat". Hun spiser jo i tillegg restene som valpene ikke spiser, så hun lider ingen nød.
Vi må holde henne borte fra valpekassa når de får mat, for hun er så opptatt av vasken at de blir forstyrret i spisingen, og så er hun egentlig mest ute etter å spise maten. Vasken er bare et skalkeskjul..🙂🙂

Selv er jeg på jobbreise denne "bursdagen" deres, men jeg kommer hjem igjen i morgen. I mellomtiden er det Geir som holder fortet sammen med mor Gina.
Her er en videosnutt av den tålmodige mammaen: https://photos.app.goo.gl/T5x3dSjG6RAvqUYV8

Flere av valpene er booket inn med avreisedager, og det skjærer i hjertet mitt å sende dem fra meg. Jeg vet at vi har valgt gode hjem til dem der de får jobbe med det de er avlet til, men jeg er blitt så glad i de små. 

22. november er booket inn for "Chip & Check", så til da må alle ha fått navn. 
Nå har vi Kaliber og Krutt (foreløpig) på guttene. Kylie, Klura, Kule Lissi, Kjorven, Kaisa og Kakao på jentene. Og siste jenta tenker jeg vi har navnet på når torsdag er omme, for da kommer hennes eier på besøk igjen, denne gangen for å hilse på de små. 🙂