14. nov, 2019

6 uker og veiing for ny runde ormekur

De små miraklene til Gina og Söllmann var 6 uker på tirsdag, og da var det tid for ny ormekur. Jeg måtte ha ny resept, siden det ikke var nok Banminth-pasta til hele flokken, og fikk resept på Welpan denne gangen. Det var flytende, rosa på farge, og var relativt enkelt å få i dem. Så tommel opp for den.
Ulempen var at den ikke skulle gis til hunder over 1 år, eller til diegivende tisper. Ettersom Gina kommer inn under begge disse kriteriene, dog er det ikke mye de dier henne lenger (mest for "kos"..), så måtte hun få noe annet. Så hun fikk Milbemax.
De skal ha en runde til med ormekur, men først skal de vaksineres og chippes. To av dem skal få sine egne hundepass, siden de skal til Sverige.
Med ormekur følger det også vektkontroll, og de har lagt godt på seg. De har en snittvekt på 3,6 kg, mot 411 gram snittvekt ved fødsel. 
Tre av valpene er mindre enn snittet, og tre er over snittet, og så er det altså tre som er "midt på treet". Ikke overraskende er det hannene som er tyngst, og de tre minste tispene har en litt annen kroppsbygning også enn dem. Alle spiser godt, er i svææært god aktivitet, og er trygge og tillitsfulle. Nå har vi laget så mye bråk at de leer knapt på ørene uansett hva vi bråker med. 

Jeg fikk litt hjelp med å ta bilder av dem her om dagene. Ikke supergode bilder, det var litt for dårlig lys til det, men man ser iallefall litt hvordan de ser ut. Kommer bilder i eget album.
Alle er nå fordelt til sine nye eiere, utenom Kompis, som vi ikke har noen til enda.
Vi har fått noen henvendelser på ham. Mange er ute etter en jakthund/bandhund, men vi venter heller på "den rette", altså en som vil bruke ham til det han er avlet fram til. Jeg mener jo at det finnes bedre hunder som bandhund både med tanke på arbeidsmåte og pelstykkelse, og det ville være synd om vi solgte ham som jakthund og så dukker det opp en ettersøksjeger som vil ha en god hund, og så er det ingen igjen.. 😮 

Her er koselig bilde av Nikolai som bare måtte prøve hvordan det var å få en flokk valper kravlende over seg. Han hadde alle ni på og rundt seg på et tidspunkt, og det ble mye fnising, logrende haler, og ett og annet "au". :-)