Valper 2021

13. des, 2020

Vi har veldig lyst å beholde en tispe fra dette kullet (også), men med to hunder fra før av så sier det seg selv at vi på langt nær har nok ettersøk til å få en tredje hund god nok. (Dessuten er Geir ganske bastant på at det rekker med to hunder og en katt i hus 🤭 )

Derfor har vi tenkt at vi vil sette ut en tispe på fôr, slik at vi har mulighet til å få valp fra eget oppdrett når Gina er borte og Jatzi begynner å dra på åra og vi må ha ny. 

Å være forvert betyr at du får hunden uten å betale penger for den. Hunden bor hjemme hos deg, og betraktes som din. Vi har retten til å bruke hunden i avl. (For Bayersk Viltsporhund betyr det max to kull eller inntil 20 valper.) Se gjerne NKK's forvertavtale hvis du lurer på hva som er vanlig å ha med i en kontrakt. 
Din betaling for hunden er å sosialisere den godt, lære den å fungere i familien din og lære seg å omgås ulike miljøer, andre hunder og folk. Du må naturligvis også trene den for bruk til ettersøk, vi selger ingen valper som "selskapshunder".

Dette betyr naturligvis at vi må ha ett godt samarbeid, og mulighet til å treffe dere relativt ofte. Så det betyr at du ikke bør bo mer enn 3-4 timer unna Jølster.
Dersom du ikke har mulighet/ønske til å bruke hunden på skarpe ettersøk selv, må du bo i en slik nærhet til oss at vi kan bruke den når vi har vakt. (En god begrunnelse til å flytte til vakre Jølster 😀)

Dersom du/dere er interessert i en slik avtale, så ta  gjerne kontakt tidlig. Vi kommer til å velge forvert med omhu. 🙂

9. nov, 2020

Da kan vi endelig røpe nyheten. 🙂
Hannhunden som skal bli pappa til Jatzis valper er SL CH Ares Košaryská, regnr. SE57173/2020 i Sverige (SPKP 11697 i Slovakia hvor han opprinnelig kommer fra). 

Han er født 03.06.2015 og har gode meritteringer:
Slovakisk champion 
1. premie på Vorprufung
1. premie på Haüptprufung
Excellent/Sehr Gut på formbewertung/utstilling
HD A
Og han er naturligvis avlsgodkjent av ISHV - Det Internasjonale Schweisshundforbundet.

Så hvis ikke koronaen tar oss så blir det Sverigetur på oss i begynnelsen av juli neste år, så får vi heller ta karantene når vi kommer hjem. Sommerferien passer jo godt å ta hjemme på vakre Jølster. 🙂

25. okt, 2020

Vi har hatt familieråd, og bestemt oss - Endelig. 🙂

N UCH N VCH N J(SCH)CH Jølstrajegerens Ja-Tzi skal parres på løpetid forventet i juni 2021.
Hannhund er valgt og blir annonsert senere når avlsrådet har godkjent parringen. Vi skal (nok en gang) til utlandet, og da må vi søke minst 6 mnd. før forventet parring.

Jatzi er virkelig en gladfrøken. Hun er i grunnen kronisk lykkelig, og halen går som en virvelvind hele tiden, ofte også når hun tilsynelatende sover. En hund man blir glad i og veldig glad av. 🙂
Hun er "laus i kjeften", har lav teskel for å bjeffe fordi det "bobler litt over" av alt hun har i seg av energi. Hun fungerer supert løs på ettersøk (og der er kommer lyden til sin rett, og den høres godt). I line sporer hun stille, rolig og trygt, men på brennhete spor er hun litt mer stri å holde, og ved slipp loser hun først når hun har kontakt med dyret.
Hun er veldig trygg og fin med andre hunder og er glad i barn og familien sin. 

Jatzi mangler venstre øye etter en skade hun fikk som liten. Øyet ble permanent fjernet da hun var rundt ett år, men ettersom synet ikke har vært der siden skaden så har det ikke preget henne. Hun spinner rundt i skogen som alle andre unge Bayere.
Dette er altså ikke noe medfødt, for dem som måtte være redd for arvelighet. Hun fikk en klo fra en av de andre valpene inn på øyet. Den punkterte hornhinnen og tross alle gode forsøk på behanling ble det ikke bra, og vi måtte til slutt operere ut øyet.

Vi selger valper til ettersøksjegere. Ønsker du en valp til ettersøk, som har ett trivelig hverdagsgemytt, er skarp i skogen når det gjelder, og fra "Fjellstølen-linjene" så er du velkommen til å ta kontakt.