Valper 2021

9. nov, 2020

Da kan vi endelig røpe nyheten. 🙂
Hannhunden som skal bli pappa til Jatzis valper er SL CH Ares Košaryská, regnr. SE57173/2020 i Sverige (SPKP 11697 i Slovakia hvor han opprinnelig kommer fra). 

Han er født 03.06.2015 og har gode meritteringer:
Slovakisk champion 
1. premie på Vorprufung
1. premie på Haüptprufung
Excellent/Sehr Gut på formbewertung/utstilling
HD A
Og han er naturligvis avlsgodkjent av ISHV - Det Internasjonale Schweisshundforbundet.

Så hvis ikke koronaen tar oss så blir det Sverigetur på oss i begynnelsen av juli neste år, så får vi heller ta karantene når vi kommer hjem. Sommerferien passer jo godt å ta hjemme på vakre Jølster. 🙂

25. okt, 2020

Vi har hatt familieråd, og bestemt oss - Endelig. 🙂

N UCH N VCH N J(SCH)CH Jølstrajegerens Ja-Tzi skal parres på løpetid forventet i juni 2021.
Hannhund er valgt og blir annonsert senere når avlsrådet har godkjent parringen. Vi skal (nok en gang) til utlandet, og da må vi søke minst 6 mnd. før forventet parring.

Jatzi er virkelig en gladfrøken. Hun er i grunnen kronisk lykkelig, og halen går som en virvelvind hele tiden, ofte også når hun tilsynelatende sover. En hund man blir glad i og veldig glad av. 🙂
Hun er "laus i kjeften", har lav teskel for å bjeffe fordi det "bobler litt over" av alt hun har i seg av energi. Hun fungerer supert løs på ettersøk (og der er kommer lyden til sin rett, og den høres godt). I line sporer hun stille, rolig og trygt, men på brennhete spor er hun litt mer stri å holde, og ved slipp loser hun først når hun har kontakt med dyret.
Hun er veldig trygg og fin med andre hunder og er glad i barn og familien sin. 

Jatzi mangler venstre øye etter en skade hun fikk som liten. Øyet ble permanent fjernet da hun var rundt ett år, men ettersom synet ikke har vært der siden skaden så har det ikke preget henne. Hun spinner rundt i skogen som alle andre unge Bayere.
Dette er altså ikke noe medfødt, for dem som måtte være redd for arvelighet. Hun fikk en klo fra en av de andre valpene inn på øyet. Den punkterte hornhinnen og tross alle gode forsøk på behanling ble det ikke bra, og vi måtte til slutt operere ut øyet.

Vi selger valper til ettersøksjegere. Ønsker du en valp til ettersøk, som har ett trivelig hverdagsgemytt, er skarp i skogen når det gjelder, og fra "Fjellstølen-linjene" så er du velkommen til å ta kontakt.