Valper 2021

14. jun, 2021

..Det er det store spørsmålet om dagene. 🙂
Jatzi viser noen tegn til å være drektig. Hun har omtrent null matlyst. Hun er EKSTREMT nærgående, kosete og kontaktsøkende, og hun har fått litt "struttepupper". Dette er tegn på at hun kan være drektig, for hun pleier ikke å være sånn like etter løpetiden.
Det er for tidlig å se noe voksende mage. Fosterne har så vidt festet seg på dette tidspunktet. Men om et par uker burde vi kunne se noe endring.

25. mai, 2021

Jatzi og Ares har funnet tonen, og har hatt to vellykkede parringer. Progesterontest viste også at vi var på rett tidspunkt, så da ble det søt musikk med "Parring på grensen" (Dårlig humor for de som har sett tv-programmet "Allsang på grensen" 🤪).

Ares visste godt hva han skulle gjøre, og han var ingen gentleman slik som Jatzi sin pappa var. 😎
Her var det null flørting, men Jatzi er sin mors datter, og hun var ikke så veldig vanskelig å overtale selv om hun først synes han var litt i overkant direkte. 😀 Det tok omtrent 40 sekunder for henne å bestemme seg for at hun ville likevel..

Så nå blir det spennende å se etter tegn på at vår vandrende lykkepille er drektig (det går nok litt tid), og forventet "termindato" er da 23. juli. Blir det valper så er de leveringsklare i uke 38.

14. mai, 2021

Tirsdag 11. mai, på bursdagen min, overrasket Jatzi oss med å legge fra seg noen bloddråper på gulvet. Vel, så veldig overrasket ble jeg i grunnen ikke, for jeg hadde sett at hun var begynt å hovne opp bak noen dager før, men likevel var det jo ikke forventet at det skulle komme en måned før. Mulig hun har blitt påvirket av at hun har vært i lag med en annen tispe med løpetid, hva vet jeg. 
Uansett så blir det parring, korona-karantene eller ei. Jeg har nå lagt opp til at jeg kjører alene med henne over til Ares, og vi satser på at parring blir gjennomført helgen i uke 20, kanskje det drar ut til mandag eller tisdag i uke 21. Det betyr at vi for første gang får sommervalper! Det blir helt supert, og jeg håper sommeren blir fin sånn at valpene får en god start og får være mye ute. 
Valpene vil da være leveringsklare i siste del av september. Så da håper vi de skal få bli med på fall under høstens jakt! 🤩

Er du interessert i valp fra denne supre kombinasjonen så må du ta kontakt. Vi setter stor pris på at du har lyst å komme og hilse på oss også, så blir det nok litt lettere for oss å vurdere hvem som skal trekke "vinnerloddet". 🙂

13. des, 2020

Vi har veldig lyst å beholde en tispe fra dette kullet (også), men med to hunder fra før av så sier det seg selv at vi på langt nær har nok ettersøk til å få en tredje hund god nok. (Dessuten er Geir ganske bastant på at det rekker med to hunder og en katt i hus 🤭 )

Derfor har vi tenkt at vi vil sette ut en tispe på fôr, slik at vi har mulighet til å få valp fra eget oppdrett når Gina er borte og Jatzi begynner å dra på åra og vi må ha ny. 

Å være forvert betyr at du får hunden uten å betale penger for den. Hunden bor hjemme hos deg, og betraktes som din. Vi har retten til å bruke hunden i avl. (For Bayersk Viltsporhund betyr det max to kull eller inntil 20 valper.) Se gjerne NKK's forvertavtale hvis du lurer på hva som er vanlig å ha med i en kontrakt. 
Din betaling for hunden er å sosialisere den godt, lære den å fungere i familien din og lære seg å omgås ulike miljøer, andre hunder og folk. Du må naturligvis også trene den for bruk til ettersøk, vi selger ingen valper som "selskapshunder".

Dette betyr naturligvis at vi må ha ett godt samarbeid, og mulighet til å treffe dere relativt ofte. Så det betyr at du ikke bør bo mer enn 3-4 timer unna Jølster.
Dersom du ikke har mulighet/ønske til å bruke hunden på skarpe ettersøk selv, må du bo i en slik nærhet til oss at vi kan bruke den når vi har vakt. (En god begrunnelse til å flytte til vakre Jølster 😀)

Dersom du/dere er interessert i en slik avtale, så ta  gjerne kontakt tidlig. Vi kommer til å velge forvert med omhu. 🙂

9. nov, 2020

Da kan vi endelig røpe nyheten. 🙂
Hannhunden som skal bli pappa til Jatzis valper er SL CH Ares Košaryská, regnr. SE57173/2020 i Sverige (SPKP 11697 i Slovakia hvor han opprinnelig kommer fra). 

Han er født 03.06.2015 og har gode meritteringer:
Slovakisk champion 
1. premie på Vorprufung
1. premie på Haüptprufung
Excellent/Sehr Gut på formbewertung/utstilling
HD A
Og han er naturligvis avlsgodkjent av ISHV - Det Internasjonale Schweisshundforbundet.

Så hvis ikke koronaen tar oss så blir det Sverigetur på oss i begynnelsen av juli neste år, så får vi heller ta karantene når vi kommer hjem. Sommerferien passer jo godt å ta hjemme på vakre Jølster. 🙂