Bordeaux Dogge

Litt historikk..

 

Bordeaux Dogge er en gannel rase fra Frankrike av typen dogge, en hundetype som opprinnelig ble brukt til jakt på storvilt og som vokterhund på kveg og hest. Den ble også brukt som kamphund og var med i oksekamper og bjørnekamper. Den er også kjent som fransk Mastiff og Dogue de Bordeaux.

Bordeaux doggen stammer fra distriktet Bordeaux i Frankrike, hvor rasen har referanser tilbake til1300-tallet. Hunderasen kan imidlertid ikke kalles uniform før omkring 1920, men opprinnelsen oppstod trolig før både engelsk bull dog og bullmastiff. Denne hundetypen blir også kalt gresk-romersk kamphund, noe som refererer til kamphunder brukt ved krigshandlinger under den gresk-romerske perioden.

Rasen holdt på å dø ut etter 2.verdenskrig, men kan sies å ha fått en ny «vår» på1960-tallet.

Rasen er i dag brukt hovedsakelig som selskapshund. Den har et rolig og avbalansert vesen, og er en tålmodig og trofast venn som egner seg meget godt som familiehund, da de knytter seg veldig til sin eier og familie. De har fremdeles gode vakt-egenskaper, da den er årvåken og modig. Den skal ikke være aggressiv.

Bordeaux Dogge er en hund som virkelig må oppleves!!!Rasen er godt kjent fra 80-talls filmen Turner & Hooch

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.12 | 13:25

Hei! Ønsker å kjøpe oss en engelsk bulldog og lurer på om dere har noen planlagte kull?

...
03.09 | 19:27

Hei hei. Planlegger dere kull på ddb i nærmeste fremtid ?:)

...
11.07 | 14:21

Hej, Vi var nutvungna att avliva våran bulldogg efter 8 år pga. cancer. Nu söker vi en tik valp. Är det något du kan hjälpa oss med? Med vänlig hälsning, Mikael

...
09.07 | 19:41

Hei, har tidligere eid en japanese chin, men Engelsk bulldog er en rase jeg alltid har hatt sansen for. Er det lang ventetid hos dere?

...
Du liker denne siden