OM OSS

 25 ÅR MED OPPDRETT AV TOY OG DVERGPUDDEL!


Vi holder til i landlige omgivelser på Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Vi bor et steinkast fra marka, som flittig blir brukt av både 2-og 4-bente. Samtidig kjører vi til Lillestrøm på 25 min. og til Oslo på 30 min - 
landlig og sentralt  🙂 

 

Kennel Infocus består av meg Wenche (72-model) og Bo (68- model), men med god hjelp (i hvert fall når det gjelder kos med hundene) av våre tenåringsjenter. Hunder har alltid vært en del av vårt liv, siden lenge før oppdretts-eventyret startet. Jeg har drevet aktivt med hund innenfor grenene agility og lydighet og noe med hundekjøring. Bo var hundefører i militæret og har hatt flere somrer i Scotland hvor han har bistått under lammingen og som gjeter med hund.  I dag bruker vi den meste av fritiden vår sammen med våre 4-beinte venner i skogen og på fjellet, da vi begge to er over gjennomsnittet glad i å gå tur. Jeg er hjemmeværende, slik at våre hunder er lite alene hjemme og våre valper blir fulgt godt opp og får den sosialisering de behøver. Bo arbeider som dyrlege på dagtid, men så snart han er hjemme fra jobb, er han å finne på gulvet dekket av store og små på fire bein. Vi har, i tillegg til pudlene, en stor og snill Border Collie «Storm», som er den fineste «onkel» for våre valper.

 

Vi gjør vårt aller beste for å drive et seriøst kvalitets-oppdrett av Toy- og dvergpuddel, i fargene sort og brun. Målet som oppdretter er å avle frem funksjonelt sunne hunder, med godt gemytt og med en rasetypisk konstruksjon og mentalitet. Hunder som kan leve et langt og godt liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet generelt.

 Vi er opptatt av å ha et visst omfang og bredde i genmaterialet, derfor kjøper vi innimellom hunder fra utlandet med helt andre linjer enn det som finnes her. Vi reiser også utenlands for å pare våre tisper, for å få inn nytt «blod». Vi ønsker heller ikke å ha for mange hunder boende hjemme av gangen, da vi ønsker at hver enkelt hund får de turer, kos og stell de fortjener. Derfor bor flere av våre hunder hos fòrverter. De fleste av våre hunder bor hos oss til de er ferdig stilt ut og flytter da til fòrvert rundt 3 års alder, men det hender også at vi setter ut valper på fòravtaler, nettopp for å beholde våre linjer og opprettholde det genetiske mangfoldet i vårt avlsarbeid. Valper som blir satt ut på fòravtale, blir ikke stilt ut, men går gjennom og består alle nødvendige helsetester som er relevant for rasen, før de brukes i avl.

Vi har en «kjerneflokk», som blir hos oss til de forlater denne verden. Denne fine flokken består av Chloe, Wilde, Nicco og Storm.

 

Ønsker du valp fra oss, kan du lese mer om våre valper på siden

Å KJØPE VALP FRA OSS  og ET VALPEKULL HOS OSS
 

 

Her er klipperommet hvor jeg steller alle våre hunder.

Vår toypuddel Stjerne viser sine ferdigheter som trekkhund