HVEM ER JEG

MER ENN 20 ÅR MED OPPDRETT AV TOY OG DVERGPUDDEL!


Vi holder til i landlige omgivelser på Aursmoen i Aurskog-Høland kommune. Vi bor et steinkast fra marka, som flittig blir brukt av både 2-og 4-bente. Samtidig kjører vi til Lillestrøm på 25 min. og til Oslo på 30 min - 
landlig og sentralt  🙂 

Jeg, Wenche (72 modell), har drevet aktivt med hund siden barns-ben og fikk min første egne hund da jeg var 13 år, en langhåret schâfer - "Peik". 
Jeg drev i mange år aktivt innenfor brukshundmiljøet, og har konkurrert aktivt i både agility og dressur. Om vinteren var det mye snørekjøring med og uten pulk.

Jeg ser på meg selv som et "hundemenneske", som liker å bruke hundene, noe som også gjenspeiles i mitt hundehold.

Min første puddel kjøpte jeg i 1996, en sort vakker toypuddel tispe:
NUCH Fidel Fistful O`Dollars
 "CELINE".
Jeg oppdaget hvilken fantastisk rase puddelen er, Celin var med på de samme lange turene som schâferen var, hun var like lettlært og i tillegg røytefri 😀!
Jeg hadde mitt første puddel kull i 1997
og så var jeg i gang.......

Å drive oppdrett er en 24/7 geskjeft, en livsstil som er  utrolig givende, men også veldig tidkrevende.

Det er jeg som steller og klipper alle våre hunder både til utstilling og hverdags. 

Hundene lever som vanlige familiehunder og vi er veldig glad i å gå turer i skogen her vi bor, men vi er også ofte på fjellet, noe både vi og hundene nyter godt av. 

Mange av våre hunder bor også hos fòrverter. Vi har valgt å sette ut på fòr, voksne ferdig utstilte hunder, men også noen ganger valper. Vi vil ikke ha flere hunder boende hjemme enn at vi kan ta alle med ut på tur og gi alle den omsorg og kjærlighet de fortjener. På den måten får våre hunder dekket sitt behov for oppmerksomhet, tur og kjærlighet.
Tusen takk til våre fòrverter, uten dere hadde vi ikke klart å drive oppdrettet vårt på den måten vi gjør, ei heller ikke hatt det genetiske mangfoldet vi bestreber å ha i vårt avlsarbeide .

Vi har strenge krav til våre avlsdyr.
Vi setter helse først og alle våre avlsdyr øyelyses hvert annet år, har kjent PRCD status og er kneledds-undersøkt. Kun klinisk friske hunder brukes i avl.
Vi følger Norsk Puddelklubb sine avlskrav ift helse og Nkk`s etiske grunnregler for avl og oppdrett.  Vi  har bare hunder i avl som har puddelens raskarakter - en stolt holdning med mye utstråling, er positiv og omgjengelig mot to-og firbente.
De aller fleste av våre hunder er også høyt premiert på utstilling, men det hender vi setter ut valper og unghunder på fòravtale for å beholde et visst genetisk mangfold. Disse hundene blir ikke vist på utstilling.
 Vi har stort sett 6 hjemmeboende hunder til enhver tid. Når vi beholder en valp fra et kull, bor den hos oss til den er mellom 1-3 år gammel, før vi setter den ut på fòravtale. Da er den godt sosialisert og trenet og føler seg hjemme hos oss, når den skal tilbake til oss for å ha valpekull. 

CHLOEWILDE og NICCO blir boende hjemme hos oss på livstid, de er de aller beste hjelperne en kan tenke seg når det gjelder å oppdra valper og holde ro i flokken vår. 


Ønsker du valp fra oss, kan du lese mer om våre valper på siden

Å KJØPE VALP FRA OSS  og ET VALPEKULL HOS OSS
 

Her er vi i vårt paradis!!

Her er klipperommet hvor jeg steller alle våre hunder.

Vår toypuddel Stjerne viser sine ferdigheter som trekkhund