FÒRVERT

 

Vi søker fòrvert til valp ila 2021. Ta kontakt på telefon for mer info, 90283808.

 

 

 

 På denne siden kan du lese om hva det innebærer å være fòrvert for

 

Infocus Poodles

 

 

 Vi er veldig opptatt av å prege hundene våre selv. Vi ønsker å knytte bånd, lære de grunnleggende ferdigheter og prege de riktig ift stellesituasjonen. Når vi ser at "dette er på plass", kan vi sette hunden ut på fòravtale. Når vi setter ut en hund på fòravtale, er den klippet i en kort og praktisk frisyre, som er lett for fòrverten å holde flokefri mellom stellene hunden får her.

 

 Som oppdretter er vi opptatt av å ha en viss bredde i vårt  avlsmateriale dvs et genetisk mangfold uten for stor innavlsprosent. Det er også viktig at vi tar vare på nye individer, slik at vi tar vare på de linjene vi har. For å klare dette er vi avhengig av å ha hunder ute på fòravtaler. Fordelen med en fôravtale er at oppdretteren kan beholde flere hunder som hun mener er lovende for videre avl, uten å måtte ha alle hundene hjemme. Vi har ikke kapasitet til å ta oss av alle med tanke på trening, stell, turer, kos osv. Derfor er det fint å kunne sette ut disse hundene på fôravtaler til hjem som kan gi de akkurat det de behøver.

For fôrverten er fordelen at han/hun får den beste hunden fra et kull uten store økonomiske utgifter, da hunden overtas vederlagsfritt. Fòrverten får tett og god oppfølging av hunden ift pelsstell, fòring, oppdragelse og alt det måtte være fòrverten ønsker av veiledning og oppfølging. Etter at avtalens vilkår er oppfylt, avsluttes fòrvertsforholdet.

 

Hvis vi behøver fòrvert, annonseres dette på forsiden.

 

Nederst på denne siden kan du lese litt om hvordan noen av våre fòrverter har oppleved/opplever det å være fòrvert for hunder fra oss.

 


 

 

AVTALENS INHHOLD I GROVE TREKK;

 

Fòrvert overtar hunden vedrelagsfritt og forplikter seg til å ta godt vare på hunden resten av dens liv.

Fòrvert overtar en veloppdragen hund, som har lært de mest grunnleggende ferdighetene som er nødvendig i hverdagen. I tillegg vil den være veldig rolig og fortrolig ift stellesituasjon og håndtering generelt.

Med fòrhunden følger en perm med en del info, råd og tips. Den følger fòrhunden til hvert stell hos meg og div. saker som omhandler hunden (løpetider, vet. besøk, neste stell o.l. noters på eget ark i permen).

Fòrvert må ha økonomi til å kunne holde et normalt hundehold, dvs at fòrverten dekker alle dagligdagse utgifter.

Oppdretter dekker alle utgifter som er direkte tilknyttet avl og oppdrett.

Jeg tar ansvar for å ta det fulle stellet av hunden, dvs bad/føhn, øre-og tannrens, kloklipp og full klipp av hele hunden. Fòrvert må ha mulighet til å levere hunden til meg for fullt stell ca. hver 8.-10. uke. Stell foregår formidager, mandag-fredag, ikke helger.

Oppdretter gir fòrvert grundig innføring av lettere pelsstell som børsting, bading, føhning og kloklipp, som fòrvert har ansvar for å gjøre innimellom de store stellene hos meg. 

Oppdretter gir fòrvert grundig innføring i å håndtere hunden og veiledning i oppdragelse av hunden.

Fòrverten står fritt til å bruke hunden i agility, lydighet o.l. men må dekke kursavgifter og evt påmeldinger til konkurranse selv.

Når tispen skal pares, leveres hun til oss og kan etter paring reise hjem til fòrvert der hun er frem til ca 10 dager før termin. Hun kan reise hjem til  fòrvert når valpene er avvent. 

 

En gjensidig bindende kontrakt vil inngås.

 

Det er i oppdretters interesse at hunden får det godt hos sin fôrvertfamilie, at de behandler hunden som sin egen, og gir den trygghet, kos og masse kjærlighet. Hunden vil være fòrvertens familiehund og venn i hverdagen, resten av dens liv. For oss er hunden et viktig ledd i vårt arbeid som oppdretter og skal bidra til å videreutvikle den flotte puddelrasen.    


 

Line og Angelica sitt første møte med lille Chanel <3

Fra fòrvert Line :

"Jeg hadde mitt første møte med Wenche på telefon. Jeg fant Wenche på nettet når jeg søkte etter Toypuddel, og ringte. Vi hadde en veldig hyggelig samtale og det endte opp med at jeg fikk tilbud om å være fòrvert før vi fikk lagt på. Og det ble jeg, fòrverten til lille Chanel. Det var ukjent for meg med en hund jeg måtte stelle og følge opp på denne måten da Chanel var utstillingshund en periode.

Wenche var veldig behjelpelig med å skaffe utstyr, hun ga meg grundig og lettfattelig innføring i hvordan jeg kunne ordne dette selv. Og det gikk veldig fint. Hun er lett å få veiledning av, kommuniserer klart og tydelig og er veldig imøtekommende og støttende.

Jeg er kanskje ikke så fleksibel selv pga min jobbsitasjon, så det har vært veldig behagelig å ha en god dialog, og finne passende løsninger for oss begge, det har fungert veldig bra. Wenche er også veldig flink med hundene sine. Og hun er ryddig i forhold til kommunikasjon, avtaler og levering. Nå har det ikke vært så mye ekstra med Chanel, men hun skulle pares og brukes i avl, det var avtalen. Det var også nytt for meg, og det var veldig betryggende når Wenche hadde en så stor grad av trygghet og tillit.

Wenche er lett å forholde seg til, lett å få tak i om det skule være noe og responsiv på meldinger og spørsmål. Hun er med andre ord en god support uten å blande seg inn utover hva som gjelder i kontrakten, som jeg personlig ikke tenkte så mye over da det var så god flyt oss imellom. Jeg vet også at hundene hennes har det fint, hun er passe streng og disiplinert, noe jeg liker godt for det er lett å forholde seg til slike hunder. Hundene er sosiale og glade.

Jeg kan absolutt anbefale henne, både når det gjelder kjøp av hund eller som fòrvert."


Hilsen fra Line.

 


 

Merete og Farah, to flotte jenter <3

FRA FÒRVERT MERETE:

"Jeg ble forvert for Farah våren 2011, og synes det har vært trivelige, lærerike og morsomme år! Farah hadde da hatt to valpekull og planen var at hun skulle ha to eller tre kull til. Jeg ønsket meg egentlig en valp, men Wenche hadde da ingen valper til salgs, så hun forslo at jeg kunne være forvert for Farah.

Jeg tenkte meg nøye om, og om hva dette ville innebære, og etter og ha truffet Farah og sett hennes gode lynne og vakre vesen, bestemte jeg meg! Og jeg har ikke angret! Jeg har fått en glad og veldressert hund!

Wenche er en seriøs og dyktig oppdretter, som er veldig glad i hundene sine! Hun bestreber seg på å ”lage” sunde og pene hunder. Jeg føler det er veldig trykt og sikkert å ha henne som ”backup”, når det er noe jeg lurer på eller er engstelig for. Hun stiller opp, og svarer på alle rare og ikke rare spørsmål, og ønsker at forvert og hund skal ha det bra sammen! Og vi ønsker jo begge to at hunden skal ha det best mulig!

 Farah er i dag pensjonert og jeg får heldigvis fortsette å stelle Farah hos Wenche. Hun kjenner Farah så godt og gjør henne så vakker og fin. Om det skulle være noe som ikke er som det skal være, kan Wenche oppdage det tidlig. Det å ha en ren og velklippet puddel er hyggelig, og jeg får mange komplimenter for Farah!      

Samarbeidet med Wenche har gått veldig bra, og utsagnet hennes om ”at vi finner alltids en dag som passer” er riktig! De gangene forhunden må være hos henne over lenger tid, er en fin runde i oppdragelse og at hunden må innrette seg med andre hunder.

Alt i alt har det vært en positiv opplevelse for meg å være forvert, og jeg synes det er spennende å følge Wenches arbeid videre! Det å ha fått lov til å være en bitte-bitte-bitte liten del av det synes jeg er en ære, og må stadig spørre om hvordan ”barne-barn” og ”oldebarn” har det………"

Hilsen Merete

 


 

Hanne og Hunter <3

Fra fòrvert Hanne:

 

Da vi mistet vår kjære Delia tidlig i våres, var vi ikke i tvil om at vi skulle skaffe oss en ny firbent venn. Sorgen var stor når vi mistet henne, og vi tenker fortsatt på henne hver dag, men vi ville ikke være foruten den gleden en hund gir oss.

Jeg satt meg ned og søkte etter oppdrettere som er medlem i Norsk puddelklubb. Det var viktig for oss å få hund fra en kennel som driver seriøst hundehold, og som ikke minst kan hund. En kennel som setter hunden i fokus, ingen valpefabrikk.

 Den første kennelen mine øyne falt på var Infocus, jeg tok en telefon, og møtte en veldig hyggelig dame i den andre enden, Wenche. Vi var i første omgang ute etter å kjøpe valp, men hun hadde ingen planlagte kull før nå i høst. Hun fortalte videre at hun hadde en hannhund, dvergpuddel, Hunter på to år, som skulle settes ut på fòr til rette personer. Det ene første til det andre, og noen dager etter satt vi i bilen på vei til Flateby for å hilse på dem. Magefølelsen var veldig god allerede når jeg snakket med Wenche i telefon, og den ble ikke dårligere etter å ha møtt henne og vakre Hunter, som sjarmerte oss i senk. En nydelig godt sosialisert puddelgutt med en meget god oppdragelse, og ikke minst et flott gemytt. Man kan vel nesten kalle det «å komme til dekket bord».

 Gleden og spenningen var stor når vi hentet han et par uker senere. Han hadde da vært på sin siste utstilling hvor han ble nordisk champion. Vi ble møtt av en nybadet og nyklippt Hunter. Wenche hadde satt av god til for å gi oss den informasjonen vi trengte i første omgang, bl a om Hunter sine vaner. Vi fikk også en perm med all informasjon. Og som hun alltid sier, bare ring hvis det er noe, jeg er der for dere.

 Vi hadde snakket mye om han de to siste ukene og endelig var han hjemme hos oss. Vi var veldig spent på om han ville trives hos oss, og ikke minst kjemien oss imellom. Men alt bare klaffet. Hunter slo seg til ro fra dag en. En flott puddelgutt med en hærlig personlighet. Jeg og min familie er veldig takknemlig for at vi får være hans fòrverter, jeg har fått en ny bestevenn og turkamerat.

 Jeg var litt usikker på pelsstellet i begynnelsen. Men det var ikke noe problem, da ba hun meg komme og bli med på et stell med bad og føn, for at jeg skulle bli tryggere. Hun har nå også lært meg hvordan jeg skal barbere snute, «halssmykke» og labber slik at jeg kan gjøre det selv.

 Jeg kan på det varmeste anbefale å ha hund på fòr fra Wenche, som fòrvert  føler jeg meg godt ivaretatt. Hun har flotte hunder, og har alltid hundene i fokus, noe som er viktig for meg som fòrvert.

 

Oktober 2014

 Hanne Ørseng Kværner