INFORMASJON OM Å KJØPE VALP FRA INFOCUS POODLES

Jeg vil innlede denne generelle informasjonen med å belyse et

svært viktig spørsmål;

Hvorfor kjøpe valp fra seriøs oppdretter?

Jo fordi;

«Seriøse oppdrettere har premierte avlsdyr, slik at de bevisst avler på individer

som er rasetypiske ift rasestandarden. Seriøse oppdrettere har testet sine

avlsdyr for de arvelige lidelser som kan forekomme hos rasen og bruker kun

friske, godkjente hunder i avl! Seriøse oppdrettere kjenner til sine hunders

stamtavle og når parrings-partner velges, er det på bakgrunn av kunnskap om

individenes gemytt, helse og eksteriør! Seriøse oppdrettere bruker mye tid,

energi og penger på oppdrettet sitt og det er et brennende engasjement for å

fremme rasen som er drivkraften bak oppdrettet. En seriøs oppdretter vil til

enhver tid, gjennom hele hundens liv, gi deg all nødvendig hjelp, råd og

veiledning basert på bred kunnskap og erfaring!»

Kennel Infocus tar sterk avstand fra all blandingsavl som "doodles" og "poo" blandingene, som oftest avles frem på bakgrunn av ren profitt!

 

Vi legger ned mye tid i vår avls-planlegging og vi setter oss grundig inn i de ulike linjene, slik at grunnlaget for å lage sunne og rasetypiske pudler er best mulig. Vi bruker også mye tid på å gi riktig informasjon og veiledning til våre valpekjøpere, både før og etter levering, og vi er stolte over de mange positive tilbakemeldingene vi får fra våre valpekjøpere.

 

 En Toypuddel får i snitt ca. 2 valper pr. kull. Det kan bli født både toy og dverg i samme kull, det er skulderhøyden på den voksne hunden som avgjør om det er en toy eller dverg. Toypudler er fra 24-28 cm i skulderhøyde og dvergpuddel over 28-35 cm i skulderhøyde. Det kan være bare 1/2 cm som skiller toy fra dverg. En kan aldri gi en 100 % garanti for det eksakte cm målet valpen vil få som voksen, men vi kan anta ut i fra foreldredyr, stamtavle og valpens vekt og størrelse ved 7- 8 ukers alder. Toy og dvergpudler blir paret om hverandre og valpen blir registrert som den størrelsen oppdretter antar at den blir. Voksenstørrelsen på pudler fra Infocus, pleier å ligge mellom 26-30 cm i skulderhøyde og har en vekt fra 3,5-5,5 kg. Alle våre avlshunder har en god benstamme og mye kropp og egner seg ypperlig som familie og turkamerater.

Vår toypuddel Stjerne på bare 26 cm er en flott trekkhund og turkamerat.

 

Våre valpekjøpere er mennesker som setter pris på måten vi driver vårt oppdrett, jobber med valpene på og den gode oppfølgingen vi gir, både før og ikke minst etter valpen er flyttet til sin nye familie. Referanser oppgis om ønskelig!

For oss er det viktig at vi får sendt ut valpeheftet og utstyrsliste som er spesial-laget av oss, for våre valpekjøpere, i god tid før valpen hentes. Da har dere god tid til å lese gjennom informasjonen, komme med spørsmål og gå til innkjøp av det som står anbefalt av utstyr, før valpen kommer i hus.

 Våre valpekjøpere må kunne tilby valpen/den voksne hunden et trygt og godt hjem og kjøpet skal være gjennomtenkt.

Vi gir grundig informasjon, basert på lang erfaring og gode tilbakemeldinger fra våre valpekjøpere, om hvordan man gjør overgangen for valpen best mulig den første tiden!

 

Hva skal du bruke hunden til?:

Infocus Poodles selger valper både til kos/lydighet/agility og til utstilling/avl. Det er viktig at du gir informasjon om bruksformålet med hunden, familiesammensetningen og hvordan hverdagen deres ser ut. For oss er det veldig viktig informasjon, slik at vi får plassert valpene i mest mulig riktig hjem. Det er vi som velger hvilken valp som du/dere får, basert på valpens personlighet og den informasjon vi har om deg/dere.

Vi selger kun hunder til avl til erfarne oppdrettere, da dette krever en god innsikt i rasens standard, genetikk og avl. Å drive oppdrett er kun for spesielt interesserte som har som mål å ta vare på og fremme utviklingen av den flotte og allsidige puddelrasen.

 

Valg av kjønn og farge: De fleste ønsker en hund til kos og da spiller kjønnet ingen rolle. Det er svært liten kjønnsmessige forskjeller på pudler som skal kjøpes til kos/lydighet/agility/utstilling, det er kun når en snakker om avl/oppdrett, at det er en betydelig forskjell. Hannhunder er like kosete og hjemmekjære som tispene, men de har ikke de hormonsvingningene som en tispe har og er derfor mer stabile og tolerante ovenfor omgivelsene. Tisper har løpetid ca. to ganger pr. år. Hvis dere har en hund fra før av, som ikke er sterilisert/kastrert, anbefaler jeg å gå til anskaffelse av en ny hund med samme kjønn. I naturen er det slik at det blir født flest hanner, derfor anbefaler jeg de som ønsker valp å være åpen for begge kjønn. Da forkorter man ventetiden på valp betraktelig.

 Når det gjelder farge, sort eller brun, er det smak og behag, og for mange spiller det ingen rolle med farge, det er ofte andre ting som er viktigere. Brune er mørkere i fargen som valper, men etter hvert som de blir eldre, lysner fargen noe. Noen lysner lite, mens andre lysner mer. Dette skjer gradvis over lang tid.

 Diverse;

Toy og dvergpudler er sporty hunder som er med på det meste. De er med på times lange turer i skog og mark, de er gjerne med på joggeturer og rolige sykkel-og skiturer. Er det slik at du ikke har mulighet til å gå lange turer, nøyer den seg korte småturer og evt. lufting i hagen. Men, mosjon må den få, det er viktig for enhver hund (og menneske) sin trivsel og helse. En toy/dverg puddel er en ypperlig familie hund som er snill mot mennesker, både små og store,andre hunder og dyr generelt. Men, de er smarte og behøver en kjærlig og konsekvent oppdragelse, slik at de finner sin plass i familien. De kan fint brukes til agility, dressur o.l. aktiviteter innenfor hundesport. Toy-og dvergpuddel er en sunn rase, men sykdommer forekommer her som hos alle andre raser og blandingshunder.

De mest kjente øyesykdommene er PRA, PRCD-PRA, katarakt og øyehår (distichiasis og ektopisk cilie). Alle avlshunder skal øyelyses hvert 2. år (avlsanbefaling NPK) og de som driver seriøst oppdrett, bør til enhver tid følge øyelyserenes anbefaling ift. avl. Alle våre avlshunder øyelyses hvert 2. år og vi følger til enhver tid avlsanbefalingene satt av øyelyserne.

 

Patellaluksasjon er også noe som forekommer hos småhunder, deriblant toy-og dvergpuddel. De avlsetiske retningslinjene sier en kan pare en hund med grad 1 med en fri (o), mens hunder med grad 2 og 3, utelukkes fra avl. Patellaluksasjon grad 1 vil aldri plage hunden, den vil kunne trene agility, løpe og hoppe, den vil være klinisk frisk. Alle våre hunder er sjekket for patella luksasjon hos autorisert veterinær og vi følger NPK sine avlsanbefalinger.

Vi er også veldig opptatt av oral helse, spesielt sykdom i tannkjøttet, da dette er noe som ofte rammer miniatyr raser. 

 Individer med dårlig gemytt, kløe, allergi, epilepsi og andre tilstander som gjør at hunden ikke er klinisk frisk avles ikke på. En slik hund vil ikke kunne fungere optimalt og vil derfor ikke være funksjonsfrisk, noe som for oss , er alfaomega i avlsarbeid.

Pudler generelt er en allergivennlig rase og blir tålt av mange, men ikke alle, allergikere. Ved allergi i familien må en på forhånd undersøke at allergikeren tåler puddel. Ved allergi anbefaler jeg å bade puddelen hver uke og ha hundefrie soverom.

Før en går til anskaffelse av en puddel, skal du vite at det koster penger å holde den velstelt, noe som er et «must». Du må enten sende den til en prof. Hundefrisør ca. hver 2-3 mnd eller kjøpe deg klippeutstyr og gjøre jobben selv.

Du må også ha økonomi til å ha den forsikret, Pr.d.d koster en veterinær og livsforsikring ca. 3.000 kr. i året. Forsikringen kan skreddersys og koste både mer eller mindre, alt ettersom hvilke forsikringer du ønsker og hvor høy egenandel du vil ha.

 

Når valpen er leveringsklar har den:

 • · Blitt preget riktig ift alder og utvikling
 • · Klippet klør ukentlig
 • · Fått barbert snute og poter flere ganger
 • · Blitt badet, børstet og fønet flere ganger
 • · Fått anbefalt antall ormekurer (2, 4 og 6 uker gammel)
 • · Begynt renslighetstrening
 • · Blitt kjent med alle lyder som er normalt i en husstand
 • · Blitt kost masse med av både små og store på to ben
 • · Blitt vant til å sove i bur om natten
 • · Fått hilst på og lekt med andre voksne hunder
 • · Kjørt bil

 

 

Dette får du med valpen:

 Valpen er registrert hos NKK, stamtavlen ettersendes innen valpen er 6 mnd

 Kjøpekontrakt NKK

 Kopi av helseattester på foreldredyrene

 Helseattest

 Valpen er ID-merket med chip

 Førstehjelpsbok for hund

 Temperaturmåler

 Vi tegner en veterinær og livsforsikring i Agria på valpen, slik at den er fullforsikret fra den dagen dere henter den. (Faktura sendes dere 1 ukes tid etter levering)

 Hunden er forsikret gjennom oppdretter i Agria i 5 år mot skjulte feil og mangler, den forsikringen erstatter ikke en vanlig livs og ulykkes forsikring.

 Valpehefte og utstyrsliste tilsendt på mail

 Fòr, valpepakke fra Royal Canine

 Vom og hundemat puppy

 Ferdig laget fôrblanding for det første døgnet

 Et lite teppe som lukter trygt og godt (mamma og evt. søsken-lukt)

 Justerbart nylon-snøre

 Karde

 Leke

 Tyggepinne

 Innføring i kloklipp, håndtering og børsting av valpen

 Garanti på hjelp og veiledning så lenge hunden lever

Til info; så kan utstyrspakken variere noe fra år til år.

 

Dine forpliktelser når du kjøper valp hos oss:

 Du forplikter deg til å ta godt vare på valpen hele dens liv. Du må ha tatt deg fri fra jobben i den første tiden og legge opp hverdagen slik at sammenhengende alenetid for valpen ikke overstiger 4-5 timer de første månedene.

 Du plikter å ha hunden forsikret hele sitt liv. Puddel er en pelsstellrase og dere forplikter dere til å stelle pelsen på hunden. Du må ha tid til å aktivisere og sosialisere hunden og gå på minst et valpekurs innen den er 1år gammel.

 Du forplikter deg til å informere oss om hvis hunden blir alvorlig syk. Dette for at vi kan ta hensyn til eventuelle sykdommer i vårt avlsarbeid.

 Du forplikter deg til å kontakte oss først hvis valpen skal selges, gis bort eller avlives.· Du forplikter deg til å følge kjøpekontrakten.· Jeg håper på bilder av valpen og noen ord om hvordan det går med hunden i hele dens liv.

 

Ønsker du, etter å ha lest denne informasjonen, å kjøpe valp fra oss,

vil vi gjerne at du sender en mail;

 

 -Fortell litt om deg selv og din familie.

- Arbeidssituasjon, hvis du jobber fullt så trenger vi å vite hvordan du løser

"hjemmealenesituasjonen" til valpen den første tiden.

- Hva du skal bruke hunden til.

 

De fleste av våre valper er reservert på forhånd, da vi tar imot forhåndsreservasjon. Vi tar kun imot forhåndsreservasjoner der kjøper kan ta imot både hann og tispe, evt bare hann, da det blir født færrest tisper og at tispene som regel beholdes for videre oppdrett. 

 

Av hensyn til mamma`n til valpene, tar vi imot besøk når valpene er ca. 4-5 uker gamle. Ved dette besøket er alle familiemedlemmene velkommen hit, men ved henting av valpen, er det kun de voksne som kommer.

Dette fordi det ved levering av valpen er kontrakts gjennomgang og en del info, som de fleste små på to ben synes er veldig lite interessant og tålmodigheten blir liten.

Vi har dessverre ikke anledning til å ta imot besøk utenom dette. Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker å komme og hilse på oss og hundene, men for å bevare familielivet, har vi måtte sette en grense, slik at det kun tas imot besøk når valpen din er mellom 4-5 uker gammel.

Vi har valgt å oppdatere hjemmesiden vår jevnlig med tekst, bilder og videoer, slik at dere kan tilegne dere den informasjonen dere behøver gjennom den, ønskes det referanser fra tidligere valpekjøpere er det mulig. Vi er også ofte på utstillinger, både nært og fjernt og ønsker dere, kan dere komme for å hilse på noen av hundene og oss der.

 I god tid før levering av valpen, sender vi deg en del informasjon, som omhandler den første tiden med valp i hus samt utstyrsliste og hvor du får kjøpt det til en rimelig penge. Noe utstyr følger også med valpen fra oss. På den måten er du/dere godt forberedt når valpen kommer i hus. Vi legger ut bilder, videosnutter og info om valpene på hjemmesiden med jevne mellomrom, slik at du får fulgt med utviklingen deres frem til levering ved 8 ukers alder. I ventetiden er vi tilgjengelig for eventuelle spørsmål.

Vi gir alle valpene våre stamtavlenavn og du bestemmer selvfølgelig selv kallenavnet dens. Vi velger også ut valp til deg/dere (og bestreber å imøtekomme deres 1. valg ift kjønn/farge), slik at det blir mest mulig riktig i forhold til familiesituasjon og brukshensikt med hunden og hundens lynne. Hos pudler er det ingen kjønnsmessige forskjeller, forskjellene ligger i valpens personlighet.   

 Består kullet av mer enn 1 valp, får dere ikke vite hvilke av valpene som skal flytte hjem til deg/dere før helt oppunder leveringsdag. På den måten er vi sikre på at riktig valp kommer i riktig hjem.

Vi er tilgjengelig for å bistå med råd, hjelp og veiledning i ventetiden før levering og hele hunden levetid. Vi setter stor pris på at våre valpekjøpere holder kontakt med oss da vi gjerne vil følge hundens utvikling og helse. Dette gir oss en pekepinn i vårt avlsarbeid.

 Prisen på våre valper følger markedspris, dvs valpepris fra seriøst oppdrett.

 

©copyright Infocus Poodles 2018©