ET VALPEKULL HOS OSS;

Her kan du se bilder og videor av hvordan våre valpekull har det mens de er hos oss.

De første 3 ukene er mor med valper på et eget rom, der de får være i fred, slik at mor ikke blir stresset. Det er minimal håndtering av valpene disse 3 ukene, kun veiing, ukentlig kloklipp og 1. markkur ved 2 ukers alder.

 

 

Når valpene er 3 uker gamle, flytter de inn i stuen vår. Der har vi satt opp en valpebinge hvor vi har plassert et bur med åpen dør. I buret er det et godt og mykt teppe, vi har også et teppe ved siden av buret. Om natten ligger valper og mor i buret og sover og buret blir som en varm, lun og trygg "hule". Jeg legger også ut en hvit tisse-kladd, slik at de lærer seg til å gjøre sitt fornødne der og ikke på teppe i buret.

Nå blir valpene introdusert for mat, den første uken håndmater jeg de, slik at de blir vant til noe annet enn morsmelk. De begynner så å spise selv av skålen.

De blir også nå introdusert for resten av verden, sakte men sikkert. De er med på vårt daglige liv og venner seg til alle normale lyder i en husstand. De hilser også på de andre hundene vår, først gjennom valpe-bingen.

 

Når valpene er ca 3- 4 uker gamle, får de sitt første stell med barbering av ansikt, poter og bak i stumpen. 

Når de er 5 uker får de fullt stell, med bad, føhn, barbering av ansikt, poter, halefeste og fasong-klipp.

Dette gjentas hver uke frem mot levering ved 8 ukers alder.

Fra 5 ukers alder trappes sosialiseringen veldig opp. Det er nå vi tar imot besøk fra valpekjøperene, valpene får være med ut i hagen, de er med på biltur, får være med ut i bånd og leker mye med de andre hundene i vår flokk.

Nedenfor kan du se diverse filmer av hva våre valper er med på:

Lek og moro, her har vi 2 kull sammen.
Ut på tur på hytta, store som små.