Diesels treningsblogg

Foto: Fædrelandsvennen

Etter litt venting kom vi av sted på leteaksjon. Ikke bare én, men to ila ett døgn. Begge av kort varighet i søk, og med positivt resultat. Fint for en uarfaren fører å få kommet litt igang, både på dagtid i en aksjon med mange involverte, og på nattestid- alene fra NRH og på egne bein.

Så var vi i mål! Bestått konte på spor og Ukas arbeid ga oss tittelen Hundefører og Redningshund i Norske Redningshunder. Stolt øyeblikk!

Nå som hovedkursene er neste punkt på programmet, med mye praktiske oppgaver knyttet til spor (og teiger, naturligvis) så er det fullt fokus på sportrening. Jeg står jo også bare igjen med sporet på prøvene, og vil jo gjerne konte så snart som mulig.

Kent har gått litt teig, og selv om vi ikke har sett noe mere til feilmeldingproblemer på noen av prøverunderingene, så trener vi konsekvent med løsbitt. Runderingen lar vi ligge for øyeblikket, og det terpes på spor. Jeg har lagt ut noen spor for Kent/Diesel på Hamresanden, og det betyr naturligvis mange kryssinger. Dette har faktisk lyktes ganske bra. Lørdag gikk Kent og Diesel langspor som Kai-Erik hadde vært så grei å legge ut på Flørenes. De jobbet kjempebra i varme, pollen og mygg! Godt å ha testet det å jobbe lenge sammen på spor før Uka.

I går gikk Diesel og meg et overnattaspor etter Wenche og Lucas, og selv om jeg av og til var sterkt i tvil om vi var på sporet, så kom vi oss gjennom. Merker at Diesel ofte drar på i et veldig tempo når det kommer overgang til lettere terreng med bedre fert. Resultatet er ofte at han faktisk da mister sporet, og "løper tulling" rundt for å finne det igjen. Skal være litt mer obs på å holde mere igjen i lina når han drar på i typisk "god fert-terreng" (skogbunn i skygge). I vanskelig terreng er det ofte best å gi slakk på lina (eller slippe den om en tør!), og la ham jobbe "i fred". Markerer ofte tydelig når han finner ferten ved å bråstoppe og sette nesa godt i baken mens han "drar inn" (og halen vifter!). Da gjelder det å gripe lina!

Neste økt på søndag var sporoppsøk "A-prøve-style". Anders la opp to oppsøk. Begge gikk bra, selv om vi mistet gjenstanden på det ene. Meldte korrekt spor på første forsøk på nummer én. På det andre markerte han rett vei, men gikk på bakspor (med godt drag i lina). Fikk NEI på første melding av spor, og visste da at jeg bare måtte få snudd dyret og gå spor tilbake. Det var rett, og vi kom raskt til slutt og belønning.

Lurer litt på hva som gjør at han av og til går så bestemt på bakspor? Lurer på hva som er best i treningsformål; at jeg som hundefører ikke vet (og derfor ikke gir ubevisste signaler i lina), eller at jeg vet retningen og korrigerer om han velger feil? (Neeei- det må jo bli feil). Tror jeg skal legge noen buer ut fra vei, -slik at bakspor leder tilbake til veien mens rett vei leder til en belønning.

Plan videre er at Kent og Diesel gjennomfører de fleste av momentene som skal vises frem på uka. Kan jo ikke lære inn noe nytt på to uker, og det meste tror jeg er i boks. Men for den mentale forberedelsen tror jeg det er bra om de jobber mest mulig sammen før de drar.

Nyeste kommentarer

03.03 | 20:46

Herlig! Ser ut som om han på vei hjem fra julebord....

...
18.01 | 00:03

he..he.. Trodde det va Pavlov som satt på skulderen... Men så va det Kristin...

...
14.01 | 13:14

Når jeg leste innlegget og hva du hadde gjort - så tenkte jeg: SÅ BRA! .... og måtte le når jeg kom til slutten! Kjenner jeg savner treningene!

...
08.11 | 18:51

Neste gang går det nok i boks skal du se

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE