Diesels treningsblogg

Nytt år, nye muligheter...

Etter en lang, god juleferie er det godt å komme igang med litt trening igjen. Men vinteren holder fortsatt et godt tak her på Sørlandet, så litt andre øvelser enn spor og rundering har stått på programmet de siste gangene.

I dag var vi så heldige å få boltre oss i et stort fabrikklokale, med et uendelig antall gjemmesteder og mange momenter for miljøtrening av hundene. Diesel liker som kjent å løse mye selv, og søker ofte på stor avstand fra meg. Dette fungerer ikke så bra når et bygg skal avsøkes, og etter en lang runde på egenhånd (og som gjorde føreren en smule stressa- kunne han ha ramlet ned og skadet seg et sted??), måtte fokus rettes mot styring og kontroll. Når dette samarbeidet var på plass ved hjelp av litt innkalling og belønning underveis, så fungerte søket mye bedre. Samarbeid hund/fører er viktig i alle søksøvelsene, men særlig viktig i denne type omgivelser.

Valgte å benytte løsbitt-melding, og det tror jeg absolutt var et godt trekk. Et par markeringer viste at fert kunne samle seg på "uventede" steder, og hundene måtte jobbe lenge før de lokaliserte figuranten. Tror jeg fort kunne fått avstandsmelding eller feilmelding med bringkobbel. Takk til Kristin som "satt på skulderen", -selv om hun ikke var der:-) Jeg har visst lært noeVinker.

Utfordrende miljø, og kjempespennede, lærerik treningsdag for både hund og hundefører!

 

Bilde: Etter å ha fått litt frost i kroppen, var det godt å få litt varme av godgutten Lucas.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

tone | Svar 18.01.2013 00.03

he..he.. Trodde det va Pavlov som satt på skulderen... Men så va det Kristin...

Kristin | Svar 14.01.2013 13.14

Når jeg leste innlegget og hva du hadde gjort - så tenkte jeg: SÅ BRA! .... og måtte le når jeg kom til slutten! Kjenner jeg savner treningene!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.03 | 20:46

Herlig! Ser ut som om han på vei hjem fra julebord....

...
18.01 | 00:03

he..he.. Trodde det va Pavlov som satt på skulderen... Men så va det Kristin...

...
14.01 | 13:14

Når jeg leste innlegget og hva du hadde gjort - så tenkte jeg: SÅ BRA! .... og måtte le når jeg kom til slutten! Kjenner jeg savner treningene!

...
08.11 | 18:51

Neste gang går det nok i boks skal du se

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE