Royal Icing

For pynting av marsipankaker, border og blomster. Royal icing tørker fort og brukes også til å lage f.eks broer, sommerfugler ol.

1 eggehvite
1/4 ts sitronsaft
ca 3,5 dl melis

Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig, tilsett sitronsaft. Sikt inn melis gradvis, til icingen er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren.
En annen måte å teste det på er at man tar litt icing mellom tommelen- og pekefinger og drar fingrene fra hverandre. Icingen skal da føles seig, og det skal stå igjen to "topper" mellom fingrene.

Stor porsjon Royal Icing

1 dl eggehvite
1 ts sitronsaft
ca 14. dl melis

Dette er en større porsjon som passer hvis du skal lage en del icingblomster, pynte brylllupskake, etc.

Sjokolade smørkrem

100 g margarin
(evt. halvparten meierismør)
300 g siktet melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kaffe (evt sterk kaffe)

Smøret må være temperert før man begynner for å få et godt resultat. Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.

Som en smaksvariasjon kan du tilsette likør, brun rom, eller annet. (Amaretto, Grand Marnier, eller Kahlua kan brukes.)

Hvit smørkrem

100 g margarin, ev. halvparten meierismør
300 g siktet melis
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss melk eller annen væske

Pisk temperert smør/margarin og melis til det er jevnt blandet. (Smøret må være temperert for å få rett konsistens.)
Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.

Variasjoner: Bytt gjerne melken med en væske som kokosmelk, fløte, fruktjuice, sitronsaft etc. Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge . Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du de amerikanske gelefargene, holder kremen konsistensen bedre. Smaksessense kjøpt på apoteket kan og prøves.

Vanilla icing

4 ss mel
3 1/2 dl melk....dette kokes opp...rør godt til det blir tykt...ha det i en bolle og avkjøl til 37 gr.

3 1/2 dl smør...bruker mellom 250 g og 300 g jeg da hehe
3 1 /2 dl melis 1 1/2 ts vaniljesukker...

Miks smør hvitt så ha i melis...litt etter litt...samt vaniljesukker....til slutt har du i melk og melpuddingen ( puddingen MÅ være avkjølt hvis ikke skiller icingen seg)

Miks i 3-4 min. Brukr gjerne stavmikseren her for å forsikre deg om at det ikke finnes klumper i den.


Marshmallowfondant

200 g marshmellows
2 ss vann
2 ss Flott matfett
ca. 300 g melis

Ha vann og marshmallows i en bolle og sett i mikrobølgeovnen på full styrke til marshmellowsen smelter eller eser kraftig opp.

Rør inn matfettet og ha i melisen, litt etter litt. Kna melisen inn med hendene. (Blir massen for bløt, tilsetter du ekstra melis i.)

Oppbevares i romtemperatur, godt innpakket i plast.

Denne fondanten kan brukes både til å trekke kaker med, til modellering av figurer og til å lage blomster. Massen blir helt hvit og er like god til sjokoladekake som bløtkake.
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anniken | Svar 16.10.2010 22.55

Den hvite smørkremen reddet meg i dag! Den var heeeelt suveren!!!!!!!!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.10 | 19:52

Hadde jeg ikke en fin avslutning? <3

...
30.10 | 19:48

Jippi jeg synger!!! Lenge siden jeg har hørt den sangen nå😍

...
16.04 | 22:24

Du, kårr my fine kako. Va nå tips å få hær ja. Like egentle itj å lægg nå my arbeid i kako, men fekk verkele løst te å prøv no.

...
11.11 | 21:24

Hihihi, såååå søt og flink ho e :o)))

...
Du liker denne siden