Forskere bruker viltkamera 

Over hele verden oppdager forskere at bruk av viltkamera styrker egne forskningsprosjekter. Ved å sette  viltkameraet midt i en skog, ørken, jungel, savanne, fjell, etc. vil det  hjelpe deg med å opprette en variert liste av arter i dette bestemte økosystemet. Ikke bare det, men du vil kunne spore og identifisere dyrene 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året i de mest avsidesliggende steder med svært liten anstrengelse, vedlikehold og / eller veiledning. 
Mange forskere skjønnet at viltkameraet redusere mengden av fotarbeid betydelig  og er nødvendig for å observere noen av de mest unnvikende artene som lever. 
for eksempel som denne artikkelen i VG om okapi. http://www.vg.no/nyheter/utrolige-historier/artikkel.php?artid=526093

Så da er det bare å vite hvilket viltkamera  som er best for ditt prosjekt. Det er mange å velge blant og mange prisklasser.  En av de første spørsmålene vi alltid spørre er "Hva slags situasjon skal du bruke viltkameraet i? Vil det være over en viltsti? Et vann hull? En åte stasjon?" 
Når man har svarene på disse grunnleggende spørsmålene helper det til å innskrenke alternativene. For eksempel, hvis du plasserer et viltkamera på et åte eller foringsplass, er det  sannsynlig vil du sette åte i midten av bildet. Formodentlig, dyret skal være på åte for en lengre tid og blir litt stille i denne perioden. For en situasjon som dette vilt et viltkamera med en smal deteksjonssone og treg utløse hastigheten være OK. 

På den annen side, hvis du plasserer et viltkamera på et dyretråkk - der dyrene skal flytte noe raskt og vil definitivt ikke være i ro - trenger du et kamera som ikke bare har kort triggertid/rask utløsning og en bred deteksjonssone, men det bør også være i stand til å ta flere bilder etterhverandre av
en de dyr som går forbi. 

En annen ting å vurdere ville være størrelsen på kameraet. Noen viltkameraer kan veie flere kilo (eller mer med batterier) og opp til 25cm høye og 15cm bred. Da vil du bare kunne bære 2-3 i en ryggsekk på en gang. 

På den andre sider er noen kameraer mindre enn størrelsen på hånden og kan bare veier halvt kilo! Du kan lett få plass et dusin av disse i en ryggsekk!
Jeg går for mange små kamera framfor ett stort dyrt kamera. Tester viser at de viltkameraene vi tilbyr hamler opp med de fleste konkurrentene og oppnår meget gode resultater i ulike tester - til en mye rimeligere penge!