Hestene

Her er litt informasjon og bilder av skolehester og privathester på Radøy Ridesenter.

Vi satser mest på islandshester i rideskolen og målet er å ha gode velskolerte hester som kan brukes i både gangartsridning, tur, dressur og sprang.

Vi driver også litt hobbyavl og har foreløpig fire egenavlede hester, Maggi, Ask, Balder og Draupnir. Skør ble bedekket sommeren 2014 og skulle forhåpentligvis gitt oss et føll sommeren 2015, men slik gikk det dessverre ikke.


Vi har tidvis hester tilsalgs og har endel kontakter både her i Norge og på Island så om du vil kjøpe islandshest kan du ta kontakt så kanskje vi kan hjelpe deg å finne drømmehesten.

Vinterlek
Maggi, Balder, Kuldi, Draupnir og Harry

Marit

Marit er en mørk rød islandshest hoppe på 12 år. Marit heter egentlig Katla fra Flatås, men siden vi allerede hadde en Katla på stallen da vi kjøpte henne ble hun kalt Marit etter forrige eier. Marit er firgjenger og en snill og grei hest men litt sta.

Katla

Katla er en rød islandshest hoppe med bles som er født i 2005. Hun er 4-gjenger men ikke trent så mye i tølt enda. Katla er veldig selskapsyk og glad i kos. Hun er følsom og morsom å ri, prøver sitt beste men er ikke så veldig rutinert i banen enda.

Drottning fra Hàlsi

Drottning (født 2000) er en kjempesøt hoppe som ble importert fra Island våren 2007. Hun er 5-gjenger men er foreløpig ridd som 4-gjenger.
Drottning har god fremdrift, kan mye dressur og er morsom og ri men siden hun er født på Island og oppvokst i flokk er hun litt mer var en de andre hestene og trives best med rolige ryttere.
Drottning er mor til Maggi (f. 2007) og Balder (f. 2010).

Drottning er bedekket sommeren 2019 og får forhåpentligvis føll i 2020.

Drottning og Anja

Maggi Klàri fra Øvre-Eide

Maggi er vår lille overraskelseshest, da vi ikke visste at moren Drottning var drektig. Hun hadde vært hos hingsten Màttur fra Torfunes på Island, og ble sjekket med ultralyd etter det besøket men veterinærene mente hun ikke var drektig, så det ble en stor men hyggelig overraskelse da føllet kom.


Maggi er femgjenger. Han er en veldig sosial hest og til tider litt pågående. Maggi har mye fremdrift og kan kun ris av erfarne ryttere, men for dem som kan ri er han er artig hest som gir mye, Maggi er positiv og liker å jobbe.


Maggi Klàri betyr Magnus den lure og han er oppkalt etter en bekjent på Island.

Maggi (fotografert av Synnøve)

Spola fra Holakot

Spola er en rød islandshoppe født i 2004 som ble importert drektig fra Island i oktober 2009, hun fikk hingsteføllet Askur i mai 2010. Han er nå solgt til Møre og Romsdal.
Spola har middels vilje og er firgjenger med greie gangarter. Hun er stort sett ganske rolig og grei og ri men har sommereksem og kan være litt irritabel om det er mye insekter. 

Spòla og Askur

Draupnir fra Solend

Draupnir ble født 27.05.2012. Mor er Hugmynd fra Sortehaug og far er Levi fra Ørnhestar. Draupnir er født gråbrun men blir skimmel som sin mor og blir dermed lysere og lysere. Draupnir er høyreist og flott og ser ut til å kunne bli en fin femgjenger. Draupnir brukes noe på kurs for øvede ryttere men er litt for urutinert for de fleste enda.

Draupnir og Hugmynd

Roxy

Roxy er hvit med svarte flekker, hun ser ut som en tinker og er sannsynligvis det men har ukjent stamme og er registrert som "ukjent rase". Roxy er ca 145 cm høy.

Roxy er født i 2006, hun ble kjøpt hit i mai 2015 så hun er ganske ny her men ser ut til å finne seg fint til rette. Roxy brukes til dressur og tur og kan ris av de fleste men hun har litt fremdrift så er ikke hesten for de helst ferskeste ennå.

På sikt håper vi å kunne bruke Roxy til terapiridning, hun har god størrelse og gode bevegelser til dette.

Roxy

Ikke lenger her...

Under er noen av hestene som har vært her lenge men som enten er solgt eller avlivet.

Kuldi fra Skarstad

Skimmel islandsvallak født 1992. Snill og stødig hest som kan ris av de fleste. God fremdrift, er 5-gjenger men skiller godt mellom gangartene. Flink i sprang og populær blant rideskoleelevene. 

Kuldi ble avlivet i ferbuar 2019, 26 år gammel etter at alvorlig kolikkanfall.

Kuldi (fotografert av Synnøve)

Harry Ponni

Harry er minst av hestene her, han har ikke papirer og dermed ukjent opphav men han er rundt 20 år og sannsynligvis en gotlandsruss. Harry er snill og rolig og kan ris av de fleste.

Harry er nå pensjonist og nyter livet på en gård i Samnanger.

Harry og Amalie

Sunna

Sunna er en brunsvart islandshoppe født 1996. Hun har tidligere vært konkurransehest og konkurrert en del i gangartsdisiplinene tølt og firgang med gode resultater. Hun har også startet noe dressur men er nå pensjonert som konkurransehest på grunn av spatt. Sunna ble avlivet i september 2017 grunnet skader.

Sunna, Roxy og Drottning i bakgrunnen

Kaori

Kaori er en skimmel vallak på tyve+ som vi hadde på lån frem til sommeren 2015. Han har nå reist hjem til Totland der han bor med Tindur.

Kaori er snill og grei og kan ris av de fleste men som den voksne herre han er kan han også stå på sitt og være litt sta.

Holt Flora

Liten brunblakk fjording på 16 år. Stødig dame som både kan ris og kjøres.
Litt sta, men snill og grei og kan ris av de fleste.

Flora ble solgt til en trivelig familie på Lindås i mai 2015.

Flora

Askur fra Solend

Rød hingst født 27.05.2010 etter Spola og Gåri fra Audholtshjàleigu Blup 116.
Ser ut til å bli en fin femgjenger med lovende gangarter men han er noe sky.
Blir kalt Ask.
Solgt i 2014!

Ask (fotografert av Synnøve)

Hugmynd fra Sortehaug

 

Hugmynd er nå på de eviggrønne beitemarker. Hun ble 23 år gammel. Vi savner henne.

Hugmynd fikk føll med Levi fra Ørnhestar 27.05.2012. Han fikk navnet Draupnir og står her. Han blir forhåpentligvis like stødig som sin mor når han vokser opp.

Hugmynd

Skør fra Frøberg

Skør er en jarp/ brun islandshoppe født 1994 år som eies av Åsne. Hun er femgjenger og datter av den "legendariske" Hetja fra Hofsstödum. 

Skør er femgjenger men brukes her mest som firgjenger, hun er nå i gang igjen etter skade og brukes både i rideskolen, terapi og til konkurranse.

Skør har middels vilje, godt adskilte gangarter og er grei og ri.

Skør er bedekket med Faldur fra Sydri-Grof sommeren 2014.

Skør ble avlivet mandag 9. mars. Hun fikk tarmslyng dagen før og ble operert for dette men falt etter operasjonen og brakk benet. Vi savner henne masse!

Skør

Baldur fra Solend

Jarp (brun med svart man og hale) hingst etter Drottning og Stefnir fra Sandholaferju, født 12.06.2010. Blir kalt Balder
Veldig godlynt og høyreist hest, ser ut til å bli firgjenger. Er innkjørt og er under innridning. Tar stort sett ting på strak hov og er en kjekk hest å jobbe med.

Balder døde dessverre den 13. mars 2015. Etter flere dager med kolikk ble han operert. Det ble funnet hull i bukhinnen som tynntarmen var gått delvis igjennom og blitt inneklemt. Deler av tarmer ble operert bort men Balder fikk ikke fordøyelsen i gang igjen og måtte derfor avlives.

Balder (fotografert av Synnøve)

Tindur

Tindur er en brunsvart islandshestvalak født 1996.

Verdens snilleste Tindur ble solgt til Anne på landet i 2012 men vi er så heldige at vi får låne ham av og til på rideleir eller kurs.