Eurasieren

Eurasieren er en type spisshund som ble avlet frem på 1960-tallet av rasene Wolfspitz, Chow Chow og Samojed. Det er en middels stor, selvsikker hund som passer bra som familiehund. Den har lite jaktinnstinkt. Eurasieren kan, som endel andre spisshunder være litt reservert ovenfor fremmede, men den skal ikke være aggressiv. Eurasieren er en sunn hunderase med lite sykdommer, og den krever forholdsvis lite pelsstell (men den må jo som de fleste hunder børstes skikkelig i røyteperioden).

Du kan lese mer om eurasieren på www.eurasierweb.com

Birta

Heidida`s A-Birta

Birta er en to år gammel eurasier. Hun er en kjempeherlig hund som brukes som turkamerat og kosedyr. Birta er sprek og elsker å være ute, hun er med på det meste og har prøvd seg på blant annet snørekjøring, agility, lydighet og litt spor, men hun er rolig inne og kan også ligge å sløve hele dagen i buret sitt. Med andre ord en perfekt familiehund!
Vi har vært på et par utstillinger og fått gode kritikker og et par 1. premier, men utstiling er ikke det som står høyest på prioriteringslisten hos hverken hund eller eier for tiden, vi vil heller ut i skogen (-;
Birta er klikkertrent og sammen har vi bestått Canis sitt klikkertrenerkurs.

Birta skal etter planen parres med Leiionspitz Raikuli Remy neste løpetid, sannsynligvis i nov/des.

Birta på tur

Birta som valp

Se så søt...

Trissa

Trissa var en herlig, men spesiell hund av rasen islandsk fårehund.

Vi hadde Trissa i to år. Hun er nå avlivet.

Trissa

Birta og Sita

Sita er en blanding mellom Islandsk fårehund og Golden Retriever. Hun ble med meg fra Island i 2000 og ble siden boende hos mine foreldre i Bergen. Sita ble 12 år.

Birta og Sita

Mittelspitz

I løpet av våren 2015 skal vi få en ny hund nr to. Denne gangen blir det en mittelspitz valp.