Dagbok

Tirdag 30. desember 2008

Idag var årets siste utstilling i Letohallen - utstillingen var fordelt over 2 dager, så det var en ganske behagelig utstilling idag.  Vi hadde meldt på begge hundene,  begge ble nr. 4 i klassen sin idag. Leah er ganske aktiv for tiden, skal helst bare leke og ha det moro 🤩.  Nå er det bare og trene og trene til neste utstilling som er om halvannen uke.

Ronja er totalt nedrøyta for tiden, så det var vel ikke så dårlig med en 4. plass idag.

Ronja's kritikk:
Meget god type
Godt kjønnspreg
Bra hodeform
Bra skalle
Tilstrekkelig mørke øyne
Tilstrekkelig vinklet foran og bak
Bra benstamme
Noe myke mellomhender
Ikke i beste pels
Ganske bra sidebevegelser
En tanke ustabil frem og bak
Vennlig temperament
VelvistImorgen er det nyttårsaften - årets værste dag for oss.  Ronja ligger allerede nå på badet med radioen på.  Vi har vært hos veterinæren og fått tabletter (Calmivet) til imorgen.  Men jeg blir veldig usikker på hva vi skal gjøre, har hørt så mye negativt om disse tablettene.  Aller helst vil vi slippe og gi henne disse - og aller aller helst ville jeg ha hoppet over nyttårsaften - jeg hater denne dagen - det er en forferdelig dag for mange, mange dyr .

Fredag 26. desember 2008Iår feiret vi julaften på Bjørkelangen  hos broren min og familien.  Vi var 17 stk og fikk kjempegod julemat med ribbe, pølser og alt som hører til.  Jeg har aldri i mitt liv sett så mange pakker - det var helt utrolig.  

Det var seint når vi kom hjem så det ble pakkeåpning med Ronja og Leah neste dag - Leah's første jul 😀.  De fikk så mange pakker, så vi må nok fordele det litt utover i jula - griseører, bein etc.  Men de fikk også leker, og det var kjempemorsomt

Det har blitt noen fine turer på Ronja og Leah - julaften gikk turen til KnipliaTuren idag ble på en traktorvei innover i skogen, det var både isete og vanskelig terreng og gå i, så etterhvert måtte vi gå tilbake igjen og gikk på veien innover i skogen

På vei nedover igjen fikk Ronja løpe litt på jordet - da var det virkelig full fart                     


                    

De koser seg veldig på tur disse to

 Søndag 21. desember 2008For første gang har jeg tatt  pyntingen til jul tidligere.  Pleier og pynte juletre lille julaften, men iår ble det altså et par dager før. 

Leah ble helt vill når pappa kom inn med et tre fra skogen, det er sikkert noe og spise på, må hun ha tenkt.  Fordi det var rett bort og begynne og spise på det
😮

               

                          Hmm, hvor er Leah, tro????

                                      

Uff, mamma blir så irritert på meg når jeg spiser på det treet.

Da er det veldig godt at Ronja er så rolig
Da var det like greit å ta med oss begge hundene og gå en lengre tur, fordi om det var tidlig for den vanlige kveldsturen vår, for å få ut litt energi av minstemann.  Og det er noe hun har mer enn nok av for tiden. 

Når vi kom hjem, så fikk Charlotte og jeg lov til å pynte juletreet i fred. 

De er jo bare glade og gode disse to og de har det utrolig bra sammen....................... og disse tre(jeg tror Leah ikke ville være med på bildet 🙃)Har laget en egen side for julehilninger 2008

Torsdag 18. desember 2008

Igår fikk jeg dusjet og fønet Leah - hun er ikke noe gla i den dumme føneren, men vi får det til 🙂. 

Idag har vi fønet igjen, vi må jo bare venne henne til denne føneren 😮.  Har også klipt henne, så hun ser fin ut til valpeshow i Letohallen i romjula.Ronja har jeg også klipt endel idag, hun er i full røyting nå, så det spørs vel hvordan hun ser ut i romjula. 

MEN vi fikk Berner'n i postkassa igår, og Ronja står på en foreløpig delt 11. plass på Mestvinnende lista i 2008- vi er kjempestolt av denne flotte jenta vår. 
Lørdag 13. desember 2008Idag tok NBSK Øvre Romerike turen til Eidsvoll.  Vi møttes på Gamle Nebbenes, pyntet hunder og vogner

Det var mange som møtte opp idag og vi tok et fellesbilde av alle før vi begynte og gå mot EidsvollsbygningenPå Eidsvollbygningen var det mange mennesker som kom bort til oss for og hilse på hundene.Dagens sjarmtroll fikk veldig mye oppmerksomhet.  De er jo bare helt herlige:Leah og Ronja koste seg veldig idag, Leah blir jo helt vill, når hun treffer andre bernere og mennesker .  Og så var søsteren hennes der idag også, det er bare helt topp.  Dette var en veldig hyggelig Luciafeiring.

Torsdag 11. desember 2008Ikveld var siste treningskveld før juleferie på Bøn.  Endelig traff Leah søstra si, Maja igjen, de har ikke sett hverandre på et par måneder.  Det var en gjensynsglede uten like og endelig noen og leke med igjen! Prøvde og få tatt noen bilder av disse to, men det er ikke lett.Etter trening hadde vi en hyggelig juleavslutning med gløgg, pepperkaker, vafler og kaffe. Tenk idag har den lille herlige jenta vår allerede blitt 6 måneder. 
Tiden går veldig fort 🙂. 
Søndag 7. desember 2008

Da var det allerede 2. søndag i advent, og idag var det kjempefint vintervær.  Vi tok med oss begge hundene til Eikeberg og hesten til Charlotte for å ta julekortbilder.  Hmm, det er ikke bare lett - Leah var mest opptatt av å spise hestemøkk og kose med Berta.  Av over 80 bilder så ble det ikke mange som ble fine til julekort. Det var ganske kaotiske tilstander til tider 😀                         

Det er neimen ikke lett, når alt annet med mere interessant 🤭To kjempefine jenter i det herlige vinterværet idagNå har vi endelig fått nytt bur i bilen til jentene - nå har de god plass begge to.

Søndag 30. november 2008

Igår var Petter og jeg på 60 års jubileum på jobben.  Det ble arrangert på Oslo Plaza.  Kjempestor fest med 750 mennesker.

Som toastmaster hadde vi Robert Stoltenberg.  Han åpnet som Narvestad 😀.  Avsluttet som Piirka - det var bare helt herlig.  Denne mannen er jo ikke riktig på en flekk. 

Kjempefin fest med 3 retters herlig middag, masse god vin etc. 

Var ikke i seng før nesten kl. 04.00, så det har derfor blitt en veldig rolig dag idag, Leah lot oss sove helt til kl. 10.00 🙃. 

Men vi måtte ha med oss julegrantenning her i Gjerdrum.  Kjempefin miljøtrening for Leah.  Vi traff også noen Flatter som bor her i Gjerdrum, som vi har blitt kjent med på kurset til Leah - Nacho, Dip og Salsa 😀.  Minstemann Nacho er litt eldre enn Leah.  Han er ganske mye roligere enn Leah,  hun har utrolig mye energi om dagen 😮.

Mandag 24. november 2008

Idag var siste kurskveld på Grunnkurs for Leah.  Nå har Charlotte og hun gått både valpekurs og grunnkurs - så nå blir det pause en stund. 

Imens disse var på kurs var Ronja og Petter på tur til Fredsstjerna på Gardermoen.

Lørdag 22. november 2008

Det var en dårlig dag for Ronja i Vikingskipet idag. For et par uker siden ble Leah smittet av kennelhoste på grunnkurset hun går på.  Leah ble bra i løpet av et par dager, men hun smittet Ronja som ble veldig syk.  Hun hadde en forferdelig hoste og vi måtte oppsøke veterinæren vår, Per Jacob med en gang og hun fikk antibiotika og Cosylan.  Tydelig at hun har gått på tabletter en stund, for hun følte seg nok ikke vel i Vikingskipet idag, og det merket dommeren også.  Dommeren sa at det var ikke sånn hun kjente Ronja.

Har vært bekymra for Ronja en stund, det er ett eller annet med øynene hennes som ikke er som det pleier.  Vi får bare håpe det blir bedre snart.Det ble blåsløyfe på Ronja idag, og kritikken hennes var:

Tispe av middels størrelse.  4 1/2 år
Søtt, feminint hode.  Korrekt plasserte ører.
Noe runde øyne.  Korrekt bitt.
Normalt vinklet fram og bak.
Kunne vært bedre utviklet forbryst og mer utfylt brystkasse
God hals og overlinje. 
Står noe understilt, noe som også vises i bevegelser da hun ikke viser steglengde.
Hun virker noe ubekvem med situasjonen.
Korrekte tegninger, pels og farger
God gemytt

Etter utstillinga, ble det dekket  langbord i utstillingsringen.  Alle hadde med seg noe til koldtbord, og det var masse god mat.Dette er en kjempekoselig tradisjon - det er jo også det siste året i Vikingskipet.  Neste år er det utstilling i Lillestrøm - det liker vi 😀.Har meldt på både Ronja og Leah i Letohallen i romjula.  Blir spennende og se hvordan det går med den lille ruskesaraen vår etterhvert.  Hun har nå blitt 5 1/2 mnd gammel og er fortiden en veldig aktiv liten frøken,  hun veier 26 kilo og har en mankehøyde på 55.  Hun er bare et herlig lite vesen, alltid blid og fornøyd. Må bare bli i kjempegodt humør når man er sammen med henne 🤩.

Fredag 21. november 2008

Idag var vi tidlig hjemme fra jobb, vi har hatt 1 års befaring på huset vårt.  Det var bare noen småfeil etter et år, så vi har vært veldig heldig med husbygginga.  Ronja og Leah var kjempeglade for å se oss så tidlig 🤩.  En liten kosestund;Ikveld har jeg dusja og føna Ronja, for imorgen skal hun stilles i Vikingskipet.  Det var i grevens tid, for nå har hun virkelig begynt og røyte.  Men Ronja er finest akkurat idet hun begynner og røyte, for da virker hun ikke så veldig stor.  Hun er jo ikke tjukk, men hun har utrolig mye pels.  Hun veier 40 kg nå.

Så da gjenstår det bare og se hva morgendagen bringer 😀.
Vi gleder oss til julebordet sammen med mange berner-folk!


Lørdag 8. november 2008


Idag har vi vært på utstilling i Kongsberg.  Det var utrolig mange som fikk blått og gult idag, så vi får vel være fornøyd med at Ronja ble nr. 3 i klassen idag.  Det ble gitt ut 2 CK på 22 tisper - det er ikke ofte. Noen ganger sitter man igjen med følelsen at denne utstilling kunne man latt være og melde på - og dette var en sånn utstilling.

Leah slapp og være med på utstilling idag 😉.  Hun har hatt en kjempefin dag sammen med Charlotte og Berta.

For å komme seg i stallen, så måtte de ta bussen.  Leah's første busstur - og det gikk kjempefint.  Alltid spennende og gjøre nye ting med henne og hun er med på alt som er gøy, denne jenta.

Charlotte tok med seg Leah og hesten sin, Berta på tur.

   

Leah synes det var kjempemoro å gå på tur med stooore Berta.Leah har hatt en kjempefin dag i stallen, og kommer nok til å bli med ofte dit! Dette var nok mye bedre enn og sitte i en hall 😀.

Søndag 2. november 2008Idag har vi vært på fellestur i Gjerdrum .  Det ble 2,5 time i det herlige vinterværet - både Ronja og Leah koser seg veldig på tur med mange hunder.  For det var mange voksne, barn og hunder med.

Det ble akkurat en passe tur for Leah idag. Vi stoppet og grillet pølser og drakk kaffe.Leah koste seg masse sammen med Torill 😀


Leah var yngstemann idag, vi er veldig påpasselig at hun ikke går for lange turer.  Men idag da gikk hun i jevnt tempo i bånd hele tiden, og da går det veldig greit.  Men hun var veldig sliten allikevel når vi kom hjem - masse frisk luft og mange inntrykk - men det har ingen vondt av 😀.

Lørdag 1. november 2008

P.g.a at Petter skulle på jobb idag, og jeg en del ting og ordne på formiddagen idag, så kom vi oss ikke ut i skogen før på ettermiddagen.  Dessverre begynte sola allerede og gå ned, men det ble en fin tur allikevel. Når vi kom litt opp i skogen, kom det noen imot oss med en bernervalp - og det var Lykkerus.   Han er 8 dager yngre enn Leah.  De fikk lekt og kosa seg en stund.

 

                

Det er alltid hyggelig og treffe andre bernere når vi er på tur.  Og imorgen skal vi treffe mange bernere - da er det fellestur i Gjerdrum.

Onsdag 29. oktober 2008

😘Så kom den første snøen - Leah's første snø.  Vi var veldig spent på hvordan hun ville reagere - først litt skeptisk, men så ble hun helt ellevill.  Skulle spise ALL snøen på en gang, føyk rundt i hagen.

Så gikk vi en liten tur med Ronja og Leah, som vi alltid pleier å gjøre etter jobb.  Jeg hadde på følelsen at jeg var på tur med en liten kenguru - dette synes Leah virkelig var kult!!  Dette hvite var jo overaltEn liten fellesdekk på stuegulvet ble det når vi kom hjem - begge var kjempegira etter turen.   En fin måte og få roet de litt ned 🙂. Leah skulle helst ha vært ute i timesvis - hun liker seg veldig godt ute.  Ronja liker best og være der hvor vi er 😀.

Ronja har alltid fått lov til og sitte i sofaen, så når vi fikk Leah bestemte vi oss av forskjellig grunner at hun ikke skulle få sitte i sofaen.  Men da gjør den lille frøkna sånn istedenfor ............ hmm, skikkelig spleip denne lille frøkna 😀

Leah er nå blitt 20 uker - og tiltross for masse armer og bein, som er veldig typisk i denne alderen, så synes vi hun er verdens vakreste valp 😀.
Ikveld starter Leah og Charlotte på Grunnkurs

26. oktober 2008

DA kom den første blåsløyfa til Ronja iår, vi ble ganske overrasket over dette, etter at hun ble 2. beste tispe igår.  Menmen sånn er det visst i utstillingslivet 🤔.  Etter 19 utstillinger iår, så har hun 18 røde sløyfer.Etterpå var det Leah sin tur i valperingen.  Hun ble nr. 4 idag, MENS søsteren hennes Maja ble nr. 1 og deretter BIM-valp.  Det synes vi var veldig moro - Gratulerer til Maja og Mari-Anne.Det ble ikke så veldig bra resultater  for oss idag, men dette er kjempefin trening både for Leah og Charlotte. 

Lørdag 25. oktober 2008

Vi har idag vært på utstilling i Letohallen, der var det bare proppfullt av mennesker og hunder.  Leah skulle stilles i underetasjen og Ronja innerst i 1. etasje, så det ble en ganske masete utstilling. Men vi var veldig fornøyd med resultatene til begge to, så det var verdt det 😀. Ronja ble 2. beste tispe idag.


Ronja's kritikk idag:

Meget god type
feminin
Velskåret hode
Utmerket front og benstamme
dypt gj. bryst
Prima kryss
God pels og farge
Meget gode bevegelser

Så var det Leah's tur i valperingen.  Det var første gang Charlotte og Leah var i ringen, og vi synes de var kjempeflinke

 

Fredag 24. oktober 2008

I helga skal i på utstilling i Letohallen.  Det er første gangen vi har med oss 2 hunder.  Vi har aldri vært med på valpeshow før, så det blir veldig spennende hvordan det går.  Håper Leah får en positiv opplevelse med dette - vi har dusjet og prøvd og føne henne litt, men hun er ikke så veldig glad i å bli fønet.


Ronja har en enorm pels for tiden - så det meste av kvelden har gått med til å dusje og føne hunder 🙂Da får vi bare se hva helgen bringer for uansett flotte jentene våre 🙃

Torsdag 23. oktober 2008

Ikveld har vi vært på Bøn i øsende regnvær.  Kaldt og surt var det.    Ronja tok Bronsjemerket idag - vi er kjempestolte av den flinke jenta vår 😀.  Det var 3 som gikk opp til Bronsjmerket idag, og alle klarte det.  Det er moro.  Nå er det bare og trene videre, for på Pinsetreffet skal vi prøve oss på sølvmerket. Fikk ikke tatt noen bilder av henne, for jeg måtte holde meg inne i klubbhuset mens Petter gikk med henne.  Hun er litt for nysgjerrig på hva mamma foretar seg 🙂.

Men jeg fikk tatt et par bilder av Maja og Leah.  De er bare så glade for og se hverandre.  De er helt fortvila når de må reise fra hverandre igjen.
(Leah med rødt bånd)

Vi hadde med oss to klissvåte og slitne hunder hjem ikveld.

Fredag 17. oktober 2008

Idag har Petter og jeg hatt 1 feriedag.  Jeg har vært husmor og svingt støvkluten og vaskekluten i hele dag.  Jeg synes det er veldig godt og ha sånne dager, så jeg virkelig får gjort istand huset. 

Petter har holdt på ute idag, raka løv etc. - så idag har begge hundene fått lov til å være ute hele dagen.  Da koser de seg veldig - MEN jeg tror de har fått for mye frisk luft idag😀....... De har ligget som slakt begge to i hele kveld 😀.

Nå har Leah vært fin i magen sin den siste uka, gudskjelov så nå får vi håpe hun holder seg bra.  Onsdag var hun på vekta og nå veier hun 19 kilo.

Neste uke er Charlotte og Leah ferdig med valpekurs.  Den 27. oktober begynner de på Grunnkurs - Charlotte får alle kursene hun vil, gratis gjennom jobben - Diggidog.  Det er jo bare helt topp.  Så vi må jo bare få en veldig flink og lydig hund etterhvert 😀.

Søndag 12. oktober 2008Idag var det endelig den store dagen for gjenforening av Spice Girls.  Leah trodde vel hun hadde kommet til himmelrike idag - endelig kunne hun leke med ALLE søstrene sine.Her er fra høyre Maja (2), Mila (5), Lizzie (1), Posh (4), Leah (3), pappa Kompis og bestemor Belle.

Vi prøvde også og ta et bilde av bare valpene med mamma og pappa 😀, men det var ikke så lettFra høyre, mamma Zena, Posh, Mila, Lizzie, Leah, Maja og pappa Kompis.

Vi hadde bål og grillet pølser

Leah er ikke redd for varme eller ild, hun var borte på bålet flere ganger - men det gikk heldigvis veldig bra.  Det kunne jo være noe mat der 😀.

Ronja var også med idag, hun fikk lov til å gå med kløv - hun koste  seg veldig .Vi fikk også tatt noen bilder av alle som var på tur idag - og det var veldig, veldig mange. 

Tusen takk til Torill og Elin for en kjempekoselig tur.

Lørdag 11. oktober 2008Tenk, nå er denne lille fine jenta vår allerede 4 måneder.  Hun er utrolig snill og god - egentlig veldig lettvin valp å ha med å gjøre. 

Imorgen er det gjenforening av Spice Girls, foreldre og besteforoldre pluss endel andre.  Vi skal på skogtur her i Gjerdrum - vi gleder oss veldig til det. 

Onsdag 8. oktober 2008

Ikveld har vi vært på valpekurs igjen - eller rettere sagt Petter og jeg er bare tilskuere og Charlotte og Leah trener.  Dette går kjempefint - moro og se hvor fint disse trener sammen 😀.  Men ikveld pøsregnet det, så Leah ville ikke sitte, det ble litt for vått for den lille frøkna🙂.

Idag er Leah 17 uker og veier nå 18 kilo.  Leah har hatt et par omganger med magesjau i det siste, så hun har stått litt stille på vekta i det siste.  Men nå er det gudskjelov bra!

Leah er utrolig glad i mat, hun er inne på kjøkkenet og slikker skåle sikkert 10 ganger etter at hun har fått mat.  Jeg er sikker på at hun kunne ha fått mat hver time, hvis hun hadde fått lov - alltid veldig sulten. Men hun trenger det sikkert - hun er fortsatt veldig lang og tynn, denne herlige go-jenta vår.   

Søndag 5. oktober 2008

Vi har vært på NKK's utstilling på Kongsvinger idag.

 Det var påmeldt 15 tisper i Åpen klasse idag og Ronja ble nr. 5 i klassen.  Vi håper jo på det store certet, så vi får bare prøve igjen 🙂.

Ronja's kritikk fra Hans Almgren:

Kraftfull tispe av tiltalende helhet.
Vakkert hode med noe lyse øyne
Velrundet hals
Kunne hatt noe lengre neseparti som kunne vært noe kraftfullere
Bra benstamme
Herlig kropp
Normal vinklet bakstell
Vel pelsat
Bra teknikk
Varm tegnfarge
Rør seg sundt med bra steg
Leah var også med idag, for treningens skyld.  Det gikk kjempefint og være inne i hallen med masse mennesker og hunder.

Torill fikk klippet bort litt av afro-looken hennes.  Det er jeg kjempegla for at hun gjorde, for det er ikke lett å klippe en hund som aldri har ro i rompa.  Må jo være fin når hun skal på valpeshow om 3 uker 🤭.


Det beste av alt for Leah var at søsteren hennes, Maja var der også.  De er noen herlig go-klumper disse to 😀.  Her er Maja - også nyklippet


Søndag 28. september 2008

Fredag når vi kom hjem fra jobb, var Leah kjempedårlig i magen sin.  Hun var ute flere ganger i løpet av kvelden.  Natt til lørdag var vi ute 5 ganger i løpet av natta. 

Lørdag fikk hun bare fiskeboller og ris, dette har vi god erfaring med når Ronja liten.  Hun var veldig mye dårlig i magen.  Så foreløpig har har vi vært veldig bortskjemt med Leah, det er første gangen.

Idag skulle vi egentlig vært på skogtur med de andre her i Gjerdrum, men vi ble hjemme.  Vi får bare krysse fingere at det bedrer seg nå.  Hun har vært ute og kost seg et par timer i hagen idag da:Nå ikveld har det vært litt mer fart i henne, så vi tok en liten tur i skogen.  25. september 2008

Ikveld var det treningskveld på Bøn igjen.  Blodsportrening stod på programmet idag.  Vi var veldig spent, fordi vi ikke har vært med på dette før.  Vi synes det er veldig moro og prøve forskjellige ting på hundene.

Ronja tok det ganske bra, til at det var første gangen.  Dette er noe vi kommer til å trene videre på. Spennende å se hvordan det går neste torsdag, for nå vet hun hva hun forhåpentligvis skal lete etter.

Det ble ikke noe trening med Leah idag, MEN hun fikk leke med søsteren sine, Maja - og det er bare helt topp.  Da kan trening være trening 😉.

24. september 2008

Mandag startet Charlotte med teoridelen til valpekurset.

Idag var Leah's første kveld på valpekurs.  Det gikk kjempefint.  Vi har allerede trent fra første dag med henne, så hun kan noe allerede.

Instruktørene sa at vi var veldig heldig som hadde en hund som var så lærevillig - veldig kontaktsøkende, så vi må utnytte det.  Det er jo ikke noe problem fordi hun er en fryd og trene med. 

Dette er kjempegøy! 

Idag er Leah 15 uker - har mistet sine 4 første tenner 🤩!!!  Nå veier hun 16,5 kilo 😀.

Søndag 21. september 2008

Vi har hatt en kjempefin tur i skogen idag, sammen med Ann Karin, Ida og Nina.  6  voksne hunder og 3 valper. Leah fikk hilse på søsteren sin Posh igjen, og det var kjempemorsomt.

De fikk seg en fin tur i skogen, og så fikk de leke etterpå.  Dachsvalpen Ærling på 7 uker synes de var veldig spennende begge to 😉.

Har satt inn noen bilder fra turen i fotoalbumet.

Leah var 14 uker på onsdag og veier 14,5 kilo.  Nå er hun også vaksinert og ID-merket.18. september 2008

Ikveld har vi vært på trening. Det var første gangen Leah var med og trente. Sist gang vi var der så var hun bare med for å bli kjent og lekte med søsteren sin.  Hun var kjempeflink og fikk masse skyt av Arild, treneren vår. Hun lærer veldig fort - det er bare helt herlig og se på henne.

Etterpå fikk hun leke med Maja, søsteren sin - kjempekoselig med disse to - søstrene sisters 😀.
 
Etterpå var det de store sin tur og Ronja.  Hun er så flink nå at vi har tenkt å ta bronsjemerket med henne.

14. september 2008

Denne uka har Leah opplevd masse, masse - både positivt og negativt.

Onsdag kveld begynte hun å klø noe veldig på hele kroppen. Vi gikk og la oss ved halv tolvtiden i håp om at hun ville sove og bli bedre i løpet av natta.  Men 01.30 begynte hun og pipe og vi sto opp,  da klødde det så veldig at hun ikke klarte å ligge stille, potene hennes var røde etter all kløingen og vi fikk ikke lov å ta på henne.  Det er forferdelig  vondt å se hvor vondt hun hadde det, og ikke kunne hjelpe.  Det ble ikke noe mer søvn på oss den natten. Kl. 07.00 neste morgen fikk jeg tak i en veterinær og fikk reist dit.  Hun mente hun hadde fått allergisk reaksjon etter å ha fått i seg noe hun ikke tålte.  Vi fikk noe tabletter som var kløedempende, og gudskjelov så virket de!

Fredag morgen var heldigvis alt iorden med henne igjen, det var godt.

Fredag kveld kom min eldste datter, Sabrina  med kjæresten sin og Tessie.  Leah gjorde alt for å gire opp Tessie.  Men hun er en gammel dame på snart 12 år, så der hadde hun litt problemer :-).

I morges var vi ute på terrassen, og Leah klarte starte dagen med å få et humlestikk midt i rumpa - men det gikk heldigvis fort over :-).

Etter frokost fikk vi besøk av noen venner, Kokkern og Birgit.  De har vært i Holland og hentet seg en Schapendoes.  Han er 12 uker og henter Sil - han er visstnok den eneste i Norge med disse fargene.

     

     

    

    

Leah og Sil fant tonen med en gang, de lekte utrolig fint sammen.

Både Leah og Sil skal på sitt første Valpeshow i Letohallen den 26. oktober.  Vi er veldig spent på hvordan Leah vil oppføre seg i ringen :-).

Etterpå reiste vi en tur til Harestua for å hilse på hesten til Charlotte, Berta.

Imens Charlotte koste seg med Berta gikk vi en liten tur i skogen.

Leah var 13 uker på onsdag og veide 13,5 kilo.  Nå begynner hun å bli tung og bære på :-)

Charlotte jobber hos Diggidog i Gjerdrum, og fordi hun gjør en så god jobb, har hun fått gratis valpekurs med Leah.  Så mandag den 22. september begynner de på valpekurs :-). Morsomt når arbeidsgiver setter pris på hva hun gjør.

7. september 2008

Lørdag reiste Ronja, Petter og jeg oppover til hytta til Gro som ligger ovenfor Hundorp.  Gro og Janne med Z, Karmen og Embla hadde reist opp dagen iforveien. Leah var hjemme sammen med Charlotte.

Om kvelden hadde vi det hyggelig med hjemmelaget pizza og rødvin.

Søndag var det utstilling i Hundorp.  Når vi sto opp kl. 07.00 hadde det vært nattefrost - det var helt hvitt ute.

Men når vi kom ned til utstillingsplassen varmet sola alledere og det var veldig varmt og godt.

Vi var veldig spent på hvordan det skal gå med Karmen, Embla og Ronja - OG det gikk utrolig bra - alle tre sto igjen i Beste Tispeklasse :-)

 

Embla ble nr. 1 og deretter BIR, Karmen ble nr. 2 m/cert og Ronja nr. 3.

Dette var kjempemoro.

Kritikken til Ronja idag:

Meget bra type

Tiltalende hode

Utmerket overlinje/kropp

Kraftig benstamme

Tilstrekkelig vinklet

Beveger seg meget bra, men ønsker litt mer fraspark bak.

Utmerket pels

Bra farge

Litt lyse øyne

Meget bra gemytt.

Ronja har storkost seg og lekt sammen med vennene sine i helga.  Det var godt for henne å være litt enebarn igjen :-).

Men det var to frøkner som var veldig glade for å se hverandre når vi kom hjem!

Jeg var innom hjemmesiden til søsteren til Leah når jeg kom hjem, der var det en skikkelig herlig tegneserie:

http://www.123hjemmeside.no/Maja-BernerSennen/19113455

28. august 2008

Ikveld var første trening etter ferien for oss.  Leah traff søsteren sin, Maja - det var kjempemoro å treffe henne igjen.  De fikk leke, og dette hadde de veldig godt av:

    

                                                                       

Utrolig hvordan de har vokst og forandret seg etter bare noen uker! 

Ronja trente agility idag - seg synes hun er kjempegøy.  Men hun har aldri likt å løpe igjennom tunnelen, men det gjorde hun idag etter mye lirking.

Men hoppe det er kjempegøy:

     

 

                                                                  

25. august 2008

Ikveld har vi vært på skogtur med Leah og Ronja.  Vår første skogtur med Leah.  Det blir ikke så lange turen når hun er med, men de kommer seg ihvertfall ut i skogen.  Leah synes dette var kjempekult, såååå mange kongler og pinner - hun visste nesten ikke hvem hun skulle velge, så hun byttet for nesten hver meter hun gikk.

Ronja klarte og hoppe oppi første og beste gjørmehull - veldig typisk henne.  Men Leah var på full fart etter, men vi fikk stoppet henne i siste sekund :-)

     

Når vi kom hjem så lå de og lekte og koste seg lenge - det har blitt veldig glad i hverandre, disse to!

    

                                                                    

24. august 2008

JIPPI - idag tok Ronja Cert nr. 2.  Dette har vi ventet på lenge!!!!

   

Da har vi "bare" det store certet igjen :-).  Det er ikke lett å få - men kanskje en gang..............

Det største ønske er at denne flotte jenta vår skal bli Champion.

 

Kritikk fra dommeren idag:

Middle size, very strong. Very good type, very good looking.

Strong head.  Very good topline & format. Strong bones & good angles.

Good forbreast, normal front.

Legs stay & move very good.  Very good movement. 

Hair & colour very good

Very good character & movement.

 

10. august 2008

Vi har hatt et koselig kaffebesøk av Kaizer og familien idag. Ronja koser seg veldig sammen med Kaizer, men hun må småkjefte litt på ham hele tiden når han blir for nærgående.  Vi synes det er veldig rart at hannhundene er så etter henne, når hun har tatt bort alt som heter livmor og eggstokker :-).  Hun må vel lukte veldig godt enda da!

De er kjempesøte sammen, disse to!

Vi prøvde og ta et bilde sammen med Leah også, men det kan man bare glemme - for denne jenta er det fart i. 

Det beste er å ta bilde av henne alene - men da må man bare være veldig rask :-)

Nå har vi hatt Leah hos oss litt over en uke og hun holder seg hele natta, og sover ca. 7 - 8 timer, det er vi kjempefornøyde med. 

Vi har begynt å trene øyekontakt når hun skal ha mat, og denne jenta er veldig sulten hele tiden - så hun prøver seg veldig ofte med det nye hun kan. Hun er jo bare kjempeherlig.

5. august 2008

Vi starter alltid dagen med at Leah får leke i hagen når hun våkner.  Da er det alltid full fres.  Det går utrolig bra med Leah og Ronja.  Idag har de ligget ved siden av hverandre flere ganger, og Ronja lar henne komme nærmere og nærmere.  Disse to leser hverandre veldig bra - det er virkelig moro  og se.

Leah har vært en tur hos veterinæren vår idag, hun har fått infeksjon på det ene øyet.  Det var over en times ventetid der idag, men hun satt der bare som et tent lys og fulgte med hva som skjedde rundt henne :-).  Vi var en tur på vekta der, og nå veier hun hele 7,2 kilo.

Etterpå reiste vi en tur til Harestua.  Charlotte har satt ut hesten sin på helfòr der. Leah fikk hilse på Berta for første gang - det likte hun veldig godt - hest var veldig moro!!

 

Når vi kom hjem var hun veldig sliten og la seg sammen med Ronja på terrassen og sov

Leah synes også det er veldig moro og gå på tur - hun løper avgårde som en drøm.  Hun løper i rumpa på Ronja hele tiden, så nå må vi prøve å gå tur med henne alene, så hun lærer det også.

Vi koser oss veldig med denne herlige go' klumpe

2. august 2008

Igår var det endelig dagen for å hente lille Leah.  Hun er født hos Elin og Torill, Kennel Leearmand.  Vi har vært så heldige at vi har fått følge med valpekullet helt fra de var født.  Det er utrolig morsomt og se hvordan de utvikler seg.  Det var 5 tisper i kullet og Leah's navn er Scary Heaven av Leearmand. Leah har vært favoritten min fra første stund - og det er utrolig herlig å få den lille jenta hjem.

Vi var veldig spent på hvordan det ville være å få valp i huset igjen, og foreløpig har det gått veldig fint.  Charlotte la seg på en madrass ved siden av henne igår kveld og det var 5 minutter med piping og så sov hun hele natta :-).  Vi synes hun har funnet seg godt tilrette hos oss allerede - men Ronja synes nok hun er veldig liten og ekkel enda, men det går seg nok til snart. Ronja har henne i øyekroken hele tiden, så hun synes nok dette er veldig spennende også.

Idag var det å stå tidlig opp og reise på utstilling på Moelv.  Måtte stå opp tidlig for å få matet Leah, etc. 

Leah har hilst på mange mennesker og hunder idag og var temmelig sliten etterpå - men dette har hun veldig godt av.

Når Ronja skulle ut i ringen idag, så bare åpnet himmelen seg - det regna så mye at de måtte ta en pause i utstillingen. Det ble bare en rødsløyfe på Ronja idag

Nå har vi 2 nydelige berner-frøkner - herlig :-).

 

26. juli 2008

Vi har vært i Danmark den siste uka, leide et sommerhus på Sjælland.  Kjempefin hytte med anneks.  Charlotte hadde med seg venninna si Katrine og hadde sitt eget rike i annekset.  De var innom for å spise av og til :-)

Huset var kjempefint  med hvite møbler (kanskje ikke så berner-vennlig :-)).

Vi hadde en lang og fin badestrand 5 minutter fra hytta - og gjett om Ronja koste seg - bade er jo det beste hun vet:

Idag har vi vært på utstilling  Moss - det var utrolig varmt, over 30 grader.  Det ble altfor varmt for gojenta vår, det ble ikke så mye løping på henne, hun hadde det nok ikke så godt i varmen idag, med den tjukke pelsen.  Det ble bare en rødsløyfe på henne idag. 

Vi får håpe det ikke blir så varmt neste uke, når vi skal til Moelv!!

Petter handlet også Z idag, det gikk derimot veldig bra.  Det var første gangen Petter løp med en annen enn Ronja og han vant klassen sin og ble 4. beste hannhund.  Det er jo kjempebra.

Nå nærmer det seg også at vi for Berner nr. 2 i huset.  Vi gleder oss veldig - 2 fra dette kullet  har vært på besøk hos oss, utrolig nydelig er de.  Neste uke blir det avgjort hvem som kommer til oss - dette blir spennende.

 

14.juli 2008

Nå har vi endelig startet ferie - 4 uker.  Vi skal ha 3 uker hjemme og en uke i Danmark og så blir det et par utstillinger. 

Idag startet vi dagen med en fin skogtur - det var ikke et menneske ute.  Det er veldig godt å gå i skogen og bare nyte stillheten - Ronja løp rundt og koste seg.

Vi var på skogtur i går kveld også, da fikk hun flått for første gang i sitt liv.  Ganske utrolig, så ofte som i er i skogen at hun ikke har fått det på 4 år. 

I slutten av måneden skal Ronja få en "lillesøster".  Vi gleder oss veldig til dette - koselig med valp i huset igjen.  Det blir vel endel jobb den første tiden, men det er vi veldig klare for nå :-). Det vi er mest spent på, er hvordan Ronja tar det.  Hun er jo vant til å ha oss heeeelt for seg selv :-).

                                                                                                         

7.juli 2008

Charlotte fyller 18 år idag

                                        

GRATULERER MED DAGEN

Tenk nå har jeg 2 voksne flotte døtre.  Mammas stoltheter :-).

29.juni 2008

Igår var vi på jubileumsutstilling til NKK på Bjerke.  Vi har klippt, badet  og fønet Ronja og prøvde og gjøre det beste ut av den lille pelsen hun har - hun fikk rødsløyfe i første runde, ble tatt ut blant de 7 beste i konkurranserunden, men videre kom hun ikke.  Det var 20 tisper i Åpen klasse, så kan vel være fornøyd med det.

     

På Bjerke igår var det flere av oss som var og kjøpte kløv til hundene, så idag måtte vi ut på tur og prøve dem.

Det ble 10 personer, 12 hunder og selvfølgelig lille Viktor.  Vi hadde med oss 2 fra Tyskland og de koste seg veldig, og de var veldig fornøyd med å snakke tysk med Charlotte og meg ;-).

 

Her er Petter og Kaisa i velkjent stil - sitte bamse skal vi uansett om vi har kløv på ryggen :-).  Med en gang Petter putter hånda i lomma, så sitter Kaisa bamse - herlig :-).

Etter skogturen kjørte vi ned til badestedet som vi pleier, og Z og Ronja de svømmer og svømmer.  De storkoser seg i vannet!

Nok en kjempeherlig søndagstur i skogen med gode bernervenner - det liker vi.

22.juni 2008

Vi har vært på dobbelutstilling på Brårud i Nes denne helga.  Igår fikk Ronja CK og ikke plassert i BTK (hun sto som nr. 5), idag ble det mye bedre plassering, hun ble nr. 2 i klassen sin og 3. beste tispe.  Litt surt og stå en plass bak certet - men det var veldig, veldig nære.

    

Vi var kjempefornøyd med resultatene i helga, for det er bare et par uker siden så var hun helt nedrøyta.

Vi avsluttet helga med en veldig hyggelig grillkveld sammen med NBSK Øvre Romerike

15.juni 2008

Gjerdrumsdagen iår var ikke så varm som den har vært de siste årene, det var kjempegodt for både oss og hundene.  Det masse mennesker der og mange barn som ville trekkes i vogn. Det ble mange turer på hundene og det er jo kjempemorsomt. Ronja fikk virkelig kjørt seg, men hun synes dette er veldig gøy.

  

 

 

1.juni 2008

Idag har nok en gang hatt en kjempefin tur i skogen. Idag gikk vi til Buvannet -  vi dro ut tidlig for å slippe unna den verste varmen. Det har vel vært ca. 30 grader og da er det fint å gå i skogen.  Vi tok kaffepause på rasteplass i skyggen:

Sånn ser man ut når man skal innom alt som heter gjørmehull:

Etterpå fikk Ronja bade igjen - hun var var temmelig møkkete den lille frøkna.  Godt og avkjøle seg også - og det er  kjempefint for musklene. De er jo bare så søte sammen disse to - måtte bære leken sammen opp av vannet :-)

Etter turen var det lunsj, is og kaffe på terrassen.  Mmmmm - herlig med sommer :-)

Hjemme driver vi for tiden ute og gjør i stand hage etc.  Foran huset har vi laget istand en kosekrok.  Snart har vi også gressplen der (vi har fått et lite grønnskjær ihvertfall), mangler bare gjerde - så har Ronja et fint sted å være.

25.mai 2008

25. mai 2008

Endelig kom det litt varme og sol igjen, så idag pakket vi sekken og dro på tur med Z, Embla, Kajsa og Karmen

Kjempeherlig for hundene og løpe i skogen, vi fant oss en fin plass i skogen, så hundene kunne leke og kose seg.

Ronja har vært en del sammen med disse i det siste og storkoser sammen med dem.  Nå er hun med de andre  og leker og koser seg.  Hun har vært veldig pinglete før vi tok livmora på henne - så det er helt tydelig at hun har fått igjen selvtillitten.

     

Etter turen tok vi en tur litt lenger ned i Gjerdrum-skogen, så Ronja og Z fikk svømt litt - Ronja elsker å bade, så det var bare helt topp :-)

    

Når vi kom hjem, fikk jeg fønet av henne det meste av den siste løse pelsen.  Gleder meg alltid veldig til å bli ferdig med en røyteperiode.  Har hatt sort gulvbelegg i flere uker, enda jeg støvsuger 1 til 2 ganger om dagen.  Nå er det bare å håpe at pelsen kommer tilbake fort, for jeg har meldt henne på 3 utstillinger i slutten av juni.

Mandag 11. november

12. mai 2008

Lørdag morgen pakket vi bilen og reiste oppover til Frya Leir.  Vi var der ca. ved 13.00 tiden og ble veldig overrasket hvor fint det var der.  Når vi kom inn i leiren var det grønt og med trær rundt utstillingsringen - kjempefint var det. Vi har vært på Geilo 1 gang - for 2 år siden, og hadde vel egentlig bestemt oss for å ikke reise dit igjen.  Det var veldig kaldt når vi var der og utstillingsplassen var vel ikke så mye å snakke om.

Vi trodde vi var veldig sent ute - men vi fikk med oss det meste av hannene.

Etter utstillingen reiste vi opp til hytta til Gro, som ligger litt lengre opp.  Etter å ha slappet av en stund tok vi en tur innover på fjellet.  Ronja var den eneste som skulle stilles på søndag og var selvfølgelig den første til å hoppe uti vannet som gikk ved siden av veien, typisk henne - hun elsker å bade :-). Hundene koste seg og hoppet i snøen.

     

Etter turen grilla vi og hadde en kjempekoselig kveld. 

Ronja er på 4. uka med røyting nå, så når vi reiste ned til utstillinga på søndag så hadde vi bare i tankene at hun skulle få blåsløyfe.  MEN det gjorde hun ikke, hun fikk faktisk 1 rød sløyfe - så vi må nok si oss veldig fornøyde med det. 

Vi har hatt en utrolig herlig helg i Gudbrandsdalen, og håper vi får reise tilbake dit neste år også!

 

20. april 2008

Ronja fyller 4 år idag!

Hun har fått gaver idag - hun fikk en pipeleke og IQ-test

             

GRATULERER MED DAGEN GO'-JENTA VÅR!

27. mars 2008

Tirsdag var vi hos dyrlegen igjen og fikk fjernet stingene til Ronja. Vi har ikke merket at hun har hatt noen plager etter operasjonen i det hele tatt.  Hun hadde det ikke så bra den første kvelden, men det var vel ikke så rart, stakkars.

Jeg har hele tiden vært veldig skeptisk til å fjerne livmoren hennes, men nå er jeg ikke i tvil og at jenta vår har fått det bedre.  Sånn som hun ligger på ryggen og koser seg på sofaen, har hun ikke gjort på et par år, hun viser helt tydelig at hun koser seg veldig :-)

I går var det kjempefint vær, så da kunne hun ligge ute igjen og kose seg med brødskælk - da er livet helt iorden.

Vi merker helt klart, stor forskjell når vi er på tur med henne også, hun er mye kvikkere og har dobbelt så mye energi enn det hun har hatt på deg jeg kan huske.

Nå er jeg veldig glad for at vi tok denne operasjonen.

13. mars 2008

Etter noen ganger med livmorbetennelse, og den siste gangen nå var den ganske kraftig, valgte vi og fjerne livmora til Ronja. Hun har gått på antibiotika en uke og det var enda ganske ille.

Tirsdag var hun hos dyrlegen vår i Fetsund og ble operert.  Da hun fikk sprøyte før operasjonen, skulle Petter bare ut en liten tur for å tisse med henne, fordi det visstnok tar litt tid før den virker.  MEN den virket litt fortere på Ronja, så hun måtte bæres inn på operasjonsbordet med båre :-). Petter var med på hele operasjonen, så jeg er veldig glad jeg ikke var med - det er ikke noe for meg.

Operasjonen gikk veldig bra.  Hun hadde en cyste på den ene eggstokken, som visstnok produserte masse hormoner.  Ikke rart hun alltid har hatt alle hannhunder i rompa, når vi har vært på tur :-).

Det var en ganske bekymret mamma som satt på jobben, men etterhvert så fikk jeg dette bildet:

Når vi kom hjem lå hun noen timer og sov. 

Etterhvert begynte hun og trave frem og tilbake og gråt hele tiden.  Så vi var litt bekymret for nattesøvnen, men hun sov hele natten uten en lyd.  Igår var hun helt fin igjen, bare litt mere trøttere enn vanlig.

Det blir en stille og rolig påske på oss, fordi hun må ta den med ro ett par uker.  Så det blir ikke noen lange skogturer, vi får ta det igjen etter påske.

2. mars 2008

I kjempeflott vær har vi  vært på fellestur med masse bernere, corgier, dachser etc.  Det var ca. 20 hunder med på tur.  Vi synes det er veldig hyggelig å være med på sånne turer. 

     

Ronja var litt tøffere idag, så hun har veldig godt av disse turene. Vi tok en pause og grilla pølser og drakk kaffe.  Hehe,  Ronja står alltid først i pølsekøen:

     

Det ble tatt et bilde med alle hundene (utrolig flott med så mange bernere på ett brett :-)  Prinsessa vår ligger helt til høyre:

                                                           

16. februar 2008

Idag har vi vært på utstilling i Letohallen.  Det ble utlevert bare 1 CK, det er første gangen vi har vært med på.  Ronja ble nr. 3 i vinnerklassen, så vi er jo veldig fornøyd med det.

Kritikk fra Ralf Campbell:

Middels stor tispe, meget god type, godt skåret hode, god hals, kropp, god overlinje, godt kryss, haleføring, god benstamme, tilstrekkelig vinklet, kunne ta steget bedre, god pels, farge.

    

Neste helg skal vi på NKK's utstilling Bø i Telemark, der er det maaange påmeldinger, så vi får se hvordan det går der :-).

28. januar 2008

Igår var vi på en kjempefin tur i skogen sammen med Gro og Janne.  Vi fikk oss en herlig tur på et par timer.  Kaffepause måtte vi også ha etterhvert - Gro hadde noe kjempegodt i lommene sine :-)

   

En liten fellesdekk ble det også - se så flinke vi er :-)

                                    Ronja, Embla, Z, Kajsa og Karmen

Vi merker veldig godt at Ronja er enebarn når vi er på tur med andre.  Hun holder seg mest i bakgrunn når de andre leker og dilter helst i beina våre.  Så hun har veldig godt av slike turer som dette når det er flere bernere. Hun ble litt tøffere etterhvert, men bare litt.

                                                  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.04 | 02:44

Fint å få følge med litt i livet deres. Ser flott ut med ny bod og beisa terrasse. Gratulere med ny bil, og lykke til videre på alle utstillinger med hundene!

...
20.02 | 01:05

åh så nydelige bilder,familien min hadde Birk de første årene hans, har alltid lurt på hvordan han hadde det siden, men ser ut som han fikk en nydelig datter!

...
01.01 | 22:43

Så fine hunder dere har! Flotte bilder også. Sees vel på utstillinger i 2012 også, regner jeg med!

...
13.10 | 23:12

Vilken underbar bild på era Bernar!

...
Du liker denne siden