Smitte og sykdom

Viktig å vite!

På et hundepensjonat er det veldig viktig å overholde noen grunleggende regler vedr sykdom og smitte.

Vi har i løpet av et år veldig mange hunder innom her hos oss. Dette medfølger at som i andre større forsamlinger som feks utstillinger, prøver, trekkhundløp osv er det betraktelig større omløp av smittsomme sykdommer en hjemme i stua.

For å forebygge dette er vi avhengig av at du som eier er ærlig vedr din hunds helsestatus.
Ved innsjekk må det fylles ut et spørreskjema som omfatter alt vedr hunden. Her må det svares riktig uansett, dette er viktig informasjon for oss om noe skulle skje med hunden under oppholdet. Veterinæren må i slike tilfeller vite endel om hundens helsestatus, og når du/ dere er bortreist må vi kunne svare på dette.

Diare, oppkast🤒, og kennelhoste er de mest vanlige lidelsene som oppstår i slike forsamlinger. Dette er som regel ufarlig og vil med enkel behandling gå over i løpet av 1-2 dager. Kennelhosten er som en forkjølelse hos folk og kan sitte i noe lenger.

Det har ikke noe med hygiene osv å gjøre. Disse sykdommene kan din hund få bare av å fort snuse på en hund den møter på gata.

Ser vi tegn til sykdom eller andre skavanker hos din hund ved innsjekk kan vi avvise den uten nærmere diskusjon. Det er bedre med 9 friske hunder en 10 syke🙂

Gyldig vaksinekort må framvises ved innsjekk. Dette må ikke være eldre en 1 til 1 1/2 år Har dere ikke med dette blir hunden avvist uten nærmere diskusjon.

Det er en stor fordel om nettopp din hund er behandlet med Ex-Spot før den kommer hit til oss. Dette brukes i hovedsak som behandling mot flått, men fungerer også utmerket som behandling/ forebyggende mot lus og mygg. Siden hundene er mye ute og sammen med andre er dette en stor fordel.

Dette kan mulig virke strengt på noen, men for at våre kunder skal få et friskt og fint opphold må det være slik. Tror igrunn de fleste setter pris på nettopp den sikkerheten.