VELKOMMEN TIL SANDNESSJØEN BÅTFORENINGS HJEMMESIDE

Hjemmesiden sist oppdatert:
21.09.19: Forsiden
02.09.19: Møter / Styremøter (referat)
 

Ordinære bilder på hjemmesiden er underlagt copyright (c)


 > Havna er kameraovervåket <

NB! Båtplass MÅ være anvist før du bytter til større båt. Søknadsskjema finner du her.


 Klikk for å se/lese (linker):

Gjestebrygga      Servicebygget / Klubbhus

Flo og fjære i Sandnessjøen     Div. skjema og dokumenter     Liste båtplasser   Båtmagasinet
Liste lørdagskaffe 2019-20       Forsikring av båter i båthavn    Tilbud fra Boreal   Kamera

Registrering av båten i Småbåtregisteret (Sbr). Det er krav i havnereglementet at båter med plass i havna skal være registrert, og skilter montert god synlig på begge sider. 

Link til Sbr    Priser i SbrNyheter

 

[21.9.19]
Fritidsskippersertifikat D5L

Ole-Gustav Årnes - som i mange år har drevet med båtførekurs etc., har i samarbeid med Midt-norsk Båtskole AS planlagt kurs som fører til Fritidsskippersertifikat D5L. Kursstart i løpet av høsten/vinteren. Forbehold om tilstrekkelig antall deltakere. Kurssted Sandnessjøen.
For nærmere info og påmelding, kontakt Ole-Gustav på tlf 908 33 820 eller epost til oleaarne@online.no.

Snart tid for lørdagskaffe. Starter lørdag(!) 28.9.2019 kl 12.

[14.9.19]
Krav om strømmåler f.o.m. høsten 2019
for den som skal bruke landstrøm i havna. Mulig unntak for lading, f.eks. 2 dg 1x pr md. Ny strømrutine er enda ikke vedtatt, men det blir krav om måler. Mest sannsynlig blir måleren utlevert av foreningen mot depositum. Måleren kan bli som avbildet.
Den som har planer om å bruke strøm, og som ikke har meldt fra til oss, må gjøre det snarest. Dette for å samle bestillingen av målere til best mulig pris.

29.8.19
Mur mot plenkanten. Her forberedes støyping av mur mot plenkanten. Bildet ble tatt for et par dager siden, men i dag (29.8.19) er jobben med forskaling og armering av sokkel i full gang.

13.8.19
Miljøboden i dag. Noen av oss kan ikke lese. Andre ser ikke at fullt er fullt. Miljøboden er et tilbud til medlemmene, men det forutsetter at folk bruker vettet (følger reglene), noe tilsynelatende flere ikke har gjort. Det er visst greit å bare gi blaffen, og overlate ryddingen til andre. Dessverre.

Foreningens gamle og velbrukte jolle selges for kr 1000. Står på kaiet nedenfor verkstedet. Kontakt Kjell Konradsen, tlf 911 72 381.

Fender Marine AS hadde en orientering i klubbhuset 26.6.2019 om deres vilkår og priser på forsikring (via Norske Sjø).
Ole-Gustav hadde sendt invitt til omliggende båtforeninger, og vi sendte SMS til alle våre medlemmer med båt. Etter dette håpte vi å få mange interesserte til å møte opp. Fender Marine var av en eller annen grunn noe forsinket, og det var nok grunnen til at noen frammøtte ga opp å vente.
Representanten fra Fender Marine ga en meget interessant orientering og svarte på mange spørsmål fra de som tok seg tid til å vente.
 

Flott havn!

Flere bilder kan du se her. Tusen takk til Morten Guttormsen 🙂

Fra v.: Endre, Arnt, Sigvald og Kjell

Fire av foreningens dugnadsgjeng fikk KNBFs fortjenestenål i gull + diplom utdelt på festmiddagen i "gammelkinoen" den 11.5.2019: Arnt Aleksandersen, Sigvald Larsen, Kjell Konradsen, og Hogne Stokka som dessverre ikke kunne være til stede. Endre Solvang fra KNBF sto for utdelingen. Flere bilder.

Fra KNBFs sine statutter: "KNBF`s Fortjenestenål kan tildeles personer som har gjort seg særlig fortjent gjennom organisasjonsarbeid innen båtlivet, eller gjennom arbeid for å fremme båtlivsinteresser og sikkerhet på sjøen".

Vel fortjent!

[16.05.19] KNBF har sendt oss noen bilder og kommentarer. De kan du se via denne siden.

Klikk for større bilde

Sandnessjøen Båtforening og KNBF arrangerer "Sikkerhetsdag" ved Slipen Flåtestasjon,  torsdag 9. mai kl 10.
Det blir orientering om "alt" som har med korrekt bruk av fritidsbåt, sikkerhet, brannslukking, redningsflåter, VHF m.m. Det serveres kaffe, vafler og pølser. Møt opp, det er helt gratis!Båtmessa 2019 åpner for publikum fredag kl 12, og åpnes offisielt av Ragnar Kvam jr. fredag kl 13.
Program for messa kan du se her.

Roald, Alv-Egil og Einar

[30.04.19]
Framdriften med å legge dekke på 'kaiet'
er kommet godt i gang. Her det det montering av 'gulvåsene', ca 350 totalt. Og så blir x antall meter plank til ca 1 mål 'kai'. Vi tror dette må bli en suksess.

29.4.19
Ny L-brygge snart på plass! Beregnes ferdig i løpet av to-tre dager. Båter på nordsiden må få sjekket fortøyningen. Båter på sørsiden må flyttes midlertidig.

Asle i gang med sveisingen

23.4.19
Siste etappe for å 'ferdistille' oppgradering/ utbygging av havna startet på mårran i dag. Her er Asle i gang med å sveise bjelkene. Vi beregnet et par uker, men da Hjemmesiden snakket med Arnt i 18-tiden, var sveisingen unnagjort! Helt fantastisk! Nå skal 'gulvåsene' på plass, og så dekke.

[31.3.19]
Vi planlegger dugnad etter påske
for å få gjort ferdig «kaiet» i sør. Dette betyr sveising, montering av bjelker (tre) og dekke.
Vi starter med sveising av stålbjelkene tirsdag 23.4.2019, og begynner på molosiden. Sveisere skal være innkalt. Båtene ved M-brygga må flyttes etter hvert som sveisingen fortsetter innover mot landsiden, for å unngå skade av sveiseglør. (Alle med plass som blir berørt, skal være underrettet med epost).
I tillegg til sveisere trenger vi «handlangere» (til sveiserne) og folk til å bære og tilpasse «åsene» og skru fast dekke. Kjøkkentjeneste er også mulig. Vi håper å bli ferdig før sommerferien.
Vi kommer til å kalle inn til dugnad etter hvert. Det er tre alternativ: Møte sjøl eller med vikar. Eller frikjøp med kr 150/t for inntil 10 timer.

Noralf og Alf, og Arnt (som sto for overrekkelsen)

To nye æresmedlemmer ble utnevnt under årsmøtet 13.3.2019! Noralf Martinsen og Alf Jenssen fikk foreningens æres-plakett som "bevis". Noralf har aktiv fartstid i foreningen siden 1967, og Alf nesten like lenge. Vel fortjent og vel så det!

Årsmøtet ble arrangert på HIAS 13. mars 2019 kl 19. Det møtte 49 medlemmer. Referat kan du se her.

Havna er full!
[15.4.13] (endret 4.9.14)
Skaffe ny eller større båt? Obs at havna er full. Selv om du allerede har plass, kan det likevel bli problem hvis du bytter til større båt. Søk i god tid! Kom ikke med båt før plass er anvist!
Si opp båtplassen?
[April 2013] (Endret 10.7.15)
Hvis du har båtplass, men ikke båt, og kanskje ikke planer om å anskaffe båt: Vurder å si opp plassen. Da kan du evt. få tilbakebetalt "verdien" av brygga. Den er lik beløpet du betalte inn da du fikk bruksretten til bryggeplassen.
Avslag
Vær obs på at vi har rabatt/avslag hos følgende firma:
Boreal (verkstedsenteret) 10 - 20 %, 50% på bilvask!;
Nothuset 10 %;
Slipen 10%.

Arkiv

[19.1.19] (endret 20.1.19)
Det har blitt mye vinter i løpet av de siste dagene. Snødybden ca 50 cm og vel så det. Har fått melding om et par bryggeseksjoner som sliter tungt, og som sannsynligvis trenger spesiell omsorg over helga. Her et bilde av K-brygga.
20.1.19: Vi har i dag sendt ut epost/SMS til alle med båtplass i havna, og anmodet sørge for rydding av utriggeren. Det kan ev. blir vurdert å kreve egenandel hvis utriggeren må repareres pga. manglende snørydding.

[30.11.18]
Vi (Arnt) sørger for ca 30 cm fylling mot kaikanten. Denne del av området blir neppe tillatt for parkering etter start av bobilsesongen!

[23.11.18]
KNBF tilbyr i samarbeid med Simsea, trening for medlemmer som kjører rask fritidsbåt. Se nærmere info og video her.

Obs tyver i havna!
15.11.18: 6 Hk Suzuki påhengs stjålet i løpet av siste måned fra båt ved A-brygga. (Anmeldt).
27.7.18: Ny tilbakemelding om tjuveri. Kostbar fiskestang stjålet fra en båt i havna.
26.7.18: Det er sett en vanlig baklem til en Gaupen? henger ved undergangen ved Sandnessjøen Videregående Skole.

18.7.18: Snakket i dag med en gjest i havna, og som hadde "mistet" bakstykke til hengeren. Og det koster han kr 3500 for å få nytt. Det har heldigvis tidligere ikke vært problem med tyver i havna, i alle fall ikke rapportert. Men intet varer evig.
Oppdatering: Enda et bakstykke ble stjålet samme dag! Utlending kontaktet den uheldige mannen, og var mer en gjennomsnitlig interessert i hans påhengsmotor.

Lørdagskaffe 29.9.2018 kl 12!
Båtsesongen er over for de fleste, og da er det mange som setter pris på en kopp kaffe med noe attåt i klubbhuset: Lørdagskaffen starter 29.9.2018 kl 12.

[1.7.18] (endret 19.1.19)
Styret har vedtatt at alle endringer i båt
, større*, mindre, like stor, skal meldes på dette skjema. Dette fordi foreningen fører detaljert arkiv over alle medlemmer. For båt: Det er viktig at vi har registrert den båt som ligger i den plassen som er tildelt. Bruk dette skjema ved endringer*, jf. bildet til venstre. Skjema er samme som har vært brukt i noen år. Nå er det formelt godkjent av styret 31.5.18.
Hver av dere har én båt, mens foreningen har nesten 500 båter å holde oversikt over. Så vi er avhengige av at dere følger opp. Skjema kan lastes ned fra denne siden. Skjema er tilpasset muligheten til å fylle ut via PC (og så sende som epost/vedlegg til oss).

*Søk om plass hvis du planlegger større båt, og ikke kom med båten før du har fått anvist plass. Havna er full, og det kan ellers blir problem for deg (og oss) hvis du ikke har plass når du kommer med båten.

[6.6.18]
I dag fikk vi et par lass asfalt som vi har god plass til på landsiden i havna. Neste gang står kanskje moloen for tur?

[29.5.18]
Foreningen har satt av plass for ca. 20 bobiler/ campingvogner sør i havna. Nærmere info kan du se her.

I en tilstelning på klubbhuset fredag 4.5.2018 ble fire veteraner i Sandnessjøen Båtforening tildelt KNBFs fortjenestenål og diplom. Denne fortjenestenålen i gulldouble med KNBF emblem, kan tildeles personer som har gjort seg særlig fortjent gjennom organisasjonsarbeid innen båtlivet, eller gjennom arbeid for å fremme båtlivsinteresser og sikkerhet på sjøen. De som fikk denne utmerkelsen denne gang var (f.v.) Torstein Grønbech, Roy Bonsaksen, Norvald Zahl og Svein Theimann. Birger Schjølberg og Arne Digermul fra KNBF sto for overrekkelsen.
Velfortjent applaus fra styret og dugnadsgjengen. Flere bilder her.

[25.4.18]
Tirsdag morgen var dette å se i sjøen utafor kaikanten ved verkstedet
.
Vi kan se rester av hyse og mulig sei også. Noen har altså på mandag kveld (sannsynligvis) tømt fiskeavfall i havna. Foreningen har regler om forbud mot forsøpling i havna, så det kan neppe være medlem som er synderen(?).

[12.4.18]
Siste brygge i utbyggingen av havna er på plass!
Dette er en spesiell dag for foreningen. Siste del av M-brygga ble montert i dag. Det er ikke plass til flere brygger, og havna nærmer seg ferdig utbygd. Nå kan snart flere båter på ventelisten få fast plass. Flere bilder kan du se her.

Årsmøtet 2018 ble arrangert på HIAS
7. mars 2018 kl 19. Det møtte 43 medlemmer. Saksdokumentene kan du se her.
Rererat fra møtet ser du her.

[5.2.18] Havna under utbygging. A-brygga nærmest og M-brygga til høyre i bakgrunnen. Slik var situasjonen i dag (5.2.18). Tildeling av nye plasser og flytting fra gammel til ny plass, går sin gang.
Det produseres for fullt nye utriggere, som det viste seg å være for lite av. Og nye svartrør som understell er kommet fra produsenten på Mo i Rana. Det skal bygges ca. 36 meter nye brygger som skal "skjøtes" på M-brygga på landsiden i sør.


Sandnessjøen Båtforening fikk kummunens kulturpris 2017! Arnt Aleksandersen (lederen) mottok prisen under en tilsteldning i kulturhuset 18.12.2017.

[10.12.17]
Dugnaden er avsluttet for denne gang. Dvs. ca. medio november da flåta (som pumpa var montert på) måtte brukes til støtte for dykkeren. Og det gjaldt bunnfortøyninger til de nye bryggeseksjonene før vinteren. Vi ble dessverre ikke helt ferdige med det som var planlagt av mudring.
Vi startet 2.9.2017 med å sende SMS til ca. 500 medlemmer med anmodning om å kontakte oss for avtale om dugnad. Det gjaldt alle som har betalt innskudd (selv om de f.t. er uten båt) og de på ventelisten. Vi har registrert at ca. halvparten fikk avtale. Og disse har bidratt med ca. 2300 timer! Responsen på krav om frikjøp har vært blandet. 33 medlemmer avtalte frikjøp på forhånd etter å ha mottatt SMS, inkl. noen på ferie i syden. Noen tilbakemeldinger etter å ha fått krav om frikjøp:
- Veldig bra at dere gjør dette, og betaler gjerne.
- Har ikke vært frisk nok til å delta, men ønsker å bidra.
- Så SMS først nå, min feil, blir betalt.
- Har vært på ferie, kravet avvises.
- Dugnadskravet kan ikke gjelde meg fordi plassen er leid ut.
- Kan ikke gjelde meg fordi jeg har ikke båt.
- Har bare fått krav via en epost, ikke faktura.

Vi har tatt hensyn til de som mente å ikke være frisk nok til å delta. Men noen avviste krav er så spesielle at det blir å diskutere i neste styremøte.
 

25.10.17: KNBF har inngått avtale om medlemsfordel (tilbud) på Dragon dry produkter. Ser her.

[19.10.17] De nye bryggene må fortøyes skikkelig.Her er dykker og mannskap på plass på flåta. Nå skal de siste fortøyningene av den nye A-brygga festes i bunnkjenningen. Flere bilder her.

[17.10.17] Mudringen for nye brygger sør i havna er avsluttet! Det samme ved bensinbrygga. Innleid pumpe er returnert. Det gjenstår nå å sjekke dybden langs moloen mellom C og G-brygga.

Første lørdagskaffen for sesongen (30.9.17). Dessverre ikke så mange som fant veien til klubbstua denne fine lørdagen. God stemning likevel. Flere bilder i fotoalbumet.

[24.8.17] Fire av våre veteraner er tildelt KNBFs fortjenestenål og diplom: Jarle Pedersen, Alf Jenssen, Håkon Hansen og Noralf Martinsen. Disse har nesten 200 aktive år tilsammen i foreningen(!). Tildelingen ble ordnet i en tilstelning i klubbhuset 24.8.2017 hvor de av styret og dugnadsgjengen som hadde anledning, var til stede. Vårt æresmedlem Leif Pettersen var også til stede. Arnt var stedfortreder for KNBFs representant som ikke hadde anledning å møte, og sto for utdelingen. Se også her.

[14.8.17] (endret 24.8.17) De nye bryggene sør i havna.
Det er kjent at dybden sør i havna er i grunneste laget (unntatt der gravemaskinen rakk). Det har i alle fall flere med båt på L-brygga erfart. Det er også grunt nært B-brygga og bensinbrygga.
Styret har derfor vedtatt at det må mudres med å leie inn kraftig pumpe. Kapasitet 400 m3/time. Massene skal så pumpes gjennom/over moloen. Dette må gjøres før de nye bryggene fortøyes.
Mudringen var først planalgt i april, men måtte av diverse grunner utsettes. Nå er planen å få mudringen ferdig i løpet av september.
Og derfor blir fordeling av plassene noe forsinket.
For å utnytte pumpa maksimalt, er vi avhengig å drifte pumpa fra tidlig om morgenen til det blir mørkt. Det må derfor innkalles til dugnad.
Bilder av framdriften her.

14.8.17. Dugnadsgjengen er på plass etter ferien og har fulgt opp diverse vedlikehold. Se flere bilder her. Tauene på dieselbrygga var stjålet! Tungvint uten tau etter å ha hoppet på brygga for å fylle diesel. Nå har Noralf spleiset tauene i pullertene, så er det bare å håpe at (båt?)folk respekterer at dette er foreningens eiendom.

[14.6.17]  En milemæl nådd. 🙂Bryggeseksjonene til nye brygger satt på vannet i dag. Her foreløpig fortøyd. Flere bilder her.

Båtmessa 5.-7.mai 2017. Bildet viser gjestebrygga i havna på lørdag. Lørdagsværet var ikke så verst hvis du var godt kledd. Flere bilder kan du se her.