Velkommen ombord i S/Y Libra.

Expedition ship

Velkommen til hjemmesiden vår

I have a dream er motto for oss ombord på Libra. Uten store drømmer ingen store reiser.... Vi kan nå se tilbake på mange tusen sjømil ombord i Libra. Første etappe startet februar 2008.  Vi hentet båten på Lanzarote,  seilte derfra til Madeira, så Portugal, Spania, Biscaya, England, Skotland  via Caledoniakanalen, Orkenøyene og Shetland før vi kom hjem til Norge.  Sommeren 2008 gikk turen til Bjørnøya og Svalbard og i 2009 ble det vikingferd i vesterled til Island og Grønland. Det meste er mulig dersom du bare vil. Viktigste element for at dette er mulig er de vi reiser sammen med. Uten gode venner ville ikke disse opplevelsens blitt som de ble. Takk til mannskapet som har bidratt til uforglemmelige turer.

Enkelte vil ikke være med.
Enkelte vil, men får det ikke til.........
Enkelte vil, og gjør det.............


Dermed blir drømmer til virkelighet.
MEi

Velkommen til hjemmesiden vår

Da er høsten kommet til Harstad. Sommerens overfart til Svalbard ble en minnerik opplevelse for 3 forskjelige crew. Først Eierne, så Veteranene og til sist Svenskene som tok Libra hjem igjen. For vår del så tilbragte vi hele juli på Svalbard, vi ungikk både regn og uvær. Nesten sol hver eneste dag, betydelig bedre vær på Svalbard enn hjemme på fastlandet. Både Isfjorden, Forlandsundet og nordvestsiden ble utforsket. Denne sommerern var det isfritt på alle plassenen vi besøkte, forrige tur med Libra i 2008 var det mye is på nordsiden og dermed sikk sakk kjøring mellom isflakene. 
Svalbard med egen båt gir deg mulighet til å virkelig se øyriket fra sitt beste. Her kan en finne en rolig lun vik, slippe ankeret og bare nyte stunden.
Nå er hverdagen kommet, ferien er over og høstmørket kommer tidlegere og tidligere for hver dag. Likevel er det fortsatt mulig å kose seg på tur. Neste store begivenhet for oss er helgen 5-7 oktober. Da drar vi på tur med RS Unglag Harstad, to andre båter og 15 ungdommer. Det blir saker det! 

Sommer 2012

Da har Svalbardsyka på nytt sneket seg inn under huden, vi bare må tilbake......
Mette har 3 overseilinger så langt, Sverre-Øistein har 2.  Nå er mannskapskabalen i boks og nytt tokt til Svalbard og  Nordenskiöld Land er under planlegging. Ekspidisjonen starter tidlig i juli måned, beregnet hjemkomst medio september. 
 

2011 er i gang...

Oktober.
"Libra" er vektens tegn, det vil si stjernetegnet for de som er født i oktober. Da alle tre rederne er født i oktober var det enkelt å finne navn til båten. Derfor ble det "Libra".

Mannskapskabalen er lagt

Da er mannskapskabalen for sommerens tur ferdig, alle plasser er fylt på begge etapper. Vi har mange venner som vi gjerne ville hatt med oss, men denne gangen er det valgt mannskap utfra behov om at alle kan handtere båten alene på vakt. Vi har en lang havseilas foran oss før vi når første delmål, første etappe er 10 døgn i havet før vi når Island . 


Første etappe starter fra Harstad den 4. juli. Turen går rett vest mot Island. På Island blir første strandhugg på nordøst siden av øya, plassen heter Húsavika, der skal vi treffe våre nye venner Anna Sigmarsdóttir og hennes familie.  På Island blir der fotturer med telt og kamera. Bading i varme kilder og nye opplevelser. Hvis forholdene ligger til rette seiler vi over til Grønland hvor målet er Kulusuk og Tasiilaq. Mannskapsbytte planlegges i Reykjavik ca. 3. august, da tar Eilif og co. over. På fordekk har vi kajakker, vi har fiskestenger med oss, gode venner, idet hele tatt alt ligger til rette for en kjempetur……… MEi

 

Det er i slutten av februar. "Libra" ligger i dvale i Harstadbotn, mens eierne arbeider med  planleggingen av sommerens tur.

Det settes opp budsjett, elektroniske og papirkart bestilles, "Libra`s" tekniske forfatning gjennomgåes. Risikoanalyser utarbeides.
På den administrtive siden er det tegnet ny forsikring  med mulighet for seilas på Grønlands østkyst. Registrering i NOR - registeret pågår.

Har hatt kontakt med Dansk Polarcenter og Grønlands Kommando.

Her er svaret fra Dansk Polarcenter

Kære  ”Libra”

 

Tak for mail, hvor I orienterer om jeres sejlplaner til Tasiilaq og farvandet ud for Grønlands østkyst sommeren 2009.

 

Som udgangspunkt behøver I ikke en tilladelse  - så længe I ikke sejler ind i søteritoriet ud for Nationalparken i Nord- og Østgrønland. Det vil sige indtil 3 sømil fra basislinien nord for 71 nordlig bredde.Hvis I ønsker at sejle i dette område skal I ansøge om en indrejsetilladelse hos os. Vi skal gøre opmærksom på at vi igivet fald skalhave modtaget jeres ansøgning senest 3 måneder før jeres afrejse fra Norge.

 

Når i sejler ind i grønlandsk farvand skal I i øvrigt være opmærksomme på pligten til at afgive positionsmeldinger til Grønlands Kommando. 

 

Se nedenfor

 

Hvis I har supplerende spørgsmål må I endelig sige til.

 

Med venlig hilsen

 

Poul Henrik Sørensen

Specialkonsulent

Dansk Polarcenter

Tlf.:+45 32 88 0100

Harstad ca 11. januar 2009
Ja no har det vært møte i "reiarlage"  og vi er blitt enige om seilingsprogram for 2009...
11. juni til 10. juli er det Eilif seil og kajakk cruise på nordlandskysten...
10. juli overtar Sverre-Øistein og Mette. etter planen setter de kursen vestover mot Island. Der vil det bli ei vurdering om det blir seil-sagaferie rundt Island eller om det blir tur til Grønland.
 Ca 9.august er det mannskapsbytte, da kommer Eilif og co og tar over for å seile "Libra" heim te Harstad

Er det noen som har lyst til å være med så ta kontakt. Vi seiler etter "spleise" prinsippet... Som regel er de største utgiftene i forbindelse med "landlov"...
 

Velkommen til hjemmesiden vår

S/Y Libra`s mannskap ønsker alle en fredfull god jul og et godt nytt år.
Vi takker dere alle som har vært inne på hjemmesida og gitt oss inspirasjon te å legge inn nyheter om små og store begivenheter.
Hilsen Eilif, Mette og Sverre-Øistein.
 

Sommerens tokt 2009

Årets rederkongress er kommet opp med følgende ønsker for Libra 2009

Seilas langs Norskekysten. Verdens vakreste sjøreise.

Seilas til Island, og med rett vindretning kanskje også Jan Mayen

Seilas til Grønland og da primært østkysten.

 

Alle reisemål er fristende. Norskekysten er unik, og med egen båt kommer en til fantastisk perler langs vår egen kyst.  

Island, tenk å komme seilende inn Nordlandet. Nydelige fjorder, mektig og værhard natur. For så  å kunne kjenne lukten av det friske Grønnlanshavet, eller de stinkende svovelkildene. En fjelltur avsluttet med et rykende bad i varme kilder. Kan vel livet bli bedre!?

Grønland. Østkysten av Grønland er verdens største nasjonalpark. Den er voktet av Sirius sledepatrulje og på tross av at det er et enormt område, 2100 km i luftlinje med nesten bare ubebodde områder, er det ikke umulig at vi treffer disse tøffe guttene.

Østkysten av Grønland er en viktig del av historien til norske fangstmenn og med historie helt bak til vikingtiden. De som har opplevd østkysten av Grønland, blir salig i blikket når vi spør hvordan var det?

 

For de som ikke kjenner til Sirius patruljen så er det Forsvarets Grønland Kommando som står bak denne 26 måneders tjenesten.

For å bli opptatt i denne patruljen så må følgende egenskaper innehas:

Den optimale SIRIUS-mand er:

 • i balance med sig selv, d.v.s. han har haft en god og ukompliceret opvækst.
 • målrettet i sine ønsker for fremtiden, d.v.s. han ikke "svajer hid og did" fordi en ting bliver forelagt ham og umiddelbart ikke ser spændende ud.
 • tolerant, d.v.s. er god til at omgås andre, og ikke nødvendigvis skal have sine synspunkter gennemført for enhver pris.
 • samarbejdsvillig, d.v.s. lære, lytte og forstå, også selvom tingene ikke går efter "hans hoved".
 • hjælpsom, d.v.s. altid være villig til at støtte andre, og være villig til at lære fra sig, selvom også modparten opfatter "lidt tungt".
 • i stand til at afreagere alene, d.v.s. han ikke behøver støtte udefra til at "komme ned på jorden," men stille og roligt kan ræsonnere sig frem til betimeligheden i at en provokation ikke betyder andet end en midlertidig ubehagelighed.
 • en person med overblik, d.v.s. han skal kunne vurdere konsekvenserne af sine handlinger, og ræsonnere sig til en opgaves løsning på sikker og forsvarlig måde.
 • en person der kan bevare hovedet koldt, d.v.s. han ikke må gribes af panik selvom der opstår en uventet og tilsyneladende farlig situation. Han skal drage nytte af sin viden og løse den opkomne situation til alles bedste.
 • en person med evner for at kunne arbejde selvstændigt, d.v.s. han ikke giver op selvom han bliver sat til et arbejde han ikke har prøvet før, men fornuftigt og metodistisk udfører opgaven efter bedste evne.
 • ikke bange for at "tage fat d.v.s. selvom personen ikke er håndværker, og selvom han aldrig har arbejdet med et stykke værktøj, så er et ingen hindring for hans gode vilje til at gøre sit yderste for at lære "det nye håndværk".
 • loyal, d.v.s. ikke bagtaler sine kammerater, medarbejdere eller foranstående, på trods af at han ikke umiddelbart synes om disses meninger/ikke forstår dem. 

Dersom slike mennesker finnes, er det nok verd turen bare å treffe de!

 

Se egen link til Sirius patruljen http://forsvaret.dk/GLK/Sirius/Slaedekoersel/Pages/default.aspx

 

Hva valget faller på er avhengig av mange ting.

Tidsspørsmål, hvor lang tid har vi til rådighet?

Økonomi, hva koster de enkelte alternativene.

Hvem blir med? En langtur til Grønland krever et litt annet mannskap enn en tur langs Norskekysten. Ja, vi har mye vi må avklare før valget tas. Dersom vi skulle treffer på en sponsor eller to, eller en ukjent rik onkel dukker opp, så blir det nok Grønland. Hvem vet hvem som leser dette, kanskje er det noen som ønsker å bli med på et av alternativene, og som dermed overbeviser oss om rette valg.

Tiden vil vise hva som skjer……….

 MEi

 

 

Velkommen til hjemmesiden vår

Libra er hjemme igjen etter en fantastisk sommerseilas.

Samlet har det vært 12 stk som har deltatt på deler av turen. Vi har alle hatt mange små og store opplevelser underveis. Vi har truffet  trivelige mennesker, nydelig natur, mye vær, is, sludd, sol og masse hav. Båten har fungert veldig bra, en skulle nesten tro den var bygd til vårt bruk. Fortsatt er det masse uoppdaget for oss i området og vi kan nok seile i Svalbard området mange år før vi blir mett.

Videre planer for Partrederiet Libra vil komme på hjemmesiden senere: Følg med …………….

 

LIBRA TIL SVALBARD

Nå er Libra underveis. Siste nytt om opplevelser, posisjon vær og vind finner dere under siden "Logg Svalbardtur"
Legg gjerne igjen en hilsen i gjesteboka, det er alltid trivelig å lese nye hilsninger når vi kommer til steder med nettdekning
.
 

Endelig! Nå nærmer det seg avgang til Svalbard. Etter arbeid natt og dag på slipp, samtidig som vi fikk skade i masta under slippoppholdet er vi nå snart klar til avgang. Mastaskaden har forsinket oss litt. Deler måtte skaffes fra Frankrike og det tok tid, deretter måtte rullen for storseilet demonteres for så å skifte ut skadde deler. Men nå ser det ut til at vi kommer i mål.
Mannskapet er komplett til begge turene og det er nå desverre forsent til å hive seg med.
Eilif og kompani drar på guttetur med mange spennende mål foran seg. Mette og Sverre-Øistein har overtall av damer med dermed blir nok Ingar og  Sverre-Øistein ganske så bortskjemt på den turen.
Mål for reisen er Bjørnøya, med stopp i Sørhamna eller på værvarslingsstasjonen, eller begge plasser.
Hornsund med besøk av polsk forskningstasjon. Svea med gruvebesøk.
Besøke Farmhavna og fangstfolkenen Marianne og Hans.
Så er Ny Ålesund og Kongsfjorden et must. Ut over det så får vi se vær og isforholdene...

Etter planen satser vi å være tilbake i Harstad i slutten av august.Her kan du følge med hvordan det går med S/Y Libra
og mannskapet.
Her vil det ligge reisebrev, bilder og nye planer for dager som kommer.............
Velkommen innom!
Skriv gjerne en hilsen i gjesteboka vår!

Eller send en mail til oss på felles@sylibra.no

Båtens gudmor

Vi ba tidligerer eier Rosel om å være gudmor for Libra. Hun satt pris på det og holdt en varm tale til både båt og mannskap. Her kan du lese hennes tale:

Tale fra dåpen

To Eilif, Mette and Sverre at the 12. of march in 2008 from Ernst and Rosel.

 

Dear Mette, dear Eilif, dear Sverre!

It is very precious for us, that you selected me to name your ship, because it is a very special act and a very special moment for you and for us.

 

We have to say: “Good bye!”

You can say: “Come on, let’s have a new part of our life – a time of adventure and pleasure!”

For that we wish you all the best!!!

 

And now I have to speak to your ship.

LIBRA, I name you, and I hope and wish with all my heart, that you will be for Eilif, Mette, Sverre and all their friends the same, like ISOLA has always been for us:

A very good companion!

Trust her, and she and all your angels will bless you!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.08 | 01:40

Hei, vi er i ferd med å planlegge seilas fra Bergen via Færøyene og Island til Scoresbysund sommeren 2011. Har dere noen gode råd til oss? henrik.bang@gmail.com

...
01.07 | 23:03

Har planer seile over til Nord Øst Grønland. Hvis isen tillater det ønsker jeg å besøke de gamle norske fangstplassene.

Min mail adresse er; joes@statoil.com

...
01.07 | 11:31

Hei. Send oss mail adressen din så kan vi gi deg en del tips og Grønland!

...
29.06 | 08:17

Flott side og spennede tur! Planlegger å seile over til Nord Øst Grønland sist i juli 2011. Har du noen gode råd for en slik tur.

...
Du liker denne siden