ARNA

Takk kjære Arna for det du gav oss

Kjæreste Arna, Frontpage Arna Atladottir, gikk bort etter et aktivt liv 11,5 år. Frisk og rask til det siste, og også på jakt siste høsten ho levde. Ho fikk et hjerneslag 20.04.2019 i påska, ble bevisstløs og lammet på ei side av kroppen og fikk da slippe.  

Takk for alt du har gitt oss, og alle turene sammen med deg, på jakt og ettersøk, på høtta og i utstillingsringen hvor du ble best in show to ganger. På Steinkjer i 2010 og på Spesialen Lofoten i 2016.  

Takk også for at det blir mange etterkommere etter deg, du fikk 2 kull, og i skrivende stund 04.03.2020- 43 stk etterkommere. 🙂

Arna i 2018

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2018

Året startet tøft for Arna i januar da ho hadde skadet sitt høyre øye, og først ble det operasjon med blinkhinna 5 jan for å prøve å redde øyet, men var dessverre så skadet at det ble fjernet med operasjon 12 januar. Men det ble så ho kom seg. 🙂 Brukte nok noe lengre tid for å fokusere synet med det ene øyet, men var også med på jakt og et ettersøk om høsten.

Så skjedde dette igjen i november, vanskelig å vite her å når skaden hadde skjedd, og var en alvorlig hornhinneskade på det øyet som var igjen.  Men her var ikke øyet så dypt skadet, og fikk intensiv behandling med serum dryppet i øyet fra hennes eget blod de første døgn. Etter 9 døgn med videre behandling ble Arna friskmeldt hos Stjørdal dyreklinikk, og vi var glad for at ho berget øyet. 😀

Arna er ei herlig eldre lundisjente, og har vært frisk hele livet med noen skader gjennom livet. Fylte 11 år 10 september, og er glad med på de samme turene som de to andre lundisjentene.

Oppdrettet: Ho er blitt til nå bestemor og oldemor til flere, og har nå 32 etterkommere. Fenja fikk et valpekull på tre, E-kullet, i huset som Arna ble oldemor til. Sønnen Værøy-Drotten ble BIM på Spesialen samt flere av hennes etterkommere fikk bra resultater. Drotten har gjort det godt på utstillinger, og ble internasjonal champion (CIB) dette året.

Planer for 2019: Håper på fortsatt frisk, sprek og ikke flere skader på voksne (eldre) Arna.  

Her er Arna etter at ho ble operert med blinkhinna over det skadde øyet i januar.

I kvitveisenga med Arna til ve sammen med Beyla og Fenja

Arna i 2017

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR i 2017

Vi har hatt mange fine turer i marka og fjellet og på høtta, og så har vi avslutta utstillingskarrieren. Arnamora har vært frisk og er sprek ho, og fortsatt med på jakt.

Oppdrettet: Arna er blitt både bestemor og oldemor i løpet av året. Datter Beyla Arnadottir ble Årets utstillingshund tisper og sønnen Værøy-Drotten Av Vollakloa ble Årets utstillingshund hanner. 

Planer for 2018: Håper på fortsatt frisk og sprek Arna, på tross av voksen alder.🙂

Arna på Fredvang i Lofoten 2016

Arna i 2016

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2016  

Arna trives best med turer i marka og fjellet, spor og jakt, og også på høtta som før. Vi hadde også lundehundtreff der. Ble forsøkt paring i januar etter å ha søkt om dispensasjon hos NKK, men lyktes ikke. Men vi hentet barnebarnet til Arna; Fenja Drottensdottir og da ble det tre lundiser i huset. Arna har jo hatt pause på tre år i utstillingsringen, men har gjort det stort dette året og ble nr 2 tisper Årets Utstillingshund slått av datter Beyla med et poeng. Ble også nr 2 Årets Utstillingshund veteran. Det ble to langturer, med Spesialen i Lofoten der veteranen Arna gjorde skikkelig storeslem og vant BIS på Spesialen, samt BIR veteran, labbepokal, Måstadpokalen sammen med datter Beyla og Marmels minnepremie. Artig at dommer Aase Jakobsen satte ei veterantispe på BIS- plass.

I november deltok ho på Dogs4all.  

Har vært frisk og sprek gjennom hele livet. 😀

Oppdrettet:

Barnebarnet Fenja Drottensdottir er kommet som tredje hund i huset, og Arna er nå bestemor til to kull og oldemor til et kull. 

Værøy-Drotten Av Vollakloa ble Årets Rasevinner på NKK utstillinger, og ble nr 2 Årets Utstillingshund hanner.

Planer for 2017:

Håper på fortsatt frisk og sprek Arna og mye aktiviteter som lundiser trives med. Rekner med færre utstillinger etter hvert som jenta blir eldre, men håper på tur til Skarnes på Spesialen.  


2015- tur til tusenårsstedet i kommunen

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2015

Arna trives best med turer i marka og fjellet, spor og jakt, og også på høtta. Ble forsøkt paring i april, men lyktes ikke å få valper. Vi har hatt to langturer, med Spesialen i ÅL Hallingdal og til Hamar på utstilling. På Spesialen vant ho sammen med datter Beyla Måstadpokalen for 5 gang, og på vinnerutstillinga ble hun NVV-15. Ble veteran og 8 år i september.

Har vært frisk og sprek gjennom hele livet. 😀

Planer for 2016:

Håper på fortsatt frisk og sprek Arna og mye aktiviteter som lundiser trives med. Gjør et aller siste forsøk med paring etter dispensasjonssøknad til NKK. Spesialen er på Ramberg i Lofoten og håper på tur dit og mulig Værøy/Måstad.

Oppdrettet:

Datter Værøy-Daga Av Vollakloa er blitt N UCH og barnebarnet Bratsbergsåsens Ingolf er blitt NJV-15 og NV-15 BIM.


2014- Arna tok tasspriset for de beste framlabber på den svenske spesialen på Morokulien :) Foto: Jon Wagtskjold

Arna i 2014

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR i 2014

Arna har vært med på kun to utstillinger i år, på den norske og svenske Spesialen i Morokulien. Gjorde det veldig bra der, og på den norske spesialen  nr 3 av tispechampionene og ble nr 6 av tispene; samt tok Måstadpokalen sammen med datter Beyla for fjerde gang , Marmel's vandrepokal på den norske spesialen for beste importerte hund bosatt i Norge og vandrepokal svenske Tasspriset for beste framlabber på svenske spesialen.😀 Men det er i marka , fjellet, høtta, sporsøk og på jakt ho trives best da. Løpetid i juli og røyting i desember mnd. Arna og Beyla ble dessverre angrepet av løse hunder i høst. 😥 

Begge har vært friske gjennom hele livet, og det er mer viktig enn pokaler m.m. 😀

 

Deltatt på:

* 15.06 - Lundehundtreff i Hemne

* 2 utstillinger med Spesialene i Morokulien

* 30.11 - Lundehundtreff/julelunsj Øysand

Resultater videreføring av oppdrettet:

A-kullet med Ask Agne Skaldsson, Afe Njord Skaldsson, Atla Skaldsdottir og Alva Skaldsdottir ble veteraner og fylte 8 år 26.02- og alle fire friske lundiser i sine hjem.

Beyla Arnadottir Av Vollakloa, datter av Arna har sin egen side.

Værøy-Daga- flott resultat i Morokulien med Ck begge dager og 3 BTK på den svenske Speial, og i høst sitt første cert.

Værøy-Drotten- BIR, NUCH og norsk og nordenvinner-14, samt far til to hanner Bratsbergåsen's Ingolf og Isak 20.06. Så nå er Arna bestemor til to. Ingolf fikk nytt hjem i Trondheim og Isak reiste til Cecilia Obitz i Sverige.  

Planer for 2015:

Målet er å få et siste kull valper, men om det ikke lykkes så vil vi være aktive med mye trivsel i marka, høtta og fjellet, og mulig tur til Spesialen Ål i Hallingdal.

Arna i 2013

Arna og Beyla med matmor på flere molteturer

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2013

Arna har bare stilt på noen få utstillinger, men tok Måstadpokalen sammen med Beyla på Spesialen på Øysand- og det for tredje gang på rad ved å være mest typelik. 😀 Hun har hatt et godt år med turer, og i høst noe spor og jakt. Bruker spornasen på hver tur, om den er kort eller lang. Frisk, aktiv, løpetid i mai og nov. og avhengig av matmor.

Deltatt på:

* 23.04- kommunikasjonskurs m Marit Jenssen, og Arna deltok i den praktiske delen
* 09.06- lundehundtreff i Orkdal,n
* 15-16.06- kommunikasjonskurs hos Marit Jenssen
* 01.12- lundehundtreff og julelunsj Øye grendahus
* 4 utstillinger, inkl. Spesialen og 1 NKK


Resulater videreføring av oppdrett m.m

- Arna, s datter Værøy-Daga Av Vollakloa flyttet til nytt hjem hos Lille og Jon Wagtskjold i slutten av april.
- Far til Værøy-kullet C'Cheveyo Lonewolf ble verdensvinner 2013 i Budapest.
- Afe Njord Skaldsson og Lita Veronika Lernæs Odinsdatter fikk to valper 14.08; Dex Fighter og Dixy.
- Aila hos Aud Sommer fikk 13.10 et kull med valper på fem, og to av disse er kommet til Tr.lag. Tore Hund/Max til May Elisabeth hos Lundefoxen.

Planer for 2014? Har i bakhodet å rekke et kull valper til før hun blir for gammel. Håper i det nye året også ha ei frisk og aktiv lundisjente.

Arna i 2012

Arna på Værøy

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2012

Med Arna gjennom året ble det to store begivenheter. Værøy-tur for første gang med 50 årsjubileet på Spesialen, og et Værøy-D-kull på tre med C'Cheveyo Lonewolf (Punta) fra Tjekkia i september, og som ble unnfanget på Værøy. Stort var det også å gå til Måstad, og oppleve stedet lundisan kommer fra. På Spesialen på Værøy ble Måstadpokalen vår for andre år på rad. Videre har Arna deltatt i sin første blodsporkonkurranse dette året. Har deltatt på få utstillinger, og ble heller ikke jakt i år pga av valpekullet. Men er godkjent ettersøkshund for flere jaktvald. Trivsel er å være løs i marka, fjellet og på høtta, samt å undersøke de spor som er i nærheten av hennes nase.

Deltatt på :

* 19.05 - Blodsporkonkurranse
* 14.06 - Lundehundtreff/kurs/bedømming v dommer Arne Foss
* 24-29.07 - Værøy/Måstad m 50 årsjubileum og Spesialen
* 02.12 - Treff og julelunsj
* 5 utstillinger, 1 NKK og Spesialen

Resultater videreføring av oppdrett:

- Gratulerer til Johanna Olsson Årets oppdretter 2012, og vår Atla Skaldsdottir var hennes første lundehund, og med Ålvisheim,s Lin Lykke ble Årets avlshund 2012
- Frontpage Frey, ble Verdensvinner og 3 BIG
- Aila hos Aud Sommer ble 4 BTK på Spesialen, Værøy 

For 2013 settes ingen spesielle mål, men ønsker friske og aktive lundisa.

VÆRØY-D-KULLET
Nærest mamma Arna,s hjerte nyfødte Værøy-Dage, Værøy-Daga, Værøy-Duva og Værøy-Drotten. Duva døde etter 2,5 døgn, og bare 70 gr stor!

Værøy- D-kullet f. 25.09.12

Foreldre

Besteforeldre

Oldeforeldre

Far

CS CH JVV09 WW-13
C'Cheveyo Lonewolf CMKU/NL/13/08 
Avoin Paras Primus
CMKU/NL/8/07 

INT CS USH
Medina Beauty Vaerøya
CMKU/NL/1/03/03 

INT FI LV EE BY UCH LVV09 
Silversound,s Napo-Leon 
ER 11082/06


Avoin Heili Haltia
FIN35597/03 
 


Branstock Odin Of Medina
AKCBNM92955404
 

Cliffhanger Nikolina
AKCSBNM92951102 Mor
N UCH NVV-15
Frontpage Arna Atladottir
S62873/2007S UCH

Aspheims Trollunge
17414/04


S UCH
Atla Skaldsdottir
06739/06


 

 


Løvheims Bevrast
06495/02

Obima,s Geira
03192/98


INT NORD UCH

Ålvisheim,s Illuge Skald
17721/03

N UCH 
Frøy Av Vinterskogen
07658/02

http://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:749401;2:791994&g=5&p=lun&date=iso&o=ajgrep


Arna i 2011

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2011

Arna og matmor skulle sammen delta på offisielle blodsporkonkurranser dette året, og kunne nok blitt prioritert noen helger, men ble ikke det! De ble hovedsaklig fordelt på andre gjøremål når man har hus, hytte og barnebarn, samt Beyla,s utstillinger mot de nødvendige cert, og da var jo også Arna med og deltok. På utstillingene har Arna gjort det veldig godt i år også, med 2 gruppeplasseringer i gruppe 5. Tok også Måstadpokalen sammen med Beyla på Spesialen på Frya. Er videre ettersøkshund for tre jaktvald, og har fått gått noen blodspor og litt jakt med matfar. Det beste Arna vet er turer, og få brukt nasen ved spennende spor. Hadde løpetid i mars og nov/des.mnd., og hadde første helga i des. besøk av Løvheims Odd (Oskar), men det var for seint i løpetida! Er trygg i det daglige og det ho er med på.
Ble også ÅRETS HUND 2011 med 92 poeng, og flest poeng av de to kjønn.

Deltatt på:

* Lundehundtreff Hitra - 04.06
* 11 utstillinger, derav 2 NKK og Spesialen
* Ettersøkshund for tre jaktvald, litt jakt og spor

Resultater videreføring oppdrett, bla.a:

* Afe Njord Skaldsson - NUCH, NKK Trondheim - 02.07
Som også fikk en sønn 01.08, men som dessverre ikke fikk leve opp.
* Frontpage Frey - DK CH CLUB CH Clubwinner 10 and VDH- europasieger

Planer for 2012

Blodsporkonkurranser til fordel for utstillinger, prøve å få valper eller 50 årsjubilet på Værøy? Turer, høtta, spor og andre trivselsaktiviteter er viktig for fortsatt å ha friske, sunne hunder.

 

 

Arna i 2010

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2010

Arna har oppnådd mye dette året; godkjent ettersøkshund 13.07,  er ettersøkshund for to jaktvald, N UCH 09.10 og største bonus 1 BIS på Steinkjerutstillinga 04.09 med Christen Lang og Soile Biste som dommere. Trives godt sammen med datter Beyla, og er spesielt glad på tur og å bruke nasen ved blodspor og ettersøk.
Ble også ÅRETS HUND 2010 med 96 poeng, delt 1 pl. med Leinstadhågens Mille Lernæs, og flest poeng av de to kjønn.

Deltatt på:
* Blodsporprøve - 28.05
* Fersksporprøve - 03.06
* Godkjent Ettersøkshund - 13.07
* Jakt og ettersøk
* Er ettersøkshund for to jaktvald
* 9 utstillinger, derav 3 NKK
* Lundehundtreff Fjellkjøsen 18.09
* Førjulstreff Øysand 05.12

Videreføring av oppdrett:
* Atla Skaldsdottir og Eriksro Trevliga Luke (Leon) fikk 5 valper 22.12. Dette er Atla sitt fjerde kull, og har nå født 12 valper.

Andre resulater oppdrett/videreføring:
* Afe Njord Skaldsson - 2 CERT
* Aika (etter vår Alva Skaldsdottir og Haakon Den Gode) -  N UCH
* Frontpage Frey (etter vår Atla Skaldsdottir og Skreppeng,s Peer Gynt) - DK UCH, årets unghund, debutant og Årets hann + klubbvinner.

Planer for 2011:
* Gå opp blodspor, blodsporkonkurranser, noen utstillinger inkl. Spesialen. Ingen valpeplaner dette året. Det aller viktigste er friske aktive familiehunder. 🙂

Arna i 2009

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR I 2009

I år fikk Arna sitt første kull med valper, vårt B-kull, og Beyla ble født 30.06.
Arna har vist spesielt stor interesse for sporsøk.

Deltatt på:
* 26.05 - Klarte Bronsemerkekravet i lydighet med 155 poeng
* 07.06 - Lundehundtreff hos Solvor og Andreas Melum
* 02,03 og 05.09- Sporkurs arr. Tr.lag avd. NLK
* 06.12 - Førjulstreff på Øysand
* Tre utstillinger; unghund- og åpen klasse

Oppdrett:
30.06 ble Beyla Arnadottir Av Vollakloa født. Far: NUCH NV-08 Lundetuvans Odin Trollnype.

Videreføring av oppdrett:
17.10. "Vår" Atla Skaldsdottir (mor til Arna) fikk sitt tredje kull valper, Trond, Tone og Tildra, med Eriksro Køkar-Sture (Snix) 

Planer for 2010:
Være aktiv med begge lundisene i huset, forsøke å  få godkjenning som ettersøkshund og håpe at hun kunne bli NUCH, da ho mangler storcertet. Hadde også vært artig å prøvd lydighetskonkuranse, men ho virker ikke så interessert på det i slutten av året!

 
 

Arna i 2008

FRONTPAGE ARNA ATLADOTTIR i 2008

Arna på litt over 1 år (f.10.09.07) er vår godjente, glad i alt og alle, vant til barn (ofte barnebarn i huset) og andre hunder. Er lærevillig, aktiv og glad i turer i marka og fjellet.

Deltatt på :
* Valpekurs, 5.02-2.04
* Ringtrening mai mnd, Øya vg.skole
* Lundehundtreff, Fjellkjøsen- 24.08
* Innføringshelg i spor, 26-28.09
* Lydighetskurs, 7.10-25.11
* Førjulstreff på Øysand, 30.11
* 5 valpeutstillinger, februar-juni, inkl. deltaker på Spesialen på Øysand 7.06
* 6 juniorutstillinger, juni-nov. inkl. deltaker på NV-utstillinga i Vikingskipet på Hamar 21.11
* 52 overnattingsdøgn og 15 dagturer på høtta, og de fleste med Arna

Videreføring av oppdrett:
Med vårt lille kjøkkenoppdrett er det videreført to nye kull, da Alva Skaldsdottir med NUCH Haakon Den Gode i nord, 6.10, fikk Ailo, Aiko, Aila og Aika. SUCH Atla Skaldsdottir i Sør-Sverige fikk 13.10 Freya, Frey og Figaro med SUCH Skreppeng,s Peer Gynt.

Andre resultater: 
"Vår" Atla ble også SUCH 17.05, og ble nr 4 som Årets Lundehund i Sverige. Deltok også med flott resultat på Verdensutstillinga i Sverige, 05 og 06.07.
"Vår" Afe Njord Skaldsson kom på delt 2 plass om Labbepokalen på Spesialen på Øysand 7.06.

Planer for 2009 med Arna:
Apellmerkeprøven i lydighet, evt. prøve igjen hvis vi ikke klarer det!
Ved første løpetid i 2009, paring og evt valpekull, og mulig beholde ei tispe.
Værøy i juli, hvis det ikke kolliderer med et evt valpekull!
Evt utstillinger, sporsøk og lydighet og forøvrig være aktiv sammen med Arna. 🙂


Aktive gojenta som alltid er glad i pinneleiken!

Velkommen Arna

Frontpage Arna Atladottir – Velkommen til oss J

 

 

En stor takk til Johanna Olsson, kennel Frontpage i Sølvesborg, Sverige, for at vi stod øverst på lista til å få søte Arna-jenta.

 

Arna er datter av Atla Skaldsdottir, som kommer fra vårt oppdrett Vollakloa, og Arna er da også vår avdøde lundehund Frøy,s første barnebarn. Så nå kan vi fortsette med den flotte ur-rasen og oppdrett framover!

 

---ca 225 mil tur/retur fra Lensvika i Norge til Sølvesborg i Sør-Sverige tilbakela vi gjerne for å hente Arna hos Johanna tilbake til røttene første helga i nov-07. Johanna er en flott ung representant og oppdretter av den ur-norske rasen i Sverige. Vi ønsker henne lykke til fremover med sine oppdrett og flere valpekull med Atla Skaldsdottir og Ålvisheim,s Lin Lykke Hedesdotter.

 

Vi skal fortelle mer om Arna og oss i familien til fest og hverdags… og kommer også til å skrive oppdateringer under nyheter..

ARNA ble født 10.09.07 med fødselsvekt på 218 gram.
Reg. nr NKK; S62873/2007.
Hunder som omregistreres fra SKK til NKK beholder sitt reg. nr. i SKK. Denne praksis følger NKK for at hunden skal ha likelydende reg. nr. både i Sverige og Norge.


Arna er jentenavn fra norrøne Arn, som betyr ørn. Et sterkt og klart navn, synes vi!
 
Hun var eneste valp i første kullet til mor Atla.

 

Mor

Atla Skaldsdottir f. 26.02.06   Reg.nr. S66487/2006 (N06739/06)

Eier Johanna Olsson, kennel Frontpage, Sverige  

1. Arna er Atla,s første kull f.10.09.07. Far er Aspheims Trollunge (Trollis)

2. Atla,s andre kull f. 13.10.08, Frontpage Frey, Figaro og Freya. Far er Skreppeng,s Peer Gynt.
3. Atla,s tredje kull f.17.10.09, Frontpage Trond Finn, Tildra og Tone. Far er Eriksro Køkar-Sture (Snix)
4. Atla,s fjerde kull f.22.12.10. Frontpage Hugur, Hjalmar, Hurtige Maltoy, Hanna og Heldine. Far er Eriksro Trevliga Luke (Leon)
 

Far

Aspheims Trollunge (Trollis) f. 02.08.04   Reg.nr.S11503/2005 (N17414/04)

Eier Cecilia Obitz, Vaxholm, Sverige

Han er nå far til 15 på seks kull.

Familien på tre- mor Atla, Arna og far Trollis

Frontpage Arna Atladottir S62873/2007

 

Besteforeldre

Oldeforeldre

 

 

 

Far

S UCH

Aspheims Trollunge 17414/04

 

 

 

 

 

 

 

 

Løvheims Bevrast 06495/02

 

 Obima,s Geira
03192/98

 

 

  Frøy 00613/98


Viking Vilja Av Strandbo 03001/98


Trym
06397/97


Sol 18808/96

 

 

 

 
Mor

S UCH
Atla Skaldsdottir 06739/06

 

 INT NORD UCH

Ålvisheim,s Illuge Skald 17721/03

 

 

 

N UCH

Frøy Av Vinterskogen 07658/02

 

INT NORD UCH NV-99

Paluna,s Viljar 03266/98

 

NORD UCH

Urda 15940/98

 

 

N UCH NV-03-04

Herkules 07159/99

 

Leika Av Vinterskogen 03055/99