Om oss

Høtta vår, Bjønnmæln

 


KENNEL VOLLAKLOA 
Kennelnavnet er Vollakloa, og er sammensatt av to navn, Volla og Kloa. Første stavelse volla viser til boligfeltet hvor vi bor, med adresse Vollahaugen. Andre stavelse er kloa, og er godt kjent fordi rasen minst har en ekstra klo. Med a-ending får ordet trøndersk betydning!

Målsettinga med kennelnavnet Vollakloa er å drive med et hjemlig og landlig lite oppdrett med lundehund i Lensvika, Sør-Trøndelag.

LENSVIKA, SØR-TRØNDELAG
”I Lensvika er det no livat dein tida, der jordbærsesongen for alvor tar te"---
Hvis du ikke veit noe om stedet, så kan vi jo nevne jordbær, pels og Harald Grønningen! Matmor bor her, i Agdenes kommune med litt over 1700 innbyggere, og som ligger 1 time sør-vest for Trondheim ved Trondheimsfjorden.

Matmor Dagrunn ble pensjonist i 2015, og arbeidet de siste år førut på boligkontoret i nabokommunen Orkdal, og har sin utdannings- og erfaringsbakgrunn fra helsevesenet og de fleste arbeidsår her. Matfar Arve Idar er i bilbransjen og bor ikke her nå, men tar sitt ansvar for lundisan. Sommeren 2016 kom tredje lundisjente hit, Fenja Drottensdottir, som Arna er bestemor til. I
nnimellom er det besøk av Dagrunn,s barn og seks barnebarn, Peder, Sander, Oliver, Erik, Mathias og Torbjørn. Hytta oppi Fjellkjøsen i Orkdal kommune brukes nesten hele året :)

Medlemskap i NKK (Norsk kennelklubb), NLK (Norsk lundehundklubb) og OHK (Orkdal hundeklubb).

Her er matmor og matfar da!

Matmor Dagrunn og islandshesten Guiness, hos Johanna i Sølvesborg, nov-07

Matfar Arve Idar og islandshesten Sjokoladi hos Johanna i Sølvesborg, nov-07

Barnebarna til bestemor (og matmor) Dagrunn

Her er de seks flotte guttebarnebarna i 2014 🙂

Fra ve. Oliver, Sander, Peder, Torbjørn, Mathias og Erik