NYHETER

2015

Lille og Værøy-Daga hilste på statsministeren på Euro Dog Show :)

November- 15. Oppdrettet Værøy-Daga ble Norsk Champion på Stord 07.11 og dommer var Rodi Hûbental, og oppdrettermor gratulerer til Lille og Jon Wagtskjold. 😀 Ikke kommet noe snø ennå, og forholdsvis mildt om dagene.     

Oktober- 15. Vi har deltatt på Norsk vinnerutstilling i Vikingskipet på Hamar 17.10 med flotte resultater. Arna ble norskvinner beste veteran NVV-15 og Beyla ble 3 BTK med ennå ikke helt topp pelskvalitet.  😀 Mitt oppdrett Værøy-Drotten ble 4 BHK, og hans sønn og Arna's, barnebarn Bratsbergsåsen's Ingolf ble NJV-15 og NV-15 BIM.  🤩 Dommer var finske Perttu Stålberg. I høst har det også vært mange fine tura i marka og fjellet med lundisan og har vært bra høstvær for det meste.

September- 15. 1 september starta jakta på hjort, og Arna har vært med.  Med goværet i august ble det røyting på både Arna og Beyla, og ble ikke å stille på Europautstilling da! I stedet ble det tur på høtta der de trives løse og mye blåbær å putte i lundismavene. Men mitt oppdrett deltok da.. Værøy-Drotten fikk Exc og ble 3 ch.hann, og Værøy-Daga fikk også Exc. og 4 beste tipe i åpen kl. Christen Lang var dommer. Daga med sin familie deltok også på dommerseminar, treff med statsminister, stod på stand og var med på raseparade.. 🙂 Gratulerer til Arna med 8 års dagen 10.09, og stilte i veterankl. på utstilling på Steinkjer etter et opphold på tre år med flott resultat; 2 BTK og BIM vet. Dommer var Arne Foss. Beyla er fortsatt veldig nakenhund  Gratulasjoner fra oppdretter til Værøy-kullet på tre som er tre år 25.09 🤩 og da starter også elgjakta ! Og 26.09 tok Værøy-Daga storcertet og ble 2 BTK på NKK-utstilling i Stavanger, så gratulerer til Daga og eiere. 😀

August-15. Så kom goværet til Trøndelag siste halvdel av august, med mange tura på høtta, og molt- og blåbærplukking med lundisan. Dette er trivsel for lundisa og matmor.  Siste helga i mnd ble Beyla stilt ved utstilling på Støren med 16 deltakere og resultat BIM ene dagen og Exc andre, og stilte i sommerpels. Oppdrettet mitt Værøy-Drotten ble henholdsvis BIR og 2 BHK. 😀 

Juli-15. Beyla ble BIR og 4 beste norske hund på NKK Trondheim med 27 deltakere, derav 21 tisper 05.07. Værøy-Daga og Værøy-Drotten, oppdrettet mitt, deltok med godt resultat.

Turen gikk senere denne måned til treff og spesialen i Ål i Hallingdal på Liatoppen; Her delte vi flott hytte nedafor Liatoppen med trivelige Merete Evenseth og hennes Frøya og Gurine fra torsdag kveld til mandags morgen. På disse dager ble det turer i nærmiljøet, årsmøte, utstilling, festmiddag, mønstring av prosjekthundene og tur til Langstølen. Er veldig f ornøyd med resultatet på utstilling 18.07 hvor det største nok var å ta Måstadpokalen for femte år på rad, samt oppdrettet Værøy-Drotten tok Labbepokalen. Værøy-Daga ble også uttatt til konkurransen om labbepokalen. Det deltok 65 voksne hunder, med 24 hanner og 41 tisper, samt 4 valper. BIR/BIS ble Amelies Kelpie og BIM Keeza's Lunde Rupis, begge fikk norsk championat.

Værøy-Drotten; CK, 1 CHKK, 3 BTK    Værøy-Daga; CK, 3 AKK  Beyla; CK, 3 CHKK   Arna; Exc, (7 CHKK) Under festmiddagen ble vi tildelt premie for Årets Utstillingshund 2014 på Beyla, og det for tredje år på rad som beste tispe.

Trivelige dager sammen med mange lundehundeiere og de samme interesser for rasen 😀 - tur/retur ble kjørt over flotte Valdresflya. For øvrig har det vært dårlig med sommervarme i Trøndelag..

Juni - 15. 🙂 Oppdrettet Værøy-Daga ble 4 BTK med Res.cert på NKK i Drammen, og 16 deltakere.  Lagt inn artikkelen i LHN nr 2 "Glimt fra Norsk Lundehund Klubbs historie" med tema Grensetreff og spesialene mellom Sverige og Norge. Ligger under Artikler.   

Mai - 15. Dessverre ser det ikke ut til at det lyktes denne gangen å få valper på hverken Arna eller Beyla, og ingen tegn på drektighet.  😥 Da er det kun Beyla som man kan prøve en siste gang på. Arna blir 8 år i september, så vi må være fornøyd med de to kullene ho fikk. Skulle bli et utstillingsfritt år med valper, men nå blir det noen få utstillinger, men færre for hvert år. Beyla ble BIR begge dager på Orkdalsutstillinga, og er glad for oppdrettet Værøy-Drotten er frisk etter giardia-sykdom. 

April  - 15. I påska har de to lundisan hatt fine dager og tura med utgangspunkt fra høtta oppi Fjellkjøsen. Det ble 9 mnd siden forrige løpetid, og løpetida startet på i midten av denne mnd. 😎 

Mars - 15. Lundehund-nytt kom med forsidepikene Arna og Beyla og artig det, og nå kan man også publisere at Beyla ble ÅRETS UTSTILLINGSHUND  2014 tispe - og det for tredje gang med få utstillinger i forhold til mange. Flinke jenta 😀  Så har vi vært på vanlig årlig helsesjekk med vaksine, og Arna ble veid til 6,75 kg og Beyla til 6,6 kg. Friske jenter med unntak at det ble en ny time til veterinær for begge to med nødvendig tannpleie, og matmor har klart ikke vært flink nok til å passe deres tenner. 😥  Ingen tegn ennå til løpetid. Blir det i påska da tru? Og nå når matmor er pensjonist er det flott med turer midt på dagen og muligheter til å være oftere på høtta og fjellet. 🙂

Februar - 15. Har endelig fått bekreftelse på det svenske championatet på Beyla. Det har tatt si tid, da den svenske spesialutstillingen ikke var registrert før denne måneden i hunddata i SKK. Og registrering i NKK er nå foretatt. Ingen tegn til løpetid ennå, og rekner med at det blir uti mars mnd. Da er det gått 8 mnd siden forrige løpetid, og for de to her så bruker det å gå dette antall mnd mellom hver løpetid! Og det første kullet; A-kullet herfra er 9 årige veteraner 26.02 og friske og gratuleres - Ask Agne, Afe Njord, Atla og Alva. 🙂  

Januar - 15 med planer/mål for det nye året og litt fra året som gikk.

🤩 For 2015 så er hovedmålet og planen å prøve paring på begge to, da tida begynner å rinne ut for begge to i forhold til alder. Sannsynlig løpetid feb/mars. Mer om dette under sida Valper.

 😉 Det var et stort utstillingsår for Beyla, ved å komme helt til topps på begge Spesial-utstillingene på Morokulien, samt at Arna gjorde det også flott der. Når man drar alene på utstilling, så er det Beyla som har vært prioritert til å delta. Artig at oppdrettet herfra Værøy-Drotten ble både Norsk vinner og Norden vinner på Dogs4all da. Drotten ble også far til to og Arna bestemor, så flott at oppdrettet går videre i nye generasjoner. Ellers så er det viktigst at de to her og oppdrettede lundiser herfra er friske, og er aktive på også andre måter også, samt turer i marka, høtta og fjellet. Har lagt en oversikt gjennom året på sida Arna og Beyla.

  Glad og overrasket matmor, og sammen fikk vi Måstadpokalen for fjerde gang på Morokulien. :) Fotograf: Susanne Stig Hansen

November -14 😀 Gratulerer til Værøy-Daga og eierne Lille og Jon med første Certet og BIR med fin kritikk på utstilling på Stord 09.11.14. Og på Vestlandet er det få utstillinger som arrangeres.  Så ble Værøy-Drotten NUCH, Norskvinner -14 og Norden vinner -14 på Dogs4all, Lillestrøm, 14 og 15.11.14 - snakk om storeslem og oppdretter gratulerer så mye til Solvor og Andreas.  Dette var ekstra artig når Beyla og matmor ikke drog for å være med i konkurransene pga. av bittskade. Har også lagt under Artikler "Arna og eggsanking på lundehundtreff" jfr LHN nr. 3. 

Aug./Sept.-14. Fine turer i marka og fjellet og mange molt-tura med utgangspunkt fra høtta oppi Fjellkjøsen- og det flotte været fra sommeren fortsetter inn i den første høstmåneden..😀  30.08.14 var Beyla på utstilling på Støren og ble BIM, mens Værøy-Drotten ble BIR. 15 lundisa deltok, og flest tisper "som vanlig". Artig at oppdrettet konkurrerte om de gjeve titlene, og Drotten har nå fått en mer voksen kropp. Nå er det jakttid, og Arna er med Arve Idar på hjortejakt og mye trivsel i det ja. 10.09 fyller Arna 7 år, og er frisk og sprek. 17.09 fyller yngste barnebarnet Torbjørn sin 1 års dag og 25.09 er Værøy- kullet med Drotten, Dage og Daga 2 år. 🤩- og 14.09 ble Daga 3 BTK m res.cert og res.cacib på NKK i Stavanger. Beyla og Arna ble dessverre angrepet av tre løse hunder 28.09 😮. Ble dyrlegebesøk, røntgen og antibioticakur pga av bittskade. 😥 Det er den mentale siden av angrepet jeg er mest spent på 🤔

Juli-14. 🤩  Fantastisk utstillingsmåned og et fantastisk sommervær hele måneden, som fortsatte inn i august mnd... :) Beyla deltok på NKK Trondheim 05.07 og ble BIR og 2 beste norske hund. 21 deltakere.

Morokulien 18-20.07, og trivelige dager sammen med mange eiere av den flotte rasen vår, og et flott arrangement inkl. Spesialutstillingen for Norge med 85 deltakere og Sverige med ca 70 deltakere, årsmøte, festmiddag m.m.- og for noen resultater å komme heim med..
 Hurra for Beyla, Arna og oppdrettet Værøy-Daga.
Beyla ble BIR på begge spesialutstillingene, og fikk det svenske storcertet og ble svensk champion, og lørdag uttatt i konkurransen om labbepokalen. Sammen med mamma Arna gikk Måstadpokalen til oss for fjerde gang på rad; med mest typelik mor med avkom. Arna hadde heller ikke glemt hvordan ho skulle oppføre seg i ringen, sjøl om det var ei stund siden, og takk for hjelp i ringen. Arna fikk vandreprisen i Marmel,s minnehund; for beste importerte hund bosatt i Norge. Og videre ble ho 3 beste ch.tispe lørdag med Ck, og exc. søndag, og fikk den svenske Tasspokalen for beste framlabber. Der deltok også Værøy-Daga, som lørdag fikk Ck og søndag fikk Ck og ble 3 beste tispe. Er stolt av Lille og Jon si jente. 😀 Vi deltok også i oppdrettergruppen og ble nr 3 av fem for kennel Frontpage med ; Arna, Tildra, Kello og Gryla. Dommerne på den norske spesialutstillingen var Petter Steen og Siv Sandø, og på den svenske spesialutstillingen Rose-Marie Emery og Boo Lundström. 

 Det har vært løpetid i slutten av juli for begge to, der Arna startet opp først....

Norske spesialutstllingen med dommerne Siv Sandø og Petter Steen; Heike Av Vinterskogen BIM og Beyla Arnadottir Av Vollakloa BIR :)

Juni - 14. 😀 20 juni ble Værøy-Drotten og Olga Danilova hos Solvor og Andreas Melum foreldre til to lundisgutter, Ingolf og Isak- og artig at oppdrettet går videre. 15 juni var vi på lundehundtreff i Hemne, hvor det var 12 lundisa og 9 tobeinte. Beyla og vårt oppdrett Værøy-Drotten har deltatt på noen få utstillinger. Det blir også tur til Morokulien i sommer for første gang. Der treffes mange med samme interesse for rasen, med årsmøte, to spesialutstillinger, festmiddag o.m.

Lite snø, men flott skøyteis, og mange tura på isen med familie og lundisa...

Mars-14. Beyla er blitt Årets utstillingshund med 89 poeng, samme resultat som hann-hunden Paluna's Dagr Troyason, og Værøy-Drotten beste utstillingsvalp. 😀  Både Arna og Beyla har røyteperiode denne mnd, og begge har vært på den årlige helse- og vaksinasjonssjekk. Ved veiing var Arna 6,7 kg og Beyla 6,8 kg. Snøen viste seg ikke før vi var kommet til andre uka i mars, så en snedig vinter her i Trøndelag! 🤨

Beyla viste seg fint frem på Dog4all- nov 13 :)

🙂 Nytt år og håper på nye og gode opplevelser med de to lundisjentene, og om det blir prøvd paring får tida vise!
Begge har gjennom 2013 vært friske og aktive, med mange turer til høtta og omgivelsene.  På utstillinger så har Beyla gjort det veldig bra. Bla.a 2 BTK på Spesialen på Øysand og BIR m NV-tittel på Dog4all. Matmor har vært med i arbeidsgruppe og utarbeidet retningslinjer for Årets Aktivitetshund for rasen, samt laget oversikt over aktivitetsresultater før år 2013. Har på ny og for 2013 skrevet et lite sammendrag på sida til Arna og Beyla om hendelser og resultater.2014

Arna 6 år 10.09, og ei flott tur- og jaktjente :)

Des.mnd-13. Lagt inn den utarbeidede artikkelen om Aktivitetsresultater med lundehund før 2013 under sida Artikler, og mer stoff ble det i Lundehund nytt nr 4 i forhold til kåring av Årets Aktivitetshund for første gang og Årets Utstillingshund i 2013. Den årlige julelunsjen for 16 personer med tur i forkant for 18 hunder ble avholdt søndag 01.12 på Øye grendahus, Øysand. 🙂

Nov. mnd-13.  16.11- Dogs4all og Beyla helt til topps i rasen med BIR og tittelen Norskvinner-13. (NV-13), og skal innrømme at det var "kjøle luggumt" og artig. Stor deltakelse med 33 deltakere, flest tisper, og Beyla viste seg flott frem. Rasen ble dømt av Svein Bjarne Helgesen. Trivelig å treffe de andre lundehundeiere også. Det ble ei travel helg og mye kjøring da! På søndag var det barnedåp i Nord-tr.lag for yngste barnebarnet Torbjørn, og trivelig og stort det også.
09.11- Utstilling og 30 årsjubileum for Orkdal hundeklubb i Orklahallen, og 16 deltakende lundisa. 😀 Beyla ble 2 BTK, Arna fikk CK og Værøy-Drotten hos Solvor og Andreas Melum fikk sitt andre Cert. Flotte kritikker av behagelig dommer Saija Juutilainen. Utfordringa i Ch.kl. og ringen er at begge lundisan her er veldig knyttet til matmor 🤔.
Artikkel i siste Lundehund nytt nr. 3 " Da Arna og matmor møtte ulven" er lagt under Artikler. Og så har begge to løpetid denne mnd., men ingen planlagte paringer.

Okt.mnd-13. 🙂 Så flott at oppdrettet går videre til nye generasjoner med valper. Aud Sommer som har Aila, har fått fem valper, tre tisper og to hanner 13.10. Aila er datter av vår Alva Skaldsdottir f. i 2006 hos eier Ann Elin Brunes.

Sept.mnd-13. 🙂 Gratulerer til Værøy-D kullet som fylte sitt første år 25.09.13. Værøy-Dage, Værøy-Drotten og Værøy-Daga. Og 22.09 var Mari Østgaard og jeg på besøk hos Lundefoxen kennel hos May Elisabeth Lernæs Selbekk, og fikk sjå Dex og Dixy etter "vår" Afe Njord Skaldsson, samt E-kullet på Solbu.
😀 Hurra og lykke. 17.09 ble jeg bestemor for sjette gang på 10 år, og alle gutter. Fine Torbjørn på 3400 gr og 49 cm lang. Videre Hurra og gratulerer til Arna med 6 årsdag 10.09. Så har Beyla vært på utstilling med 2 BTK 07.09 på Steinkjer, og på Støren to dager med 2 BTK og BIR. Mens Arna har vært med Arve Idar på jakt, og stor trivsel det.

16.08.13 Vårt oppdrett, Værøy-Drotten Av Vollakloa fikk sitt første cert på utstilling oppi Mosjøen, 10,5 mnd gml, og flott at søsknene Daga og Dage har det fint hos sine familier i henholdsvis Bergen og Fauske. 😀

14.08.13  Så flott med et kull valper med en tispe og en hann hos Lundefoxen kennel med mor Lita Veronika Lernæs Odinsdatter og vårt oppdrett Afe Njord Skaldsson- gratulerer så mye til eierne av mor og far May Elisabeth og Mari.

Juli/august mnd-13. 😀 Sommerens familiehappening har vært bryllupet mellom sønnen Asle og svigerdatter Marit 20.07. Hundene har vært hos både matfar og matmor i sommer, og vært med på mange turer. Samt i moltesesongen/ferietida hytteturer med innlagt lange turer i godværet etter molta. Beyla har røytet ferdig i juli, og Arna er i gang med det aug. mnd.. Har lagt inn noen bilder fra Spesialen i Trøndelag 
under Utstilling og underside Spesialen 2013.

06.07-07.07.13. Spesialen for Norsk Lundehund ble arr. på Øysand av avd. Trøndelag med dommer Frank Christiansen, samt NKK søndag. Ei travel og trivelig helg blant mange andre lundiseiere, i tillegg til to store utstillinger med mange deltakerer, 79 påm. inkl ca 50 tisper på spesialen og 57 tot. på NKK; - Årsmøte, festmiddag og medlemsmøte ang RAS. Og på Spesialen ble Beyla 2 beste champ., og 2 BTK, nest etter halvsøstra Mopsegårdens Gurine. Arna og Beyla fikk Måstadpokalen, mest typelik mor og avkom, og denne gangen overraskende for tredje året på rad.   
Artig for oppdretter at Afe Njord, Drotten og Daga med sine eiere deltok lørdag. På NKK søndag ønsket ikke dommer Kenneth Edh å plassere Arna og Beyla 🤨, men Daga fikk iallfall CK.


30.06.13. 😀 Gratulerer til yngste lundisjenta Beyla i dag :) En fireårig lundisblomst blant masse andre blomster..

Barnebarnet Sander og oppdretter fikk hilse på Daga på vei til Bergen...

Juni-13. Avholdt lundehundtreff i avd Trøndelag på Orkdal hundeklubbs sted på Fannrem 09.06 med grilling. Ca 20 firbeinte tilsammen. Arna og Beyla fikk prøvd seg på agilityapparatene og litt ringtrening. Helga 15 og 16.06 deltok vi i for oss det tredje kommunikasjonskurs hos dyktige Marit Jenssen, og bestandig noe å lære for matmor og de to lundisene. 23.06 på første utstilling i år med de to på Oppdal, 9 påmeldte lundisa, hvor begge viste seg flott i ringen , og Beyla ble BIR og Arna ble 3 BTK. Værøy-Drotten ble BIR i valpeklassen.

Mai-13. Hele familien på to bein dvs. 11 stk har vært til Paris og Disneyland, mens matfar Arve Idar m foreldre Birgit og Helga tok ansvar for lundisan her heime. Har nå langt til lenke på fine hjemmesida til eierne av Daga, Lille og Jon i Bergen; bandwagonbeagles.net hos Kira, Gunvald og Daga. Drotten har vært på valpeshow og blitt BIR 11 og 26.05, og eneste valp. Dage i Fauske er stadig på flotte turer, og kullets pappa C'Cheveyo Lonewolf er blitt verdensvinner 2013 i Budapest. Arna har også fått prøvd seg på spor lagt av matfar. 😀

28.04.13. Nytt ang Værøy-kullet. 😀
Så fikk vi hilse på Værøy-Daga igjen i går, barnebarnet Sander og oppdrettermor, hos Gunn Tove Ormset- og på veg til Bergen. Ho var like tillitsfull nå som ho var da ho drog herfra. Daga har fått nytt hjem hos Lille og Jon Wagtskjold sammen med beaglene Kira og Gunvald.
Dage har vært på hyttetur med sine eiere, og Drotten har vært på Sunndalsøra og blitt BIR- valp. Tidligere i uka, 23.04 var jeg på kommunikasjonskurs teori/praksis og eier/hund med flink kursholder Marit Jenssen. Denne gangen var det Arna som fikk prøve seg i den praktiske delen.

08.04.13. 🤩 Beyla ble Årets Hund, tispe 2012, utstilling, og har vært flink i utstillingsringen. I år 2013 planlegges ikke mange utstillinger av forskjellige årsaker.. Og ulven i tur-området vår er "tatt ut" da, så nå er det igjen trygt for lundisan i turområdet vårt... Har fått med meg at "vår" Daga har vært på sportrening, og artig at ho følger opp sin mor Arna,s meritter i sporsøk.

01.04.13. 😎 Overstått palmesøndag med det tradisjonelle Snillfjordsrennet, og lundisan sprang sprekt med tur/retur, samt ei uke med familien på høtta og godt vær i Trøndelag i påska, med masse tura og mulighet for å være uten bånd for de to firbeinte. Men utefor rekkevidde for ulven som er i turområdet vårt! 😮 Beyla har startet med løpetid, og da kommer vel Arna etter, slik som for ca. 8 mnd tid siden på Værøy! Ingen planlagt paring og ingen planlagt påmelding til vårens utstillinger.

15.03.13. Fridag fra jobb for matmor, og lundisjentan har vært til den årlige helsesjekken m vaksinasjon og veiing. Alt vel med unntak av noe tannstein, og "idealvekta" har Beyla på 6,4 kg og Arna var 7,1 kg. Etterpå ble det skitur i sola, og lundisan sprang løse og trivdes. 

10.03.13. Gratulerer til Værøy-Drotten og eiere med BIR og 5 i gruppa på valpeshow på Villmarksmessa på Melhus i dag 😀, og Beyla deltok på matchshow samme sted og var med tom. 3 utslagsrunde. Da var det 8 hunder igjen, og ho viste seg fint frem i ringen de tre gangene ho var i ringen. Men hadde ikke helt sansen for den slags konkurranse, da jeg synes det var mye tilfeldigheter på hvilken hund og rase som gikk videre! Det var for å sjå Drotten en drog iveg da. 😉 De andre to valpene i kullet bor jo lengre unna! Oppdrettermor har fått med seg at Værøy-Daga i Sverige samme dag har vært på utstillingstrening hos Ånge Brukshundklubb, og er jo mye sosial trening i det.

02.03.13.  Hurra og gratulerer til Johanna Olsson, som er eier av "vår" Atla Skaldsdottir f.06. Ble i Sverige ÅRETS OPPDRETTER 2012, med oppstart og bakgrunn fra Atla og også Ålvisheim,s Lin Lykke, og med Lin Lykke også Årets Avlshund 2012. Og vår Atla har i dag hatt 4 kull fordelt på 12 valper, og generasjonene har gått videre- så kanskje er jeg allerede "tippoldemor" ?! 😉

26.02.13. A-kullet har 7 års bursdag idag, er friske og har det godt hos sine eiere, fra nord her i landet til sør i Sverige. Ask Agne, Afe Njord, Alva og Atla gratulereres så mye. 😀 

24.02.13. Hytte-tur for matmor å lundisan i helga, og hytte-tur for første gang for Dage i Fauske og vært med i vinterferien sammen med sine eiere. Videre har Daga i dag vært på sitt første valpeshow, og så mange som fire valper deltok og ble nr 2 av tre tispevalper med HP og god kritikk. Med ny generasjon og valpekullet, så blir det lagt inn under sida Utstilling.

04.02.13. Trivelige tilbakemeldinger på at det går bra med valpekullet i sine nye hjem, som nå er 4 mnd, og holder på med tannfelling p.t. Dage i Fauske hos Beate og Erling, som gler seg til å ta han med på hyttetur. Drotten i Trondheim som har vært på sin første valpeutstilling med BIR og 3 BIG 3.02.13, og Daga som har mye daglig sosialisering hos Lillbritt med mange andre hunder i huset.

04.01.13. Godt nytt hundeår! Blanke ark og har ikke lagt store planer i nytt år, og ønsker aktive friske hunder som trives. Det blir spennende å følge med utviklinga av de tre i valpekullet. Har i år også skrevet litt om opplevelser og resultater med Arna og Beyla i 2012 på deres sider, med Værøy-turen og valpekullet til Arna som det største. 😀2013

21.12.12. Solsnu i dag og snart jul..🤩 Har lagt på siden Artikler; Betraktninger med lundisan i slutten av 2012, og store opplevelser med Værøy-tur og Værøy-kullet. Samt Presentasjon av oppdretter jfr Lundehund-nytt nr. 4. Beyla holder på å få igjen sin pels, og Arna er som nakenhund å rekne etter valpetida! Begge har flere leikestunder enn før valpene ble født, så valpetida har vært positiv for begge to. Får tilbakemeldinger fra valpeeierne at det går bra med de tre, som vokser og lærer nytt i sine nye hjem. Her håper matmora på noen skitura i jula og på høtta nyttårsaften med lundisan- og julefeiring med barn og barnebarn.
 
02.12.12. Arna, Beyla, matmor og barnebarna Sander og Oliver har vært på treff og julelunsj arr. av avd. Trøndelag på Øysand, med ca 20 hunder på tur og 38 personer til julelunsjen.

Værøy-kullet trivdes godt ilag :) Daga, Dage og Drotten..

26.11.12. 🙂 Da har de tre i Værøy-D-kullet reist til sine eiere; Værøy-Dage til Beate og Erling Dåbakk i Fauske, Værøy-Drotten til Solvor og Andreas Melum i Trondheim og Værøy-Daga til Lillbritt Ljunggren i Ljungaverk i Sverige. Flotte eiere som vil ta vare på vår utryddningstrua rase, og oppdrettermor håper på sikt at disse tre kan brukes videre i avl. 😀

19.11.12. 🙂 Vært til veterinær i dag for helsesjekk, vaksinasjon og chip på de tre. Og veterinæren kjente begge testiklene nedenfor lyskekanalen på lundisguttene. Men ikke artig å kjøre bil! Sosialisering på flere ting vil skje helt til de reiser til sine eiere; kjøre litt mer bil, prøve halsbånd og gåtur ute i bånd bla.a.

16.11.12. 🙂 No er de snart 8 uka, og reiseklare til sin nye hjem i neste uke. Tida går fort nå, og de utvikler seg for hver dag. De har vært ute i p.t. milde november, og det er spennende for dem ute i hagen sammen med Arna og Beyla. Pupp fikk de til de nesten var 7 uka gml. Og du verden så mange besøkende det har vært, nesten ikke en dag uten, og som ønsker å komme helt til de reiser. De er jo kjempefine og har full fart når de er våkne, har "pirajatenner", og som de bruker på alt de kommer over!

06.11.12. 🙂 Valpan er no 6 uka, og er ganske aktiv på kjøkkenet og stua når de er våken. På grunn av været og vintern har de kun vært ute korte stunder. Et jamnstort og trygt kull, og ved veiing i dag er de alle ca. 1,5 kg. Ser de trives med besøk, og her har det vært mange som har vært innom for å hilse på valpan, og næreste barnebarna er her nesten hver dag og spesielt Sander på 7 år. Og han er veldig flink med dem også. Arna har hatt antydning til jurbetennelse, og jeg har melket ut av en pupp et par dager..Alt vel no.

30.10.12. 🙂 5 uka i dag, og utviklinga går fort. Ved veiing i dag er alle tre passert 1 kg. Tenner er på plass nå, og de "bruker" det nye tannsettet over det de kan komme over! Er også noe på stua nå og sosialisering med besøk. I helga 4 barnebarn her, og i kveld besøk av Jorid og Hilde fra Ørkdal,n.

23.10.12. 🙂 Valpan er 4 uka i dag, og er mellom 800g - 881g- + negleklipp foretatt..Og "storesøster" Beyla har fått lukta og hilst på en av valpene for første gang, og det gikk så bra så..

19.10.12.🙂 Med det eneste "lagde" Værøy-kullet i Norge på Spesialen, så var det tidlig bestemt at Værøy måtte bli med i navnet på dette kullet. . De tre  heter Værøy-Dage, Værøy-Drotten og Værøy-Daga, med "etternavn" Av Vollakloa. En av hann-valpene drar til opprinnelsesfylket nordland, (ikke til Værøy), en hann-valp blir i Trøndelag og jenta drar til nabolandet Sverige. Nå får de bittelitt risgrøt, og de er nå mere våkne. Ikke bare soving og pupping, og Arna har rikelig med melk. Sosialiseringstida er begynt, og her har slekt og venner vært innom, og flere vil komme når de er blitt større. Oppdatering foretatt med Til minneVærøy-Duva, og noen få bilda er lagt under Hovedsida Utstilling og sida Spesialen 2012 med 50 årsjubileet på Værøy i sommer. Hos Cecilia Obitz i Sverige er det også født et Værøy- kull med tre valper. 🙂

16.10.12. 🙂 Valpan er 3 uka i dag, og pregningsfasen tar til.. De er nå mellom 616 gr - 676 gr. Ormekur bestilt, og de er forhåndsregistrert på web i dag. NKK måtte legge inn opplysninger om pappa,n til kullet først, fordi han er fra utlandet.

14.10.12. 😉 Har jo hatt en tur i okt.mnd hvert år med hjortesafari, med utgangspunkt fra høtta, for å høre på brunstbrøl og evt sjå hjorten. I år ble det Beyla som ble med matfar på langtur. Og i valpekassen vokser de for hver dag...

12.10.12. 🙂 Siste hann-valpen er tinget, og alle tre vil få gode hjem og interesserte kjøpere på rasen. Kullet blir spredd, og var også ønskelig fra meg som oppdretter. Dette med tanke på evt videre avl for rasen. I dag skal neglene klippes for første gang, og de skal i løpet av de nærmeste dager få seg en større valpekasse å områ seg på.. Eksakte navn på Værøy-D-kullet, og hvor de drar vil komme seinere, da de jo nå er kun 2,5 uke gml.

09.10.12. 🙂 Valpene er jamnstore og mellom 423 gr og 446 gr, og ser så smått at øynene åpner seg. Alt vel i valpebingen med mor og barn. Heldig er Beyla som har fått være med tidligere, og er i dag også med Birgit på markatur.

03.10.12. Kveld. 🙂 Fra i kveld er en hann-valp ledig. Alt vel i valpebingen, og de tre begynner å få litt av den svarte fargen på nasen sin ...samt kravler forsiktig rundt, "målbevisst" mot puppene...

02.10.12. 🙂 1 uke gml. Bare velstand i valpebingen med de tre, og valpene vokser og er jamnstore. Mamma Arna er i fin form, og vil også gå på litt lengre tur enn postkassen nå..To fine hann-valper er ledige.

28.09.12.  Lille Værøy-Duva sovnet inn i natt, med bare 70 gr vekt. Det ble kjempet dag og natt på at ho skulle klare seg, men ho sluttet å suge, og da ville ikke den lille kroppen mer..😥 Men de tre andre "storesøsken" og mamma Arna har det bare bra, og Arna tar oppgaven som mamma bare flott..

27.09.12. 😀  Fire fine små, men Værøy-Duva er så mye mindre enn de andre! De tre "store" hadde allerede tatt igjen fødselsvekta og mer enn det etter 1 dag, mens lille Duva-jenta hadde gått ned...til 70 gr. 🤔 Vi gir oss IKKE, men ho er lita og sårbar pga av størrelsen. Fin er ho også med fine tegninger og gode labber..

25.09.12.  Da er ventetida over, på 60 dag, og Arna fødte fem Værøy- valpa i ettermiddag i løpet av en halv time. En valp var bare 70 gr og var død. Ei tispe er 78 gr., og blir ekstra oppfølging av ho. De andre tre av normal størrelse.. Ups. Så tok jeg feil til og begynne med- det ble altså to tisper og to hannvalper. Arnamor og valpene har det bare bra, og matmora har tenkt å ligge på kjøkkengolvet nært inntil de fem da...

21.09.12. Ventetid...I dag er vi kommet til 56 dag reknet etter 1 paringsdag, og da begynner ventetida på fødselen. Alt ser rolig ut ennå. Matmor går ut i ferie etter halv-arbeidsdag i dag, mens nabo kikker innom.. 😉 oppdaterer under Valper.

10.09.12. Arna er 5 år i dag- hipp, hipp, hurra 🙃 for lundisjenta, og som venter valper i uke 39.
Arna fotografert på Værøy i sommer under Norsk Lundehund 50 års-jubileum og treff

08.09.12.  Det blir litt nytt etterhvert under sida Valper om ståa til Arna, som nå er inne i første del av 6 uke. Og Beyla har vært med og felt sin første hjort denne uka, sida Spor, jakt og ettersøk. Dette under Arna,s drektighetsfravær. Beyla har også deltatt på utstilling på Steinkjer i dag, og ble 1 CHkl. og 2 BTK med god kritikk gitt av dommer Marianne Holmli. Kritikken lagt under sida Utstilling.

30.08.12. 😉 Tror jeg nå kan si at alle tegn tyder på at Arna er drektig. Om to daga starte hjortejakta, men i år blir det uten Arna. Beyla er stand in sammen med matfar, iallfall på jakta. Skulle det jo bli behov for ettersøk, så klarer jo Arna å gå det, for gjernest vil ikke det være over så lang tid!

25 og 26.08.12.  Vært og deltatt i Trondheim Hundefestival på Støren med resultater 4 BTK lørdag, og BIR og 3 BIG søndag på Beyla, med gode kritikker. Ble forbauset over kommentaren til lørdagens dommer da, at jeg skulle forsøke å "få ned" halen på ho!! Og så Beyla da, som har korrekt hale, og får skryt at det. Skitt au - vi vant i dag søndag. Kritikker er lagt under sida Utstilling. Arna har vært heime. Les evt under sida Valper...

11.08.12.  Er spent på om Arna er drektig? Ho ble paret 27.07 tom. 29.07 med CZ CH WJW-09 C' Cheveyo Lonewolf fra den tjekkiske (og eneste) kennel i Tjekkia mens vi var på Værøy, hos Renata Kosinova med kennel Lonewolf. Hvis mulig valper, så vil Arna,s andre kull fødes i uke 39. Kommer til å oppdatere under sida Valper. Mange i nærmeste familie har bursdag i august også, sønnen Rune, eldste barnebarnet Peder og svigerdatter Marit- og gratuleres. 🙂

24.07-29.07.12 😀 Har hatt ei fin uke på Værøy sammen med andre entusiastiske lundehundfolk og massevis med lundisa, mens vi bodde på Fiskarheimen. Værøybrosjyren stemmer med skiftende vær, og nå er overfarten til Værøy med storm og bølga fra 4-6 m glemt, og også heimturen da jeg kjørte alene i et strekk! Var best for de to lundisan å komme heim til det vante miljøet. 
🤩 For en natur, og opplevde Måstad tur/retur, den fraflytta heimgrenda til lundisan, og det var veldig stort. Nevner også lansering av boka om Lundehunden, foredrag i ord og bilda av Roar Torsteinsen om "Turen til Måstad", årsmøte, sjokoladefabrikken, Nordlandet, NLK sin database og Spesialen lørdag i silregn. Gjeve Måstadpokalen ble vår for andre år på rad (oppdretterpris for tispe med avkom), Beyla ble ellers 3 beste ch.tispe og endte opp som 5 BTK. Ble også uttrekt til labbepokalen, men kom ikke helt opp. Arna fikk exc. Begge med gode kritikker, se under Utstilling. Artig at oppdrettet også gjør det bra, da Aila etter vår Alva Skaldsdottir ble 4 BTK. Takk også til Turid Helfjord som hjalp meg med handling på utstillinga. Lørdag var det trivelig jubileumsmiddag, og ble også utdelt pokal for Arna,s "Årets hund 2011.
 Så er det vel ingen hemmelighet at jeg på veien til Værøy skulle prøve paring med Beyla, først treff med Løvheims Odd og deretter Lyrypa,s Buster.. Men enten var det for tidlig eller så ville ho fortsatt være jomfru! Arna hadde begynnende løpetid da vi drog, men mange hann-neser på turen til Måstad fortalte noe... Så da er altså Arna paret med C`cheveyo Lonewolf fra Tsjekkia og kennel Lonewolf hos Renata Kosinova. Innavsl% 0. Spennende om det blir valper i slutten av september da.....

21.07.12. 🤩 Da går turen nordover til Værøy med 50 årsjubileum ei uke inkl. Spesialen, og første stopp er Mære (Sparbu) i Nord-tr.lag hos sønnen Asle m fam. Blir spennende dette, da jeg ikke har vært på Værøy og Måstad før. Det er påmeldt 220 personer med 200 lundiser, fra 10 forskjellige nasjoner, og av 97 påmeldte på Spesialen er det 64 tisper. Og med to tisper som er i løpetid i huset her, så skulle man gjerne fått klaff med kavalerer til dem, så hva det bringer for vi no sjå -- 🤭 har også lagt under lenka Artikler ord om boka Alt for Norge, historien om et utvær (av Pål Espolin Johnson). Om Mostad (Måstad) på Værøy der lundehunden stammer fra. jfr Lundehund-nytt nr. 2. 😀

18.07.12.  Beyla klarte bronsekravet/apellmerket i lydighet i kveld med hele 165 poeng. Og artig at alle fire firbeinte med eiere som gikk opp til dommer Marit Hansen her i Lensvika klarte det. Var ikke sikker i min sak før prøven, da vi har strevd med dekken, men alle øvelsene gikk bra. Takk også til Roar Bromseth som har vært instruktør i oppfriskningskurset i lydighet. Bilde også under Lydighet, som er underside til Utstilling.
Foto: Belinda Tøndel

08.07.12. Da har lundisan sammen med matmors barn og barnebarn deltatt på det første Grønningenløpet noensinne, og sønnen Asle vant herreklassen på 1 t.7 sek. Tett skodde og regn, men trivelig lell. Barnebarna på 8,5 år, 7 år og 4,5 år var bare spreke. Lundisan fikk prøvd seg å sitte på buss til starten og på lasteplanet til en liten lastebil til samfunnshuset igjen.. samt sprang løse mange ganger mere enn de ca 10 km som løypa var. 

30.06 - 01.07.12.  Beyla fylte 3 år på høtta lørdag med ex. gobita mens matmor gjorde vedarbeid, og på høtta var de løse begge to og trivsel. Søndag var det NKK i Tr.heim med 12 deltakende lundisa hos dommer Per Kr. Andersen, hvor Beyla denne gangen også viste seg fint fram og ble BIR m Cacib og 3 beste norske hund. Arna, som ble vist av Britt, ble 2 BTK m res. Cacib. "Vår" Afe Njord Skaldsson ble 2 BHK med res. Cacib. Kritikker lagt under Utstilling. Og stort at Beyla,s halvsøster Gurine fra nord ble Int. CH i dag, etter å ha blitt finsk og svensk champion denne helga.

24.06.12.  Vært på utstilling på Oppdal i dag, og 6 lundiser deltok. Dommer Svein Bjarne Helgesen dømte Beyla til BIR og 4 BIG. Ho gikk som en drøm i ringen. Arna gikk fint også, ble 3 BTK og fikk god kritikk. Takk til Britt Holtan som handlet henne.
Kritikker lagt under Utstilling.
Beyla BIR og 4 BIG :)

20.06.12. Arna gått spor i kveld med matfar, ikke blodspor, men var lagt spor i går kveld ved hjelp av en hjortefot. Oppgaven gikk greit, stoppet opp der det var vinkel, men tok sporet videre.. 😉

14.06.12. Lundisan og matmor har vært på lundehundtreff i kveld på Øya nær Trondheim, hvor det kom ca 20 lundehunder med eiere som gikk i ringen og som fikk vist seg på bordet. Gamle og nye eiere av rasen møtte. Klubben var så heldig at de hadde fått dommer Arne Foss til å fortelle og "bedømme" hver enkelt lundis som var der, og han fortalte om alle detaljer sett i forhold til kompendiet for rasen. 🙂

31.05.12. Beyla og matmor deltar på oppfriskningskurs med Roar Bromseth som kursholder i Lensvika. Skal prøve oss på Bronsemerket i lydighet senere i sommer, og med Marit Hansen fra Orkdal hundeklubb som dommer. Første kvelden i kveld, skikkelig hustre vær, og kun to eiere med hunder! Beyla kan ikke øvelsen Dekk, og har ikke prøvd tannvisning, men ellers så kjenner Beyla bra til øvelsene som skal til. Sjøl om vi ikke har trent, så sitter det som er innlært fra tidligere ganske bra. 😎

27.05.12. Arna og Beyla var i går med Birgit og Helge til Steinvassbua i Snillfjord, og har i dag vært med matfar på skitur til Trollheimen og opp på toppen av Snota 1669 moh. 🙂 Spreke lundisjenter ja. Matmor har vært på bursdag på Mære i Nord-tr.lag hos sønnen Asle m fam. , som ble 35 år 24.05. Og barnebarnet Sander i Lensvika blir 7 år 01.06.

19.05.12. Arna og matmor gikk sin første blodsporkonkurranse i dag uti marka ved Blomlia i Meldal kommune i + 2-5 gr. Arr. var Sør-Trøndelag Elghundklubb, og det var så mange som 60 påmeldte og samme antall spor som var lagt med 11-12 dommere. "Norgesrekord" ble det sagt! Ble ingen sløyfe (ikke plassert), men en sekk Royal Canin ble med heim. Det var trivelig, lærerikt og en har fortsatt mye å lære og trene på...bla.a "lese" hunden bedre og vi hadde for høyt tempo i sporet!  🤔 Ho hadde en meget god sporstart, gjorde noe feil ved vinkler, opphold og tapsarbeid. Men fant sårleiet og rådyrfoten ved sporslutt. Legger et bilde av Arna ved trening i mai mnd under Spor, jakt og ettersøk-siden.
 Så GRATULERES FRONTPAGE FREY med eier Tine og oppdretter Johanna i dag som Verdensvinner og 3 BIG i Salzburg. Frey er halvbror av Arna, og deres mor er vårt oppdrett Atla Skaldsdottir. 3 BIG  i en så stor konkurranse er utrolig godt gjort, for ikke så ofte lundehunden blir plassert i gruppa! 😀

10.05.12. En ettermiddag og kveld hvor Arna var med matfar og gikk opp to blodspor for treningens skyld, en del usikkerhet og småfeil ja, men lykkelig hund ved funn av hjortfotan og nedgraving. Har meldt på Arna og matmor til den noensinne første blodsporkonkurranse senere i mai.. Ho Beyla var med matmor te Orkdal,n på hoindklubben og lydighetstrening der, og seinere på kvelden nyttig temakveld ang. Førstehjelp på hunder, hvor dyrlege fra Heimdal smådyrsklinikk fortalte og gav mange gode tips hva man skulle gjøre hvis uhellet eller skaden var skjedd eller som forebyggende tiltak.

28-29.04.12. Det har blitt nærmest tradisjon å dra til Sunndalsøra for å være med på årets første utstilling, og hadde litt betenkeligheter da det var østeuropeiske dommere og med Arna som var avrøyta! Men så ble det gode kritikker. Lørdag i elendig vær ble Beyla 2 BTK og Arna 3 BTK. Søndag var det strålende sol, og Beyla ble BIR og Arna ble 2 BTK.  😀 CK begge dager begge to og flinke i ringen. Takk til Britt for reisefølge, overnatting i hennes campingvogn, samt handling av Arna- og gratulerer med store resultater på hennes to shibaer; Caddo og Loke. Kritikker på lundisjentene er lagt under
Utstilling.

10.04.12. 😀 Frontpage Arna Atladottir (Arna) ble Årets tispe 2011, og med 92 poeng best mellom tisper/hannhunder. Poengene har hun tatt der det har vært størst konkurranse med mange deltagende lundiser samt to gruppeplasseringer. Om ikke det var nok, så gjorde datter Beyla Arnadottir (Beyla) det stort på Spesialen 2011 med  storcert, NUCH og BIR. Stolt av flinke lundisjenter i ringen, men som trives enda bedre på tur i naturen, på høtta- og med spor og jakt.


09.04.12. 2 påskedag, og heime igjen etter 6 dager på høtta med lundisan og familie. Mye snø, trivsel og varierende vær; og eldorado for lundisan som har vært løse hele tida. 😎 Arna er i gang med sin røyteperiode da...

23.03.12. Fridag fra jobb og den årlige helsesjekk med vaksinasjon og veiing på lundisan + en liten tur på høtta. Lundisan har lagt litt på seg gjennom året/vinteren, men det har sikkert matmora gjort også... Arna var i dag  6,8 kg og Beyla 6,3 kg. 😉

15.03.12. Har i dag mottatt boka fra forfatter Pål Espolin Johnson; Alt for Norge- historien om et utvær, som forteller om et tøft liv med gleder og sorger i den lille grenda Måstad på Værøy, der lundehunden stammer fra. 🙂 Den veiløse grenda Måstad er forlengst avfolket nå, men det bodde først på 1900-tallet omlag 120 mennesker inneklemt på ei slette mellom det stupbratte fjellet og storhavet. Og lundehundene ble brukt aktivt til å fange lundefuglene...og var viktig matråd for befolkninga der med kjøtt og dun. En god lundehund ble i eldre tid betalt med det samme som ei god ku. Det forteller hvor verdifull ur- og brukshunden var for folket på Måstad... I 1974 slukket lyset i det siste vinduet i Mostad. Monrad fulgte sin kone,s kiste derfra, og Monrad gjorde også sitt til at vi har lundehunden= Måstadhunden i dag. Ny lenke lagt under sida
Norsk Lundehund   med " Artikkel fra Værøyposten om lundehunden fra Værøy og Måstad."

Monrad fra Måstad på Værøy med lundehund


10.03.12. Matmor har vært mye på farta i helga med mange opplevelsa, og lørdag bla.a på årsmøtet i Norsk lundehundklubb avd Trøndelag, samt besøk hos Mari, Ingeborg, Lilly og "vår" Afegutt.  Afe Njord kjenner igjen oppdrettermor hver gang. Lundisan har hatt "pappahelg" da.

28.02.12. 😉 I dag ble det avklart at det er i orden med overnatting på Værøy, hvor 50 års jubileet for Norsk lundehundklubb og spesialutstillingen i sommer skal være. Det er fra Måstad på Værøy rasen stammer fra. -- Og jeg har også en oppgave å få alle vandrepremiene, som Beyla vant på spesialen i 2011, nordover til Værøy! 🤩 Det stod mellom å oppleve Værøy og Lofoten en gang, eller prøve å få et valpekull på Beyla. Nå er altså valget tatt...

26.02.12. Gratulerer til A-kullet som er 6 år idag og også til eierne av; Ask Agne Skaldsson, Afe Njord Skaldsson, Atla Skaldsdottir og Alva Skaldsdottir. Alle fire er friske og raske 🙂

31.01.12. Siste dag i januar mnd., og godt med lengre og lysere dager. Lite snø, men nok til skiturer sammen med lundisan. Med lengre dager blir det tur med en gang matmor er heim fra jobb. Rekner med flere helger på høtta framover, der lundisan kan springe fritt. Yngste lundis Beyla har brukt januar,n til å bli "nakenhund"! Gratulerer til datter Marthe med 30 årsdagen i morgen 01 feb. 😀 Ho synes ho er blitt gammel, men hva skal mora si da...! 🙃

🙂 Godt nyttår! - 2012
Har skrevet på sida til Arna og Beyla litt om det de har vært med på gjennom 2011, og litt om planer for året vi har gått inn i. Håper på et år med fortsatt trivselsaktiviteter sammen med lundisan og friske hunder, men om det fører med seg store ting som bla.a å få valper i huset eller tur nordover til 50 årsjubileet på Værøy - ja det får tida vise...

23.12.11. Musti - 27.12.93 - 22.12.2011. Vår alles kjære familiemedlem gjennom snart 18 år (88 år), katta Musti, fikk slippe i går og er reist til kattehimmelen. Kanskje feirer du Jul der og er allerede på musejakt, som du var så flink til i yngre dager! Takk skal du ha Musti for de gode opplevelser du har gitt oss. Beyla har lett etter deg i dag ho da! 😥
Noen minneord er lagt i lenka Til minne.

17-18.12.11. Fjerde adventshelg. Første skitur denne sesongen gikk til Fjellkjøsen, høtta, 30 cm snø, minus 10 gr og fritt for julestress.  Trivsel for lundisan og matmor.

12.12.11. 🙂 Yngste barnebarnet Mathias er 1 år i dag, så hurra for han. Etter en mild, regnfull og mørk høst er en glad for at det er kommet snø før jul, med mulighet for spark- og skiturer sammen med lundisan.

02-04.12.11. 😉 Besøk i helga av Løvheims Odd f. 02.03.10, dvs Oskar fra Hitra hos fam. Athammer. Takk for at en fikk låne ham, sjøl om det ikke førte til noen resultater med paring. Oskar er en trivelig kar med særs godt gemytt og har lav innavls% mot Arna og Beyla. Samt saksebitt, bra labber og har passe størrelse. 😥 Men dessverre var det nok feil tidspunkt, og for seint, da Arna og heller ikke Oskar viste tegn til at det var riktig tid. Vi har hatt noen fine turer ho matmor og tre lundiser løse - og da var Oskar i sitt ess sammen med de to lundisjentene her. Litt tekst er lagt under Valper også!
I kveld var siste kurskveld med lydighetsøvelser for Beyla, med skikkelig dårlig vær og bløtt å legge seg ned og sitte!... Kurset har vært veldig bra, og så realt at noe arrangeres her. Mulig det blir et nytt kurs her i Lensvika i april i nytt år.
 
Oskar (Løvheims Odd) fra Hitra kom for å "fri" til Arna...

25-27.11.11. DOGS4ALL. På utstillingsdagen søndag ble Arna 2 BTK med res. cacib og Beyla 4 BTK, begge viste seg flott fram og fikk gode kritikker. Disse er lagt under Utstilling.  🙂 13 lundiser inkl. 8 tisper deltok. Det ble tre dager på Dogs4all med masse opplevelser for to og firbeinte. Fredag var lundisan demohunder for stort dommerseminar arrangert av klubben, og lørdag deltok vi i raseparaden. Klubben hadde en flott stand, og mye folk og hunder var det overalt på et så stort arrangement. Søndag var utstillingsdag, med  ukjent dommer for oss med lundehund, og hadde ikke dømt rasen før! Gratulerer til Gunn Tove med toppresultater og storeslem med sine tre; Heike, Saga og Villemo.
Takk også til trivelig reisefølge, handler og sjåfør Britt med sin Caddo. Lang kjøretur til/fra Lillestrøm med sommer sørafor, og plutselig møte med vinteren og snøfokk nord for Elverum på heimturen! Tror lundisan her er særs glad for å komme heim og at utstillingssesongen er over, så nå venter skiturer hvis det kommer mere snø. Arna er løpsk må vite... er i tenkeboksen om/hvis.. fortsettelse følger..

21.11.11. 🙂 Fortsettelse av lydighetskurset, med repitisjon av øvelsene, samt utfordring for hundene bla.a å ligge like ved hverandre i 1 - 2 min med oss eiere et stykke i fra. Lekse til siste kurskveld er å få hunden til å legge seg i fart mens man går videre. Synes Beyla var flink og konsentrert om det ho skal gjøre, med unntak på slutten i kveld da ho var tydelig sliten.

12.11.11. På hjemmebane og utstilling i Orklahallen ble Arna BIR og Beyla 2 BTK 😀 - og det var denne gang 10 lundiser som stilte. Lundisjentene her i huset viste seg fint fram og fikk gode kritikker av dommer Ronnie Tolson, som var ukjent med rasen vår. Ingen gruppeplassering, og kritikkene er lagt under Utstilling. Takk til Britt som handlet Arna helt suverent, og som fikk BIM på sin shibagutt Caddo. I morgen, etter en hel innedag på utstilling, vil det nok passe best for oss med en skikkelig markatur ja...😉

06.11.11. På lydighetskurset fikk Beyla og de andre tre nye utfordringer i dag, hvor de stod og satt med skjult fører, og sannelig klarte de det. 🤩 I går ble det lang tur innover fjellene med lav novembersol oppi Fjellkjøsen med lundisan.

30.10.11. Så ble det en høst-tur til høtta i dag med lundisan, videre tur til Bjørndalen, og Arna fikk fart på storfugl oppi et tre. - Og bestandig gjeve turkamerater de to. 😎 

23.10.11. Lydighetskurs idag ( ca. a.hv.søn framover), med også noen noen nye øvelser. En av dem var der alle fire hunder står på eiers kommando med innlagte forstyrrelser, med gåing mellom hundene, og godbit som ble lagt en meter fra dem! 🤩 Da trodde jeg godbiten ble for fristende- men Beyla stod ho. Derimot var ho veldig sliten på slutten, og var da ikke motivert for å gjøre øvelsene riktig nok! 🤨

17.10.11. Beyla, Arna og matmor har idag vært på hjortesafari i Grytdalen, masse spor, lukter og kraftige brunstbrøl fra kronhjortene, samt at lundisan var der også i går sammen med foreldrene til matfar, Birgit og Helge.  Spennende turopplevelse for to- og firbeinte i okt. mnd. Jfr. Spor, jakt og ettersøk. Og familiefeiring har det vært i helga for barnebarnet Oliver 4 år.

10.10. 11. 🙂 Beyla og Arna har vært med til hjortens rike i helga med matfar, Grytdalen, mens matmor har feiret 1 års-bursdag på Mære for nest yngste barnebarn, Erik. Lydighetskurset med Beyla går sin gang, søndag og i kveld mandag som siste kveld og prøve på øvelsene. Beyla bestod. Men må mer øvelse og trening til før den virkelige merkeprøven. Kursleder fortsetter et nytt kurs på 4 søndager etter vår forespørsel. Ser at Beyla trenger dette, kanskje mest for den sosiale delen. Benytter sjansen til å trene Arna i pausene, og det vises på ho også at det er artig med disse øvelsene igjen. (Arna tok bronsemerket for lydighet i mai 2009)


Tre av ekvipasjene på lydighetskurset Foto: Monica


02.10.11. 😎 Beyla, matmor/bestemor og et barnebarn har vært på høtta i helga, og i kveld deltok matmor og Beyla på den første kvelden på et intensivt lydighetskurs med tre kvelder i Lensvika med fokus på øvelsene til bronsekravet. Roar Bromseth fra Orkdal holder kurset, og i kveld var det fokus på kontakt, sitt, vending og stå spesielt. Beyla var flink, og hadde inne noen av øvelsene fra før. Sosialt for to- og firbeinte, og 10 hunder med eiere med ni forskjellige raser og størrelser deltok. Arna har vært med matfar i helga, og lørdag var det elgjakt- men uten resultat. --- Og så ble datter Marthe skadet på sin første håndballkamp denne serien med et komplisert albuebrudd. 😥

25.09.11.  Tredje helg på rad på høtta og trivsel for to- og firbeinte.  Dagstur denne helga oppi Fjellkjøsen sammen med glad Beyla i fint høstvær, men veldig bløtt i marka. Arna var med matfar i dag på første elgjaktdag. Ble uten resultat denne gangen da, men fikk gå opp et ferskspor. Jfr også siden Spor, jakt og ettersøk.

19.09.11. 🙂 Søster Berit har 70 årsdag i dag, og 25.09 starter elgjakta- og Arna skal være med.

13.09.11.🙂 I dag kom beskjeden fra NKK om at Beyla er blitt tildelt tittelen Norsk utstilling Champion, datert 08.09, og som ble NUCH og BIR på rasespesialen, 2 år og 1 mnd. 

11.09.11.  Fryktelig trist at 5 uker gml Lille Afe junior døde i går under en tragisk hendelse, sønn av Filippa,s Fiona in Pursuit of Glory og "vår" Afe Njord Skaldsson. Afe Junior skulle få navnet Eriksro Jack Sparrow (piratnavn), men for oss vil han nok for alltid huskes som Afe Junior . Hvil i fred lille venn.
😥

09.09.11. 😀 ARNA er 4 år i morgen 10.09- så gratulerer til eldste lundisjenta. Det er også første jaktdag på hjort da, og Arna skal være med matfar. Ho står også som ettersøkshund på tre jaktvald nå. Og i dag har Arna og Beyla gått blodspor med hjortefot i enden av sporet, med flere vinkler og et blodopphold innlagt - ivrige og trivsel i jobben med blodsporene og hjortefoten ble funnet.  

03- 04.09.11. I helga har jeg vært på familiebesøk på Mære hos sønnen Asle m familie, og var på Steinkjerutstillinga lørdag.  Dommer Eli-Marie Klepp dømte Arna til 1 BTK, BIR og 4 BIG, og Arna har nå fått full pels igjen. "Vår" Afe Njord Skaldsson ble BIM, og Beyla 3 BTK med CK. Gode kritikker, og flinke til å vise seg fram. 9 påmeldte lundisa, og eiere med 7 stk. møtte. 14 hunder i gruppe 5 var med i grupperingen, og artig å bli med som en av de fire utvalgte. Takk til Britt for hjelp i ringen, og gratulerer til henne med storflott resultat med hennes to shibagutter Loke og Caddo. 🙂 Søndag var vi på hytta til Asle og Marit, med støyping av pilarer til uthus. Lundisan sprang løse, og særskilt Arna var på jakt- etter lemen, og hadde mye å gjøre med å ta de og så grave de ned, levende eller død! 😮

24.08.11. Det er foretatt skytetrening noen ganger i august mnd. - dvs. at lundisan er med på skytebanen, sitter i bilen og vil da høre at det skytes. Det er god trening på skarpe lyder, samt at det snart er jaktid, og Arna er klar ho. Trodde jeg hadde meldt på til hennes første blodsporkonkurranse i august, men hadde brukt feil e-postadr.! Får legge spor sjøl, slik at det blir litt trening før jakta. 😎 Forøvrig tre bursdager i familien i august, eldste barnebarn og sønn, samt svigerdatter.

09.08.11. Hjemmesida ble nå som et skrytealbum  med nye bilda fra rasespesialen 06.08! Men slik får det være ei stund, når det ble slikt et flott resulat. 🤩 Har lagt til ei ny underside under Utstilling som heter Spesialen 2011 (noen bilder).

05- 07.08.11.  Resulatet fra rasespesialen lørdag 06.08 på Frya leir overgikk alt, da Beyla på 2 år og 1 mnd fikk storcertet, ble NUCH, og til slutt BIR - og sammen med mamma Arna fikk Måstadpokalen.

- Det har vært et trivelig lundehundtreff og spesialutstilling for rasen (NLK), hvor vi kom dit fredag på Frya leir i Gudbrandsdalen, og treffet med mange andre lundehundeiere var i utgangspunktet viktigere enn selve utstillinga. Jeg hadde egentlig ikke noe tro på resultater, da Arna var avrøytet, sjøl om matmora her synes Beyla hadde fått mer kropp og var flink til å vise seg fram i ringen. Årsmøtet ble avholdt fredag kveld, hvor 57 personer deltok og med trivelig grilling etterpå. I det hele tatt i disse dagene bare trivelige eiere i leiren som ivret for rasen vår. Stor interesse for lundehundboka, som skal bli ferdig til 50 årsjubileet på Værøy i 2012, og Ingvild S. Espelien hadde med seg stoffet av boka som snart skulle overleveres Tun forlag.

- Lørdag 06.08 var det dommer Christian Vole som dømte tispene, og som hadde sine kriterier i bedømminga; bla.a gode labber og at hundene hverken var for store i høyde eller bredde. Det var påmeldt 64 lundiser, og 42 som deltok var tisper. Flinke Beyla, som holdt ut og holdt fokus i samarbeidet i ringen, runde på runde, hele dagen - og Vole likte det han såg... og Beyla ble 1 BTK, fikk storcertet, ble NUCH, og ble BIR fra dommerne Christian Vole og Marianne Holmli. Var utrolig dette, men du verden kor artig! Snakk om sprek og fokusert konkurransejente!
Arna fikk Excellent, og var med i siste runde, men gikk ut som 5 el. 6 champion. Ho hadde ikke pels, men fikk god kritikk. Men sammen begge to i konkurranse om Måstadpokalen ble den vår (tispe og avkom). Var det rart man svevde, med slike resulater på en Spesialutstilling og med så mange deltakere. 🙃 

- Var mange andre flotte resultater så gratulerer alle andre, og nevner her spesielt Gunn Tove,s BIM med Heike, og den gjeve labbepokalen som ble tatt av Merete med si Frøya. Fem lundiser var plukket ut i den konkurransen blant alle deltakerne. Personlig synes jeg det var flott at dommeren hadde fokus på hunder med gode tær, som nettopp er varemerket for lundehunden, sjøl om andre ting er viktige også. Flere CK kunne vært utdelt blant tispene, men så er det jo slik at det er dommeren som bestemmer! På festmiddagen fikk vi servert kjempegod rømmegrøt m.m og tildeling med flere vandrepremier, for beste tispe i åpen klasse og BIR-resultat m.m, samt utdeling fra Årets hund 2010. Der delte Arna 1 premie med May Elisabeth,s Mille, hvor begge hadde så mye som hele 96 poeng på sine fem beste utstillinger i fjor.  Beyla ble 3. beste Årets valp 2010, og deltok kun først på året med to utstillinger som valp.

- Jeg hadde bilen fullt av pokaler, vandrepremier og sløyfer på tilbaketuren til Trøndelag...
Kritikkene fra Spesialen 2011 er lagt under Utstilling, og tusen takk til Unni Hofstad + Tove og Morten Strandmoe + Liv Skjervik som tok bilder av oss på rasespesialen.
😀 Æ e utrolig stolt av lundisjentan i huset ja.
BIM Heike Av Vinterskogen og eier Gunn Tove Ormset, BIR Beyla Arnadottir Av Vollakloa med matmor Foto: Unni Hofstad

01.08.11. 😀 Vårt oppdrett, Afe Njord Skaldsson, ble far til en fin hann-valp i dag, sammen med mor Filippa,s Fiona in Pursuit of Glory. Mor og sønn har det bra på Åland. Store gratulasjoner til eierne av hundene; Mari, Gunn Tove og Anneli.

31.07.11. 😉 Ferie, og har vært 8 dager på høtta med tura, jakt på molta, familiebesøk og beising. Arna og Beyla har for det meste vært uten bånd, og har fråtset i bær av alle slag. Arna har sommerpels nå, og Beyla har løpetid.
På høtta har jeg brukt hver anledning inne til å tenne lys jfr den nasjonale katastrofen som skjedde 22.07. 😥

16-17.07.11 😎 Ei fin og varm helg på høtta og fjellan sammen med lundisan, og snart er bærsesongen igang. Ivrige snuter plukka forskjellig bær. Her i huset har Arna begynt sin sommer-røyteperiode, og Beyla tror jeg har begynnende løpetid.

11.07.11.
Har påmeldt Arna på sin første ordinær/samlet blodsporkonkurranse i august mnd., samt begge lundisan på spesialutstillinga for rasen på Frya leir i Sør-Fron, og har hørt at ca 65 lundiser er påmeldt.  Angående sporkonkurranser, så er det ikke sikkert vi blir uttrekt til å bli med, da det er avhengig av tilgjengelig antall lagte spor og dommere. 😲

02.07.11. NKK i Trheim i dag med 30 deltakere, inkl.  3 deltakernummer i oppdretterklassen - og så mye som 17 tispa.  Dommer Bjørge Christiansen foretrakk noe kraftigere hunder, og Arna ble 2 beste Champion og 2 BTK med RES. CACIB og flott kritikk. 😀 Beyla fikk EXC., men ikke CK. Christiansen ønsket mere brystkorg på henne, men gikk da flott med halen opp hele tida. Og hurra -  "vår" Afe Njord Skaldsson på 5 år fikk storcertet og ble NUCH idag. Gunn Tove,s Heike og Solvor,s Olga ble henholdsvis BIR og BIM. Artig at så mange deltok da, og trivelige eiere. Kritikker og bilde lagt under Utstilling.

30.06.11.
😀 Gratulerer til yngste lundisjenta i huset, Beyla Arnadottir, som er 2 år i dag. Ekstra godbiter er aktuelt i dag ja.🙃
Beyla 2 år :)

25.06.11. 😉 Denne uka har Arna prøvd seg på å gå spor tre ganger som matfar har lagt opp, og Beyla fikk også gå i kveld sammen med Britt,s Caddo. De klarte oppgavene alle tre til slutt, og visste hva som skulle gjøres når de fikk på seg "arbeidsantrekket" med sele og line. Det er viktig å trene, for hundene og absolutt for fører også! Og Arna som er godkjent ettersøkshund skal være med på jakta i høst. Ho står jo også som ettersøkshund for to jaktvald, så håper at jaktkaran ikke glemmer det, og kommer til å bruke henne. Bilde lagt under Spor, jakt og ettersøk.

18 - 19.06.11.  Hurra for Beyla, som på utstilling på Oppdal i dag søndag fikk sitt tredje Cert og ble BIR. Flinke lundisjenta som var flink til å vise seg fram. I går på samme sted ble det også Cert og 2 BTK etter Lundefoxen,s Ariel som ble BIR. Dommer i ringen lørdag var Vigdis Nymark, som foretrakk slanke hunder. I ringen søndag var Per-Harald Nymark dommer, og satte Beyla til BIR. Søndag viste ikke Arna seg på helt på topp i ringen, 🤔 og var nok uvant med annen handler enn matmor! Arna fikk EXC. og CK begge dager, og begge lundisan fikk gode kritikker. Takk til Britt som igjen handlet henholdsvis Beyla og Arna på Oppdal, og gratulerer til alle dere andre som var der..
Artikkel i Lundehund-nytt nr. 2 "Glede og uhell hånd i hånd" er også lagt på siden Artikler.
 
04 -05.06.11. 😎 Lundehundtreff avd Tr.lag på Hitra lørdag med Johanna og Roger som vertsfolk. De har Løvheims Odd (Oskar), som er aktuell både for Beyla og Arna som paringspartner. En trivelig dag for to- og firbeinte, hvor hundene hadde det topp og fikk springe løs på Blåskogstien til/fra Blåskoghøtta. Masse trim og sosial arena for lundisa og eiere. Det møtte 10 lundisa og 11 tobeinte. På heimtur gikk turen til hytta, og søndag ble det tur i fjellet sammen med husets to lundiser. Moltblomstringa er i gang for fullt! Bilder på Flickr + Lundehundtreff 2011, og nye opplysninger under Valper.

01.06.11 🙂 Gratulerer til barnebarnet Sander som er 6 år i dag, og som snart er skolegutt. "Vår" Afe Njord Skaldsson er p.t til Gunn Tove med formål å pare Filippa,s Fiona in Pursuit of Glory. I dag klaffet kjærlighetbesøket og paringsakten for Fiona og Afeguten. 🤭

28 -29.05.11.  Hurra for Arna i dag, som på Trondheim hundefestival idag ble BIR og 2 BIG. Flinke lundisjenta som var så sliten etter en lang dag, men som gjorde det som krevdes av henne i grupperingen- og gikk og stod fint :) Dommer i grupperingen var Arne Foss, og dommer i lundehundringen var Kari Granaas Hansen. Artig at begge skryta av ho og at Hansen nevnte hennes flotte tær. Beyla fikk i dag exc. og CK, og "vår" Afe Njord Skaldsson fikk BIM og cert som eneste hanne. 10 deltakere i dag, og Hansen var snillere i bedømminga av rasen enn hva Terje Lindstrøm var på lørdag! Det deltok da 9 stk, og vi var godt fornøyd med 2 BTK på Arna og 3 BTK + reservecert på Beyla. Kjempeartig også at mitt trivelige reisefølge Britt med sin shiba Caddo fikk sitt første cert og ble BIM idag. Britt hadde handlerjobben på Beyla begge dager også. 😀 Kritikker er lagt under Utstilling. Vel heime tok vi en skogstur, og da var vi "nesten" som nye igjen de to lundisan og matmora...
😉

:) BIM og BIR- vinner med glade eiere og dommer Foto: Gunn Tove Ormset

24.05. 😉 Gratulerer til sønnen Asle som fylte 34 år i dag, og matmor var og feiret ham sist helg på Mære, mens matfar var på høtta med lundisan. De var også med på fiske langs Fjellkjøsvatnet mens matfar gikk med oteren.

17 mai- 😀 Norges dag med to Norske hunder (urnorsk) sammen med familien i barnetoget i Lensvika. Masse inntrykk, og Beyla fikk trent seg på nye utfordringa. Flinke lundisa som gikk fint i tog, og om kvelden ble det en real kveldstur med de firbeinte.
Matmor og lundisan i barnetoget


08.05.11. Dette har vært e
i uke der lundisan ha vært på besøk til andre, først tre dager hos matfar da matmor var i Haugesund gjennom jobben. I helga sammen med Birgit og Helge med lange turer og overnatting på deres hytte. Mens formål ny veranda foregikk heime her med en trivelig og arbeidsom dugnadsgjeng, og sønnen Asle som førte an i verandaprosjektet. 🙂

30.04 -01.05.11. Beyla fikk sitt første cert denne helga. 🙂 Da har vi vært på første utstillingshelg denne sesongen på vakre Sunnndalsøra med govær og godt resultat. Dommere var Per Kr. Andersen og Mona K. Selbach. Begge dager gikk, stod og viste Beyla og Arna seg fint fram og fikk gode kritikker. 8 deltakere, hvorav 7 tisper og 1 hannhund. Lørdag fikk Beyla Very good, og Arna fikk Excellent og ble 2 BTK begge dager. Søndag ville Selbach gi Certet til Beyla og ho ble også 3 BTK.  Det var jo artig utifra at det var uventet pga ikke topp pelskvalitet og at ho nok har kommet noe i "skyggen" av mamma Arna! Fint også at Selbach fremhevet at de begge hadde utmerkede extratær. Samtidig var det god sosialisering for Beyla. Gratulerer denne gangen spes. til Solvor og Andreas som fikk henholdsvis BIR og BIM begge dager på si Olga og sin Illuge. Takk til Britt Holtan og hennes Caddo for reisefølge, og Britt var dyktig handler til Beyla i den siste og avgjørende runden i ringen.
Beyla med første Cert-sløyfa- og i bakgrunnen noe av de flotte fjellene på Sunndalsøra.

26.04.11. Påska er over, vært noe sammen med familien, og med utgangspunkt fra høtta gikk de siste skitura over lyng, mose og snø sammen med lundisan! De to har mye å undersøke nå når våren er kommet.. og Beyla har brukt april mnd til å røyte av pelsen sin, men pelsen har fylt seg der bittsårene var så og si.. 

12.04.11. Det går i retning mot påske og utfarten blir nok til høtta for to- og firbeinte! Ang. Arna og NKK 09.10.10 på Hamar så har det kommet Cacib-bekreftelse fra NKK. Videre ble det premiering med foret Appetitt, da jeg sendte inn noen bilder av lundisan i fotokonkurranse. Og i går kveld var vi på kombinert trenings- og medlemsmøte i Orkdal hundeklubb, der dommer Arne Foss fortalte om de nye utstillingsreglene.

04.04.11. En feriedag for matmor, og turen gikk først til den nye Smådyrsklinikken for den årlige veie, vaksinasjon- og helsesjekk på Beyla og Arna. Vekta pekte på 5,8 og 6,3 kg! Fikk også to gavekort fordi vi var de første kundene. 🙂 Deretter gikk turen til høtta og tur på ski i fjellet med lundisan uten bånd. Milde og lyse vårdager, men ennå snø her nede i bygda og mye snø på fjellet - og Beyla røyter av pelsen sin p.t...

29.03.11.  Vår Frontpage Arna Atladottir, (Arna), delte 1 pl. og ble ÅRETS HUND 2010 sammen med Leinstadhågens Mille Lernæs, Mille, og de to hadde nøyaktig like poeng (96 på 5 utst.) Vår Beyla Arnadottir Av Vollakloa, (Beyla), ble nr. 3 Årets valp 2010 med to utst. Som om dette ikke er nok hadde halvbror til Arna, Frontpage Frey, oppnådd flotte resultater i Danmark, og også Johanna som stor oppdretter i kennel Frontpage i Sverige i 2010. Like flott er det også at Arna ble godkjent ettersøkshund i fjor, og er nå den andre lundehunden i Norge som er opptatt når høsten kommer med blodspor, ettersøk og jakt! 😀 

Arna

26-27.03.11. Beyla og matmor har i helga vært i Orkdal,n på kurs til dyktig kursholder Marit Jenssen, som loset 9-10 eiere med sine hunder gjennom teori og praktisk rettledning ved bruk av kommunikasjon, motivasjon og ledelse inkl. utstillingsteknikker. Var også viktig med sosialisering etter bittopplevelsen for Beyla i desember. Matmora her må nok arbeide med å ta tilbake lederollen! Kursholder var klar på at det p.t. var Beyla som  var lederen av oss to..

20.03.11.  Spreke lundisan har vært med og gått begge veier på det årlige Snillfjordsrennet sammen med matmor og 470 andre. Matmor deltok for 24 gang og datter Marthe for 15 gang.

08.03.11. Kvinnedagen - og også løpetid for Arna, men ingen paring dette året. Mulig for Beyla, og avtale er gjort med eiere av aktuell hann-hund! Navn kommer senere..🤭

01.03.11.
Ny måned, lengre dager og VM på ski.  Sist helg ble det tura før og etter Petter,s gull på 30 km skibytte, og da ble det funn av spennende saker i naturen for lundisan. På skitur fant Arna en rådyrfot og Beyla et ribbein, og senere på dagen gikk Arna etter et spor og fant en halv hare. Alt dette ble behørig gravd ned på "riktig" sted. Jo da- spornasen er i orden om det er vinter å! 🙂 Har lagt inn et malt bilde av vår avdøde Frøy Av Vinterskogen under siden Norsk lundehund, som henger på sentral plass på høtta. Videre er det barnedåp til helga, av sist ankomne barnebarn, mitt femte flotte guttebarnebarn Mathias. 🤩
Ei "spiss" og stolt Arna med funn av en rådyrfot..


22.02.11.
Jfr. Hundesport nr. 2 som kom idag, med tema: Kampen for de norske rasene, en god artikkel om lundehunden - og sannelig var det to bilder av A-kullet vårt, og som fyller 5 år 26.02. Gratulerer, og alle fire er friske og raske. 🙂 Har hatt to helger i februar med lundisan på høtta, med lange skitura innover fjellan og med to firbeinte som trives uten bånd og aldri er langt unna matmora. 😎
Fra ve. Alva Skaldsdottir, Ask Agne Skaldsson, Afe Njord Skaldsson og Atla Skaldsdottir.


18.02.11. H-valpene i Sølvesborg f. 22.12.10 etter "vår" Atla har fått navnene Frontpage Hugur, Hjalmar, Hurtige Malfoy, Hanna og Heldine, og er vel reiseklar til nye hjem i disse dager.  

01.02.11.
Hipp hurra og gratulere til datter Marthe som fyller 29 år idag. 🙂

29.01.11.
Har fått rapport fra Sølvesborg og Johanna at alt står bra til med alle fem H- valpene til "vår" Atla, og de er noen dager over 5 uker nå. Frontpage Hjalmar får nytt hjem i Finland, Frontpage Hanna i Sverige + en hanne p.t. uten navn får også sitt hjem i Sverige. Ei tispe p.t. uten navn skal til Danmark, og en hann er ikke avklart akkurat nå. Johanna har jo enda et kull valper heime på 4 valper, hvor Frontpage Trond er far (sønn til Atla og halvbror til Arna). Rekner med at ho har fulllt opp ja...  Ellers har oppdretter her bidratt å gjøre Afe Njord Skaldsson kjent og kan brukes i avlen, da han nå snart er 5 år og ikke har fått prøvd seg på å bli far. 🤭 Reg.nr. 06737/06. -- Og som leder i valgkomiteen for LHK avd Tr.lag er det p.t. noen telefoner for å avklare og komme med forslag til innstilling til vårens årsmøte!

24.01.11. 
De første ukene i januar har det vært mye snø, så mye snø at for første gang spaserte Arna og Beyla over hagegjerdet på 1 meter og forsvant over til nabo,n! Det er blitt noen skiturer og mange sparkturer med de to firbeinte, og jeg har vært ekstra obs på at Beyla skulle få sosial trening å treffe hunder og folk. 🤔 - pga at ho ble bitt i desember. Arna har brukt denne mnd til å røyte bort mye pels! På slutten av januar ble det mildt, regn og masse fin snø er smeltet vekk! På familiefronten er dåpsdagen 23.01 til barnebarnet Erik på Mære blitt feiret. 🙂

Nytt år - Har skrevet på sidene til Arna og Beyla oppsummering og tanker for året som er passert og det nye vi går inn i. For 2011 håper jeg på noen helger med blodsporkonkurranse og utstilling inkl. Spesialen, legge blodspor, tura og være på høtta, men det viktigste er familien inkl. 5 flotte barnebarn, undertegnede og lundisan trives og forblir friske og aktive sammen! 


ÅR 2011

Julekvelden 2010. Mathias 2 uka gml slapper av sammen med Arna 3 år..

27.12.10. 😉 Gratulerer til husets katt, Musti, som er 17 år idag på 3 juledag. Det tilsvarer ca 84 år, og ho er still going! Sjøl om ho har mistet noen viktige tenner for å fange mus om sommeren og ligger mye inne på dagen. Er fortsatt ute for å gjøre seg rein et par ganger i døgnet!.. Og hematomet til Beyla er blitt mye mindre!

GOD JUL OG GODT NYTTÅR!

22.12.10. 😀 "Vår" Atla Skaldsdottir hos Johanna i Sølvesborg har fått et stort kull valper på 5 i natt, 3 hanner og 2 tisper med jevn vekt, og er Arna,s halvsøsken. Pappa til kullet er Eriksro Trevliga Luke (Leon). Dette er Atla,s fjerde kull, og ho har nå født 12 valper. Arna her er mamma Atla sitt første kull. Hematomet til Beyla er kommet igjen, men må tro det trekker seg tilbake etterhvert..🤨 

21.12.10. Beyla hadde utvikla et hematom, blodvæske, overfor såret på venstre side av kroppen. Matfar var med henne til dyrlege i dag, ble tappet, da vi syntes det var usikkert å gå mot jula og ikke få sjekket dette! 🤔 Ikke noe galt, men står forsatt på antibiotika. Og så ble suturene tatt. Lille lundisjenta var flink og trygg også hos dyrlegen ho, og er ellers bare sprek.  Håper jo ho ikke blir redd andre- eller store hunder etter bittopplevelsen..🤨

Lykkelige foreldre med sin Mathias :)


14.12.10. 😀 På besøk St.Olavs kvinne- barnklinikken med storebrødrene for å hilse på familien med lille fine Mathias, som har fått plass under Om Oss på hjemmesida. Har også fått lagt til under Lenker hjemmesida til Johanna og kennel Frontpage, hvor Arna kommer fra, og der hennes mamma og "vår" Atla Skaldsdottir bor. Atla venter faktisk sitt 4 kull valper ca 22.12. 🤩 Har også lagt inn noen bilda under Lundehundtreff 2010 fra førjulstreffet på Øysand.

13.12.10. 😀 Er blitt bestemor til 5 gutten :) Det var på Luciadagen lillegutten til datter Marthe og Frode skulle komme til verden ved hjelp av keisesnitt, men han hadde det travelt, så da ble det hastekeisersnitt på St.Olavs og Bursdag i går 12.12 kl 14.14, og med vitale mål 3480 gr og 49 cm. Og storebrødrene er her hos bestemor da!
 Det var mye som skjedde i går, for Beyla ble bitt av en alaskan malamute i går på begge sider av kroppen. Var redd for indre skader, ble behandlet på Ranheim smådyrsklinikk, var pjusk til og begynne med, men har kommet seg fort. Skal ha antibiotika 10 dg. framover.
Beyla med bittskaden på den ene sida av kroppen!

Beyla (fremst) og Arna med nasen i snø,n på førjulstreff på Øysand..her avbilda før de andre kom..


05.12.10. Førjulstreff i dag for avd Trøndelag på Øysand og tur for 14 lundisa, med mye god mat, trekning av gevinster og nissebesøk for 20 tobeinte. Beyla ble i bånd på tur da, for ho har løpetid no! Et trivelig arrangement

02.12.10. Adventstid og Lundehund-nytt nr. 4 er kommet, samt har kjøpt rasekompendiet og kalendere for 2011! 😎 Har lagt inn artikkelen fra siste Lundehund-nytt som jeg skrev om Arna som ettersøkshund + jaktbilder. Se under Artikler.

Den alvorlige "nordlendingen" i "tidsriktige" klær før raseparaden- framfor lundehundstanden..

26-28.11.10.  Dog4all. Jeg drog for å konkurrere om juniortittelen med Beyla, og om ikke topp så fikk ho en hederlig HP. 🙂 Vi gratulerer, da det var 9 mnd gamle Lyrypas Topsy som gikk til topps på nordisk. 🤨 Men må innrømme at forbauselsen var stor da Arna for første gang i sitt 3-årige liv fikk blått, og det var vanskelig å skjønne! Beyla og Arna gikk fint i ringen denne gangen også. Arna har før Dog4all i 2010 vært på 8 utstillinger, hatt 7 forskjellige dommere, fått 6 cert, blitt NUCH og 1 BIS. Dommeren bestemmer, men blir ikke flere utstillinger der Sunde dømmer rasen! Synes i det hele tatt ho gav for "lite" til mange! Men pluss var lundehundstanden, som Geir Morten Jansberg har mest æren for, og så gikk de fleste av oss i raseparaden...Langt å kjøre på vinterveier, kaldt, men var heldig og hadde gode kjøreforhold både sør - og nordover! Og så var lundisan veldig greie da vi låg på hotell på Gardermoen.
Gratulerer til Mads Erik Husdal for publikumspremie for januarbildet, flotte bilder, og avstemmingen fortsatte mens jeg var på Lillestrøm og Dog4all.

23.11.10. Oktober-bildet med Beyla er med i fotokonkurransen om årets bilde arr.av lokalavisa, og har oppnådd flest stemmer til nå ad publikumsprisen. 😉

21.11.10. Første skitur denne sesongen i dag sammen med lundisan oppi Fjellkjøsen. 

14.11.10. Søndag etter utstillingsdag, og det ble flere timers tura på lysdagen! Det er jo mørkt når man drar på jobb kl 7 og mørkt kl 16 heimat igjen! 🙃 Så det ble akebrettrenning sammen med barnebarnet Oliver på 3 år, mens lundisan sprang opp og ned i bakkan. Deretter tur i marka hvor Arna fikk prøvd spornasen sin på helt ferske spor, da et rådyr sprang foran oss.

13.11.10. Beyla og Arna har i dag deltatt på utstilling i Orklahallen, hvor det var 10 voksne lundisa ( 2 hanner og 8 tisper), samt to valper. Arna stilte for første gang som champion. Resultatet er vi fornøyd med; der Arna ble 2 BTK og Beyla 4 BTK, begge med CK, gode kritikker og begge gikk flott i ringen. 😉 Takk til Britt som handlet Beyla, og gratulerer til May Elisabeth og hennes Mille som ble BIR, og til Alfa som fikk cert i dag. Personlig synes jeg det var litt vanskelig å forstå hvilke rasekriterier dommer Kenneth Edh ellers dømte etter, men slik kan vel utstillingslivet være!
Dette uten forkleinelse for de flotte resultatene som er nevnt her.

06-07.11.10. Beyla var fotomodell i et fargerikt oktoberbilde oppi Fjellkjøsen, som var matmors bidrag denne måneden, og det ble også vinnerbildet i fotokonkurransen i lokalavisa Søra. Artig det da! 🙃 Ellers er snøen kommet tilbake igjen i helga, og lundisan har hatt det fint i 20 cm nysnø oppi Fjellkjøsen og høtta med matfar, mens matmor har vært på Mære til familie og to barnebarn.
Beyla er opptatt med å spise blåbær - og hadde ikke tanke eller tid for å snu seg..

Arna i farta for å finne riktig plass å gjømme/grave ned hjortefoten..

31.10.10. 🙂 Det passet fint å legge blodspor i går i mildværet nå når snøen hadde kommet bort!
Arna og Beyla har gått opp hvert sitt blodspor i dag. Utrolig hvor ivrig og motivert de er med arbeidsoppgaven, og begge fant hjortefoten ved sporslutt. Belønningen for begge er foten, og de "måtte" finne riktig plass å grave dem ned. Et par bilda til er under siden Spor, jakt og ettersøk.
- Og så er begge to påmeldt på OHK utstilling på Orkanger, og også på Lillestrøm på Dog4All, sjøl om æ syns det er langt å kjøre på vinterstid....🤔  Men skal bli flott med raseparaden der vi får vist fram den norske urrasen vår, og ha på oss "tidsriktige" klær som nordlendingen brukte.  Så mors gamle kjole er funnet fram, samt forkle fra min også gamle sykepleieruniform, og et sjal og skaut ordner seg vel seinere!
Beyla i ferd med å grave ned hjortefoten sin..

28.10.10. I dag kom brevet fra NKK som bekrefter at Arna nå er Norsk Utstilling Champion. 🤩

17.10.10. Turid Annie Andersen si Aika og datter etter "vår" Alva Skaldsdottir ble i Tromsø i dag BIR, NUCH, 2BIG og 2 Beste norske hund, og er nettopp fylt 2 år.  Åtte lundisa deltok, og dommer i lundehundringen var Christen Lang. Gratulerer fra slekta her spesielt til eier Turid, oppdretter Ann Elin og Liisa, som er eier av pappa Haakon Den Gode. 🙂 

14.10.10. 🙂 Erik ble navnet på lisjguten på Mære, og han har også fått plass på siden Om oss. Noen dager til, 18.10 - har barnebarnet Oliver 3 årsdag. Prøver å ta tur med en gang med hundene etter at jeg er kommet heim fra jobb, for nå er det blitt betydelig kortere dager...og Beyla som har vært pelsløs i flere måneder har såvidt begynt å få igjen pelsen! 🤨 Har endra på siden Fotoalbum, og har lagt til Flickr der.

10.10.10. Snakk om ei begivenhetsrik helg 😀- først NUCH på Arna på NKK 09.10 på Hamar, og neste kveld 10.10 ble matmora her Bestemor, og til fjerde barnebarnsgutten. 🤩 Marit og Asle fikk lisjguten sin, og Peder på 7 år ble storebror. Bestemor var sammen med Peder på Mære mens fødselen foregikk på Levanger sykehus, og alt vel med mor og barn. 😀
Lykkelige foreldre med lisjguten sin :)

09.10.10.  ARNA fikk storcertet, og ble ble NORSK CHAMPION i Vikingskipet på Hamar i dag. Dommer var Eli-Marie Klepp, som bla.a fremhevet i kritikken at Arna hadde karisma og muskuløse lår. se under utstilling. Muskuløse lår kommer vel av at ho er sprek og godt trent, og er på lange turer, og også som ettersøkshund og er på jakt må vite!  Arna har ni små-cert, så det var flott at det tiende i dag ble det gjeveste, samt at ho fikk Cacib og ble BIM. Vi håpet også på storcert på "vår" Afe Njord Skaldsson, men gikk ikke veien der. Han fikk CK og ble 3BHK, men viste seg fint fram og fikk god kritikk. Gratulerer til Mary med Paluna,s Gere Sarason som ble BIR og 2 beste norske rase, til Jorid med mittelspitz Tika som ble Internasjonal Champion og andre flotte resulater i Vikingskipet- og til May Elisabeth som var i Sundsvall.
Beyla har vært på høtta og hatt tur med matfar i naturreservatet i dag, og var femti meter unna en stor kronhjort- og gjett om ei lita ei som var spiss da!
Gere BIR og Arna BIM :) Foto: Tove E. Strandmoe

02-03.10.  Helgatur til høtta sammen med Beyla, og lørdag ble det høstens langtur til naturreservatet der hjorten har fristed. Pga. mye vind fikk en ikke hørt mye av brølinga, men Beyla var veldig klar på alle spor og lukter at det går mye hjort der. Arna har vært hos matfar, og er nå ettersøkshund for to jaktlag her i Lensvika, men ble ikke jakt eller ettersøk denne helga da.
- Og søndags kveld på NRK 1 var det fra Værøy i Lofoten i programmet "Der ingen skulle tro at nokon kunne bu".., og flott at det var litt om lundehunden og fangst av lundefuglen. I programmet ble det vist den spesielle anatomien som rasen vår har, og som i si tid var veldig nyttig ved lundefuglfangst i ura. Ble også påmint om at en Værøy-tur skulle en bare oppleve! Neste mulighet er i 2012 da lundehundklubben har 50 års-jubileum- på nettopp Værøy. 🤩

25.09.10. 🤩 Elgjakta ha starta opp, og Arna har gått sporet etter ei elgku i morrest etter at den var skutt av matfar. Ho ble med matfar på jakta om dagen, og om kvelden ble hun etterspurt av et annet jaktlag for ettersøk. Arna er så ivrig, og viser tydelig glede over å gå opp sporet og finne dyret. Det er belønning det ! Elgjakta fortsetter, og Arna er med... se også under Spor, jakt og ettersøk.
Artikkel vedr Beyla,s første dressurkurs er lagt inn under sida Artikler jfr Lundehund-nytt nr.3-10.
25.09.10- første jaktdag på elg

18.09.10. 🙂 LUNDEHUNDTREFF for avd Trøndelag på og ved høtta vår oppi Fjellkjøsen, og så mange som 24 tobeinte med 21 lundisa fant veien. Overskyet og litt regn, men det såg ut som alle hadde det bra. Tur på lundisan og eiere etter veien retning Bjørndalen dvs til rundkjøringa, og som alltid rikelig med mat og naturstikonkurranse. Artig at flere nye eiere med sine unge hunder kom, og yngst denne gang var Polly på 4 mnd og eldst var Mikkel på 10 år. De andre var: Dexter, Oskar, Loke, Saga, Fiona, Vinga, Are, Pia, Ravna, Isrid, Ylva, Siri, Kark, Balder, Massi, Tyra, Cæsar, Beyla, Arna og eiere med familie. Se også noen flere bilder under Lundehundtreff 2010.
Arna og Beyla har oversikt over halve gjengen på treffet før tur

10.09.10. Arna er 3 år idag. 😀 
Så glad vi var for tre år siden da ho var kommet til verden i Sølvesborg hos Johanna, og ble vår! 
Det er første jaktdag på hjort. Arna har vært med matfar på jakt, og resultatet første dagen ble en felt hjort for jaktlaget Singstad/Bjørnstad. I helga er det lydighetskurs for Beyla og matmor, og fem andre eiere med hunder. Dyktig instruktør Marit V. Hansen kommer fra Orkdal, og flott at vi får arrangert det her i Lensvika. Har skrevet litt under spor, jakt og ettersøk.

03-04.09.10. Til sønnen Asle m fam på Mære fredag, og overnatting til hundeutstilling  lørdag!
Dæsken døtte - Arna ble 1 BIS på Steinkjer hundeklubbs utstilling, som er et utrolig flott resultat for rasen vår. Og Arna var flink, visste seg flott fram og fikk gode kritikker; fikk Cert, ble BIR, og satt til 1 BIG av dommer Christen Lang- og utrolig mente dommer Soile Biste at ho var BEST IN SHOW 😀 Pelsløse Beyla gikk fint i ringen med god kritikk og fikk CK, og "vår" Afe Njord Skaldsson fikk cert og ble BIM. Søte valpen Lyrypa,s Topsy ble 2 BIG, og mange andre flotte resultater. Takk til alle dere som har gratulert oss, takk til Britt som handlet Beyla, takk til Helen og Unni som fotograferte, og takk til Jorid og Bente som tok seg av "svevende" BIS-matmor! Trivelig med middag sammen med dere på kroa utafor Verdal,n. Vi vant itj i lotto, men Arna og matmor VANT stort ilag i dag! 🤩 Har fått høre at det er kun tre ganger før at rasen har blitt 1 BIS; i Lofoten, Rogaland og Sundsvall.. - og i morra blir det langtur oppi fjellet med lundisan..

Arna 1 BIG med matmor og dommer Christen Lang Foto: Unni Storli


28-29.08.10. Pelsløse Beyla stilte på Støren arr. Trondheim Hundefestival lørdag, med dommer Paula Rekiranta og fikk HP. Viste seg fint fram, minste lundisjenta i huset. 🙂 Deltok også sammen med Charlotte Beckstrøm 6 år på Barn og hund. se under utstilling. Arna var ikke påmeldt. Gratulerer med BIR og eneste utdelte Cert på Eriksro Trevliga Liam (Kark). Søndag drog vi ikke ivei, men ble sesongens siste jakttur etter molta oppi Fjellkjøsen sammen med lundisan. Arna har p.t løpetid, og her legges blodspor x 1 pr uke til begge. Litt vanskeligere spor til Arna, med innlagte vinkler m.m.
Flinke Lundehundhandlere; Olise og Charlotte (m Beyla) deltok i Barn og Hund u. 10 år


20-22.08.10. Høst, kurs og Beyla,s første blodsporkurs. Se siden Spor og ettersøk---
Instruktør og Beyla som "møter" bøtta med blod og "skumle" hjortefoten for første gang, og matmor

Beyla graver ned hjorteskanken på blodsporkurset


16.08.10. Nå har jeg fått på plass ei side om Arna,s resultat og godkjenning som ettersøkshund, som den andre lundehunden i Norge som er godkjent fra NKK. Jmr. siden om spor og ettersøk med fokus på flinke sporjenta vår. 😀- Og så står det om Arna som ettersøkshund i Hundesport som kom idag.
I kveld har vi også vært på noe avstand fra oppskyting før jakta, for å trene på skudd og høye plutselige lyder, og også denne gangen gikk det bra. De får springe løse på god avstand først, så nærmer vi oss i bånd, og da er de mer opptatt av å få noen gobiter enn å fokusere på skuddsalvene!

15.08.10. 🙃 Spreke lundisjenter her ja, som har vært med matfar på dagslang tur fra Lensvika over fjellan til Orkdal og til høtta på Fjellkjøsen, mens matmor var i bursdagsfeiring til barnebarnet Peder. Så vil vi gratulere Lundefoxen,s Ariel og eiere med resultatet NV-10 på Bjerke i dag.

12.08.10. 😉 Fortsatt ferie og base på høtta, men heim en tur no! Avslappende- samt trim med masse tura for lundisan og matmora, så vi har det topp! Lundisan har vært uten bånd og koser seg med mengder av all slags bær! Gratulasjoner til Aika, samt eier og oppdretter, da Aika ble BIR begge dager på Lofotutstillingen. Ho er datter av "vår" Alva Skaldsdottir.  Gratulerer videre med flere i den to-beinte familien som har bursdag denne måneden, eldstesønnen Rune 35 år i dag, eldste barnebarnet Peder 7 år 16 aug. og svigerdatter Marit 33 år 30 aug. Jakttid snart, og vi har vært og trent litt på avstand av skuddsalver, da det er oppskytingstid for jegerne. Det gikk bra, men bør vel ta en tur el. to til før jakta starter opp!

28.07.10. Høysommer- og Beyla har fått sommerpelsen sin! Datter Marthe sin golden retrivier Lady er på besøk mens familien er ferietur til Hunderfossen, og matmora her går ut i ferie til helga. Da blir hovedbasen på høtta, med to glade løse lundisa, masse tura og etterhvert jakt på den gyldne bæra... 😉


15.07.10. 😀 Nå er godkjenninga fra NKK kommet på at Arna er godkjent ettersøkshund, datert fra NKK 13.07.10. Hun er den andre lundehunden som har klart kravene for blod- og ferskspor.
- Og det blir absolutt spennende å prøve henne på ettersøk og i jakta når høsten kommer.


13.07.10. 😎 "Vår" Afe Njord Skaldsson kom til oss i dag fra by,n til landet, og skal være litt over ei uke, mens eier Mari og datter Ingeborg skal til syden. Skal bli spennende for Arna og Beyla med feriebesøk av onkel og gammelonkel, og tre lundisa i huset. 🙃- og så kom Gunn Tove innom jobben på vei heim fra Spesialen i Rogaland, med premie til Beyla for 2. beste Årets valp 2009.
"Vår" Afe Njord Skaldsson på Lensvikabesøk


04.07.10. NKK i Tr.heim med 27 påmeldte, og 22 deltok, derav 18 tisper. 🤩 Artig med så mange flotte lundisa og trivelige eiere, med deltakere fra Tromsø, Sverige og flest trønderhunder. Beyla fikk CK, og ble beste junior blant fire. Arna fikk CK, ble nr 2 med seks deltakere i åpen klasse. Begge viste seg fint fram, og fikk gode kritikker. Og datter Marthe var med i tilfelle begge fikk CK, og måtte altså i ringen med Beyla. Spennende, da mange tisper fikk CK, og Arna ble tilslutt 4 BTK, og kom "et hakk" 🤨 unna storcertet for å bli NUCH! En ting jeg ikke var enig med dommeren om, var at Arna og Beyla hadde sommerpels! Kanskje Beyla litt, men ikke Arna. Men mange hadde det da ! May Elisabeth på kennel Lundefoxen med Mille ble fortjent BIR med Cacib.
Dommer var Eivind Mjærum.

Frontpage Arna Atladottir. Foto: Caroline Bjørgum


30.06.10.  Beyla har 1 års bursdag i dag! Dagen feiret med  ny vaksine, godis for lundisa og hyttetur. Matmor har noen feriedager denne uka, og det er mye kulturaktiviteter som skjer med den årlige Kibneb-festivalen her i Lensvika.
Beyla Arnadottir Av Vollakloa - 1 år


26.06 -27.06.10. 🙂 Hyttehelg, og lundisan har trivdes uten bånd rundt hytta og på tur, og matmor har gjort nødvendig beisning og graslåing! Greit turvær, men fortsatt ikke noe sommervær!

20.06.10. 😀 Utstilling på Oppdal med nysnø nedover fjellsidene! Dette er den utstillinga vi har stilt på som det har deltatt færrest lundiser, kun 3 tisper! Arna fikk Cert og ble BIR, og Beyla CK. Begge gikk fint, og fikk fine kritikker av dommer Rodi Hubenthal. Takk til Bente som "huset" oss denne gangen også, og takk til Solveig Brevik som hjalp til med handlinga av Beyla.

12-13.06.10. 😀 Besøk fra familien på Mære i helga + utstilling på Røros søndag, representert med tre fra Lundefoxen og de to her. Arna og Beyla fikk henholdsvis Cert og CK av dommer Marianne Holmli. Viste seg flott fram og fikk gode kritikker. Vi gler oss med resultatet til  Mille på Lundefoxen, som ble BIR og uttatt i gruppefinalen som en av seks, men ikke plassert. Og takk og gratulerer (cert og to BIR) til Bente på Fanakkas, som "huset" oss i + 5 gr., vind og noe regn på Røros. Takk også til Monica som hjalp til med å gå med Beyla, og gratulerer til Marianne og Egon, som ble 2 BIS, og alle andre med resultatene. Konstaterer at det er vel langt å kjøre til/fra Røros på samme dag for matmor og lundisan..🤨.. Og når "sola skin" , så e det å noen "svarte skya". "Vår" snille og gode Afegut (Afe Njord Skaldsson) hos Mari, har fått væske i kroppen, ble tappet og behandles med cortison og diett. Tror da at det skal gå bra, er over 4 år, og har ikke vært syk tidligere.. Hælsikes sykdom som rammer den flotte rasen vår! 😠

03.06.10.  Ettersøkshund! Arna gikk opp til sin "eksamen " med fersksporprøve på hjort i kveld, med matfar som fører, tok opp hjortesporet og klarte prøven meget godt.  Flotte kritikker og poeng på blodspor og ferskspor av dommer Torfinn Solheim fra Orkla Jeger og Fiskerforening. Så nå kan vi titulere Arna som ny ettersøkshund.😀 Arbeidet bedømmes ut fra hvordan hunden tar sporstart, tapsarbeid, konsentrasjon og vilje, arbeidsmåte, kontakt med fører og helhetsinntrykk. Med spor- og ettersøk kom vi borti et nytt begrep; Tapsarbeid! Skal prøve å forklare med mine bort fra sporet) skal den markere og utrede dette, og vise vilje og arbeidsmåte tilbake til sporet." Arna fikk meget godt på tapsarbeidet da! Har lagt inn de flotte kritikker om kveldens store begivenhet under utstilling, men etterhvert må en vel legge til ei ny side for temaet ettersøk på hjemmesida! Gjett om matmor og matfar er stolte! 🤩 Nå kan begge være førere ved behov for ettersøk  etter skadet vilt i jakta el. annen tid! Arna er såvidt vi kjenner til den andre lundehund som blir godkjent ettersøkshund etter Ålvisheim,s Mode Garm. Vi vil nå avvente den offentlige godkjenning fra NKK.

1.06.10. 🙂 Gratulerer til barnebarnet Sander som ble 5 år idag! Beyla, som fylte 11 mnd 30.05, har nå sin andre løpetid!  Og i kveld har matfar tatt med Arna til et jorde der det har gått og gikk hjort, for å trene på ferskspor, og i følge matfar gikk det bra.

28.05.10. Flinke Arna- som i kveld klarte 1 trinn for å bli ettersøkshund. Gikk blodspor på Vormstad, som er 1 times kjøring fra her vi bor. Var noe spent da det hadde regnet hele dagen førut! Men lundisjenta klarte dette ho, med matfar som fører og matmor et stykke bak søket. Ho gikk opp blodsporet innover i skogen, og fikk skryt av prøvedommeren. Trinn 2 er å gå ferskspor i 30 minutter, så det blir trening på det, og håper da at ho kan forsøke å ta denne prøven i løpet av sommeren. Artig med en aktivitet som Arna liker godt, og også eierne, samt god reklame for rasen. Dere skal sjå ho danker ut mange elghunder med ettersøk i jakta! 😉
Arna etter blodsporprøven 28.05.10 :)


26.05.10. Beyla og matmor har i kveld vært på ringtrening og sosialt treff på Skjetlein, sammen med 11 andre lundisa og eiere. Tror det var ca. antallet! 😎 Dette arrangert av avd.Trøndelag. Arna har i kveld gått opp et spor, som ble lagt i går. Ho har også brukt mai mnd til å kvitte seg med vinterpelsen!

Pinsa-10. Lundisan har vært på høtta hele pinsa inkl. flere tura, først med matmor og så med matfar. Og 33 årsdagen til sønnen Asle er feiret på Mære. Vi har hatt et par treninger til med Arna for sporsøk. Har i hagen satt opp et par agilityhindere, som Gunn Tove var grei og kjøpte for oss i Sverige. Bare etter litt trening, så hopper de to lundisjentan synkront over hinderne! 🙃

19.05.10. Ny sesong for sporsøk! Matfar hadde lagt ut spor i går med blod og hjortefot, og som Arna gikk opp helt riktig i kveldinga. Håper jo på at ho får mulighet til å prøve å ta sin "sporeksamen" om ikke lenge!

13-16.05.10. Langhelg på høtta, med familiebesøk fra Seattle og andre. Våren begynner også å komme på høtta, og skisesongens to siste skitura ble utført! Lundisan har vært mye løse, og både matmor og lundisan trives der. May Elisabeth fra Lundefoxen og jeg har fått omtale og avbildet foto i lokalavisa på lørdag vedrørende månedens bilde (april). Se nedenfor; datter Marthe som gir fortjent gobita til hundene ved skitur til/fra Vestre Varden, kommunens høyeste topp på 658 moh. 😎
Arna, Lady og Beyla får fortjent gobita når de har nådd toppen!


04.05-06.05.10. Matmor har vært på boligkonferanse i Tromsø, og har også vært på besøk hos Merete Evenseth, Gurine og Frøya, samt at  Ann Elin og Steinar Brunes kom dit med vår" Alva Skaldsdottir. 🙂 Et trivelig treff i Nordens Paris 05.05. Arna og Beyla har hatt det veldig greit hos matfar disse tre dagene. 
"Vår" Alva Skaldsdottir koser seg i fanget til eier Ann Elin

01.05-02.05.10. 🤨 Hyttehelg oppi Fjellkjøsen med rikelig snø og snøbyger. Det var bare såvidt matmor fikk ned bil,n med sommerdekk! Men har da hatt det bra, og matmor og lundisan trives der. Mange turer uten bånd i naturen på de to dagene. 

24.04-25.04.10. Vår og sesongens første utstillingshelg på Sunndalsøra, blant snødekte stupbratte fjell, med graset og kvitveisen i bunnen på dalen, samt at sola var fram! Ei trivelig helg med andre eiere og hunder, av vår rase og andre. Beyla og Arna gikk utrolig fint i ringen begge dager, fikk gode kritikker og særs gode resultater. 🤩 Lørdag dømte Vigdis Nymark 7 lundiser, og Arna fikk Cert og BIR. BIM ble Ålvisheim,s Illuge Skald (Arna,s bestefar). Søndag var det 9 lundiser, og dommer Eli-Marie Klepp likte også det ho fikk se, og gav Arna Cert og BIM. Og ekstra artig at "vår" Afe Njord Skaldsson med eier Mari Østgaard fikk cert søndag og ble BIR. 😉 Beyla på snart 10 mnd fikk HP begge dager. se også under utstilling.
Om ikke dette var nok denne helga, så kom den gode nyhet på e-post fra Tine at Frontpage Frey ble dansk champion lørdag (halvbror til Arna), og avkom etter "vår" Atla Skaldsdottir. 🤩
To lundisa på Sunndalsøra med flotte snødekte fjell


14.04.10. Mopsegårdens Emil, som er halvbror til Beyla, og eier Stine fikk gjort en god reklame for rasen i kveld på tv-programmet dyrevenn på NRK super. 🙂

11.04.10. Skitur i godværet sammen med lundisan, datter Marthe og hennes golden tur/retur Vestre Varden, som er høyeste fjell i kommunen her, 658 moh. 😉

31.03-05.04.10. Påska 2010. 😎 Det ble jo et riktig flott påske- og vårvær fra langfredag/påskelørdag av! Lundisan har vært med på lange "ski"-tura hver dag fra onsdag før skjærtorsdag, og har trivdes veldig godt på tur. Beyla på 9 mnd har nå sin første løpetid.
Innimellom skitura og barnebarnsbesøk har matmor starta opp med oppussing dvs. maling av kjøkken, og skap og vegger vil bli lysere nå! Vi vil også gratulere til Tika og bæssmor Jorid i kennel Jor-El med fire flotte mittelspitzvalper i natt, 5 apr. 🙂
- Også tid til pinneleiken i påska!


28.03.10. Palmesøndag og det lokale Snillfjordrenn. Spreke Arna og Beyla var med tur/retur, full fart og trivsel i skiløypa. Dette var nok den lengste turen de har vært med på, 3,5 mil. I tillegg til at de sprang mye fram og tilbake for å sjekke hvor matmor og følget til enhver tid var! Vel heime så ble det velfortjent kvile....resten av dagen og kvelden med !.... 🙃

20-21.03.10. Skitura i helga med lundisan, lørdag med regn og søndag med strålende sol, og også en skitur søndag med barnebarna. De firbeinte trives når de får springe uten bånd! 😎 

16.03.10. Ellevte og siste kurskveld med prøve på de øvelsene som var innlært på dressurkurset, og en og en hund med eier prøvde seg. Pent i bånd med vendinger, sitt og innkalling, og sitt med eier inntil! Alle kom med kritikk på den enkelte hund og eier. Beyla og matmor utførte prøven middels bra, har gjort det bedre før, men etter sjølve prøven klarte ho øvelsene godt! 🙃

13-14.03.10. Årsmøte i NLK avd Trøndelag lørdag, med et interessant foredrag av Ingvild Espelien om "Livet med lundehunden på Måstad".
😥 Så kom en veldig trist beskjed om at Beyla,s pappa Odin dvs. NUCH NV-08 Lundetuvans Odin Trollnype døde etter ei ulykke lørdag morgen. 
For Arna og Beyla ble det i helga turer til høtta og Fjellkjøsen, som har kost seg i laussnøen!
Siri Monkan handler flotte Odin til BIR og NV-08.


09.03.10. Kurskveld sammen med Beyla i regn og på glattis, og ble ikke optimal kurskveld av den grunn. 🤨 Trente på at ho skulle sitte mere inntil matmor når ho kom "På Plass!" Avslutning av kurset neste gang.

06-07.03.10. Arna og Beyla har vært med matfar te høtta i helga, mens matmor var på Mære hos eldste barnebarnet m fam. Ellers så var det i lørdagens utgave bilde av Lundefoxen,s lundisjenter og Arna i lokalavisa, da vi eiere begge hadde sendt inn februarbilder til en fotokonkurranse; Månedens bilde! For januar måned var bilde av Beyla tatt med i samme konkurranse, samt bilde fra dressurkurset sist fredag. Dette ble mye god markedsføring av lokale lundisjenter!   

02.03.10.  Dressurkursets nest siste kveld, og bla.a øvelser med innlagt provokasjoner som snøballsparking og luehiving framom hundene. Å leike hadde de nok lyst til, men satt pent på rekke alene mens vi eierne var lengre unna. Videre gikk vi fra hundene som skulle sitte, mens vi på to bein gjemte oss bak en stor snøhaug! Dette klarte de utrolig bra! Matmor trenger å trene videre med Beyla for mere nøyaktige og riktige øvelser. På bildet ser vi bakerst pointier Maia, engelsksettere Scott, Trym og Aron, gordonsetter Amira, og foran Cavalier king charles spaniel Troya og så Beyla + eierne. Dyktige instruktører har vært Kai Ivan Sterten, Tore Olsen og Ottar Knudsen.
- Å Arna var med matfar på skitur i mellomtida!

De fleste på dressurkurset!


27-28.02.10. Lange skitura i helga sammen med lundisan i flott vær og føre. - Og OL-Goill m Petter,n på 5 mila avslutningsdagen, og 23 medalja tilsammen for Norge. 🙂 Har også fått melding fra Johanna i Sølvesborg at Frontpage Tone (Nelly) har deltatt på sitt første valpeshow i helga med BIR-resultat og god kritikk. Tone er halvsøster av Arna, med "vår" Atla som mor. Gratulerer!

26.02.10. GRATULERER 😀 med 4-årsdagen til A-kullet vårt, av vår avdøde Frøy Av Vinterskogen og Ålvisheims Illuge Skald = Ask Agne (Asken), Afe Njord (Afeguten), Atla og Alva. Alle fire er friske og raske! De to lundisjentene har tilsammen videreført oppdrettet med til nå 11 nye lundiser. 🤩

Alva Skaldsdottir, Ask Agne Skaldsson, Afe Njord Skaldsson og Atla Skaldsdottir- her 6 uka gml.


20-21.02.10. Lundisjentan har vært med på skitur ved høtta oppi Fjellkjøsen lørdag, og markatur i Lensvika søndag. Minus 10 og kald vind, så føltes som det dobbelte! 😮

16.02.10. Åttende kurskveld for Beyla og matmor, og kontakten er god. Ble anbefalt å bruke litt mindre gobiter til øvelsene, for i kveld var ho ganske opptatt av det! Teori inne i kveld, med status på kveldene til nå, og hva det må trenes mere på for hver enkelt eier med sin hund.

14.02.10. Matmors tur med lundisan te høtta å Fjellkjøsen, og tung skitur i mildvær og djupsnø til Bjørndalen innafor naturreservatet. Arna og Beyla trives på tur uten bånd, og unge Beyla synes alt er morro. Snø som ruller nedover, kvister som stikker opp, kringla på skistaven...  Første medalje i OL i Vancouver ble tatt i kveld av skiskytteren og trønderen Emil Hegle Svendsen.

09.02.10. Dressurkursets sjuende kveld for Beyla og matmor! Med gjennomkjøring av tidligere øvelser, samt enda flere provokasjonsøvelser for hundene og innkalling med ilagt sittkommando. Alle hundene er blitt flinkere, og det er en trivelig gjeng eiere på kurskveldene. Instruktør tok ekstra øvelse med Beyla inne, som la seg for første gang ved å strekke - og legge seg ned for å få gobit!  😉 Så det må vi trene mere på til neste gang... Arna har vært med matfar, som har brukt hodelykt, på lang kveldstur i skiløypene.

06-07.02.10.  Valpeshow i helga igjen på Ler, over to daga og 110 påmeldte valpa. Dette var Beyla,s fjerde valpeshow, og gjorde det stort på lørdag; BIR og 1 BIG med Irene Krogstad som dommer. Og igjen går og står Beyla flott - flinke jenta på 7 mnd. Søndag ble det BIS finale, med dommer Jari Partanen sammen med Irene Krogstad-- gikk og stod fint nå også, og er ei trygg gladjente i ringen og er jo det utafor ringen også! Alle i BIS-finalen måtte gå ut av ringen etter å ha vist seg fram, og spenningen var til å ta og føle på! ... Og så ble Norsk Lundehund ropt opp som 2 BIS. Matmor er stolt over Beyla, men mest over å ha markedsført rasen positivt.🙂 Mange kom og snakket om Beyla, og mente ho var flink og fin, og spurte om rasen! Ei dame kom jaggu og spurte om når Beyla skulle ha valper, for ho ville gjerne ha valp etter ho!! Resulater er lagt under Utstillinger. Arna som har vært heime, var med matfar på lang skitur lørdag, så ho har fått "vist" seg fram som tur-hund.

30.01.10.  Beyla er 7 mnd idag, og datter Marthe blir 28 år første dag i februar. Ho har forrige helg flytta tilbake til heimkommunen med sine gutter. Dressurkurset til Beyla fikk et par ukers opphold pga av kennelhoste, men her er de frisk da! Planlagt skitura med lundisan i helga.

23-24.01.10.  Valpeshow i helga over to daga med 150 påmeldte valpa på Ler, og sannelig gjorde Beyla storeslem...BIR, 1 BIG lørdag og 2 BIS søndag. 😀 Arne Foss var rolig og dyktig dommer, og han er en dommer som  "ser" lundehunden med de rasemessige kvaliteter den har! Samtidig var Beyla denne helga den fødte stjernen i ringen, gikk og stod fint, med halen lagt pent over ryggen svakt logrende, med blikket festet på matmor og var bare kjempeflink. Er stolt, og også på rasen sin vegne. Tror ho reklamerte godt i ringen, og flere kom og spurte mere om rasen. Kritikken er lagt under Utstilling. Og det var Riesenschnauzer fra Orkanger, Juni fra kennel Askibo, som ble 1 BIS. ---Arna har vært med matfar på skitura å te høtta, og er sikker like glad for det! 

19.01.10. Sjette kurskveld- med Beyla på ei ukonsentrert 🙃- og ei konsentrert økt! Må bruke leik og gobiter til frøkena, og i kveld ble det gjennomgått ei ny øvelse med sitt, innkalling og sitt framfor matmor før matmor går inntil. Sitt, stå og innkalling er greit, men LIGG vil ho ikke gjøre da, og skjønner vel ikke betydningen av ordet ennå! 🤔

17.01.10. Begge dager i helga fine og lange skitura innover til Snillfjord kommune. Mye læring for alle, også matmor, da vi traff andre folk og også hunder i de oppkjørte løypene. Lundisjentene fulgte i full fart skiløypene, for det meste uten bånd, og med unge Beyla som ledet an! 😎 
Ikke så kaldt no!

12.01.10. På,n igjen med unghundkurset, og vi er nå kommet halvveis. Forrige uke var det for kaldt, - 25 i Orkdal,n, og ble avlyst. I kveld var det - 14, og det ble repitisjon av det som var gjennomgått før jula. Videre var det trening i innkalling på lengre avstand, og flere provokasjonsøvelser med de andre hundene. Denne kvelden hadde Beyla full konsentrasjon og var flink i øvelsene, ung som ho er!  

10.01.10. Kaldt i Trøndelag p.t., og idag har vi vært på en skikkelig go gammeldags sparktur midt på dagen, der lundisene (med dekken på) delvis har vært i bånd og delvis har sprunget fritt. 😎

01.01.10. 🙂  Jula har passert med trivelig familebesøk av barn og barnebarn, og flott at snøen også kom! Et nytt ubrukt år står foran oss på to og fire bein, og håper på at 2010 fører med seg gode hendelser og aktiviteter med lundisan og i livet forøvrig. Når dette skrives er Arna og Beyla på høtta sammen med matfar, og slapp da unna fra mye av fyrverkeriet og de stygge smella! -- Har fjerna en del bilda under Fotoalbum pga av plassen, men har lagt til noen vinterbilda fra okt-des. mnd! -- En ny lenke til hjemmeside i Sverige; Frontpage Freya og eier Fanny Høie. Freya kommer fra "vår" Atla Skaldsdottir,s 2 kull på tre hos Johanna Olsson.-- Og hos "vår" Afe Njord Skaldsson hos Mari Østgaard er det i jula kommet ei dvergpincher"søster" i huset, som har fått navnet Lilly.

År 2010
Beyla Arnadottir Av Vollakloa 6 mnd 30 des-09


27.12.09. Musti er 16 år. 🙂 Katta i huset har bursdag i dag, og 16 år tilsvarer ca 77 år, så ho er da ei "godt voksen" dame. Vil nok være mere inne enn da ho var yngre, og er aldri langt fra huset heller nå! Og 30 desember er Beylaveitja allerede et halvt år..Lagt noen bilda fra førjulstreffet under Lundehundtreff 2009..

21.12.09. Vintersolverv, sola snur og matmor har feriedag!  😀 Det har blitt vaksinasjon for Arna, og tur til høtta på lysda,n sammen med de to lundisan. Har også oppdatert på sidene til Arna og Beyla hva de har vært aktiv med gjennom 2009 -året. Vi ønsker dere som kikker innom her en God Jul og et Godt nytt - og aktivt hundeår.

16.12.09. Siste kurskveld før jul! Beyla og de andre firbeinte skulle gå i nærheten og mellom hverandre + litt innkalling med fortsatt kort avstand. I kveld var ikke fokuset helt på topp for Beyla, og ble nok sliten i hodet, så noe leik måtte til! 🙃 Arna har løpetid, men ingen paring denne gang!

09.12.09. Dressurskursets tredje kveld hadde tema lineføring og økt krav med korrekte vendinger, samt bli sittende og litt innkalling med kort avstand. Deltakende hunder har forskjellig alder, Beyla er yngst med sine 5 mnd, og syns da ho var ganske flink alderen tatt i betraktning! Noen bjeff med samme vi kommer, men ingen lundehundbjeff under selve treninga! Det virker som ho er trygg sammen med de andre hundene.

06.12.09. Trivelig førjulstreff i dag ved regi av NLK avd Trøndelag på Øysand grendahus. Der ble det tur ute for 23 lundisa, og mye mat, mange loddtrekninger og nissebesøk inne for 33 tobeinte med smått og stort.  Har også lagt inn under Artikler historien "Beyla treffer Musti!", som også står i nylig utkommet LHN nr 4.

03.12.09. Dressurkursets andre kveld hadde fokus på lineføring, vendinger og bli sittende, og Beyla var da ganske flink til å gå. Må nå huske på å trene heime, for neste gang er det å gå videre. Ho bryr seg ikke om at det er mange store fuglehunder på kurset, for fuglehund er jo ho også! 😎

29.11.09. En fin novembersøndag med sol og blå himmel på høtta, og med en flere timers tur sammen med Arna og Beyla. Såg faktisk nært både elg, hare, orrfugl og en jeger!! Arna tenkte å springe etter elgen, men kom da tilbake!
Resultater fra Dog4all har vi hørt, og i dag ble Ålvisheim,s Live Hedesdotter NV-09, NUCH og 4 beste i norsk rase, så gratulerer så mye til Unni, Eiliv og til alle deltakerne, og også til dere på lundehundstanden som gjorde en flott jobb for rasen. 🙂

26.11.09. Unghunddressur. 🤨 Første kurskveld av 10 i Orkdal med arrangør Orkla jeger og fiskeforening, og med flest fuglehunder på kurs! Grunnbasisen trenger alle å lære uansett rase, og det ble litt trening i lineføring og sitt for Beyla på snart 5 mnd.Tror også det er greit at Beyla har noe aktivitet alene der mamma Arna ikke er med.

22.11.09. Valpeshow på Lade i Trondheim arr. av NKK region Trøndelag med 136 valper. 😀 Beyla fikk BIR som eneste lundehund, og flott resultat med 2 BIG i gruppefinalen, hvor det var 9 raser i gruppe 5. Anne Indergaard var dommer, og lillejenta her i huset fikk meget god kritikk. Mye sosialisering i dag ja, og siste utstilling i år!

Historien med Arna og barnebarnet Oliver på 1,5 år er nå lagt under Artikler Jf. også LHN nr 3 2009.

15.11.09. Helgatur på høtta, og turer i marka og fjellet lørdag og søndag for de to lundisene, og som koste seg ved å springe laus. Beyla undersøkte islagt vann for første gang, spennende, kaldt og .. ups! ..glatt...🙃

07.11.09. 😀 Det har vært hundeutstilling i dag. I Orklahallen med 11 lundisa, derav 3 hanner og 8 tisper, og 2 deltakere på valpeshowet. Arna fikk sitt fjerde lille- CERT og ble 2 BTK. Ho har fått igjen pelsen etter fødselen, og viste seg fint fram med veldig god kritikk. Lille Beyla ble dagens overaskelse og ble BIR, sjarmerte dommeren på sin aller første show og fikk god kritikk. I gruppefinalen med tilsammen 13 andre gjorde hun jobben sin, men gikk ikke videre. Etterpå har det vært kvile! "Vår" Afe Njord Skaldsson fikk CK og ble 2 BHK med flott kritikk, og datter Marthe,s Lady (golden) ble 1:4 i åpen kl. I dag ble Eriksro Magiska Moxy BIR og Eriksro Trevliga Liam (Kark) fikk CERT og BIM- Gratulerer til alle deltakere 🙂 
 Glede og sorg går ofte hånd i hånd, og føler sterkt med eierne Hege og Tor-Edwin, oppdretterne Elin og Magnus som tidlig denne uka dessverre måtte følge syke Lundtolas Bast Milo til hundehimmelen. Er så fryktelig trist at sykdommen IL igjen rammer en flott, ung og fin lundis...😥

30.10.09. Beyla 4 mnd idag. 🙂 Med mørke og skodde på kvelden var Beyla ute og innafor gjerdet i hagen som ho bruker, for å gjøre fra seg. Denne gang alene, da Arna med matfar var dratt på høtta! 5 min gikk- og Beyla var IKKE der! Var det katta el. kattmaten på andre sida som trakk? Hvordan hadde ho klart å komme seg over el. under, da vi mener at gjerdet er sikkert for små hunder! Har jo hørt at Hanna Gautun,s Cecar er utbryterkonge, og at Ingvild Espelien,s Herkules klatrer 2,5 meter for å pare, samt at Gunn Tove,s Heike elegant for over gjerdet til Solvor Melum på lundehundtreff i sommer. Men trodde ikke det om lille Beyla på 4 mnd da...🙃 Har også lagt ut noen flere høstbilda..

23.10.09. Rådyrsøk. Et rådyr påskutt, som Arna gikk søk på, og fant det døde dyret. Prøver vel å legge ut spor et par ganger framover, så lenge snøen ikke legger seg! Matfar har snakket med ansvarlig for ettersøk i Orkla jeger og fiskeforening, og vi håper å få prøve Arna på "eksamen" med godkjent dommer enten i november eller til våren. Må jo gå videre med dette, når en ser ho har slik "teft" for spor, og så er det trivelig med slike markatura for to- og firbeinte. 😉

20.10.09. Blodsporsøk. 🙂 Matfar la i går ut blodspor med elgfot som mål! Dette etter en høst med nesten bare regn, og så ble det ideelt å legge ut spor nå! Arna var ivrig i dag og tok sporet, fant elgfoten, som ble "gravd " ned som seg hør og bør!

17.10.09.  STORE GRATULASJONER til Johanna i Sverige, der "vår" Atla Skaldsdottir har blitt mor med tredje kullet i morrest med en hann og to tisper ( Trond Finn 135 gr, Tildra og Tone 140 og 155 gr). Far er Eriksro Køkar-Sture (Snix). Så idag har Arna fått tre nye søsken! Bilde av de nyfødte er lagt på fotoalbum. Videre vil bæssmor gratulere yngste barnebarnet, Oliver, med 2 årsdagen i morgen. I dag har matmor, Beyla og Arna sammen med datter Marthe og hennes Lady vært på tur på Vestre Varden. Høyeste topp her i kommunen, på litt over 600 moh. Etterpå har hundene i grunnen ligget i ro foran ovnen...🙃 

14.10.09. Lokal hundetrening og treff blant flere Lensvikhunder. Det såg ut for at Arna trenger å friske opp det ho har lært i lydighet! Beyla gikk sammen med andre og hadde også utstillingsbånd på seg for første gang ute, med fokus på gobitene da! 🤩

10-11.10.09. Matmor med lundisene har vært på hytta i helga, og lørdag gikk høstens store tur til naturreservatet Grytdalen. Etter en høst med nesten bare regn; fikk vi sol, blå himmel og 10 cm nysnø. Hjortens brunstbrøl fikk vi nok en gang høre, og Beyla slapp å gå hele veien da! 😉

06.10.09. Lagt inn noen nye bilder fra noen av høstens aktiviteter som Arna og Beyla har vært med på. 🙂

04.10.09. Hamartur og NKK i Vikingskipet, i snøvær lørdag med matfars stødige landcruiser- men med sommerdekk! 🤨 Dette var en en dametur, med matmor, datter Marthe samt Arna, som stilte på søndag på tross av mangelfull pels! Første utstilling etter fødselen i juni, og resultatet ble 1 kval og 2 konk i åpen klasse, og det er ikke dårlig i sterk konkuranse. Vi hilser og gratulerer til de andre lundiseierne! 
Beyla på sin side har vært med matfar på høtta, og idag tur til Grytdalen, og hørt på hjortebrølinga. Ble da båret en del av turen, for ho er jo bare 3 mnd gammel! Arna hadde nok heller villet vært med på markatur også, enn å sitte i bil,n 7 timer en vei for å dra på utstilling, for ho er ikke glad i å kjøre bil. 😥

30.09.09. 🙃 Beyla er 3 mnd idag, og har vært med matfar på MC-treff, mens Arna var med matmor på lokal hundetrening v/skolen.

27.09.09. 🙂 Elgjakt. Arna har idag vært med matfar og "strøyd" over lengre avstand etter elg i marka, og jaktlaget fikk felt den.

19.09.09. 🙃 Orkdalstur! I dag har vi vært på besøk hos kennel Lundefoxen hos May Elisabeth og til hytta deres. I flott og varmt høstvær koste seks lundiser seg rundt hytta og tur i skogen, der det var mye bær å finne! Beyla på 2,5 mnd hang på de voksne så godt hun kunne!   
På heimturen fikk matmors storesøster Berit besøk, da ho hadde bursdag i dag.

12.09.09.  Jo, muligheten for mere blodspor og ettersøk på ordentlig kom på morgenkvisten i dag. Jaktlaget som matfar er med på hadde skutt på en hjort! Arna ble satt på søk, og gikk opp blodsporet helt riktig, slik at hjorten ble funnet. Flinke Arnaveitja vår!  🤩

10.09.09. 😀 Gratulerer til Arna som er 2 år i dag!
Første jaktdag, og Arna var med matfar på hjortejakt, da en hjort mulig var skadeskutt! Arna fant blod fra hjorten som hadde stått i ro i skogen. Hjorten ble skutt av jaktlaget, men synd at ho ikke fikk være med på siste delen av jakta. Blir nok flere muligheter sammen med matfar for å gå spor på ordentlig.- og Beyla på 2,5 mnd er trygg og tillitsfull, ei godjente, og er også noe alene heime no. Skjønner begrepet at en får noe "gratis" ved å beholde valp av eget oppdrett, og også betydninga av å ha en "flokk" no!

03.09.09. 😎 To kvelder på rad har vi vært på nyttig blodsporkurs, arr. av Lundehundklubben avd Trøndelag, med Anders Aronsen som instruktør. Han har lundehunden og godkjent ettersøkshund Ålvisheim,s Mode Garm. Ca 12 lundiser og eiere møtte. En kursdag igjen! Dette liker Arna å være med på!  🙂 Matfar er p.t. på kurs i Tromsø, og tok i går en trivelig avstikker til Karlstad for å besøke "vår" Alva Skaldsdottir, Ann Elin og Steinar. Datter av Alva, ho Aila var også på besøk der. Ny lenke med blogg om Lundtolas Bast Milo er lagt til under Linker.

20.08.09.  Beyla er i pregningsfasen, og snart er det også jakttid! Denne uka har Arna og Beyla vært litt utafor området der jegrene har oppskyting før jakta, med tilvenning av kraftige smeller! Vi har vært på hundetrening her i Lensvika, og i morgen blir det tur til veterinær for den første vaksinasjon for Beyla og også tur til høtta. Er glad for at ei anna "hundedame" skal sjå til Arna og Beyla midt på dagen noen uker, mens matmora er på jobb fra mandag.🙂 Videre er paring foretatt mellom "vår" Atla Skaldsdottir i Sverige med Eriksro Køkar-Sture (Snix), så det blir spennende om det vil bli valper. I så fall blir det Atla,s tredje kull.

15.08.09. 😎 Beyla er nå blitt 6,5 uke, og det er nå fart på henne sammen med mamma Arna. Ei koselig lundejente, som vi er blitt såå glad i, og det ble riktig valg at ho ble her i Lensvika. Denne uka står i familiens tegn, med bursdagsfeiring for eldste sønn Rune 34 år og eldste barnebarn skolegutten Peder 6 år på Mære. 🙂 Noen nye bilda lagt i fotoalbum og endring/oppdatering under Valper.

06.08.09. 🙃 I dag har vi hatt trivelig besøk på høtta av May Elisabeth og alle hundene i Lundefoxen,s kennel, onkel Foxy, Mille, Lita Veronika og Ariel. Det ble mye springing og spising i blåbærkrattet ved høtta. Beyla, som nå er 5 uka gml, har absolutt oppdaga at verden er mye mere enn valpekassa! Gratulerer til nevnte Mille som ble SUCH i Svenstavik siste helg, og også til Frey i Danmark (sønn av "vår" Atla), som har gjort det svært bra i Bremen, Tyskland.

02.08.09.  Beyla er nå blitt 4,5 uke gml, fått tenner, sittet på bil, vært på hytta, får hundemat x 4 i tillegg til puppen, truffet barnebarna og andre, samt vært en del ute på plena - så nå er pregningsfasen igang for fullt. Det ho ikke får av sosialisering ved å være enebarn prøver vi å ta igjen på andre områder. Ho var 1,25 kg ved 4 ukers alder, ei skikkelig god PLOPPE!
Mamma Arna er nå gladelig med på turer, dvs mange molteturer! På høtta har vi også hatt besøk av Mari Østgaard m/datter, samt Tyr og "vår" Afe Njord Skaldsson. 
🤩 SMS i dag fra nord, at "vår" Alva Skaldsdottir og Haakon Den Gode,s datter Aika fikk Cert og ble BIR på Lofotutstillinga på Leknes. Gratulerer til dem!

07.07.09. 🙂 Beyla er 1 uke gml, og har dobla fødselsvekta si!
Gratulerer til alle som har deltatt på Spesialen og treffet på Værøy. For oss var det gledelig at "vår" Alva Skaldsdottir ble nr. 4 av 16 tisper i åpen klasse på Spesialen, og at hennes datter Aika ble nr. 2 av 8 tisper i juniorklassen med CK. Arna,s halvsøster Mina hos Cecilie Obitz i Sverige ble nr. 4 med CK av sju tisper i unghundklasse. Alle med gode kritikker.
Videre ble pappa,n til Beyla; Lundetuvans Odin Trollnype Årets lundehund 2008. 🙂

05.07.09
. 😀 Vi vil takke for de mange lykkeønskningene som er kommet på e-post, i fjæsboka, SMS og i gjesteboka. Alt vel med Arna og Beyla, som er 5 dg og er blitt 298 gr. Det er fred og kos i valpekassen på kjøkkenet. Hannvalpen til Beate på Mopsegården greide seg ikke, men halvsøster Gurine har det bra sammen med sin mamma Edda. 🙂

30.06.09. TISPEVALPEN TIL ARNA BLE FØDT I DAG KL 12.05. HO HAR FÅTT NAVNET BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA. HO VIL BLI VÆRENDE HER I LENSVIKA SAMMEN MED SIN MAMMA 
🤩 
SE OGSÅ UNDER VALPER😉 

22.06.09. Gratulerer 😀 til Mopsegården med to valper som ble født idag under keisersnitt. Her er Arna kommet til 54 dag, og vi håper at alt går bra under fødselen.
Videre vil vi ønske alle lykke til på NKK i Stjørdalen til helga og på Værøy med treff og utstilling. Den "aller næreste" slekta på utstillinga på Værøy blir "vår" Alva Skaldsdottir (Arna,s tante), Mina (halvsøster) og Aika (kusine).

20.06.09. 🙂 Arna er nå kommet til 52 dag etter 1 paringsdag, og magen vokser. Ho er glad, har god matlyst og er i fin form, men må sjølsagt kvile og sove mye. Valpekassen fra Dogwise er allerede satt sammen! 😉 Har også fått lagt inn artikkelen " Veien mot bronsemerket i lydighet", som også står i nylig utkommet Lundehund-Nytt nr. 2-09.

07.06.09. Lundehundtreff. 🙃 Arrangert av avd Trøndelag i dag hos Solvor og Andreas Melum, hvor 20 lundehunder møttes i hus og inngjerdet hage på Bratsberg. Samt 3 hunder av annen rase + eierne. Flott med så mange hunder på en gang, og trivelig for to- og firbeinte. Arna ble nok sliten, og tok seg smådupper under bordet, drektig som ho er. Bilder fra treffet er under tittelen Lundehundtreff 2009. Men har også tatt bort en del bilder under Fotoalbum, da det er begrenset antall man kan ha på hjemmesida..🤨

04.06.09. 🤨 Arna har dårlig matlyst, så prøver å gi henne det vi veit hun liker. Har også bestilit drektighetsfor. Kviler mye mer, og har antydning til en liten mave med  struttende spener. Er ellers i bra form, og er ei glajente, og vi håper at alt forløper normalt framover. Mulig at vi drar på lundehundtreff som avd Trøndelag arrangerer hos Solvor og Andreas Melum om søndagen.

31.05.09. Drektig.😀 Alle små tegn tilsammen tilsier at Arna er drektig. (4 uker etter paring) Ho trenger mere kvile, men er ellers i fin form. Midjeomkretsen er økt til 36 cm (før paring 34). Valper ventes i uke 26/27. Vi håper på en normal drektighetstid og fødsel, så hvis du/dere tenker på lundehundvalp til ferien/sensommeren, vil vi gjerne ha kontakt med deg/dere så tidlig som mulig. I morgen 1 juni har barnebarnet Sander fireårsdag, så da blir det fering i Buvika. 🙂

26.05.09. Bronsemerkeprøve  I kveld gikk vi opp til "eksamen" ved Orkdal hundeklubb hos dommer Marit V. Hansen. Sammen klarte Arna og matmor bronsemerket i lydighet med 155 poeng, og det ligger en del treningstimer bak resultatet da. 😀 Fire hunder med eiere var med på prøven, og alle klarte det! Karo, Lotte, Chako og lundisjenta vår. Egentlig var Arna flinkere enn matmor, da ho tobeinte var noe spent! Det viste seg at Arna klarte best de øvelsene som i vinter på trening var de vanskeligste; tannvisning og dekk i 2 min. 🤩 

24.05.09. Arna har behov for mere kvile, er i fin form, så det ser jo ut til at de første tegnene tyder på at ho er drektig! Tenkte ikke å ta ultralyd, derfor er vi forsatt litt usikker ...🤔 Blir det valper, så håper vi på å beholde ei tispe sjøl, hvis muligheten blir sånn! Det har vært hyttetur for Arna med matfar i helga, og matmor har feiret sønnen Asle sin 32 års dag på Mære i Nord.tr.lag søndag. 🙂 Gratulerer til Gunn Tove og Gry Wenche, og også oppdretter Ingvild med internasjonalt Championat på Heike Av Vinterskogen i går i Sverige.

17.05.09. Gratulere med dagen til alle, og gratulere med MGP-seier til Norge. I helga har Arna hatt noe nedsatt matlyst, 🤔 så kanskje skyldes det at ho er begynnende drektig ! Matmor har gått i 17 mai tog med to av barnebarna og familie, mens Arna har vært med matfar til hytta og tur til Grytdalen, hjortens rike. 🙂

13.05.09. Trening. Vi har vært på trening ved skolen her i Lensvika, fire eiere med sine hunder, og to som bare var der for å sosialisere sine håpefulle. Arna og matmor trente lydighet, og ikveld var ho flink, og låg på komando hele 2 min med forstyrrelser uten å reise seg! 😎 Er Arna blitt litt større over "hoftene", eller!  Men for tidlig å  konstatere om det blir valper. Og veit Arna det, så har ho enda ikke fortalt det til matmora si, sjø! 😉  Matmora har forøvrig vært opptatt med å stable vinterveden sammen med eldstesønnen Rune.

03.05.09. "Date" og paring. Lundetuvans Odin Trollnype og Arna har hatt tre "date" denne uka, som førte til full klaff mellom de to, tre kvelder på rad i Siri Monkan,s blokkleilighet på Tempe, Trondheim. 😀- Og med Teela som nysgjerrig tilskuer! 🤭 Nå blir det spennende om det blir søte valper i slutten av juni mnd! Dette er årsak til at det ikke blir Værøy-tur på oss denne gang, og også pause i utstillingssesongen.

26.04.09. Tredje lilleCertet, hurra for Arnaveitja!  Arna og matmor har vært på sesongens første utstilling på Sunndalsøra, med tilsammen 6 lundisa + 1 valp, og Arna fikk Cert og ble BIR. Ho gikk fint, og fikk god kritikk av dommer Per Svarstad. Våren var kommet langt med nyutsprugne grønne trær- og på toppen majestetiske fjell med snø som omkranset Sunndalsøra! Gratulerer til alle andre med gode resultater på Sunndalsøra, og til kennel Ålvisheim med gode resultater på Stange i helga. Ellers så har jeg fått melding fra Johanna om at det går bra med foten til "vår" Atla (Arna,s mor), og så følger vi med på løpetida til Arna, og antar at ho ikke er høyløpsk før ut i neste uke! 🙃 Oppdatert siste nytt på utstillings- og fotosida!

19.04.09. Store gratulasjoner til Beate Løvlid og Arve Monkan med NUCH og BIR på Lundetuvans Odin Trollnype, og NUCH også på Beate,s Edda Av Vinterskogen på NKK Harstad og andre gode resulater. Bla.a var det flere utstillere med andre raser som kjørte den lange veien her fra Lensvika til Harstad på utstilling. 🙂 Gratulasjoner også til eierne til de tre valpene Lita Veronika, Natt og Orvar-Odd på valpeshow i Levanger i går, hvor Unni og Eiliv,s Orvar-Odd ble BIR. I helga har Arna hjulpet matmor med hagearbeidet, vi har vært på tur på fjellet, og ho har også skadet