TIL MINNE

Kjære Arna

Arna på Værøy i 2012

Arna 10.09.07 - 20.04.19

Minne om Arna 10.09.2007-20.04.2019

Kjæreste Arna, Frontpage Arna Atladottir, gikk bort i påska 2019 etter et hjerneslag.  

Velger å beholde sida om Arna på hjemmesida, sjøl om det ikke blir mer oppdatering med unntak av etterkommerantallet. Var frisk og sprek helt til ho gikk bort, og fikk to kull valpa med til sammen 4 stk, som til nå 04.03.2020 har gitt 43 etterkommere.


Arna som er etter vårt oppdrett Atla Skaldsdottir hos Johanna Olsson, foreldre Frøy og Illuge Skald, og ble henta hos Johanna helt sør i Sverige.

Takk Arna for alle opplevelser sammen med deg, på jakt, ettersøk, fjellet, på høtta og i utstillingsringen der du ble BIS best in show to ganger i 2010 på Steinkjer og i Lofoten på Spesialen i 2016 da du var veteran.

I 2010 ble du godkjent ettersøkshund for hjortedyr, og var da andre lundehund i Norge som var godkjent. Videre var du med Arve Idar hver høst på jakt og også ettersøk.

Sammen med Beyla og matmor opplevde vi sammen Værøy og Måstad i 2012, og det ble jo også et Værøy-kull på 3 etter turen i nord.

Det var likevel i heimen og de daglige turan vi hadde sammen som var viktigst, om det var i nærområdet eller på høtta eller fjellet.

 

GODE MINNER 🙂


Arna i Lofoten i 2016

Værøy-Duva f. 25.09-28.09.12

I Værøy-kullet ble det også født ei lita jente på bare 78 gr, med fine tegninger og labber, som døde etter 2,5 døgn. Da var vekta gått ned til 70 gr, ho sluttet å suge og den bittelille kroppen bare sovnet inn...
Værøy-Duva nr. 2 fra høyre, og på bildet her ivrig v puppen


KATTA MUSTI
27.12.93 - 22.12.2011

Musti med sine snart 18 år dvs. 88 år, har også reist til kattehimmelen. Så nå har vi ikke katt her i huset. Musti var opprinnelig datter Marthe si katt, og var ei sjølstendig og snill katt. Fem kull med kattunger kom til verden her i huset med deg som mor. Du var ofte på muse- og fuglejakt, og var ofte på jakt et stykke unna huset, men kom gjernest heim for å vise byttet. Som du koste deg hver vår med sola, men som bestandig ble solbrent på den ene øra som hadde kvit pels! Du hadde nok flere liv, da du var i flere uhell, men fikk altså et langt liv. De siste år av ditt liv delte du her i huset med lundisan Arna og Beyla, samt matmor.
MustimorKATTA SHIBA
03.10.95-17.11.2008

Shiba ble 13 år, og var datter av Musti (15 år 27.12.08). Her i huset har vi hatt to katter i mange år, og de var var også en del av familen. Hun var datter Marthe si katt, og som lærte henne å apportere ting og låg som en krans rundt halsen hennes. Var jo både snill og farskåt, og gikk aldri langt fra huset. Shiba gikk også veldig godt overens med hundene vi hadde i dette tidsrommet hun levde; Ajax, Frøy og Arna.
Oliver og Shiba hadde god kontakt

Skrevet av matmor Dagrunn-
og minnet om fem flotte hunder i tidsrommet 1966 - 2007 :)

 

Minne om Frøy

Frøy Av Vinterskogen

30.03.02- 11.07.07, reg.nr 07658/02 .

I 2002 hadde vi ingen erfaring med den urnorske rasen, og som er en av sju norske raser.

Oppdretter Ingvild S. Espelien ved kennel Av Vinterskogen gav oss tillit til at Frøy skulle bli vår, siste maidag i 2002.

Og Frøy var jente på tross av norrønt guttenavn, må vite!

Da vår siste japanske spisshund, Ajax gikk bort, hadde vi lyst til å ha ei tispe og en annen rase. Valget falt på lundehund. Det som gjorde utslaget var at vi ved sjølsyn såg hvor eminent turhund lundehunden var. Frøy oppfylte til fulle våre forventninger, og hun foretrakk nok turer i marka og fjellet fremfor utstillinger! 

Hun ble mor for A-kullet 26. februar 2006, og 11. november 2006 ble hun jo også norsk champion 4,5 år gammel.

Dessverre fikk hun symptomer med sykdommen IL, første gang i nov. 2006, og vi trodde dette skulle gå bra på nyåret. Derimot kom de første symptomene igjen i slutten av april- 07, og vi prøvde det som stod i vår makt, men sykdommen var to skritt foran oss hele tida! Vi tror sjøl at det var Frøy,s opplevelse av stress og endra rutiner som var den utløsende årsak for at hun utviklet sykdommen IL, sjøl om vi veit det er sammensatte faktorer, og fortsatt mye en ikke veit om sykdommen IL. 

Ajax Charme f. 01.02.90 – 13.05.02

 

Stor sorg for hele familien Landrø/Mæhlen da forrige japanske spisshund Ramoco,s Charme (Ajax) døde bare et år gammel. Det gikk bare en uke før vi hadde ny hund i huset, heldigvis! En ny japansk spisshund, Ajax Charme, som var leveringsklar akkurat da, hos oppdretter Vigdis Henden i Surnadal. Han ble litt over 12 år gammel.

Han var en skikkelig fin gutt med den fløffige kvite pelsen, og også veldig sprek. Ajax var sønnen til  Shangri-La,s Sanyo, og som var mestvinnende japaner på det tidspunkt! På utstilling ble det flere cert, og også en 2 BIS, samt at Ajax tok apellmerket i bronse. Han var med oss overalt sammen med en aktiv familie, på ski og fjellturer som Besseggen, Galdhøpiggen og Trollheimen.

Han er vel fortsatt den eneste hunden her i kommunen som skrudde på sjarmen og "inviterte " med seg ei løpsk nabotispe (elghund) inn i kirka!

På flyttelasset ble han også med til Vollahaugen da matmor flyttet dit, og de to siste årene hadde han tydelige aldersforandringer. Han kviler med utsikt til fjellet Heian, der han var mye på tur sammen med familien.

Ramoco,s Charme (Ajax) f. 25.04.89 - apr-90

 

Etter noen år uten hund kom Ramoco,s Charme (Ajax) til vår familie på fem til gården i Lensvika, og han var en japansk spisshund som kom fra oppdretter Randi Haug, kennel Ramoco, og som på den tida bodde i Orkdal kommune på Vormstad. Det var vel litt tilfeldig at det ble japansk spisshund som rase, men var jo lik en mindre utgave av min forrige hund, samojeden Ajax da ! Nå var vi også på noen utstillinger, og Ajax hadde et veldig godt gemytt. Dessverre ble han bare et år gammel, da han ble utsatt for ei ulykke.

Ajax f. 26.06.70 - 31.01.82

 

Når en først har fått kjennskap og gleden ved å ha hund, så gikk det ikke lang tid før jeg fikk min egen hund, mens jeg fortsatt bodde heim hos mor og far. Ajax var en veldig snill samojed, en storsjarmør i kvitt, og som kom fra oppdretter Kristian Ormset i Aure. Det var far som hadde ham de siste leveårene. Jeg flytta fra Orkanger til Lensvika på gård i 1978 med familien, og som da bestod av mann og to gutter. Ajax døde heime på Bårdshaugen hos far nesten 12 år gammel, og det var dagen før mi Marthe ble født. Stor sorg for far, men også stor glede over å bli bestefar til jenta etter sju guttebarnebarn!

Dyrhaug,s Ajax f. 29.12.66 – 1969

 

Han var vår første hund heim hos mor og far, og var en sort shæferhann. Det var min bror Anders, som etter å ha vært i hundepatruljen i militæret, kom heim med sorte Ajax. Og Ajax var oppkalt etter fotball-laget med samme navn! Han la nok grunnlaget for at de tre neste hann-hundene mine også fikk navnet Ajax!

Her er far, Ajax, mor og nevø Øyvind