BEYLA

BEYLA I 2020

Beyla på tur

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA

Beyla og Fenja har funnet hverandre de, og er to i flokk, og trives sammen på tur. Eldre lundisjenta er frisk og sprek men ser dårligere pga av grå stær Går nå mot sitt 12 år, og håper ho er med oss fortsatt framover.

Beyla, Fenja å Arna på tur i 2019

Bildet tatt vinter 2019, før Arna gikk bort, og tre lundisjenter på tur :)

Beyla i 2019

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA i 2019

Tror det ble litt rart for Beyla da Arna gikk bort, men så ble ho og Fenja mye mer knyttet til hverandre. Masse tura og trivsel sammen og på høtta, og de siste utstillinger, og avslutta 10,5 år i ringen. Men artig at ho ble 3 BIS veteran i Selbu da, og ble ÅRETS UTSTILLINGSHUND nr. 2 veteran  for 2019, særlig nå når utstilling blir lagt på "hylla". Har jo mange flotte resultater i utstillingsringen, og nevner her spesielt hvor ho vant Spesialen i 2011 og 2014 i den norske og svenske Spesialen, samt blitt 2 ganger 2 BTK på Spesialen, i 2013 og 2016...og flere plasseringer på Årets Utstillngshund også tidligere..

Det er de daglige turer, på høtta og i fjellet som er det viktigste og Beyla elsker å sprige løst uten bånd og alltid trivsel i huset med lundisa.

Beyla er frisk og sprek, og blir 11 år i 2020, så da blir det ikke tur til Værøy med lang kjøring, stress og nedsatt syn for ei tilårskommen lundisdame.
Beyla på tur - Vargheia våren 2018

Beyla i 2018

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2018

Tura i naturen og på høtta er fortsatt viktig, og med Fenja sine valper i huset ble det ikke så mange andre aktiviteter og Beyla hadde et tilnærmet utstillingsfritt år. Men fikk Nordic cert og BIR på NKK i Ålesund og ble veteranvinner norsk og nordisk på Lillestrøm, Dogs4all i november. Noen flere utst var det ikke.

Planer for 2019: Håper på fortsatt sprek og frisk voksen lundisjente, og blir jo 10 år i år. Turen sammen med Fenja til lundehunddagene/spesialen i Mosjøen må man tro det blir om det i år også blir få utstillinger som veteran.

Beyla i 2017

Beyla 3 BIG på Oppdal

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2017

Det har vært mange tura sammen med mor Arna og Fenja i marka og fjellet og også på høtta. Færre utstillinger for hvert år, men gjør det fortsatt godt i utstillingsringen og ble Årets utstillingshund tisper 2017. Er også kommet i veteranalderen og har fylt 8 år. Vi var på spesialen på Sanngrund, og Beyla ble der BIR veteran. Beyla har hatt særs godt av at Fenja kom i huset, og de to trives veldig godt sammen i ett og alt. Ho har hatt et tilfelle med magekatarr, men utvikla seg ikke til noe mer.

Planer for 2018: Noen utstillinger kan det bli, men stadig færre, og lite trolig det blir tur til Søgne for oss på lundehunddagene. Men turer håper vi mye på, og at Beyla fortsatt er frisk og sprek.  

Beyla på Fredvang i Lofoten - 2016

Beyla i 2016

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2016  

Trives best på tura i marka og fjellet, som sin mamma Arna, og også spor, jakt og på høtta. Der hadde vi lundehundtreff. Ble Årets Utstillingshund tisper 2016, og ble 2 BTK etter mamma Arna i Lofoten under Spesialen 😀og sammen med mamma Arna gikk Måstadpokalen til oss. Turen gikk også til Dogs4all i november.  Har vært frisk og sprek gjennom hele livet. Gjorde et aller siste forsøk på paring i januar, men lyktes ikke! Da ble det ikke noe valpekull på Beyla, men er tante og leiker godt med Fenja som kom i vårt hus.  

Planer for 2017:

Håper på fortsatt frisk og sprek lundis, og mange turer både til høtta og ellers i naturen. Blir mest sannsynlig tur til Skarnes på Spesialen, og ved deltakelse på utstillinger blir jenta veteran halvmidt i året. 

Tur ved båthavna i Lensvika

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2015

Trives best på tura i marka og fjellet, som sin mamma Arna, og også spor og jakt. Har vært med på noen utstillinger, men færre for vært år, men gjør det fortsatt veldig bra i utstillingsringen. To litt lenger turer gikk til Spesialen i Ål i Hallingdal og til Hamar på vinnerutstilling. På Spesialen sammen med mamma Arna fikk de Måstadpokalen for 5 gang 😀 Har vært frisk og sprek gjennom hele livet. Gjorde et forsøk på paring i april, men lyktes ikke!

Planer for 2016:

Håper på fortsatt frisk og sprek lundis, og et aller siste forsøk på valper gjøres. Spesialen er på Ramberg i Lofoten med mulig tur til Værøy og Måstad. Så får vi nå sjå om det blir slik. 

2014- Utrolig BIR/BIS på den norske og også svenske Spesialen, og Måstadpokalen sammen med mamma Arna

Beyla i 2014

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA

Beyla ble for tredje året på rad ÅRETS UTSTILLINGSHUND 2014 tispe med 95 poeng og er flink i ringen. 😀 Vi har vært bare på seks utstillinger i Norge + den svenske spesialen i år, og ho gjorde det helt fantastisk bra på den norske og svenske Spesialen i Morokulien hvor ho ble BIR begge dager og ble svensk champion. 😀 Videre sammen med mamma Arna tok de Måstadpokalen  for fjerde gang. Men det er i marka,  fjellet, høtta, sporsøk og på jakt som sin mamma ho trives best da. Løpetid i juli, og røytetid desember mnd. Dessverre ble de to angrepet av løse hunder  i høst.😥 

Begge har vært friske gjennom hele livet, og er viktigere enn pokaler m.m.  😀 

     

Deltatt på:

* 15.06 - Lundehundtreff i Hemne

* 7 utstillinger (6 utstillinger i Norge). inkl. to Spesialer i Morokulien og 1 NKK

* 30.11 - Lundehundtreff/julelunsj Øysand    

Planer for 2015:

Målet er å få et første kull valper og siste sjanse, men om det ikke lykkes så vil vi være aktive med mye trivsel i marka, høtta og fjellet, og mulig tur til Spesialen Ål i Hallingdal.

Beyla i 2013

:) Beyla 4 år og her på Spesialen på Øysand i Trøndelag hvor ho ble andre beste tispe. BIR ble halvsøster Mopsegårdens Gurine, og stolte eiere med "søstrene".

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2013

Beyla har vist seg flott frem på viktige utstillinger, og ble 2 beste tispe på Spesialen. Sammen med mamma Arna gikk de av med seier i konkurransen om Måstadpokalen - og det for tredje gang ved å være mest typelik. Hun ble også BIR med tittelen NV-13 på Dog4all. 😀 Beyla er nok avhengig av sin mamma Arna og også matmor, og trives også veldig godt på turer. Hadde løpetid i apr/mai og nov mnd. Beyla ble ÅRETS UTSTILLINGSHUND 2013 med 89 poeng, samme resultat som Paluna's Dagr Troyason. 

Deltatt på :

* 09.06- lundehundtreff i Orkdal,n
* 15-16.06- kommunikasjonskurs hos Marit Jenssen
* 01.12- lundehundtreff og julelunsj på Øye grendahus
* 8 utstillinger; inkl. Spesialen, 1 NKK og Dog4all

Planer for 2014? Beyla har ikke hatt noen valper, og lurer jo på om vi rekker det før det blir for seint! Og hvis det blir utstillinger, så er det nok Beyla som en stiller med, da det er vanskelig  å få vist begge to i utstillingsringen når begge er så avhengig av matmor! Samtidig som det er Beyla nå som har gjort det best på utstillinger. Viktigst er uansett ei frisk og aktiv lundisjente.

Beyla i 2012

Arna og Beyla ser i retning Måstadgrenda

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2012

Det var egentlig Beyla som skulle komme i gang med valpekull, men slik ble det ikke! Værøy/Måstadturen med 50 årsjubileet og Spesialen for første gang ble en stor opplevelse, og Måstadpokalen ble vår for andre år på rad. Beyla deltok i lydighetskurs, og klarte bronsekravet i lydighet med 165 poeng. Har vært med matfar på jakt i Arna,s valpeperiode i høst, og liker også å gå spor. Er nok noe avhengig av sin mor Arna. Videre gjort det bra på utstillinger med to gruppeplasseringer, og ble ÅRETS HUND, tispe med 86 poeng.

Deltatt på :

* Mai/juni - Oppfriskingskurs i lydighet
* 18.07 - Bronsekravet i lydighet
* 14.06 - Lundehundtreff/kurs/bedømming m dommer Arne Foss
* 24-29.07 - Værøy/Måstad 50 årsjubileet m treff og Spesialen
* 02.12 - Treff og julelunsj
* 8 utstillinger, 1 NKK og Spesialen

For 2013 ingen valpeplaner eller spesielle mål, men ønsker friske og aktive lundisa.

Beyla i 2011

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2011

Beyla gjorde det helt store ved å ta storcertet, NUCH og ble BIR på Spesialen i sommer på Frya, og sammen med mamma Arna fikk Måstadpokalen. Før dette deltok ho på flere utstillinger med Certresultat. Takk til shibaeier Britt Holtan, som har hjulpet meg med å stille en av de to. Beyla er i farta i marka og fjellet sammen med sin mamma, og har også gått noen blodspor som matmor har lagt. Viser seg flott fram i utstillingsringen, men trenger fortsatt sosial trening på bakgrunn av at ho ble bitt for et år siden! Derav er det Beyla som har vært med på de få kursene vi har deltatt på også. Løpetida  var i juli mnd.

Deltatt på :

* Helgakurs og tema kommunikasjon og motivasjon m Marit Jenssen - 26-27.03
* Lundehundtreff Hitra -  04.06
* 11 utstillinger, unghund, åpen og champ.kl.- 2 NKK og Spesialen
* Okt og nov. mnd - lydighetskurs m Roar Bromseth

Planer for 2012:

Prøve å ta bronsemerket i lydighet, få valper el 50 årsjubileet på Værøy? Noen utstillinger, turer, høtta og andre trivselsaktiviteter for fortsatt å ha friske, sunne hunder.

 

 

Beyla i 2010

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2010

Beyla har dette året deltatt på noen kurs, viser stor interesse for blodspor og trives i marka ho også som si mamma Arna, og så ble ho 2 x 2 BIS- valp først i dette året. Har kommet i "skyggen" av sin mamma på utstilling, og hadde oppnådd 2 Cert hvis ikke mamma,n hadde deltatt, men er fortsatt ung! Er trygg og har vist seg flott fram på alle utstillinger, og er alltid i tospann med sin mamma i alt ho foretar seg. Ble bitt av en alaskan i desember, har gått bra, men håper det ikke gjør at ho blir utrygg på andre hunder og ting.
Beyla ble nr.3 ÅRETS VALP 2010 med to utstillinger.

Deltatt på:
* Unghunddresssur - siste kurskveld 16.03
* Sporkurs (helg) - 20-22.08
* Lydighetskurs (helg) - 10-12.09
* 10 utstillinger - valp, junior, unghund
* Lundehundtreff Fjellkjøsen - 18.09
* Høstbilde av Beyla i fotokonkurranse
* Førjulstreff Øysand - 05.12

Planer for 2011:
Gå opp blodspor, blodsporkonkurranse, noen utstillinger inkl. Spesialen, og kanskje prøve "eksamen" til godkjent ettersøkshund! Evt et - to kurs for å være sammen med andre firbeinte! Kanskje valpeplaner? Det aller viktigste er friske aktive familiehunder. 🙂

Beyla født i 2009

BEYLA ARNADOTTIR AV VOLLAKLOA I 2009

30.06 ble Beyla født, og ble i huset sammen med sin mor Arna.
Får mye gratis ved å gå sammen med sin mor, og de trives godt sammen.
Ble nr. 2 Årets valp.

Deltatt på:
* 2 valpeshow
* 26.11 - Oppstart unghunddressur
* 06.12 - Førjulstreff på Øysand

Planer for 2010:
Være aktiv med begge lundiser i huset, gjennomføre dressurkurset, evt andre kurs og noen utstillinger.
Kanskje andre ting!

Beyla Arnadottir Av Vollakloa

Beyla er datter av vår Arna, og blir værende hos oss i Lensvika.
Som eneste valp i første kullet til Arna, ble ho født 30.06.09 med fødselsvekt på 184 gr.
B-kullet vårt ble altså Beyla!
Og Beyla i norrøn mytelogi var Frejs tjenestekvinde, gift med Byggvir.
Takk for at vi fikk bruke flotte Odin, som  har store utstillingsresultater å vise til, tross ung alder. Han ble NV-08, NUCH og Årets lundehund 2008.
 
Mor
Frontpage Arna Atladottir f. 10.09.07 reg.nr. S 62873/2007
Eiere; oss på kennel Vollakloa
Oppdretter; Johanna Olsson, kennel Frontpage, Sverige

Far
NUCH NV-08 Lundetuvans Odin Trollnype f. 07.01.07 reg.nr. S14671/2007
Eiere; Beate-Annette Løvlid, kennel Mopsegården og Arve Monkan, Bessaker
Oppdretter; Maria og Reidar Ragnarsson, kennel Lundetuvan, Sverige
Odin er far til fire.
Dessverre døde Odin så altfor tidlig, da ei ulykke avsluttet livet til den flotte hunden 13.03.10

Søsken
Beyla har tre halvsøsken;
Mopsegårdens Emil(f.08) bor hos fam. Arnesen i Tromsdalen, Lita Veronika Lernæs Odinsdatter (f.08) hos kennel Lundefoxen i Orkdal og Mopsegårdens Gurine (f.09) bor hos Merete Evenseth hos kennel Lundelabben i Tromsø.
Dessverre ble de to to hann-valpene Loke og Lucas syke og døde. De var brødrene i kullet sammen med Lita Veronika.

Det vil også bli oppdatert under Nyheter og Fotoalbum ....

Beyla Arnadottir Av Vollakloa

 

 

 

 

 

 

Far

NUCH NV-08 Lundetuvans Odin Trollnype

S14671/2007

 

 

 

 

 

Besteforeldre      

 

 

 

SUCH Två Kronors Berra   S063607/2004

 

 

 


Lundesmias Moa

07428/2005

  Oldeforeldre

 

Ingo

S48494/2001

 

Två Kronors Arn,s Sissel

S37191/2002

 

NUCH Ålvisheim,s Hårek

 

Gyda

08782/2002

 

 

 

 

 

 

 

Mor

NUCH NVV-15 Frontpage Arna Atladottir

S62873/2007

 

 

 

 

SUCH Aspheims Trollunge

S11503/2005

(N17414/2004)

 

 

 

 

S UCH

Atla Skaldsdottir

S66487/2006

(N06739/2006)

 

Løvheims Bevrast

06495/2002

 

Obrima,s Geira

03192/1998

 

 

INT NORD UCH Ålvisheim,s Illuge Skald 17721/2003

 

 

NUCH Frøy Av Vinterskogen 07658/2002