FENJA

Fenja i 2020

FENJA DROTTENSDOTTIR I 2020

To nye mål ble det gjennom året, da Fenja og matmor klarte siste nappet (rød sløyfe) i rallylydighet med RLI og opprykk til klasse 2- 03.07.

Samt Fenja sammen med Løvheims Dag fikk et valpekull på 2, Frida og Freja 24.09, og Fenja har vært ei dyktig mamma til sine to døtre. 

Videre er ho blitt bestemor til 3 kull og 11 valpa i løpet av året, så er nå bestemor til 4 kull.

Vi har med oss coronaåret 2020 inn i 2021, så hva det blir til i 2021 vites ikke helt! Men håper på deltakelse på mulig kurs og treff. Viktigst likevel  er mange tura i nærområdet og på høtta sammen med tante Beyla. Mulig det kan bli ett kull valpa til på Fenja i framtida, men hviklet år vites ikke nå!

 

Fenja i 2019

FENJA DROTTENSDOTTIR I 2019

Et nytt mål for året er oppnådd, hvor Fenja ble N UCH, norsk champion, 04.05.19 på NKK i Ålesund. Og så ble det tur til Mosjøen til lundehunddagene inkl Spesialen. Der ble det bra samling av slekt med Daga, Eigir, Erik, Eina og Beyla og Fenja. Det var flott ut i fra at man har hatt få kull. Kanskje den eneste gangen man også klarte å stille i oppdretterklassen, og ble HP og 2 beste oppdretterklasse. Det ble dårlig med motivasjon for matmor med å fortsette med RL, men Fenja gjorde det bra på de utstillinger ho deltok på. Ble ÅRETS UTSTILLINGSHUND på 3 delt 3pl.

Fenja ble bestemor til sitt første et kull, Lyrypa's Lars og Lotte

Legger ikke noe planer for 2020, men blir nok ikke tur til Værøy for de to lundisene i huset, da Beyla da er fylt 11 år og viktig å ta hensyn til henne. Samtidig som ved Arna's bortgang er Fenja blitt nært knyttet til tante Beyla og trivsel på tur i lag i nærområdet og på høtta.

Fenja i 2018

 FENJA DROTTENSDOTTIR I 2018

Da ble det største målet for året oppnådd, og det var å få et valpekull. 😀 Og 18.04 var det paring for Fenja med Vilje (off. Hakon), og 16.06 ble det født tre valpa i E-kullet; Erik, Eigir og Eina. Det gjorde at det ble et tilnærmet utstillingsfritt år og ble ikke god nok oppfølging i RL.

Planer for 2019: Viktigst er å ha ei frisk lundisjente og masse tura, evt noen utstillinger da ho mangler storcertet og får sjå hva det blir videre med RL. Planen er iallfall å ta turen til lundehunddagene/spesialen i Mosjøen, og også å treffe Eina der.

Fenja i 2017

FENJA DROTTENSDOTTIR I 2017

Fenja er ei snill lundisjente og har glidd godt inn i flokken sammen med tanta og bestemora. Vi har vært på kurs i hverdagslydighet og rallylydighetskurs. Dermed har vi også prøvd oss på noen stevner, som har resultert i 2 napp (rødsløyfer) i kl 1 og også noen disk. Men en flott aktivitet. Noen utstillinger har det også vært og to småcert, og var med til Spesialen på Sanngrund. Trivsel og og mange tura i marka, fjellet og høtta sammen med Beyla og Arna.

PLaner for 2018: Mål som matmora har satt er å prøve oss på det siste nappet til RL 1, gå et kurs i samme aktivitet og også prøve på å få et valpekull. Det å ta storcertet hadde også vært realt. Men kanskje ikke realistisk å klare alt dette for blir sikkert noen "kollisjoner" slik at det ikke går, og det å få et valpekull er det største målet da...... Minste lundisjenta blir 2 år medio april mnd, så vil no tida å året vise hva man får til.....må tru at jenta holder seg frisk og sprek.

2016- Fenja 8 mnd på Fjellkjøsen en flott dag. Var forsidepike med dette bildet på LHN nr 4-16

FENJA DROTTENSDOTTIR 2016

Fenja har glidd godt inn i flokken med de to eldre, og er ei snill og godlynt lundisjente som velger å underkaste seg hvis det blir "for tett" med de to eldre. Leiker godt med Beyla, og er med på alle turer sammen med bestemor og tanta. Var også med til Lofoten i sommer 3 mnd gammel, og til Dogs4 all i november der ho ble beste valp blant seks valper. Ble også nr 2 Årets Utstillingsvalp 2016. 😀I høst deltok ho på valpekurs.

Planer for 2017

Håper på noen kurs for ho, og håper på mulig lydighet/rallylydighetskurs, også må jo jenta få prøve seg på litt utstilling også. Og sjølsagt blir ho med til Skarnes på Spesialen sammen med de to andre.  

 

Fenja Drottensdottir

 

15.04.16 ble Fenja Drottensdottir født hos oppdretter Trond Åge Seem, Vikhammer, og var ei av tre tisper. Ho er barnebarnet til Arna, hvorpå Værøy-Drotten er far til kullet, og oppdretters Frøya er mor. Fenja kom hit 19.06, og var ei tillitsfull jente, men litt spennende å venne seg til ei ny lita lundisjente for de to gamle lundisjenter i huset. Ble et valg på ny tispe, for å ha mulighet for oppdrett om et par år, samtidig som den tida er ute for både Arna og Beyla. Velkommen til lille Fenja. 🙂