Nyheter etter 2016

Herlige Freja og Frida født 24.09.2020 :)

2021 og nytt år. Ser ut som vi har med oss coronaåret fra 2020 over i 2021, men må tru at det blir en bedring i løpet av året for tobeinte og også ved  firbeinte  hundeaktiviteter. Men for oss ble det likevel et bra 2020 år, med siste nappet i RLI og valper i september. I starten av det nye året legges ikke altfor mye planer, noen kurs, treff og  nok et år med masse tura for lundisan må det da bli. 👍 Fenja er på veg mot sitt 5 år og Beyla mot sitt 12 år. Beyla er fortsatt frisk og sprek, men ser dårligere pga grå stær. Har skrevet noen ord på sidene til Fenja og Beyla for året som er passert. 🤩

 

Sommer/høsten- 2020- så klarte Fenja og jeg det tredje og siste nappet (rødsløyfe og 1 pr) i rallylydighet 03.07, og det er søkt NKK om tittelen RLI. Videre er det blitt paring av Fenja 25 og 26.07 med Løvheims Dag, men kommer tilbake til det hvis det viser seg at ho bærer på noe. 💔 Beyla har et sår på venstre øye, men med to runder med behandling ble ho ok, men ser jo dårligere grunnet grå stær pga av alderen. Men er sprek og er med på alle turer. Eina Fenjadottir og Martine oppi Mosjøen har i august klart bronsemerket i lydighet og siste nappet til RLl i rallylydighet. 😀 Jo da- Fenja venter valpa i uke 39, september mnd. 💔 samt at det forventes flere etterkommere utover høsten, da det er foretatt flere paringer. 24.09 på 60 dag etter 1 paring fødte Fenja to jenter på 191 og 185 gram, og alt vel. 💔 Blir skrevet noe under linken valper og ny side valper 2020 etter hvert....tida går fort med gode valpa i huset og mamma Fenja har vært ei flink mor. Frida Fenjadottir av Vollakloa drar til turglad familien Slotterøy på Hamar 💔, og Freja Fenjadottir av Vollakloa forsetter å være trønder å drar til Vikhammer hos Seem og Stennes. 💔 Fenja ble bestemor til 3 kull i 2020.

 

 

 

Våren 2020- Eina i Mosjøen, datter av Fenja, fikk 3 valpa 1.03.20, to hanner og ei tispe på første vårmåned. 💔 Da er Fenja bestemor til to kull, og det er flott. En av hannene, Alpha, kom til Trøndelag. Så ble det mye fokus på alvorlige Coronavirus, Covid-19 som rammet alt og alle i landet og verden forøvrig, og også vedrørende hundeaktiviteter.

Om man ikke har hatt mange kull sjøl, så er det blitt mange etterkommere etter Arna og Frøy som vår stamtispe. 💔 Og bare i 2020 fra jan tom. mai mnd- 5 kull, et i Sandnes (4), et i Mosjøen (3), to kull i Levanger (3+4), og et kull i Orkland (2) = 16 valpa. 

Og oldebarnet til Arna, Heierås Ørna, kommer til nærområdet Lensvika/Orkanger.💔

 

Sommer/høst 2019. Eigir ble far og Fenja bestemor 27.06 til Lyrypa's Lotte og Lars. Det ble tur til lundehunddagene og Spesialen først i juli, og artig at mange av oppdrettet og mine var der, samt at vi deltok i oppdretterklassen. Fenja og Beyla har deltatt i noen utstillinger, og det gjeveste var 25.08 da Beyla 10 år ble nr 3 BIS veteran i Selbu. 💔 Hele august har det vært masse tura med lundisan og bærsanking, og mye moltplukking. Trivsel. Å siste helga i september, 28 og 29.09, kom den hyggelige beskjeden at Eina i Mosjøen med matmor Martine har klart to napp og 3 pl. begge dager i kl 1 rallylydighet i Bodø. Det var flott å høre, og særlig utifra at Fenja og matmora her har falt noe ut i forhold til RL. ...Beyla avslutta sin utstillingskarriere som veteran på Ler 10,5 år gammel 07.12.19.

 

Mai 2019- Det triste skjedde 20.04 påskeaften der vår kjære Arna fikk et hjerneslag, og måtte få slippe. Vår vakre, flotte, spreke og friske dronninga i flokken døde med "støvlan på". Takk for alle turan og gode minna gjennom 11,5 år. 💔

Ellers har Fenja vært på to kurs knytta til rallylydighet på våren, og ble norsk champion på NKK Ålesund 04.05.

Så kom en trist beskjed om at vårt oppdrett Alva Skaldsdottir i nord hos Brunes fikk sovne inn over 13 år, så da er en epoke over. Alle fire valper etter ho Frøy og Illuge Skald fikk et langt og godt liv der de bodde. Alva 26.02.06 - 18.05.19. 💔

 

Januar 2019 - 🙂 Nytt år med ei ung og to eldre lundiser, og håper på at de vil være friske og spreke i det nye året. Satser på mange tura for oss, på høtta og ut i naturen. Dette året blir det ikke noe valpekull, da Fenja får et friår, men vil jo forsøke igjen. Legger ikke så store planer, men tur til Mosjøen med lundehunddagene og spesialen må vi tru det blir. Der ble valpen Eina levert også. Kanskje fortsetter Fenja og matmor med rallylydighet, da vi skulle gjerne ha klart siste nappet i kl. 1, som er et mål. Og så mangler Fenja stor-certet.

Har skrevet noen ord på Arna, Beyla og Fenja sine sider for året 2018.

 

Høsten 2018 - 😥Arna er behandlet hos Stjørdalen dyreklinikk i november, da ho fikk en hornhinneskade på øyet ho har igjen. men det gikk bra og dyktige dyrleger der som kan det med øyeskade. Det mest fantastiske i behandlinga var serum med øyedråper fra hennes eget blod. 🙂 Så da ble det også tur til Dogs4all med resultat Beyla som beste veteran og nordisk veteranvinner og norsk veteranvinner. Stor deltakelse blant rasen, og Fenja fikk exc og exc/ck med god kritikk. Det har jo vært tilnærmet utstillingsfritt år, samt noen få starter av Fenja i rallylydighet, for det var valpekullet som var viktigst i år.

 

 Sommer 2018 - 🤪Jo da lisjtupp Fenja venter valpa, og bar tidlig tegn på at det såg slik ut. Da blir det ei spennende tid fram til ventende fødsel, som forventes i uke 24 eller i starten av uke 25, medio juni mnd. Se under sida Valper/Valper i 2018, da det er skrevet litt mer info der, hvis noen er inne på hjemmesida.

❤Lørdag 16.06 på 59 dag fødte Fenja E-kullet med sine tre valpa. ei tispe og to hanner og alt gikk godt. Fenja var flink under fødselen og er ei god mor. Det blir skrevet mer på sida valper her på hjemmesida.  Og valpene vil få norrøne navn som de tre her i huset har samt de valpene som er oppdrettet her.

❤Og jenta får navnet Eina Fenjadottir av Vollakloa, og betyr "en kriger"

❤❤Guttene får navnet Erik og Eigir Fenjason av Vollakloa. Erik betyr "enehersker el. mektig hersker" og Eigir betyr "jotun, havgud, ølbrygger". Erik har også fått navn etter barnebarnet Erik. De to guttene får nytt hjem i Høyanger og en blir i Trøndelag. Eina får nytt hjem og eiere i Mosjøen.

 NB. Da det ble for fullt på siden Valper, har jeg oppretta ei ny side som heter Valper i 2018.

  💔Trist at tre av de fire i A-kullet, Ask Agne, Afe Njord og Atla har reist til hundehimmelen, men fikk nær 12,5 år og har hatt det godt hos sine familier. Så da er det Alva som lever i nord som er igjen av det første kullet mitt.

 

Vinter og våren 2018 - 🙂Vi har hatt en vinter med mye snø.Det går bra med Arnamora nå, og ser ikke ut til at ho gjør seg mye ved at et øye er bort. Så har vi gått et rally-lydighetskurs Fenja og matmor hos sportshunder, for det er matmor som trenger å lære! Har også hatt en dag i agiltykurs arr av LHK i avd Tr.lag først i april mnd med Fenja. 3 april var alle tre lundisene til helsesjekk og vaksine, og hadde samme vekt;  Arna 6,5 kg, Beyla og Fenja 6,4 kg, friske og lundisjentene følger standarden tross to voksne hunder. Så dukket løpetida opp, som en har venta på, og da ble det ikke noe RL-stevne som Fenja og matmor skulle på.18 april ble det tre paringer og heng med Vilje dvs offisielt navn Hakon. 😀 Blir det valpa, så vil sommervalpan komme medio juni mnd. Kommer til å oppdatere under sida Valper på hjemmesia mi.

Første helga i mai var vi til Ålesund på NKK utstilling der for første gang, og Beyla ble BIR og fikk Nordich cert, men så ble det ikke storcert på Fenja som man håpet på, og også utifra at det vil bli et utstillingsfritt år evt med få utstillinger.

LItt sammendrag for året 2017 er skrevet på alle tre lundisjenter på deres side. 

 

Nytt år 2018 -  😉Hva vil skje i det nye året tro? Håper vi har gjort unna uhellene! For Beyla satte seg fast med selen i marka to dager før nyttårsaften, og Arna skada alvorlig hø. øye og ble operert 5 jan med blinkhinna trukket over øyet.Veit heller ikke når skaden har skjedd, om det var tidligere med en liten rift eller nære innpå da man oppdaget at øyet var ille. Dessverre var øyet så skadet at det måtte fjernes 12 jan, og lagt inn i øyehulen en silikonkule og sydd igjen øyelokket. Tar nok noe tid dette, men tror Arna som ellers er frisk, sprek og sterk vil klare seg med et øye. 🤔

Skjer vel positive ting å, og håper jo på et valpekull på Fenja, og et nytt kurs i rallylydighet og mulig delta i noen RL konkurranser. Har jo etterhvert trappet mere ned på utstillinger, men noen kan det jo bli. Og kanskje blir det for langt og for lenge å være borte da spesialen er i Søgne, sjøl om det er trivelig å treffe mange lundehundeiere. Ellers håper jeg på fortsatt spreke og friske tre hunder, med masse tura på høtta, og i skog og fjell. Litt sammendrag for året som har gått på Arna, Beyla og Fenja på deres side vil komme...

 

Høsten 2017 - Vi har vært mye på høtta i høst, der lundisan har hatt det helt topp med mye bær og mulighter for å være løse. Fenja har fått prøve seg på to uoff. starter i RL i klasse 1, og ble en disk fordi eier ikke husket en øvelse!🤨 Arna har vært med litt på jakt og er ivrig på å være med på det fortsatt, og er veldig sprek og utholdende tross sine 10 år. 🙂23 okt ble Arna oldemor igjen til to valper hos S.Rytter, samtidig kom samme dag tre etterkommere etter Frøy til verden hos I.M. Storli, og også fem valper i Nederland hos B. Verhofstad. Om ho Frøy fikk kort tid i livet og med et valpekull så er det blitt mange etterkommere, 155 jfr lundehundbasen. Men da er ikke de siste 10 stk som jeg har nevnt ennå ikke kommet med. Det synes jeg er flott med det lille oppdrettet jeg har hatt, og håper også igjen på valper og da hos lisjtupp Fenja. 🤩Først i nov mnd var vi innom dyrebutikken og også veiing av de tre, med ideelle vekt for Fenja på 6,4 kg, Beyla 6,7 kg og Arna 6,6 kg. Også stod vi over Dogs4all på grunn av avrøyta Fenja og Beyla, og i tillegg langt å kjøre på vinterstid og kostbart! 🤨 Siste helg i november deltok Fenja og matmor på stevne i rallylydighet kl 1 og ble disk begge dager, men lærerikt og trivelig.😙

 

Sommeren 2017 - 1 juni kom et kull på tre til verden hos Unni Storli, der Arna er blitt oldemor. Flott med nye etterkommere. 🙂

I løpet av sommeren har Fenja og Beyla deltatt på noen utstillinger, hvor bla.a Beyla ble BIR og 3 BIG på Oppdal i juni. Jenta fylte 8 år 30 juni , og stilte som veteran på NKK Tr.heim. Spesialen var på Sanngrund, Skarnes og noen trivelige dager hadde vi der sammen med andre lundehundeiere, og hvor Beyla ble BIR veteran. Der var også flere av etterkommerne til Arna, som dette året har avslutta utstillingskarrieren; Værøy-Drotten, Værøy-Daga, Anton, Alva og Anya.

Fenja å matmor har sammen prøvd oss på rallylydighet siste helga i august, med flott resultat og to opprykksnapp til tittelen RL 1 (klasse1), og det var mer enn forventa. 😉En artig aktivitet, og målet er å ta det siste opprykksnappet en gang. Alle tre hundene har vært med på de daglige turene og på høtta og i området der, og når høsten (september) kommer, er det Arna som får være med på jakt. 😀

 

Mai 2017- nå er det vår og lisjtupp Fenja på 1 år har vært på sine to første utstillinger på Sunndalsøra siste helga i april mnd med resultat to småcert. 😀Beyla var også med og bra resultata der å, og også noe avrøytet. Med Fenja var ho og æ på rallylydighetskurs første helga i mai, og en artig og trivelig aktivitet og samarbeid mellom oss to. Håper tida passer inn slik at vi kan gjøre mer sammen på det. Så var vi på utstilling på Storås i to dager, 27 og 28 mai, der alle tre lundisa dettok. Ellers fine daglige tura med alle tre lundiser i nærområdet her i Lensvika, og også på høtta og fjellet, og er alltid det som er viktigst for trivselen. 🙂 

 

Mars 2017- A-kullet herfra fylte sine 11 år 26.02, og alle lever og er friske. Fenja fikk sin første løpetid da ho ble 10 mnd, 15 feb. Ho har også begynt på et hverdagslydighetskurs i regi av Dog Life på Øysand. Så- fikk vårt oppdrett Værøy-Daga sine fire flotte valper og første kull, sammen med Ask; to tisper og to hannvalper 05.03. Gratulerer til eierne Lille og Jon 😀Arna her er da blitt bestemor til sitt tredje kull med valper og er også oldemor til et kull. Har også oppdatert litt på sidene til de tre lundisjentene for året 2016.

 

Nytt år 2017- 👍Planer for det nye året er ikke lagt eksakt, men håper på noen kurs for Fenja i løpet av året, som kan være lydighet og evt rallylydighet. Minstejenta har ennå ikke hatt sin første løpetid da. Rekner med at det blir noen utstillinger også, om det ikke blir så mange. Håper jo å få til turen med Spesialutstillinga for rasen til Skarnes, og er jo trivelig å treffe mange andre eiere også. Får senere ta et sammendarg på året som har gått på sidene til de tre lundisjentene. 🙂

 

Høsten 2016- 🙂 Vi har hatt noen fine tura på høtta og også mye bærplukking i august og september, og lundisan forsyner seg sjøl med bæra som er i naturen. Fenja har deltatt og gjennomført valpekurs med flinke Marit Hansen som instruktør, og var faktisk tre lundehundvalper som deltok. I tillegg til Fenja, lundisvalpene Vilje og Trym. Fenja har også fått prøvd seg på flere valpeshow i høst og har vist seg fint frem. 28.08 deltok de voksne lundisan med ei utstilling på Støren. Ellers så er de tre lundisan ut på tur med matmor hver dag, og ofte løse og er da de virkelig trives. Og litt hjortejakt ble det også på Arna. Så ble det også Dogs4all på Lillestrøm 20.11, hvor Fenja på 7 mnd gjorde det best denne gang med BIR blant seks valper. I desember var Fenja og matmor på den årlige julelunsjen i avd Tr.lag. Får planlegge videre om aktuelle kurs og aktiviteter som kan være aktuelle for lundisan når vi snart er inn i et nytt år....

 

Juli 2016- LOFOTEN OG STORESLEM. 🤪 Så ble det Lofotentur til treff og spesialen med tre lundisa på Fredvang og Ramberg, og kjørte sammen i to biler og delte leilighet med Hilde Berg, kjæresten hennes Herold og hennes to lundiser. Vakre Lofoten fikk ikke vist seg frem i flott vær, men  det er likevel spesielt å komme nordover til  Lofoten. Langt å kjøre, og spesielt langt ble det for Arna på heimturen, som ikke er glad i lange bilturer.

😀Dommer var Aase Jakobsen, som satte Arna til topps på utstillinga. Og Arna da som snart er 9 år gammel veteran gjorde Storeslem på spesialen med resultatet BIR/BIS, BIR veteran, Marmels minnepremie, Labbepokal og igjen Måstadpokalen sammen med datter Beyla. Beyla ble 2 BTK og storflott det også og er stolt av lundisjentene ja👍Mitt oppdrett med Værøy-Daga hos Lille og Jon Wagtskjold gjorde det også flott med 4 beste i ch.kl. Var 64 påmeldte inkl 3 valper og oppdrettkl. Hildes Axe gjorde det også flott og ble 3BHK med res.cert, og det er Hilde som har handlet Arna flott på de fleste utstillinger i år, så takker for det. BIM på utstillinga ble Ulfrigga Lundes Tor (Mikkel) hos Solveig B. Steinnes, og BIM veteran ble Eriksro Trevliga Liam (Kark) hos Siv F.Hjelme. Med lille Fenja på snart 3 mnd gikk det veldig bra, som hadde leikekamerat i Hildes Vilje. Var jo årsmøte, festmiddag, giardiprøver og mentaltester, og mye trivelig lundehundeiere å treffe. Vi tok på egen hånd noen turer for lundisan, og flotte kvite sandstrender å springe på for våre tilsammen fem lundiser...

Var veldig trivelig at Lille og Jon tok turen hit på veg heimover, og første gang siden Daga drog herfra at ho var der ho kom fra. 🙂

Før vi drog til Lofoten gjorde Arna det stort også på NKK i Tr.heim med BIR, BIR veteran samt 1 beste norske hund. Og videre i sommer blir det turer på høtta, og bærturer der moltjakta er det største, og lundisan er med. Fenja er påmeldt valpekurs i august og ho må få prøve seg på noen valpeshow i løpet av høsten. 🙂

 

Juni 2016- Arna og Beyla har deltatt til nå i år på tre lokale utstillinger, hvor Arna ble BIS 2 veteran på ei utstilling og Beyla på en annen utstilling BIG 2. Flinke jenter fortsatt i ringen. 18 juni var det Lundehundtreff oppi Fjellkjøsen og høtta, med 23 lundisa og 30 tobente tross dårlig vær. Og 19 juni kom Fenja Drottensdottir hit til oss, 9 uker gammel, og er barnebarnet til Arna. Velkommen til lille lundisjenta 😀

 

April 2016- Nye generasjoner er født. Hos Trond Åge Seem ble det født tre tispevalper 15.04, med Frøya og Værøy-Drotten som foreldre, og Arna ble bestemor igjen. Noen dager senere ble Arna oldemor til et stort kull på fire hannvalper og ei tispevalp i Sverige hos A. Ågren. Der er Brattsbergåsens Isak far til kullet. Flott med nye generasjoner.😀

 

Februar 2016- A-kullet med Afe Njord, Ask Agne, Alva og Atla fylte 10 år 26.02, og alle lever og er friske. Artig at tre av disse har gitt mange nye generasjoner og flest etterkommerer har Atla Skaldsdottir gitt videre 🙂

 

2016- Nytt år og de aller siste forsøk på paring ble gjort med Arna og Beyla i januar. Søkt dispensasjon til NKK for Arna, som har vært frisk hele livet og er nå fyllt 8 år. Men dessverre så blir det ikke valper hos oss. 😥 Ellers er det jo Spesialen på Ramberg i Lofoten i sommer og mulig tur til Værøy/Måstad. Har skrevet litt om Arna og Beyla på deres sider på hjemmesida for året 2015. Matmor er nå med i redaksjonen for LHN, så det blir vel lite egne artikler inne på hjemmesida her.