Nyheter

Siste nytt fra Ville-kullet

22.11.2010
For en stund tilbake fikk jeg hyggelig beskjed fra Fredrikstad om at Enzo har A-hofter. Det betyr at alle som foreløpig er røntget er hd-fri. Herlig!

Da eieren til Siko fant ut at det beste for hunden var å bli omplassert til noen som hadde bedre tid til han, var Turid og Siw, som har Vegas, raske til å melde seg. Snorre, "storebroren" til Vegas, var blitt såpass dårlig at de syntes det var best at han fikk slippe, og da var det en "ledig plass" i hjemmet deres for Siko. Så for noen uker siden tok de tre den lange bilturen fra Tromsø og ned til oss. Det første møtet mellom gutta skjedde på jordet hos oss, og det gikk veldig fint. Dagen etter var det nok et vellykket møte, og Siko fikk være med på turen nordover igjen. Brødrene går fortsatt fint sammen, og bilder viser at de har blitt gode kompiser. Er utrolig glad for denne løsningen, og at alt går så bra. Nå venter vi spent på at gutta skal få sin egen hjemmeside.

Utstilling på Skarnes og Wille er drektig

13.06.2010
I dag har Rocky og Elle vært på NRK avd Kongsvinger sin utstilling på Skarnes. Rocky fikk en ren rød sløyfe og en flott kritikk, og ble 2UKK. Elle vant klassen sin og fikk HP. Dommeren likte henne kjempegodt og overøste Elle med godord både muntlig og i kritikken, men ville ikke gi henne CK pga dårlig pels og fordi hun kunne ønsket mere dybde. I BIR/BIM unghund ble hun BIM. Ellers hadde vi en hyggelig dag på Skarnes med Sissel & co og flat-venner.

Wille er nå ca 6 uker på vei i drektigheten, og hun viser tydelige tegn på at hun er drektig. Pattene er blitt større, og hun begynner å fylles ut i buken. Vi har en spennende tid i møte.

Jubileumsutstilling og Flatmesterskap

22.-24.05.2010
Jubileumsutstillingen
Helgen begynte dårlig med Floras første blåsløyfe. For kort overarm, det samme som halve bruksklassen ble sendt ut med. Ellers hadde vi en kjempehyggelig dag i sola på Bogstad gård.

Flatmesterskapet - utstilling
Dagen begynte strålende med at Elle plasserte seg som nr.2 med CK i unghundklassen for dommer Per Iversen. Et godt utgangspunkt for morgendagens jakt på sammenlagttittelen. Flora, for dagen uten pels, ble nr.4 i bruksklassen med en ren rødsløyfe.

Flatmesterskapet - working test
Jeg stilte med både Elle og Flora i begynnerklassen. Var egentlig veldig skeptisk til å gå med to hunder i samme klasse, og vurderte helt til det siste å sette igjen Flora hjemme. Men det gikk heldigvis veldig greit å gå med begge.

Vi begynte på post 2, som var markering på et jorde.
Flora spikret markeringen, men tok en liten bue på vei hjem. Ble også trukket for tjafsing på dummyen. 16 poeng.
Elle så at markeringen falt, men da jeg skulle sende henne ut, skjente hun ut til siden mens hun snuste i bakken. Jeg sendte henne en gang til, og hun fant dummyen med en gang. Dessverre slapp hun den rett foran meg. 10 poeng.

Post 3, nærsøk
Da jeg hørte at en av postene var nærsøk, skjønte jeg at det ikke kom til å gå særlig bra, siden vi ikke har trent på dette i år. På posten fikk vi en markering inne i en firkant. Så skulle vi forflytte oss 10-15 meter til venstre før vi sendte hunden ut i firkanten.
Jeg var så dum at jeg sendte Flora ut som om det skulle være en markering, og ikke dirigering. Hun løp altfor langt ut, og gikk over i et stort søk. Ikke hørte hun på fløyta heller. Hun fant dummyen til slutt, og fikk 5 poeng.
Med Elle begynte det med to førerfeil, jeg gikk før dommeren hadde gikk klarsignal, og så tok jeg så vidt på Elle før jeg sendte henne ut. Fikk sendt henne ut, men hun kom for lang ut på siden. Siden hun ikke kan sidedirigering måtte jeg bare vente til hun var inne i firkanten før jeg kunne blåse nærsøksignalet. Hun fant dummyen, og fikk 7 poeng.

Post 4, walk-up
Her skulle vi gå noen meter bak skytter, før skytteren gikk videre og det ble skutt og kastet en ganske lang markering i skogkanten.
Dette gikk supert for Flora, og hun fikk 20 poeng.
Elle gikk ikke langt nok ut første gang jeg sendte henne. Andre gang gikk hun helt ut, og fikk dummyen i nesa. 13 poeng.

Post 5, markering med terrengskifte
På denne posten ble det kastet en markering fra jordet og inn i skogen.
Dette gikk strålende for begge, og Elle fikk 20 poeng og Flora 19. Hun ble sannsynligvis trukket for litt tjafsing.

Post 1, vannmarkering
Denne posten med en vannmarkering inn i et siv ble en stor nedtur. Flora ville ikke inn i sivet, og fant følgelig ikke dummyen. 0 poeng. Elle svømte rett ut mot dummyen i sivet. Dessverre bommet hun på dummyen med ca 40 cm, og svømte i en liten bue rundt den uten å få den i nesa. Etter det svømte hun vekk fra dummyen, og fant en passende erstatning i et liljeblad. 0 poeng.

Etter den siste posten var skuffelsen stor, og jeg var sikker på at unghunmestertittelen var utenfor rekkevidde. Gleden ble derfor stor da Elles katalognummer ble ropt opp som vinner av tittelen Unghundmester i Flatmesterskapet. En utrolig herlig følelse. Det meste av æren må Elle ha selv. Hun er svært lite jakttrent, men likevel jobber hun kjempebra og har mange fine momenter. Vi har fortsatt mye å jobbe med, og dette var en kjempemotivasjon til å trene videre.


Stjerna mi!

Valper ventes

02.05.2010
I dag og på fredag har Wille hatt vellykkede paringer med Leon, Fieldbay Magiska Månsken. Vi håper på både svarte og brune valper i begynnelsen av juli. Mer informasjon om kombinasjonen kommer snart under Valper.

NRK avd. Midt-Hedmark sin utstilling

07.03.10
I dag har Flora og jeg vært på NRK avd. Midt-Hedmark sin utstilling på Hamar. Flora vant bruksklassen og fikk CK. I Beste Tispe-klassen plukket dommeren først ut fire tisper som alle var champion. Så derfor måtte alle de tre klassevinnerne med CK inn igjen for å konkurere om certet. Det ble veldig nervepirrende. Dessverre var det ikke vår tur i til å ta certet i dag. I følge tilskuere ble Flora litt bundet av det glatte underlaget, og beveget seg derfor ikke like bra som certvinneren. Men gøy var det. :)
På slutten av dagen fikk jeg også være med som handler i kennel Fab Fours flotte avlsklasse og oppdretterklasse som ble henholdsvis BIS og BIS2.
Dommer for dagen var Bertil Lundgren.

Post 1 på jaktcupen

06.03.10
I dag har vi tilbragt dagen ved Chateau Styggedalen i nydelig påskevær. Dagens post var fotgåing og "sitt og bli". Både Elle i blåbærklassen og Flora i jordbærklassen klarte seg bra, og fikk henholdsvis 16 og 17 poeng. Begge ble trukket for snusing på fotgåingen. Er fornøyd med de poengsummene, sett hen til at vi begynte å trene til dagens post kl. 01 i natt. Flora fikk også være påfyll på multenes walk up. Det var et veldig morsomt opplegg med linjegåing, sitt og bli, innkalling og apportering mens dummyene haglet. Flora klarte seg veldig bra, bortsett fra at hun kom på Laika sin innkalling.
På vei hjem var jeg så heldig at jeg fikk komme inn til Øivind og Rita og se på lille Hamlet. Kan ikke huske at valpene mine var så bitte små. Herlig var han. :)

Valpetreff

27.09.2009
Max, Enzo og Siko kom på valpetreff søndag. Vi gikk tur ut på jordet, og valpene lekte, herjet og koste seg. Vi tobente skravlet, og så ble det selvfølgelig en del fotografering. Det er gøy å se at alle valpene er blitt så fine og trygge i gemyttet. Ikke noe bråk, selv om de prøver å teste hverandre litt ut. Innkalling og "sitt og bli" kunne de også, slik at fotografen fikk sitt. :)
(Flere bilder i fotoalbumet.)
Max, Elle, Siko og Enzo.

Siko

Enzo, Elle og Max. Siko bak.

Max

Villekullet 1 år

19.09.2009
En forsinket bursdagshilsen til Brownie, Rasmus, Enzo, Siko, Vegas, Rocky, Max og Elle på 1-årsdagen 18. september. Vi var under et fjell ytterst på en øy i Vesterålen og uten dekning på vårt mobile nett, og fikk dessverre ikke lagt ut hilsen på dagen deres. Elle tilbragte dagen sammen med Rocky på Sissels kennel, mens mamma Wille og tante Flora var på besøk hos besteforeldrene i Ski. Ryktene sier at Vegas rocka utelivet i Tromsø (se bildet), mens Rasmus koste seg med epler fra hagen i Røyken. Har også fått hilsen fra Brownie, som har blitt en stor ungdom siden sist jeg så henne.
Det er helt uvirkelig at det allerede har gått ett år siden valpene ble født. Kommer alltid til å huske den fantastiske opplevelsen det var når de ble født. Tenk at de da kun veide ca 400 gram. Gleder meg til å se flere av dere igjen på valpetreff om en uke. Håper det ikke blir lenge til jeg ser de andre igjen heller.
Valpene en dag gamle.

Vegas klar for bursdagsfest.

Vegas på utstilling

06.06.09
Vegas har i dag vært på utstilling i Ballangen utenfor Narvik. Der ble han nr. 3 i juniorklassen med hp (hederspremie). Dommer var Hjørdis Espeland.
Vegas snart 1 år

Bevegelige prøve på Næra

05.09.2009
I dag stilte Flora og jeg på vår andre jaktprøve på Næra. Hadde egentlig ganske høye forventninger til oss selv etter å ha sett de første hundene gå en ikke altfor vanskelig prøve i et ganske lett terreng. Forventningen ble imidlertid raskt dempet allerede på første markering. Flora løp rett ut i riktig område (et lite kratt i en liten fordypning), men fant ikke dummyen med en gang, og gikk dermed over i søk. Sendte henne på nytt, og hun fant den. Den andre markeringen gikk bra, og den tredje ok. Så snudde vi oss 180 grader for feltsøk. Flora var helt lost, og jeg måtte jobbe masse for å få henne ut. Skjønner ikke hvorfor hun oppførte seg sånn. Mulig jeg preger henne med min nervøsitet (var veldig nervøs i dag). Fikk til slutt inn 4 av 5 dummier. Deretter gikk vi ned til vannet og fikk to markeringer på vann. De gikk bra, bortsett fra at hun slapp dummien akkurat i det jeg skulle ta den begge gangene. Tilbake på standplass var det en dirigeringsoppgave. Den gikk perfekt. Dette resulterte i en (snill) 2. premie.
Ut og søk!

Utstilling i Tønsberg

22.08.09
Rasmus debuterte i utstillingsringen på NRK avd. Vestfold sin utstilling for dommer Jan Roger Sauge. Han var en drøm å stille, og showet mest av alle i klassen. Av åtte juniorhanner ble han 3JKK med en flott kritikk. Håper Rasmus og Hilde blir med på utstilling igjen.
I valperingen hjalp jeg Berit med å stille søte lille Sara, som er Elle & co sin halvsøster. Hun ble nr. 3 av hele 11 valper.
Så var det Elle sin tur. Det ble en ren rød sløyfe. Hun fikk en bra krtikk, men mangler pels om dagen. Så nå må vi vente til pelsen kommer tilbake før vi drar på utstilling igjen. :)

Jaktcup

18.08.09
I dag var det post 7 og stopp-signalet vi ble testet i. Flora brukte veldig lang tid på å reagere på stopp-signalet, og hadde helt glemt hvor dummyen var da jeg skulle sende henne ut. Etter flere forsøk satte hun seg like godt ned for å gjøre fra seg. Null poeng.
Hadde ikke tenkt til å stille Elle, siden vi ikke har trent på stopp på fløyte. I det dommer Berit hadde tenkt til å gå gikk jeg bort for å høre hvordan øvelsen var. Den hørtes ganske grei ut, så jeg bestemte meg for å prøve med Elle likevel. Det gikk veldig bra, og vi fikk 17 poeng. Til slutt skulle hver av dommerene gi jaktcuppen (en kopp) til en ekvipasje som hadde utmerket seg, og vi fikk den i blåbærklassen. En hyggelig utmerkelse som vi satte stor pris på.

NKK Bjerke

16.08.09
Elle og Rocky debuterte på offisiell utstilling på NKK Bjerke. De to juniorklassene gikk samtidig for to forskjellige dommere, så Henriette stilte Rocky for oss. Han fikk en flott 2. plass m/hp for dommer Patsy Hollings. Tusen takk for hjelpen, Henriette! Det gikk ikke like bra for altfor tynne Elle. Hun fikk en ren rød sløyfe, men en fin kritikk. Hun var for lite utviklet i kroppen for dommer Eeva Rautula. Det hjalp dessverre ikke at dommeren synes det var fint at jeg hadde klær som matchet hunden. :)

Vegas BIR og BIS-4

14.06.2009
I regn og gjørme deltok Vegas på NRK avd Tromsø & omegn sin utstilling i dag. Resultatet ble BIR og BIS-4, og en kjempefin kritikk. Dommer var Sven Slettedal.

Rocky BIR og BIS2. Elle BIM

06.06.2009
Det ble en ny flott utstillingsdag for valpene. På NRK avd. Oslo & omegn sin utstilling på Øvrevoll var det igjen Rocky sin tur til å bli BIR i valp 6-9 måneder, mens Elle ble BIM. I BIS-finalen ble Rocky kun slått av en toller, og ble dermed BIS2. Takk til Sissel og Petter for en hyggelig dag ved ringen, og til Tone som viste Rocky til BIR.
Dommer: Roger Millbank (GB)

Jaktprøvedebut for Flora

02.06.2009
Flora debuterte på Osloavdelingens bevegelige jaktprøve for dommer Jan Foss. Prøven begynte med at vi gikk fri ved fot bak skytter opp en sti. Vi stoppet, og fikk 4 enkeltmarkeringer i forskjellige retninger og avstander. Flora markerte dårlig, og på den ene gikk hun ut i feltsøk. Jeg gjorde også en tabbe da jeg trodde hun hadde plukket en dummy, og kalte henne hjem. Fikk heldigvis sende henne på nytt. Vi gikk fot bak skytter tilbake til utgangspunktet, og fikk beskjed om å sende henne ut i et feltsøk i en skikkelig sump som gikk gradvis over i vann. Flora fant de 2 første greit, men søkte etterhvert med lav fart og lite effektivt. Hun hentet 4 dummyer før dommeren stoppet oss. Deretter måtte vi stå og vente en stund på at skytter og kastere gikk ut for å gjøre seg klar til 2 vannmarkeringer. Flora markerte de helt supert i de vanskelige forholdene med vann som var akkurat på grensen mellom byks og svømming. Dommeren fremhevet dette som spesielt bra.
Dette holdt bare til en 3. premie. Det var tydelig at Flora var sliten etter en lang helg på Flatmesterskapet, for hun pleier å markere bedre enn dette og har mye større fart og effektivitet i søket enn hun viste i kveld. Det vi kan ta med oss som positivt, var at hun gikk bra fot, var stille og forholdt seg helt i ro ved skudd og kast. Det vi må jobbe videre med er det evige tullet med at hun løper bort til kaster, og kondisen.
Gratulerer så masse til Lotta og Aud Grete som gikk en super prøve og fikk 1. premie!

Flatmesterskapet 2009

31.05 - 01.06.2009
Utstillingen på Flatmesterskapet ble en super dag for valpene. Først var det gutta som skulle i ringen. Rocky vant klassen valp 6-9 måneder. Vegas, som hadde tatt turen helt fra Tromsø, ble nr 2. Deretter var det Elle sin tur. Hun vant også klassen sin, og det var klart for en ren Ellelienduell i BIR/BIM-finalen. Denne gangen var det Elle sin tur til å bli BIR, og Rocky ble BIM. Fantastisk gøy, spesielt siden dette var Flatmesterskapet. Takk til Tone som stilte Rocky til BIM! (Siden dette var et rent rasrarrangement var det ikke BIS-finale.)
Dommer var Anthony Allen, England.
Det var ekstra gøy at Vegas var her, slik at jeg fikk sett han igjen. Vi hadde en hyggelig ettermiddag på lørdagen med lek, kos og klipp. Håper det ikke blir altfor lenge til jeg får se fine gutten igjen. Det var veldig hyggelig at Siko også tok turen for å hilse på oss.
Flora debuterte i åpen klasse med en ren rødsløyfe. Må si oss fornøyd med det, siden det ble delt ut både gult og blått den dagen. Dommer var Glennys Gwilliam, England.
Søndag var det Working test for Flora.
Den første posten (post 3) var 2 enkeltmarkeringer som Flora markerte helt supert. På den første var Flora på vei til å levere dummyen til dommeren som satt rett bak meg, så jeg måtte snappe dummyen til meg. Hadde det ikke vært for denne avleveringen, hadde vi ifølge dommeren fått topp poengsum, men endte på 16 poeng.
Neste post (post 4) gikk vi sammen for å legge ut en dummy, for så å gå tilbake og sende henne på den. Det gikk veldig bra, og vi fikk 18 poeng.
Post 5 var 2 enkeltmarkeringer i dybde. Flora tok den første ok. På den neste begynte hun og søke rundt der den første lå, og jeg måtte til slutt dirigere henne ut på nytt. 10 poeng.
Post 1 var en ganske enkel enkeltmarkering. Den gikk bra helt til Flora bare måtte bort til kasteren. Hun hørte ikke på fløyta, og kom ikke før jeg brølte. 12 poeng.
Post 2 var en ny dirigering hvor vi la ut dummyen sammen. Denne gikk også bra, men hun var sliten etter lang dag i varmen, og hang etter på fotgåingen. 18 poeng.
Tilsammen fikk vi 74 poeng, og kom på en delt 11. plass av 38 startende i begynnerklassen. Det må jeg si meg veldig fornøyd med.
Sammenlagt i Flatmesterskapet kom vi nede på 20-tallet et sted pga den rene rødsløyfa.

Ellers ble det en super helg for venner og treningskompiser vi campet sammen med på Høk. Lotta og Aud Grete ble årets unghundmester, mens unghundene fra kennel Lykkejegeren ble nr 2 og 3. Kari og Gipsy vant BK. Og ikke minst ble fantastiske Zomby NUCH og årets Flatmester sammen med Kenneth.
Gratulerer alle sammen, og takk for en veldig hyggelig helg.

Takk til Bjørn som tok bilder for meg!

Elle BIR (Fotograf: Bjørn)

Rocky BIM (Fotograf: Bjørn)

Siko, Elle, Vegas og Rocky (Ikke så lett å få alle til å stå pent samtidig.)

Vegas BIR og BIG-3

02.05.2009
Vegas debuterte i dag på valpeshow på Hammerfest Hundeklubb sin utstilling med å bli BIR og BIG3 (valp 6-9 måneder). Konkurransen der oppe i nord var riktignok ikke så stor, men eiere og oppdretter er super fornøyd med det flotte resultatet. Nå gleder vi oss til Vegas kommer sørover i slutten av måneden.

Dommer: Arne Foss

Vegas 7,5 måneder

Valpetreff

19.04.2009
Enzo, Max og Rocky kom hit på valpetreff. Vi begynte med en rask klipp på ørene før fotografering. (Se bilder under Villekullet).
Etterpå gikk vi opp i skogen hvor Tone ga oss en hurtiginnføring i jakttrening av retriever, før valpene fikk prøve seg på apportering. Alle valpene apporterte med stor fart og lyst, og de arbeidet bra når de ikke fant dummyen med en gang. De tre brune hadde ikke spesielt lyst til å gi dummyen fra seg igjen, mens Enzo løp rett hjem. De var alle kjempeflinke, sett i forhold til at dette var første gang de ble introdusert til dummy (bortsett fra Elle da).
Tusen takk til Tone for handlingen og jaktinstruksjonen!

Se flere bilder i Fotoalbumet.

Enzo apporterer dummy for første gang.

Max lurer på om han skal levere dummyen, eller ikke.

Rocky i full fart.

Rocky BIS2

15.03.2009 NRK avd Midt-Hedmark sin utstilling
Nok en strålende dag i utstillingsringen
Rocky (Elleliens Huntersville) debuterte i utstillingsringen i dag. Han løp og stilte seg som en drøm, og vant klassen sin. Sissel har gjort en super jobb i forkant med å trene han. Så var det Elle sin tur, og hun vant også klasse sin. Deretter var det duket for intern Ellelienduell i kampen om BIR'et. Dommeren var veldig sikker på at i dag var Rocky best, og han ble BIR (Best i rasen). Elle ble BIM (Best i motsatt kjønn). Tusen takk til Henriette som stilte Rocky i BIR/BIM.
Flora debuterte også på offisiell utstilling i dag. Det gikk over all forventning, og hun ble 3UKK (unghundklasse) med CK! Hun ble uplassert i beste tispe, men jeg er kjempefornøyd med debuten hennes.
Det ble veldig lenge å vente på BIS-finalen. Rocky var nok litt sliten, men viste seg helt frem til BIS2. Tusen takk til Sissel og Petter som tar så godt vare på Rocky.
Og takk for alle gratulasjoner og fine ord om Rocky og Elle.

Dommerer: Lena Hägglund (Janet Buckingham BIS-dommer)

Rocky BIR og BIS2

Elle BIM

BIR og BIM valp 4-6 måneder

Flora 3UKK m/CK

Jaktcup post 2

01.03.2009:
Elle, Flora og jeg deltar på jaktcupen til Osloavdelingen. Elle går i blåbærklassen og Flora i jordbærklassen. I dag var det post 2 med sitt og bli. Elle reiste seg, og fulgte litt etter meg da jeg skulle legge ut dummyen. Å gå fot er hun ikke særlig god til, men jeg er fornøyd med øvelsen selv om det ikke ble så mange poeng. Hun satt og ble da jeg gikk ca 60 m (tror jeg) fra henne for å hente dummyen og levere den til dommeren. Hun reagerte heller ikke på skuddet.
Flora fikk 18 av 20 poeng på sin øvelse. Selv om ikke fotgåingen var perfekt, satt hun som en påle under skuddet og da jeg gikk ut for å hente de to dummyene. Flink var hun.
Post 1, fotgåing, for en måned siden er det en grunn til at jeg ikke skrev om. :)

Elle BIS-valp

01.02.2009: NRK avd Vestfold sin utstilling
Elle sin debut i utstillingsringen endte fantastisk. I klassen valp 4-6 måneder, tisper, viste hun seg flott, slo sin halvsøster og ble nr.1. Så vant hun over hannvalpen og ble BIR (Best i Rasen). Det ble lenge å vente på BIS-finalen for lille Elle, og hun sovnet i fanget mitt. I BIS-ringen var det en meget nervøs handler og eier. Selv om ikke halen logret, løp den lille jenta seg helt til BIS1 (Best In Show)! For en fantastisk opplevelse! Selv om jeg ikke fikk lov til å ta en Maria Mena, kom det noen tårer, og jeg var helt skjelven i lang tid etterpå. Og smiler, det gjør jeg enda.

Tusen takk for alle gratulasjoner, fine ord om Elle, og tårer Kirsti og Aud Grete! Det varmer.

Dommerer: Anne-Berith Waskaas og Frank Bjerklund (BIS).

Fotograf Kirsti Ekstrøm. (Det var dessverre ikke så bra fotovær.)

Fotograf Kirsti Ekstrøm.

Det er bare BIS-valper som får lov til å sitte på spisebordet sammen med alle premiene sine.

Sløyfene! (Ikke hver dag man har slike, så da er det lov å skryte litt.) :)

25.09.2008 Jeg har fått godkjent kennelnavnet Ellelien av FCI. Navnet ble kunngjort i Hundesport i går. Kommer det ikke inn protester på navnet i løpet av 8 uker, vil det bli godkjent av NKK.

24.09.2008 Les om laget vårt, Frustrerte Fruer, på NLM i siste utgave av Hundesport.

03.08.2008 Utstilling Vågan hundeklubb. Wille 1bkk ck 2btk.
02.08.2008 Utstilling Vestvågøy hundeklubb. Wille 1bkk ck 2btk.
18. og 19.07.2008 Wille ble paret med Klokkeråsen's Upper Class.