Nyheter 2016/17

5. feb, 2017

Yes, da var jeg tilbake igjen, men litt mer travel enn tidligere. Men det skjønte dere kanskje når dere så bildet på forsiden av meg og Tarjei.. Ja for han er nemlig nytt tilskudd i familien.
(Tenk han har bursdag samme dag som mormor 😉) 
Det innebærer jo en del jobb, som jeg tar veldig på alvor. Litt ståk og bråk er det jo. Og nattesøvnen forsvinner jo en tid. Men, jeg synes det er helt OK jeg, nå som han har vært her en stund.  
Vi har endelig begynte å komme i en slags rutine igjen også, pappa er tilbake på jobb, og mamma er fortsatt i permisjon, sånn som jeg fortalte sist jeg var innom her. 
Men pappa har vært hjemme en god stund sammen med meg og Tarjei, og mamma da. Bare at mamma har vært litt borte på sykehus i etterkant, for hun hadde infeksjon og sånn fra keisersnittet. (Jeg kjente det jeg, satt inntil henne hele tiden mens hun var hjemme og ikke i form)
Så da ble det pappa og meg da, som måtte være hjemme med den lille babyen. Pappa ble sånn superpappa på veldig kort tid. Eller sportslig i bleieskifter - det gikk unna kan man si. Flink altså. ❤ og jeg sier ifra hvis det trengs å byttes.
Men nå er hverdagen som sagt kommet litt tilbake. I en litt ny versjon. Og da blir det litt bilkjøring og litt trilleturer dagene går med til.
Det rare er at nå har jeg plutselig blitt gatas maskott. Den STORE sorte hunden har plutselig blitt veldig snill... 
Nei altså, så fort vi hadde med barnevogn på tur, så ble jeg også invitert inn i tre til fire hager bortover gata for å hilse på og få kos. Og at jeg var så snill og flink nå sånn helt ut av det blå... Men seriøst...jeg har da vært like snill hele tiden jeg. Så dagens tips må jo være;  om du har nuffe og vil ha vekk stempelet om at det er en stor og vanskelig hund, kjøp deg barnevogn !! 
Fordelen for min del er jo at jeg liker jo all oppmerksomhet, så jeg synes den vogna er et "must" når jeg skal ut å gå nå😉
Og pappa lurte nemlig på hvorfor vi ikke hadde gjort det for åtte år siden🙃


Nå er det mattid her - ting går i ett. Men Paws up, Vi sees- Hilda. 

19. nov, 2016

Tenke seg til, mamma har jobbet så mye med pc at hun har ikke villet hjelpe meg med hjemmesiden her på ni måneder. Skjerpings !!!
Men sååå, nå er hun hjemme igjen, tatt sånn permisjon fra jobb. Vet ikke helt hva det innebærer, men det finner vi nok ut av. I hvert fall så er hun hjemme hos meg🙂 Og da blir det selvfølgelig litt oppdateringer her. 

Så? hva har jeg gjort siden sist? Jo, jeg har hatt sommerferie, det ble som alle de andre årene tid til opppussing. Men denne gangen var det utvending, noe som var ultra-kjedelig. For med maling kan jeg ikke være med. Heldigvis ble det også noen svømmeturer på meg når været tillot det. Så jeg fikk kjølt meg litt ned og lekt masse. 

Så på slutten av sommeren skulle vinterkåpen av, jada, jeg beholder den så lenge som mulig jeg. Men denne gangen hadde mamma bestemt at alt, pluss litt til skulle av. Jeg skulle bli kort. Nei ikke korthåret, men kort - kort. Så da bar det avgårde til salongen. De klipte meg ned i bamsestil, sånn litt valpeklipp. Og det var deilig det. Jeg ble jo 10 kg lettere, og fløy i lav høyde over bakken. Så sånn har jeg tenkt å fortsette.
Har jo tross alt tredd inn i pensjonisttilværelsen. Så nå kan jeg bare være meg, og få lov til å bare være hund uten tilbehør. Dessuten er jeg jo så pen alikevel - (klart jeg vet det) at trenger ikke dolle meg mer enn nødvendig. 
Men jeg trooooor det kanskje er en annen grunn for dette klipperiet. I hvert fall skal jeg på førjulsbad til uka igjen. Kanskje dukker det opp noen svar da. Jeg venter...

Jo, så hadde jeg en forferdelig opplevelse her for en stund siden. Det endte godt da, så ikke noe å holde pusten for. Men Lhasa - Lillemo, til mormor måtte operere !😮
Hun skulle steriliseres og fjerne noe i kroppen stakkar, og når hun kom hjem var hun helt livløs og luktet sånn dyrlege - æsj. Jeg ble så redd. Så jeg måtte ligge ved siden av henne, og neste dag måtte jeg sjekke at hun var våken igjen. Heldigvis gikk det ikke mer enn to, tre dager før hun var på bena igjen. Og nå? Nå har hun blitt helt turbo. Så hva det var godt for? jaja, hun er alltid veldig blid da, så det liker jeg. 😀

Ellers som dere sikkert skjønner tar gamle damer det ganske med ro. Sofaen er et kjærkommen sted når som helst. Så til neste gang, om ikke så lenge - 

Paws up - Hilda.

 

17. jan, 2016

Godt nytt år alle sammen. 

Da var det langt fra sommer lenger, siden sist jeg var her. Men det har vært en superdeilig høst. En veldig lang høst. Og det er det beste jeg vet. Snøen har kommet nå, og jeg liker den også, men siden jeg har litt store mellomrom mellom tærne..huff, så sliter jeg med snø. Og sko, sokker, nei! Ikke så veldig fan av det. Så bar bakke, og høst - jepp det er turtiden jeg synes er flott. 
Siden mamma har begynt i ny jobb, og det beste, hun har hjemmekontor innimellom. Slik at jeg kan benytte den tiden med å mase litt og trimme litt i lunsjen. Og sørge for at lunsj, blir skikkelig lunsj! Smart ikke sant?  
"jo mere vi er sammen, tudelidu" 🤪
Jeg er kanskje ikke den ultimate jobbhunden sånn. Men jeg får det gjerne som jeg vil. 

Jeg går faktisk inn i mitt åttende år nå. Så gamle damer, de har alt de trenger. Eller? Nei, da er det på tide med komfort og trygghet. Og da var jeg så heldig at jeg fikk ny seng til jul. Stooor seng, med sånn Memory-foam. Den former seg etter kroppen min. Sånn tempurseng. 
Ortopedisk sier mamma det er. Uansett, veldig god, og kan anbefales💋 Så har jeg fått ny sele med refleks av mormor, det må man ha når det er så mørkt. Comfort & Safety ! 

I høst har jeg vært hos vetrinær og akkupunktur i Larvik. Var et stykke å kjøre, jeg pleier jo bare å få en vaksine borte i gata her. Men, det var visst på tide med en liten ekstra sjekk på hele meg. Og jeg var jo der når jeg var valp, og hadde kolikk. Ja det gikk over etter at han vidundermannen satt noen nåler på meg. Og nå var visst alt av hormoner på tur hos meg. Samt at jeg hadde sår som ikke ville gro. Og litt annet som måtte sjekkes. 
Det er fint der nede. Fire eller fem sykepleiere kom å passet på meg. Ga meg godis, barberte det ene benet mitt for blodprøver - de var selvfølgelig helt fine ! Og selvfølgelig koset alle på meg.
Så skulle de sjekke magen min. Haha, prøv å få meg til å legge meg på ryggen da. Neihei, da får du finne på noe annet altså. (og det gjorde de og) han legen kom med hodelykt på hodet, la seg ned på gulvet. Med stetoskop, hodelykt og nåler. 🤨
Men det gikk fint da. Jeg fikk noen nåler, og vips var hormonene mine på plass igjen, og såret jeg hadde i hodet, borte på tre dager. 

Så etter en sånn sjau med innbilt svangerskap, melkeproduksjon, ja det blir litt søl og teit da. Så da var det visst på tide med et skikkelig bad. Mamma sa at hun skulle sende meg til ny hundesalong.
Jeg tenkte at nei, det kommer ikke til å bli bra! Jeg er ikke den mest tålmodige jenta på denne jord. Det kan jeg skrive under på.
Jeg har overhodet ikke tid til å stå på et stellebord. Og bade ? joda, det er OK helt til de skal begynne å sjamponere, da pleier jeg igrunn å være fornøyd, og prøver å stikke av. - Det er så super gørr !!! 
Men jeg hadde visst ikke noe jeg skulle ha sagt i denne saken.
Så mamma og bestefar kjørte meg til nye salong. Inn i en hundebutikk faktisk. Men det var stell og bad bak der da. Og hun som skulle ordne meg, hun var faktisk veldig kul. Og ikke nok med det, det kom faktisk to til som skulle hjelpe til. Og selvfølgelig, jo flere å snakke med, jo bedre. Og når mamma kom for å hente meg, ja, jeg var blitt veldig fin. Og hadde egentlig ikke så veldig lyst å gå der ifra. Var veldig hyggelig sted altså. Og nå vet jeg at Lillemo - Lhasa jenta, skal dit på mandag. Jeg har sagt til henne at det er veldig fint der da. Ble nesten litt misunnelig. Nei ikke helt hverdagskost det men. 

I dag er det -23 og masse snø. Jeg orker ikke være ute så lenge når det er så kaldt. Så godt å ligge i senga mi og slappe av.  Legger inn noen bilder i fotoalbumet her fra i høst av pappa og meg. Så til neste gang
-Cross your paws - Hilda