Få mer trafikk

Get More Traffic

5 enkle måter å få mer trafikk til din hjemmeside

Du har valgt et navn, et nydelig design, og lagt til innhold på din hjemmeside. Nå er tiden kommet for å dele din side med verden! Vi gir deg 5 enkle og raske metoder for å tiltrekke så mange besøkende som mulig. Har du ikke en nettside ennå? Lag en i noen få enkle trinn!1. Gjør søkemotorene oppmerksom på at du finnes

Search Engine

Google kan bruke flere uker på å finne og indeksere dine sider. Spar litt tid ved å registrere din hjemmesides URL selv. Din URL er hjemmesidens adresse, for eksempel http://www.dittdomene.com eller http://dittnavn.123hjemmeside.no – Du kan se din URL ved å gå til din hjemmeside og merke deg hva som står i adressefeltet. Du kan også registrere din URL hos søkemotorene Bing og Yahoo når du først er i gang.

Bonus tips: benytt deg av nettkataloger og anbefalingssider

Det kan også være en god ide å føre opp din hjemmeside i en nettkatalog. En slik katalog kan ha positiv innvirkning på din rangering hos søkemotorene.

En anbefalingsside som f.eks. StumbleUpon er til for å henvise personer til hjemmesider, ut i fra deres interesser. Hvis din hjemmeside tilbyr noe du tror andre er interessert i så legg det til på StumbleUpon slik at de kan presentere det for sine mange brukere.


2. Få det meste ut av din e-post kontaktliste

Use your email address book

Din kontaktliste er en gylden ressurs som bare venter på å bli brukt! Send ut en e-post til familie, venner, kollegaer, osv. og gjør dem oppmerksom på din flotte nye hjemmeside. Kanskje du får dine første følgere! E-posten behøver ikke være lang; en eller to linjer om hjemmesiden og en link holder i massevis.

Å sende en felles e-post er den enkleste løsningen, men vurder å sende en individuell e-post til de som du vet vil spre ordet til mange i sin omgangskrets. Det er viktig at disse personene ser din hjemmeside så raskt som mulig og blir fenget nok til å ville dele den med sin sosiale krets.


Bonus tips: bruk din e-postklient til å lage en signatur på dine e-poster.

Hvis du ikke allerede har satt opp en automatisk signatur på e-postene du sender, så er dette rette anledning! Dette er en genial måte å promotere din hjemmeside hver gang du sender en e-post.

Ikke bare legg til din URL, men gjør det gøy og interessant: “Følg Tassen, verdens søteste hund, med ukentlig oppdatering, bilder og videoer. Følg han på www.HundenTassen.123hjemmeside.no”. Dette er mye mer engasjerende for folk å lese, og er kanskje det lille ekstra som skal til for at de klikker på linken og besøke din hjemmeside.


3. Regelmessige oppdateringer = mer trafikk

Be active on your website

Ikke la din hjemmeside stå og samle støv. Husk å oppdatere din hjemmeside regelmessig med nytt innhold. Dette gjør hjemmesiden din mer interessant og innbydende for både besøkende og søkemotorene, og sikrer at begge vender tilbake.

Bonus tips: sett deg mål og spar på innhold

Å legge til noe nytt på din hjemmeside hver dag kan for bli for mye for deg og dine besøkende. Sett deg istedenfor mål; post noe nytt på hjemmesiden en gang i uken, en gang pr. andre uke, en gang i måneden… Dette er helt opp til deg selv.

Det er ingen vits i å finne opp hjulet på nytt hver dag. En liten oppdatering eller ett morsomt bilde kan være like effektivt for å holde din hjemmeside i live som å skrive et langt blogg-innlegg eller legge til flere produkter i nettbutikken.


Trade your links with other websites

Selv om det å lage godt og relevant innhold er veien å gå for å få folk og søkemotorer til å legge merke til hjemmesiden, kan det også være stor verdi i å utveksle linker. Du kan for eksempel samarbeide, og utveksle din hjemmesides linker med en annen hjemmeside eller blogg du følger.

Bonus tips: kjenn ditt emne og felt

Hjemmesider med emner som har relevans til ditt eget har større verdi for dine besøkende. Dette går selvsagt begge veier; eieren av den andre hjemmesiden vil også sette pris på verdien dine linker kan ha for hans/hennes besøkende. En link er lettest å utveksle hvis du skiver et lite innlegg eller artikkel om hjemmesiden – hvis de gjør det samme om din.

Å vite hvor du er i “internett-hierarkiet” kan være til stor hjelp. For eksempel, hvis du eier en liten- til mellom-stor hobby hjemmeside er sjansen for å utveksle linker med ett større firma eller media-nettsted mindre sannsynlig. Spill smart, og sikt deg inn på hjemmesider på samme nivå som din egen; Disse sidene være mer åpen for å utveksle linker og promotere din hjemmeside.


5. Sosiale medier!

Use your social media channels

Nettsteder som Facebook, Twitter og Instagram er verdt sin vekt i gull når det kommer til å få mer trafikk til din hjemmeside. I disse dager kan slike sider, når brukt riktig, være mer effektive enn søkemotorene. Gjør det til en vane å poste på sosiale medier når noe nytt skjer på din hjemmeside.

Bonus tips: vær smart, tenk over hvor du laster opp bilder og videoer

Istedenfor å laste opp et bilde eller en video til din Facebook-side, last det opp på din hjemmeside og post en link til det på Facebook, Twitter, osv. Gjør din post interessant og relevant for dine besøkende, slik at personer som ser den ikke kan la være å trykke på linken, og dele den videre.