Om 123hjemmeside

Fra lokal visjon til et globalt selskap med vekst i genene

123hjemmeside ble grunnlagt i 2003 I København, Danmark, av brødrene Morten og Jacob Elk. De hadde et ønske om å opprette den mest brukbare og brukervennlige hjemmesiden som var tilgjengelig på markedet. De brukte en enkel ide som var hentet fra “lean business” prinsippet for å opprette verdi og muligheter for “Her og Fru Danmark”, brukere med lite erfaring som kunne dra nytte av å laste opp personlige og profesjonelle prosjekt online.

Med en vitenskapelig tilnærming til data, solid erfaring innen smidig utvikling og en idé med en misunnelsesverdig skalerbarhet, ble den danske målgruppen snart internasjonal. Kun et år etter opprettelsen av butikken lanserte 123hjemmeside en Engelsk versjon som skulle fange oppmerksomheten til Amerikanske kunder. En kombinasjon av skikkelig fokus på brukererfaring og “lean business”-prinsippet har gjort 123hjemmeside til et bra eksempel innenfor internasjonal vekst.

I 2012 mottok 123hjemmeside en “Series A” investering på €1.7 millioner for å vokse raskere internasjonalt. Bak investeringen står IT-grûnder Kaare Danielsen som har en Jobindex som er Danmarks sørste jobbdatabase.

Rask internasjonal ekspansjon fulgte opp og lokale språkversjoner finnes nå i hele Skandinavia, Frankrike, Spania, Italia, Holland, Belgia, Sveits, Østerrike, Luxembourg, England, USA, Polen, Tsjekkia, Hellas, Tyrkia, Portugal, Brasil, Canada, Russland, Indonesia, Malaysia - og flere kommer

I 2015 gikk 123hjemmeside fra Premium til en Freemium “businessmodel” som tillot brukere I hele verden å bruke en gratis hjemmeside. Per dags dato er det 400.000 nye brukere som lager en 123hjemmeside hver måned og flere enn 20 millioner som allerede har opprettet en 123hjemmeside.

Selskapets omsetning overstiger € 10 millioner, og den har en raskt voksende base med betalende kunder med 95.000 nåværende abonnenter fra hele verden. En ambisiøs strategisk plan for videre ekspansjon har vært planlagt for 2017

Tankesett

Vårt ideal om brukervennlighet gjennomsyrer alle ledd i selskapet. Vårt ideal er ikke perfeksjon. Idealet er lek. Å bruke vårt produkt skal føles som en lek – det skal være enkelt, spennende og ekspanderende. Noe å kunne bruke, og noe å lære av. Å arbeide for oss fungerer på samme måte.

Vi rendyrker en kultur hvor kreativitet fremelskes og spesielle ferdigheter ønskes velkommen. Med to fysikere i ledelsesteamet og en agil utviklingsmodell, er kunnskap og intelligens vår daglige valuta.

Vi setter høye akademiske standarder, men arbeider som et vennskapelig team. Vi tror at utfordringer er det som gjør det gøy å arbeide, og at utvikling og vekst er et mål i seg selv. Vi har kunnskap i våre hjerter og brukervennlighet i hele vår tankegang. Det er slik vi arbeider.