Nedenfor finner du svar på de aller fleste spørsmål angående 123hjemmeside. Her kan du også opprette et gratis prøveabonnement.

1. Kan alle opprette gratis prøveabonnement?
Ja, alle kan opprette et gratis prøveabonnement av 1 måneds varighet. Deretter må du ta stilling til om du vil fortsette og kjøpe et abonnement.

2. Hvor mye koster et abonnement?
Du kan velge mellom flere 123hjemmeside abonnementer:

1 måned: 134.95 kr
3 måneder: 365.00 kr
1 år: 968.00 kr

Hvis du kjøper et domene, så koster hjemmesiden din:

1 måned: 159.95 kr
3 måneder: 414.00 kr
1 år: 1164.00 kr

Det kan hende at du får angitt en lavere pris når du kjøper abonnementet hvis du har blitt kunde hos oss via et gavekort som du har mottatt fra et annet sted.

3. Hvor mye plass omfatter abonnementet?
Grunnabonnementet på 123hjemmeside omfatter til sammen 40 sider og fotoalbum - og plass til til sammen 300 bilder som du kan fordele på alle sidene og albumene. Du har tilgang til ALLE funksjoner hos 123hjemmeside - også de mange kreative malene og gjestebok- og fotofunksjonene (f.eks. snakkebobler o.l.).

4. Hva om jeg vil ha mer plass?
Du kan alltid kjøpe en ekstra pakke med 20 sider ekstra, 200 bilder ekstra og 20 videominutter ekstra til hjemmesiden. Men for de fleste er grunnabonnementet nok, siden man fortløpende kan slette og bytte ut sider og bilder på hjemmesider. Dersom du ønsker å betale ekstra for pakken med 20 ekstra sider, 200 ekstra bilder og 20 ekstra minutter til video, er prisen kun 394.00 kr for 3 mdr inkl. de ekstra sidene, bildene og videosekunder du trenger per kvartal.

5. Jeg vil gjerne fornye abonnementet!
Klikk her og kom til butikken.

6. Hva skjer når det gratis prøveabonnementet går ut?
123hjemmeside forbeholder seg retten til å slette inaktive 123hjemmeside-nettsteder og alt postet innhold 7 dager etter at et abonnement har utløpt. Dette betyr at en 123hjemmeside -nettsideeier har 7 dager på seg etter utløpsdatoen for abonnementet for å fornye abonnementet.

7. Hva skjer når mitt betalabonnement utløper?
Da sørger vi for at din side blir forlengt helt automatisk via 123betalingsservice, og du behøver ikke gjøre noe selv. Ønsker du ikke dette, har du naturligvis 14 dagers returrett og du kan bare slette siden og kontakte kundeservice.

Hvis vi ikke kan forlenge abonnementet automatisk, får du en beskjed om instruksjoner om hvordan du kan betale for abonnementet.

8. Hvordan fornyer jeg abonnementet?
Du kan logge inn på hjemmesiden din når som helst og fornye abonnementet ditt.

Hvis det står at du er registrert på 123betalingsservice betyr dette bare at abonnementet automatisk fornyes, og du behøver ikke gjøre noe selv.

9. Hva skjer hvis jeg ikke vil fornye abonnementet eller det gratis prøveabonnementet?
Hvis du ikke ønsker å fornye betalabonnementet, kan du bare logg inn på siden og klikke på "Slett og steng hjemmesiden", og deretter vil alt innhold på siden være slettet og abonnementet forlenges ikke.

Du kan også kontakte kundeservice og skrive at du ikke ønsker å fortsette med siden. Da sletter vi siden og stanser fremtidige fornyelse av abonnementet.

10. Hva skjer når mitt prøveabonnement med eget domenenavn utløper?
Hvis du har kjøpt et eget domenenavn i prøveperioden vil abonnementet automatisk forlenges via 123betalingsservice når prøveperioden utløper. Ønsker du ikke dette så kan du bare sende en e-post til kundeservice som avregistrerer betalingstjenesten.

11. Hva med domene og e-post?
Hos 123hjemmeside kan man enkelt få sitt eget personlige hjemmesidenavn (domene).

Hjemmesiden kan altså hete www.dittegetnavn.com istedenfor dittegetnavn.123hjemmeside.com. Samtidig kan du opprette opp til fem egendefinerte e-postadresser med eget domenenavn.

12. Hur betalar man?
Du kan betale for din 123hjemmeside online på www.123hjemmeside.no. 123hjemmeside tilbyr sikre betalingssystemer for betaling på internet.

13. Kan man lukke og slette hjemmesiden sin helt?
Ja, du kan selv når som helst slette og lukke hjemmesiden helt. Du må bare logge deg på 123hjemmesiden med brukernavn og passord. Helt til høyre ser du en gul boks hvor det vises en rød knapp som heter "Slett hjemmeside". Klikk på knappen, så lukkes og slettes hjemmesiden din med det samme.

14. Min hjemmeside vises ikke lenger? Hvorfor?
Enten har du ikke fornyet abonnementet, eller siden har blitt lukket på grunn av innholdet du har lagt inn på hjemmesiden. (Les våre bruksbetingelser her)

15. Hvor lenge før abonnementet går ut må jeg fornye det?
Du kan alltid se hvor lang tid du har igjen på abonnementet når du er logget på hjemmesidebyggeren. Du bør fornye abonnementet FØR det nåværende går ut. Det nye abonnement vil da bare bli lagt til det gamle når det gamle går ut.

16. Jeg har fått et gavekort. Hvor løser jeg det inn?
Hvis du vil bruke gavekortet til å opprette en helt ny 123hjemmeside, klikker du bare her og følger veieviseren.

17.Kan jeg fornye et eksisterende abonnement med et gavekort?
Ja, så lenge det fremgår av gavekortet du har mottatt - ellers ikke. Du logger deg på det eksisterende abonnementet som du vil fornye, med brukernavn og passord. Under "Ditt abonnement" finner du en knapp som heter "Forny med gavekort". Her taster du inn det nummeret eller kodeordet som står på gavekortet.

18. Hva er betingelsene for bruk, gratis prøveabonnementer og kjøp hos 123hjemmeside.no?
Klikk her for å lese våre bruksbetingelser.
Hvis du har fått et gratis hjemmesideabonnement, f.eks. i forbindelse med et bladabonnement eller lignende, gjelder ikke bestemmelsene om abonnementets utløp, betaling og betingelser for deg. Du må derfor undersøke betingelsene for ditt abonnement der hvor du har fått ditt gratis hjemmesideabonnement.

19. Stopp og legg ned hjemmeside?
Slett nettsiden din umiddelbart ved å trykke på "Slett"-knappen på redigeringssiden til nettsiden din. En slettet nettside kan ikke lenger ble gjenopprettet og alt innholdet vil gå tapt. Alternativt kan du sende en forespørsel til vårt kundeservice team på kundeservice@123hjemmeside.no. Hvis ditt abonnement nylig ble fornyet automatisk, men du ikke ønsker å fortsette, kan du be om refusjon innen 14 dager etter betalingsdatoen.

Bruksrelaterte spørsmål

1. Kan alle tilfeldige mennesker se min 123hjemmeside?
Både ja og nei: Hjemmesidene dine er IKKE passordbeskyttet, så alle du sender lenken eller adressen til hjemmesiden til, kan se sidene dine. Derimot melder vi IKKE automatisk sidene til søkemotorene på nettet. Det er altså først og fremst de som har mottatt adressen til hjemmesiden din, som vil se den. Du bør likevel alltid være forsiktig med å legge ut noe på nettet som andre absolutt ikke bør finne, f.eks. noe som gjør det lett å "gjette" seg til adressen din eller lignende.

2. Lagrer dere bildene og fotografiene mine?
Ja, men i en annen og mindre versjon enn de bildene du har på din egen datamaskin. Vi gjør bildene "mindre" så det ikke tar så lang tid å laste dem ned for dem som besøker sidene dine. Derfor bør du fremdeles ha dine egne bilder lagret på din egen datamaskin. Vi er ikke noen slags "bank" for originalbilder. Man kan si at vi i stedet er det stedet hvor du VISER bildene dine.

3. Vil det bli vist reklame på 123hjemmesiden min?
Nei! Vi vil ikke vise annonser eller pop-ups og lignende på din egen hjemmeside, for andre. Det er imidlertid en liten reklame for 123hjemmeside på hjemmesiden din. Den lille reklamen for oss, finnes på hjemmesiden din både i gratis prøveperioden og hvis du er betalende abonnent.

4. Hvorfor koster det penger å fortsette når den gratis prøveperioden har gått ut?
Vi har valgt å IKKE vise annonser eller pop-ups, etc. for andre, på din egen hjemmeside. Det er derfor vi til gjengjeld koster en liten sum i kvartalet for å bruke. 

5. Jeg får ikke nyhetsbrevet deres - hvorfor?
Kontroller om e-postadressen din er riktig. Det gjør du ved å logge deg på med brukernavn og passord og gå inn på "Ditt abonnement" og kontrollere om informasjonen der stemmer.


6. Kan jeg lage mine egne nye maler på systemet?
Nei, dessverre ikke enda. Du kan bruke alle de malene vi tilbyr. Det er mulig at vi med tiden vil kunne tilby en eller annen form for ekstraservice der du som abonnent kan få mulighet til å lage dine egne maler.

7. Jeg har glemt brukernavnet eller passordet mitt?
Hvis du har glemt passordet, kan du få det tilsendt på e-post.
Klikk her for å få tilsendt passordet ditt.

8. Hva blir - eller er - navnet på / adressen til / lenken til hjemmesiden min på nettet?
Når du registrerer deg som bruker, ber vi deg velge et brukernavn og passord. Det brukernavnet du velger, blir samtidig adressen til hjemmesiden din. Hvis du for eksempel velger brukernavnet "Jan", blir hjemmesideadressen din jan.123hjemmeside.com.

9. Får man rabatt hvis man kjøper flere hjemmesider?
Nei. Vi tar et så lite beløp per kvartal for våre abonnementer at dette dessverre ikke er en rabatt vi kan tilby.

10. Kan jeg bytte navn på hjemmesiden min?
Du kan endre navnet på din 123hjemmeside. For eksempel så kan du endre det fra fredrik.123hjemmeside.no til elise.123hjemmeside.no.

11. Jeg vil få hjemmesiden min lukket og slettet slik at ingen kan se den lenger!
Avslutt og slett din 123hjemmeside når som helst. Bare logg inn med brukernavn og passord. Klikk på “Avbryt abonnement og slett hjemmesiden din”. Merk: Vi tilbakebetaler ikke den gjenværende abonnementstiden eller beløpet til deg.

12. Kan jeg endre størrelsen på bilder og fotografier?
Nei! Bildene vises i den størrelsen som opprettes automatisk av den malen du har valgt.

13. Kan jeg fjerne og slette beskjeder i gjesteboken min?
Ja, velg "Rediger" for den siden som inneholder gjesteboken. Der kan du se alle innleggene som er skrevet, og slette eventuelt uønskede innlegg.

14. Kan man bruke hjemmesidene kommersielt? F.eks. til et firma eller en forening?
Ja, det er helt i orden! Men du kan ikke videreforhandle hjemmesider - eller navn på hjemmesider - på noen som helst måte uten først å ha innhentet tillatelse fra 123hjemmeside.no
 

Fant du ikke svaret du lette etter?
Eller har du andre spørsmål?

Send spørsmålet ditt til vår kundeservice på e-postadressen kundeservice@123hjemmeside.no Vi vil forsøke å besvare alle spørsmål oftest innenfor to arbeidsdager.