Turområder

Her finner du litt info og bilder fra turområdene vi oftest bruker.

Bærheimsnuten

Bærheimsnuten ligger i gangavstand til barnehagen. Her har vi mange faste baser og enda flere områder for lek og læring. Her treffer vi på mange dyr og fugler, og området gir en fantastisk mulighet til å jobbe med motorikken til barna. Vi har klatreutstyr for fjellklatring, der er huler og grotter å utforske. Mange trær å klatre i og masse fint å se. Utsikten fra toppen er fantastisk. Her får vi følge naturen i syklus gjennom hele året.

Akebakken

Like bortenfor barnehagen har vi en egen akebakke. Og hver gang det er antydning til snø pakker vi med oss litt varm kakao, kler oss godt og drar bort med akebrett og ski.

Karatehus skogen

Har fått navnet sitt fordi den ligger like ved huset der Lura karateklubb holder til. Her vokser det mange bær, og på somrene er det et yrende insekts- og dyreliv i myrene. Det er et stykke å gå dit, men etter at par turer er ungene i bra form, og det går bra. Vi pleier lage mat på plassen eller ha med niste slik at vi får hatt en hel dag der borte

Skogen ved Soma skole

En liten skogsflekk langs veien ved Soma Skole. Vi drar av og til ned og besøker ungene på skolen, og ved siden der ligger det en skog vi er en del i. Det siste prosjektet vårt der er å bygge en liten hytte vi kan sitte å spise i.

Teltene våre

For noen år siden bygget vi fire permanente jordlavvoer. Store nok til at det er god plass til 30 mann i hver av dem. Den ene av disse har vi i barnehagen for oss selv. Her har vi strømaggregat, og kokemuligheter. En svær ovn har vi også for kalde dager. Plassen de er på er nede på en av markene til bonden, i nærheten av en liten skog som vi også bruker en del. Her trivs ungene veldig godt. Vi har et par fuglekasser der nede også som vi følger med på om våren. Like ved ligger marker der det dyrkes poteter, korn og gress. Vi får være med å se på både såing og høsting.

Utflukter

Det blir og en del utflukter utenom de vanlige turplassene våre. Ut og fiske med båten, tur på stranden, til byen, og til teater og museum.
Nytt av 2012 er at vi har kjøpt oss en litt større båt. Og har fått båtplass ved Hanabryggene i Sandnes havn.